Prijsgids

Kosten asbestinventarisatie

Kosten asbest verwijderen

Asbest

Wat is asbest nou eigenlijk?

Asbest wat is dat? Asbest is een verzamelnaam voor een aantal in de natuur gevormde mineralen die tot de groep silicaten behoren.
Wist u dat het woord ‘asbest’ afgeleid is van het Griekse woord ‘asbestos’ wat onverwoestbaar betekend? Asbest stond dan ook om zijn goede eigenschappen bekend : slijtvast, sterk, isolerend en bestand tegen hoge temperaturen. Ook was het goedkoop daarom werd het veel gebruikt als grondstof in de bouw in golfplaten voor op daken, asbestcementen en asbestisolatie.

Asbest werd dan met of zonder bindmiddel verwerkt tot een grote variatie aan producten. Het werd bijvoorbeeld verwerkt met lijm, beton, gips of karton. Als het asbest goed vast blijft zitten in dit materiaal, dus als het hechtgebonden is en blijft, is het risico op gevaar voor de gezondheid zeer klein. Het materiaal moet dan wel in goede staat verkeren het moet niet bewerkt of gesloopt worden.

Niet-hechtgebonden asbest zit niet vast in een ander materiaal, hierdoor kunnen makkelijk asbestvezels vrijkomen. Het inademen van asbestvezels kan levensgevaarlijk zijn, daarom moet niet-hechtgebonden asbest bijna altijd verwijderd worden.

Vrijblijvende offerte aanvragen?

U ontvangt een offerte binnen 24 uur