Asbest herkennen

Kleine en grote sloopklussen altijd voor de beste prijs!

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Hoe u asbest herkent

Hoe herken ik asbest? Hoe ziet asbest eruit? Welke kleur heeft asbest? Vaak krijgen we de vraag waar u als eigenaar van een pand waar mogelijk asbest in zit naar moet kijken om zeker te weten dat er ook echt asbesthoudende materialen in of om uw woning gebruikt zijn. Asbest is zeer lastig te herkennen dit omdat asbestvezels heel klein zijn en eigenlijk alleen onder een microscoop herkenbaar zijn.

Toch kunnen wij u wel een aantal kenmerken geven waar u op kunt letten;

  • Asbest heeft een vezelachtige structuur dit kunt u alleen herkennen bij beschadiging van het asbesthoudende materiaal of aan de zijkant waar het materiaal minder mooi is afgewerkt.
  • Asbesthoudend materiaal heeft vaak een specifiek geluid als er met bijvoorbeeld een schroevendraaier op wordt getikt, dit lijkt een beetje op het geluid van tikken op een schoolbord.
  • Heel soms kan de kleur een indicatie zijn deze is meestal blauw, bruin of wit helaas is deze kleur vaak alleen bij asbest als ruwe grondstof te herkennen en veranderd deze bij productie en verwerking.
  • U kunt ook letten op de toepassing van producten asbest werd vaak gebruikt in producten die hittebestendig of slijtvast moesten zijn. Omdat asbest een goedkope grondstof is zit deze vaak verwerkt in goedkopere producten geproduceerd voor 1993.
Asbest herkennen

Sloop Concurrent

Vrijblijvende offerte aanvragen?

U ontvangt een offerte binnen 24 uur
Asbest geur
Wat is asbest