Asbest verwijderen

Kleine en grote sloopklussen altijd voor de beste prijs!

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Waarom asbest verwijderen?

Waar het in de jaren ’80 tot zelfs halverwege jaren ’90 heel normaal was om asbest te gebruiken, wil de overheid nu dat er in 2024 geen asbestdaken meer aanwezig zijn. Er werd veel asbest gebruikt omdat het goedkoop en slijtvast materiaal is. Asbest werd dus veel gebruikt in daken, golfplaten, afvoerbuizen, vensterbanken en plafondplaten. Later bleek dat asbest enorm slecht voor de gezondheid is, waardoor er vanaf 2024 een verbod op asbestdaken geldt. Bent u op zoek naar een bedrijf voor een asbestinventarisatie of voor het laten verwijderen van asbest? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij Sloop Concurrent!

Asbest veilig verwijderen, waar moet u op letten?

Heeft u asbest in uw dak zitten, dan moet u dit voor 2024 laten verwijderen. Dit omdat door erosie van asbestdaken asbestvezels vrij kunnen komen en het zijn juist die vezels die zo schadelijk voor de gezondheid kunnen zijn. Asbest kan zelfs voor dodelijke ziektes zorgen. Gelukkig is asbest niet altijd gevaarlijk. Als het asbest vastzit in een materiaal en het dus hechtgebonden is, dan is de kans klein dat er asbestvezels loskomen. Asbestsanering is in dit geval ook niet altijd nodig. Asbest in huis is immers niet verboden, maar het is wel handig om te weten of u asbest in huis heeft, zodat u ook kunt blijven controleren of dit materiaal in goede staat blijft verkeren en het asbest hechtgebonden blijft.

Heeft u asbest in uw huis, schuur of bedrijfspand? Wat moet u hier mee doen: laten verwijderen of laten zitten? Soms kan het idee van asbest in uw huis al genoeg zijn om het te willen laten verwijderen. Of vindt u het lastig te beoordelen of het veilig kan blijven zitten? Sloop Concurrent kan u hierin adviseren. Wij zijn een SC-540 gecertificeerd bedrijf met alle kennis in huis om asbest op een veilige manier te verwijderen. Sloop Concurrent kan u samen met onze gespecialiseerde partners volledig ontzorgen vanaf de asbestinventarisatie tot aan de sloopmelding, van het verwijderen van uw asbestdak tot het plaatsen van een nieuw dak.

Asbest verwijderen

Sloop Concurrent

Vrijblijvende offerte aanvragen?

U ontvangt een offerte binnen 24 uur
Kosten verwijderen asbest
Subsidie en wetgeving
Asbest afvoeren
Asbest golfplaten verwijderen