Prijsgids

Kosten asbestinventarisatie

Kosten asbest verwijderen

Meer informatie

Asbestinventarisatie

Verschillende types van asbestinventariesatie uitgelegd

U heeft ontdekt dat het dak op uw schuur, bedrijfspand of stal van asbesthoudend materiaal is. Of de kozijnen, afvoer of plafondplaten in uw huis bevatten asbest. Of u gaat een woning of bedrijfspand slopen gebouwd voor 1994. U kunt nu een asbestinventarisatie laten opmaken om precies te weten te komen waar de asbest zich bevind en in welke hoeveelheid. Ook komt u te weten of het om hechtgebonden asbest gaat of om niet-hechtgebonden asbest. U heeft de keuze uit 3 type asbestinventarisatie rapporten.

 • Type A asbestinventariesatie
  Als al duidelijk is dat er asbesthoudend materiaal in uw pand zit, u weet bijvoorbeeld al zeker dat er op uw stal asbest golfplaten liggen, dan kut u dit type asbestiventarisatie op laten maken. Dit moet uitgevoerd worden door een bedrijf in bezit van het SC-540 certificaat. Met dit type asbestinvetariesatie rapport kunt u een bij de gemeente een omgevingsvergunning of sloopmelding doen. De inspecteur die de asbestinventarisatie uitvoert zal een monster nemen van bijvoorbeeld de asbest golfplaten en dit asbest monster in het laboratorium onderzoeken.
 • Type B asbestinventarisatie
  Soms vermoed de asbest inspecteur tijdens het uitvoeren van een type A asbestinventarisatie dat er zich ook nog asbest bevind op plekken waar deze niet goed waarneembaar is, in dit geval kan de type A asbestinventarisatie uitgebreid worden met een type B asbestinventarisatie.
  U kunt met dit type asbestinventarisatie ook een sloopvergunning aanvragen bij de gemeente voor als u het pand helemaal wilt slopen. De inspecteur die de asbestinventarisatie uitvoert zal vaak wel wat sloop- en breekwerk uit moeten voeren om bij het vermoedelijke asbest te komen en hier een monster van te nemen. Houd er rekening mee dat dit niet wordt hersteld.
 • Type 0 asbestinventarisatie
  Gaat u een woning kopen en wilt u weten of er zich in deze woning asbest bevind? Laat dat een type 0 asbestinventarisatie uitvoeren. Dit is een vrij goedkope maar beperkte inspectie opgesteld volgens de NEN-2991 regels.

Vrijblijvende offerte aanvragen?

U ontvangt een offerte binnen 24 uur