Asbestsanering kosten

Kleine en grote sloopklussen altijd voor de beste prijs!

24/7 bereikbaar in heel Nederland

CONTACT

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem

Tel: 06-40125121

btw: NL859818275B01
kvk: 74231286

bouwgarant keurmerk

Asbest verwijderen – Wat kost dat precies?

Jaarlijks zijn er aanzienlijk veel mensen die er achter komen dat zij last hebben van asbest. Asbest is een aparte materiaalsoort, het is namelijk alleen schadelijk wanneer het wordt afgebroken. Dit houdt natuurlijk niet in dat u het gewoon kunt laten zitten, komt u er achter dat uw dak bijvoorbeeld asbest bevat dan zal u dit zo snel mogelijk moeten laten verwijderen. Aangezien er nog altijd een hele hoop onduidelijkheid bestaat over het asbest verwijderen en over de asbest verwijderen kosten is het tijd om hier iets meer duidelijkheid in te scheppen. Wij zullen u vandaag laten zien waar u aan moet denken bij de kosten voor het asbest verwijderen en voor de verwijdering zelf. En beantwoorden we de vragen:

Wat kost asbest verwijderen,
Kan ik zelf goedkoop asbest verwijderen
Is er subsidie voor asbest verwijderen

Wat is asbest nu precies?

Voordat wij u zullen laten zien hoeveel u kwijt zult zijn aan de kosten voor het asbest verwijderen is het van belang om eerst even wat dieper in te gaan op asbest zelf. Asbest is een bijzonder soort materiaal wat bestaat ui allerlei kleine laagjes mineralen. Deze mineralen zijn weer samengesteld uit zeer kleine vezels. Nu zijn de vaste vezels ziet zo gevaarlijk, het wordt pas gevaarlijk wanneer de vezels los komen te liggen. Los asbest kan aanzienlijk veel gevaren voor de gezondheid met zich meebrengen. Wanneer u voor een langdurige tijd wordt blootgesteld aan asbest is de kans op stoflongen of langkanker aanzienlijk groter dan voorheen. De vezels kunnen bij u in de longen terecht komen, door de kleine haakjes aan de vezels kunt u deze niet zomaar ophoesten. Aangezien dit als gevolg kan zorgen voor allerlei ontstekingen wilt u dit natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Dit is dan ook de reden dat u asbest zo snel mogelijk moet laten verwijderen wanneer u ziet dat dit in uw woning gebruikt is.

Asbest verwijderen kosten, hoeveel bent u kwijt?

Bij het berekenen van de kosten voor het asbest verwijderen zullen we meestal te maken krijgen met een prijs per m2. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de asbest verwijderen kosten m2. De factor die het belangrijkste zal zijn is natuurlijk de hoeveelheid asbest die verwijderd moet worden. We zien dan ook echt dat het grootste deel van de kosten afkomstig is van de asbest afvoeren kosten, hier zullen we zo even op terug komen. Een tweede factor zijn de bijkomende omstandigheden. Het kan voorkomen dat er extra toeslagen worden gehanteerd wanneer het asbest zeer lastig blijkt te zijn om weg te halen. Dit kan onder andere aan de orde zijn bij de zeer hoge daken of bij de schuurtjes die men moeilijk kan bereiken. De derde factor die van invloed zal zijn op de kosten voor het asbest verwijderen is de mogelijke subsidie. Wij kennen in ons land de mogelijkheid om een subsidie aan te vragen voor het verwijderen van het asbest. Daarnaast zijn enkele asbest verwijderen kosten aftrekbaar van uw onderneming. Al deze factoren spelen een rol bij het berekenen van de prijzen, dit is dan ook de reden dat wij aan iedereen aanraden om een offerte aan te vragen, dit is de enige manier om te weten hoeveel u kwijt zal zijn voor de klus.

Indicatie voor de asbest verwijderen kosten

We kunnen wel enige indicatie geven voor de prijzen voor het asbest verwijderen kosten per m2. Op die manier bent u in staat om toch nog enige inzage te krijgen in de prijzen, zonder dat u hiervoor gelijk een offerte hoeft aan te vragen. De kosten hebben we voor u per formaat van de ruimte op een rij gezet:

  • voor het asbest verwijderen in een kleine ruimte tot 35 m2 zal om en nabij de €750 tot €950 kosten.
  • Voor een ruimte tot 40 m2 zal je moeten denken aan een prijs van €850 tot €1.050.
  • Mensen die een ruimte van max 70 m2 willen ontdoen van asbest zullen tussen de €1.450 tot €1.950 kwijt zijn.

Deze prijzen zijn uiteraard alleen een indicatie, echter zullen de meeste prijzen wel in deze lijn liggen. Deze kosten zijn al inclusief de arbeidskosten en het afvoeren, u kunt dit dus ook wel zien als een richtlijn voor de totaalprijs.

Asbest golfplaten verwijderen

De asbest golfplaten verwijderen kosten per m2 liggen iets anders dan de bovenstaande kosten. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het hier echt om een andere materiaalsoort gaat, hierdoor is er een ander plan van aanpak vereist.

  • Voor het verwijderen van de platen van 1 tot 10 m2 ben je ongeveer €500 tot €600 kwijt.
  • Voor 11 tot 20 m2 is dit al snel €600 tot €700 
  • Boven de 100 m2 zal je ongeveer €13 tot €14 per m2 betalen.

Je ziet dus dat de asbest golfplaten verwijderen kosten per m2 over het algemeen iets lager liggen dan bij het verwijderen van de asbest uit een normale ruimte, het verwijderen van de golfplaten brengt nu eenmaal minder werk met zich mee.

Asbest zelf verwijderen om kosten te besparen

Wij krijgen regelmatig de vraag van mensen of het niet mogelijk is om zelf het asbest te verwijderen om op die manier de asbest verwijderen kosten aanzienlijk te verlagen. In enkele gevallen is dit mogelijk, echter raden wij aan om altijd een professioneel bedrijf in te schakelen om naar uw asbest te kijken en u advies te geven. Voor relatief kleine hoeveelheden asbest kan u zelf aan de slag gaan, dit kunt u dus wel doen. Houdt er rekening mee dat dit echt om zeer kleine hoeveelheden gaat, dit is dus handig voor de mensen die asbest aantreffen in bijvoorbeeld hun schuurtje. Wanneer het gaat om asbest wat is verwerkt in het dak dan zal de hoeveelheid asbest al snel aanzienlijk hoger zijn dan deze toegestane grens. Door een betrouwbaar bedrijf in te schakelen zal u zichzelf ook niet bloot hoeven te stellen aan de risico’s die komen kijken bij het verwijderen van de asbest. Wanneer u namelijk het asbest verkeerd verwijderd dan kunnen de vezels vrij komen. Zoals u al even heeft kunnen lezen is dit ontzettend ongezond en in enkele uitzonderlijke omstandigheden zelfs dodelijk. Door te kiezen voor een vakkundig bedrijf weet u zeker dat de klus geheel correct uitgevoerd zal worden. Door onze lage asbest dak verwijdering kosten is iedereen in staat om zijn of haar woning op een veilige manier asbestvrij te maken.

Asbest saneren – kunt u het ook gewoon zelf losmaken van de muur?

Het antwoord op deze vraag is natuurlijk een duidelijk nee, het is niet toegestaan om het asbesthoudend materiaal te verwijderen en om dit zomaar bij het oud vuil te zitten. We hebben al laten zien dat het verwijderen van asbest aanzienlijk wat risico’s met zich meebrengt. Wanneer u gaat boren of zagen in het materiaal is de kans op het losraken van de vezels aanzienlijk groter dan voorheen. Deze vezels komen vrij en zullen door de lucht gaan rondwarrelen, met alle gevolgen van dien. Alleen gespecialiseerde bedrijven mogen asbest verwijderen wanneer dit risico’s met zich meebrengt. Zo zullen wij voordat wij bij u aan de slag gaan altijd een sloopvergunning en een omgevingsvergunning aan moeten vragen voordat wij bij uw woning aan de slag mogen gaan. Dit zit uiteraard al inbegrepen in onze asbest afvoeren kosten, hier hoeft u dus niet los voor te betalen.

Het aanvragen van een subsidie voor asbest

We hebben al even kort laten zien dat het mogelijk is om een subsidie aan te vragen voor het verwijderen van het asbest bij uw woning. Deze subsidie kunt u aanvragen bij het gemeentehuis bij u in de buurt. Houdt er rekening mee dat iedere gemeente zo zijn eigen regels zal hanteren, dit is dan ook de reden dat de vergoeding die u kunt krijgen voor de asbest afvoeren kosten geheel afhankelijk zullen zijn van de regels op gemeentelijk niveau. Vaak is het zo dat u voor de asbest dak verwijderen kosten een groot gedeelte terug kunt krijgen, in sommige gevallen is het zelfs zo dat u niets meer zelf hoeft bij te dragen. Dit houdt in dat het zeker loont om hier even navraag naar te doen, het kan er immers voor zorgen dat u aanzienlijk minder kwijt bent voor de kosten voor het asbest verwijderen.

Maak vandaag nog een afspraak voor het verwijderen van het asbest

Bij ons bent u aan het juiste adres voor een professionele verwijdering van al het asbest uit uw woning. Of u nu te maken heeft met asbest in uw dak of in uw schuur, wij staan altijd klaar om u te helpen. Via onze site kunt u nog veel meer informatie krijgen over de werkzaamheden die wij voor u kunnen verrichten. Door gebruik te maken van onze vrijblijvende offerte mogelijkheid bent u in staat om in een oogopslag te zien hoeveel de asbestsanering kosten per m2 voor uw klus zullen bedragen. Onze lage kosten voor het asbest verwijderen in combinatie met de mogelijke vergoeding voor het asbest afvoeren kosten zorgen ervoor dat iedereen op een voordelige manier kan beschikken over een geheel asbestvrij en veilig huis.