Badkamer renovatie

Kleine en grote sloopklussen altijd voor de beste prijs!

24/7 bereikbaar in heel Nederland

CONTACT

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem

Tel: 06-40125121

btw: NL859818275B01
kvk: 74231286

bouwgarant keurmerk

Bent u van plan uw verouderde badkamer te renoveren? Als uw antwoord op deze vraag “JA!” is dan doet u er goed aan om dit artikel te lezen. Wij zullen u namelijk informeren over de mogelijke opties, tijdsduur en kosten van een badkamer renovatie.

Het renoveren van uw badkamer is een flinke klus. Badkamerrenovaties duren over het algemeen gemiddeld twee tot drie weken. De kosten zijn afhankelijk van de grootte, de materiaal- en stijlkeuze en het sanitair. Een badkamerrenovatie kan al vanaf €3500 gerealiseerd worden. Let bij het renoveren op geluidsoverlast, een juiste planning en goede communicatie met de aannemer(s).

Badkamer renovatie opties

Als consument wilt u weten welke opties er zijn bij het renoveren van uw badkamer, zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken. Om dit proces zo optimaal mogelijk te laten verlopen hebben wij alles voor u netjes op een rijtje gezet.

 1. Renoveren van meerdere ruimtes
  Een van de renovatie mogelijkheden is dat u op zoek bent naar een andere ruimte binnen uw huis voor uw badkamer. De reden daarvan kan zijn dat u niet tevreden bent over het huidige formaat van uw badkamer, of de ventilatie is niet optimaal, wellicht is de ruimte lastig te isoleren en heeft u een betere ruimte op het oog voor de badkamer.
 2. Renoveren van huidige badkamer
  U bent tevreden met de huidige ruimte voor uw badkamer, maar u wilt deze van een frisser uiterlijk voorzien, dan kunt u ervoor kiezen om de huidige ruimte te renoveren. Hierbij kunt u onder meer denken aan het vernieuwen van uw bad, toilet, douche, badkraan, tegelwerk en de leidingen. Het resultaat: een frisse badkamer in een compleet nieuwe stijl, kleur of zelfs een badkamer met nieuw sanitair!
 3. Renoveren van een gedeelte van de badkamer
  Bent u op zoek naar een voordelige renovatie oplossing? Of is het nodig om slechts een gedeelte van uw badkamer te renoveren? Dan kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld uw wandtegels te laten schilderen of nieuwe vloertegels te leggen.

Zit een van uw wensen hier niet tussen? Wees gerust, neem contact op met een van onze vriendelijke collega’s voor gratis advies middels: 06-40125121 of maak een afspraak.

Hoe lang duurt een badkamer renovatie?

De gemiddelde duur voor het verbouwen of renoveren van een badkamer is twee tot drie weken. Dit is echter afhankelijk van uw wensen en het formaat van de badkamer. Sloop-concurrent werkt volledig zelfstandig en houdt zich altijd strikt aan gestelde deadlines. In samenwerking met u maken wij een realistische inschatting van het project.

Helaas kunnen er altijd situaties ontstaan die ervoor zorgen dat de verbouwing van uw badkamer langer zal duren.

Zo kunt u erachter komen dat uw aannemer een project aanneemt zonder zich er bewust van te zijn hoeveel werk er in zit. Aangetaste leidingen of verouderde elektra kunnen voor extra tijd en kosten zorgen. Wees dus goed ingelicht voordat u een renovatie project start.

Het kan zo zijn dat een bedrijf werkt met onderaannemers. Hoe meer partijen er werken aan één renovatie, hoe meer rekening er gehouden zal moeten worden met elkaars planning. Zo kan het gebeuren dat er gewacht dient te worden op de een of de ander. U kunt dit voorkomen door een aannemer te vinden die het gehele project zelf doet.

Offerte wijzigingen zijn een van de grootste boosdoeners op het gebied van project vertragingen. Zorg ervoor dat u zeker bent van het uit te voeren plan, vraag advies aan vrienden of familie, doe inspiratie op via internet of bij uw buren en laat u begeleiden door een aannemer die ervaring heeft met het renoveren van badkamers. Hiermee voorkomt u extra tijd en kosten.

Wat zijn de kosten voor het renoveren van een badkamer?

De kosten voor het renoveren van uw badkamer zijn afhankelijk van de grootte, de materiaal- en stijlkeuze en het sanitair dat hierbij wordt aangeschaft. Om een compleet beeld te krijgen van de kosten hebben wij voor u de mogelijke werkzaamheden op een rijtje gezet:

 • Sanitair
 • Sloopwerk
 • Loodgieters- en electriciën
 • Ventilatie
 • Verlichting
 • Montage
 • Tegels
 • Stucwerk
 • Kitwerk
 • Afvoer van puin

Zoals in de bovenstaande lijst te zien is zijn er vele componenten die invloed hebben op de totaalprijs. Wij adviseren u dan ook een begroting te maken. Zodat u op voorhand een indicatie heeft van de te maken kosten.

Ieder project, begroting of renovatie klus is anders, een prijsopgave zorgt er voor dat u zekerheid heeft bij de start. Om u verder te ontlasten geven wij een aantal voorbeelden van veel voorkomende badkamer renovaties en de kosten hier van.

Kosten renovatie kleine badkamer

Bij een kleine badkamer wordt een grootte kleiner dan 8 m² aangehouden. Wat u kunt laten renoveren hangt af van wat u momenteel in uw badkamer heeft zitten, de prijs van de renovatie is hier sterk van afhankelijk. U kunt bijvoorbeeld een nieuwe douche en toiletten willen plaatsen, evenals dat u de betegelde vloer wilt vervangen. Maar het kan ook zijn dat u alleen de de verlichting en ventilatie wilt verbeteren. Afhankelijk van wat u wilt renoveren dient u rekening te houden met een totaalbedrag van gemiddeld €3.500 tot €5.000.

Kosten renovatie badkamer

Een gemiddelde badkamer heeft een grootte van 8 tot 9 m². De componenten binnen een gemiddelde badkamer zijn vergelijkbaar aan kleine badkamers. Echter zien wij vaak dat een badkamer van dit formaat een inloopdouche, ligbad of meerdere wastafels bevat.

Indien uw badkamer dit formaat heeft en de vernoemde componenten bevat zal het totaalbedrag gemiddeld €5.000 tot €7.500 bedragen.

Kosten renovatie grote badkamer

Grotere badkamers zijn gemiddeld 20 tot 50 m². Heeft u een badkamer van deze omvang? Dan bent u in vele gevallen op zoek naar wat meer luxe. Luxe kan in vele vormen en maten worden gerealiseerd.

Bij een renovatie van deze omvang kan uit worden gegaan van een totaalbedrag van €10.000 of meer. Dit is totaal afhankelijk van de te renoveren componenten.

Iedereen is anders, dit geldt ook voor badkamers. Heeft u een badkamer die niet direct in onze voorbeelden past? Of bent u op zoek naar een specifieke prijsopgave. Wees gerust, neem contact op met ons dan helpen wij u gratis een inventarisatie en begroting te maken.

Waar moet ik rekening mee houden bij een badkamer renovatie?

Zoals te lezen is in dit artikel zijn er ontzettend veel componenten waar u rekening mee dient te houden bij het renoveren van uw badkamer. Of u nu een grote, gemiddelde of kleine badkamer heeft, op zoek bent naar veel of weinig luxe, u zult hoogstwaarschijnlijk nooit aan alle facetten van een renovatie denken. Daarom sluiten wij dit artikel graag af met een opsomming van mogelijkheden waar u rekening mee dient te houden.

 • Overlast
  Een verbouwing kan voor veel overlast zorgen. Denk aan het geluidsoverlast tijdens het slopen van de badkamer. Stel daarom uw buren vooraf op de hoogte van de verbouwing.
 • Sanitair grootte
  Het kopen van nieuw sanitair is leuk. Vooral als u er goed op vooruit gaat! Wees echter niet te voorbarig bij het bestellen van sanitair. Een ingang van een deur of trap kan smaller zijn dan u denkt. Maak het uzelf makkelijk door alle mogelijke pijnpunten binnen de weg naar de badkamer toe op te meten.
 • Electra
  Houd rekening met de plaatsingen van de stopcontacten als u uw gehele badkamer gaat renoveren. Niks is zo omslachtig als een lang snoer van een apparaat door uw spiksplinternieuwe badkamer heen.
 • CV-ketel
  Bent u van plan een “normale” badkamer om te toveren naar een luxe badkamer? Dan is het verstandig om te kijken of uw cv-ketel voldoende capaciteit heeft. Een cv-ketel met CW waarde 3 heeft onvoldoende capaciteit voor sommige luxere componenten van een badkamer, zoals een tweepersoons bad of regendouche. Voor meer informatie over cv-ketels kunt u kijken op deze link.
 • Waarde
  Bij het renoveren van uw badkamer zal de waarde van het huis, mits de badkamer professioneel wordt gerenoveerd, stijgen! Deze waardestijging kan van grote waarde zijn mocht u over een koophuis beschikken.

Middels dit artikel hopen wij u voldoende te hebben geïnformeerd over uw badkamer renovatie project. Mocht u twijfels, vragen of zelfs suggesties hebben, dan staan wij altijd open voor contact. Dit kan telefonisch of via de website middels een afspraak of offerte.