Stappen en opties voor behang verwijderen

Kleine en grote sloopklussen altijd voor de beste prijs!

24/7 bereikbaar in heel Nederland

CONTACT

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem

Tel: 06-40125121

btw: NL859818275B01
kvk: 74231286

bouwgarant keurmerk

Behang verwijderen – hoe gaat het in z’n werk

Wanneer u verhuist of wanneer u uw woning wilt verbouwen zal u te maken krijgen met het reeds bestaande behang op de muur wat verwijderd dient te worden. Bij het verwijderen van behang raden wij altijd aan om een professioneel team in te schakelen, dit gezien het feit dat er aardig wat werk voor nodig is om het goed te doen. Wij zullen u in dit artikel wat meer laten zien omtrent het verwijderen van behang. Na het lezen van dit artikel weet u dan ook wat beter wat er allemaal bij komt kijken, zo weet u wat u kunt verwachten.

Verschillende manieren om behang te verwijderen

Als het aankomt op het verwijderen van behang dan zijn er verschillende manieren die wij kunnen toepassen voor deze verwijdering. De techniek die het beste aan zal sluiten bij uw behang zal geheel afhangen van de sterkte van het behang en van de materiaalsoort van de muur. Over het algemeen kunnen we twee grote technieken onderscheiden: het afstomen en het afweken. Hieronder zullen wij u wat meer laten zien over deze verschillende manieren, zo weet u wat wij zullen doen wanneer u ons inschakelt.

  • Optie 1: Het behang afweken

Eén van de opties is dus om het behang af te weken. Dit is een oude techniek die nog altijd super effectief is voor het verwijderen van behang. Behang afhalen door middel van het afweken zal geschieden door het papier los te weken, dit is natuurlijk wel aan de naam te zien. Behang afweken is relatief eenvoudig, echter is het wel handig als u weet wat u doet. Vandaar dat u voor deze werkzaamheden altijd een gespecialiseerd team kunt inschakelen. Bij het losweken van het behang gebruiken we relatief weinig middelen, vrijwel altijd is warm water, een oplosmiddel en een speciale borstel genoeg voor de klus. Een groot voordeel van behang afweken is dat het niet nodig is om een stoomapparaat te gebruiken. Door de keuze voor warm water zal de klus een stuk sneller zijn dan met koud water. Wil men het zelf doen dan is dit mogelijk, u kunt in een bouwmarkt vrijwel altijd dit middel vinden. Houdt er dus wel rekening mee dat het belangrijk is dat u weet wat u doet. Zo moet u er altijd voor zorgen dat het water geen schade kan aanbrengen aan de vloer of aan de spullen. Dit kunt u voorkomen door een handdoek te gebruiken, deze kan al het water eenvoudig opnemen.

  • Optie 2: Het behang afstomen

Een andere methode om het behang eraf te halen is door gebruik te maken van een speciaal stoomapparaat. Voor deze klus heeft u echt een professioneel nodig, u kunt een stoomapparaat namelijk niet zomaar kopen. Bij het behang afhalen met stomen zal het behang eenvoudig kunnen worden verwijderd. De stoom zorgt ervoor dat de lijm laag van het behang op zal lossen. Op deze manier is het mogelijk om het behang te verwijderen, zonder dat je schade aanbrengt aan de muur. Wanneer de lijm is opgelost dan kan men eenvoudig het behang verwijderen door middel van een spatel. Deze klus neemt gemiddeld meer tijd in beslag dan de bovenstaande optie, echter is ook deze klus een relatief kleine klus voor bij u in de woning. Hierdoor hoeft u niet al te lang te wachten voordat u weer verder kan met het verbouwen van de ruimte.

Bepaalde materiaalsoorten die extra aandacht vereisen

Er zijn bepaalde materiaal soorten behang die iets minder makkelijk behandeld kunnen worden. De soorten die voornamelijk voor complicaties kunnen zorgen zijn vinylbehang en glasvezelbehang behang en behang op gipsplaten. Het glasvezelbehang verwijderen komt straks aan de orde, eerst laten we u zien waar u op moet letten bij het verwijderen van vinylbehang.

  • Vinylbehang verwijderenVinylbehang is een erg sterk soort behang. Dit is natuurlijk prettig voor de momenten dat u het behang nog wilt gebruiken, echter is het wat minder praktisch wanneer u het behang wilt vervangen. Bij vinylbehang verwijderen is het bijvoorbeeld niet mogelijk om gebruik te maken van het losweken. Door de waterdichte en zeer gesloten structuur van deze materiaalsoort kan er nu eenmaal geen water onder het behang terecht komen. Gelukkig hebben wij hier speciaal gereedschap voor. Door gebruik te maken va neen prikroller zijn wij in staat om kleine gaatjes in het oppervlak te maken. Dit maakt het mogelijk om met behulp van de prikroller alsnog het behang te verwijderen. Doet u het zelf dan kunt u op internet verschillende speciaalzaken vinden die een prikroller aanbieden.
  • Glasvezelbehang behang verwijderen – Ook het glasvezelbehang is lastig om te verwijderen, nog lastiger dan de bovenstaande behangsoort. Bij glasvezelbehang is het namelijk zo dat er vaak een speciale lijmsoort wordt gebruikt. Deze lijmsoort is in verhouding erg sterk en kan vastplakken aan het pleisterwerk. Om te voorkomen dat u heel de muur kapot maakt bij het verwijderen is het dus van belang dat hier uiterst voorzichtig mee om wordt gegaan. Wanneer u ons inschakelt voor het glasvezelbehang verwijderen dan zullen bij vaak aanraden om het oppervlak te plamuren en om hier vervolgens overheen te schilderen, dit gezien het feit dat anders de schade aan de muur aanzienlijk groot zou zijn. Voor meer informatie over glasvezelbehang verwijderen kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met ons, wij staan altijd klaar voor al uw vragen.
  • Behang verwijderen van gipsplaatDe derde materiaalsoort die voor veel complicaties weet te zorgen is de gipsplaat. Bij gipsplaten is het namelijk zo dat men al snel het onderliggende oppervlak mee zal trekken bij het verwijderen, dit is dan ook de reden dat u er verstandig aan doet om een team als ons in te schakelen voor het behang verwijderen van een gipsplaat. Afhankelijk van de soort gipsplaat zullen wij het behang afstomen of afweken. In tegenstelling tot de bovenstaande materiaalsoorten is het hierbij niet nodig om een prikroller te gebruiken, gips staat namelijk niet als een materiaalsoort waar zeer sterke lijm voor nodig is. Van deze drie materiaalsoorten kan men gips het meest eenvoudig zelf verwijderen, mocht u dit dus zelf willen doen dan kunt u dit altijd overwegen. Bij de overige opties is het inschakelen van een professioneel daarentegen wel weer een must.

Zelf doen of een bedrijf inschakelen

We hebben het in dit artikel al meerdere malen genoemd. Tenzij u zeer bekend bent met het verwijderen van behang raden wij af om zelf aan de slag te gaan. Het is niet zozeer het feit dat het relatief eenvoudig is om het behang af te halen, het is alleen dat u vaak niet weet waar u op moet letten. Aangezien de schade aan de muur aanzienlijk groot kan zijn wanneer u het behang op een foute manier verwijderd is dit dus niet waar u graag op zit te wachten. Daarnaast is het zo dat u vaak niet de beschikking hebt over onder andere een stoomapparaat behang en een prikroller. Hierdoor wordt het een stuk moeilijker om te klus te klaren, al helemaal bij vinylbehang of lasvezelbehang verwijderen.

Behang verwijderen tips

Mocht u nu toch de keuze maken om zelf het behang te verwijderen dan zijn er nog wel enkele handige tips wij u mee kunnen geven. Op de eerste plaats is het belangrijk dat u weet dat het behang verwijderen aanzienlijk veel water zal kosten. Dit is dan ook de reden dat het verstandig is om op korte afstand over een waterbron te beschikken. Ligt de kraan aanzienlijk ver weg van de plaats waar u het behang wilt verwijderen dan kan het handig zijn om even een tuinslang te verwijderen. Op de tweede plaats raden wij aan om altijd een professioneel stoomapparaat te gebruiken. Het is niet verstandig om hier op te besparen door bijvoorbeeld een zeer goedkope variant te huren, dit zal alleen maar slechte resultaten opleveren voor bij u in de woning. Kijk dus even goed op internet welke apparaat goed wordt beoordeeld en kies alleen de merken die bekend staan om hun hoge kwaliteit. Op de derde plaats raden wij aan om geduld te hebben bij het verwijderen van het behang. Veel mensen maken de fout dat zij te snel te veel willen. Dit terwijl haast bij het behang afhalen juist kan zorgen voor aanzienlijk veel schade aan het onderliggende materiaal. Zorg er dus voor dat voordat u het behang van de muur afhaalt u echt zeker weet dat de lijm geheel los is gekomen en dat het behang goed nat is. Dit is de enige manier om het behang te verwijderen zonder dat u de onderliggende laag lostrekt.

U kunt altijd contact met ons opnemen om een offerte op te stellen of om een afspraak te maken. Door onze voordelige tarieven in combinatie met onze uitstekende vaardigheden en jarenlange ervaring weet u zeker dat de klus goed zal verlopen. Dit stelt u in staat om zo snel mogelijk nieuw behang in de woning op te hangen. Vragen kunt u richten tot onze klantenservice, zij weten u altijd van een snel en gedetailleerd antwoord te voorzien. Voor u het weet staan bij u op de stoep om het behang te verwijderen, door te kiezen voor onze behang diensten kunt u zelf al het werk uit handen geven. Dit is toch een veel betere keuze?