Beton gaten boren

Kleine en grote sloopklussen altijd voor de beste prijs!

24/7 bereikbaar in heel Nederland

CONTACT

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem

Tel: 06-40125121

btw: NL859818275B01
kvk: 74231286

bouwgarant keurmerk

Beton gaten boren bij onderhoudsklussen

Gaat u klussen? Dan komt er hoogstwaarschijnlijk een boor aan te pas. Gaten boren is één van de meest voorkomende klus. Het boren van gaten in muren of een plafond van beton is geen ingewikkelde wiskunde, maar het vereist wel expertise en vakmanschap om een mooi gat te kunnen boren. Vaak gaan mensen uitzichzelf proberen om gaten te boren, maar dan eindigen ze met een muur vol kraters. Lees meer over waar u op moet letten tijdens het gaten boren en welke stappen er nodig zijn bij uw (onderhouds-)klus.

Welke boormachine heb ik waarvoor nodig?

Er zijn verschillende soorten boormachines die vaak veel overeenkomsten hebben, maar elk voor een andere toepassing worden gebruikt. Een gat boren in een plafond van beton wordt bijvoorbeeld met een andere boor gedaan dan wanneer u in houten of stenen muur gaat boren. Kortom, kies het juiste apparaat voor de bijpassende klus. Hieronder worden achtereenvolgend de elektrische schroevendraaier, accuboormachine, klopboormachine, boorhamer, breekhamer (sloophamer) en tafelboormachine uitgelicht.

Elektrische schroevendraaier

Als u tijdens het klussen veel schroeven moet indraaien, dan is het moeizaam om dit met een ‘normale’ schroevendraaier te doen. Met een elektrische schroevendraaier wordt het schroeven veel sneller en is er een stuk minder fysieke inspanning vereist. Er zijn twee soorten elektrische schroevendraaiers; de ene loopt op accu, de ander is bedraad. Als u de schroevendraaier niet vaak nodig zal hebben, raden wij de schroevendraaier op accu aan. Let op: voor het boren in materiaal is deze machine niet krachtig genoeg. In zo een situatie heeft u een accuboormachine nodig. Bij bijvoorbeeld montage van meubelstukken uit bouwpakketten is de elektrische schroevendraaier zeer geschikt.

Accuboormachine

De meest voorkomende boormachine is een accuboormachine. Er kunnen hiermee lichte boorwerkzaamheden worden uitgevoerd waarbij het gaat om zachte materialen. Dit zijn materialen zoals hout, kunststof, metaal of een zachter type steen. Let op: veel vloeren of plafonds zijn gemaakt van een hard beton waar een accuboormachine niet doorheen komt. De accuboormachine is geschikt voor gangbare klussen.

Klopboormachine

Met een klopboormachine kunnen er krachtigere en zwaardere werkzaamheden worden uitgevoerd. Bij deze werkzaamheden wordt gebruik van een elektrische schroevendraaier afgeraden. Als de klopboormachine niet in de neutrale stand door de muur of door het plafond heen komt, dan kan de klopstand worden aangezet. Bij deze stand draait de boor niet alleen rond, maar wordt er ook een kloppende beweging aangedreven. Hierdoor kan de boor met gemak door hardere materialen zoals beton. Dit apparaat is o.a. geschikt voor kleinere gaten voor het ophangen van een schilderij. Let op: deze boor maakt veel geluid, draag dus altijd goede gehoorbescherming!

Boorhamer

Bij een boorhamer wordt er geen kloppende beweging gemaakt zoals bij de klopboormachine, maar wordt er een ‘hamerende beweging’ gemaakt. De slagkracht is daarbij groter dan die bij een klopboormachine. De machine is zeer geschikt voor het boren van gaten in zowel harde als zachte materialen, dus ook voor beton.

Breekhamer (sloophamer)

Met een breekhamer kan niet worden geschroefd of geboord. De kop van dit apparaat op en neer. Een preekhamer wordt voornamelijk gebruikt bij werkzaamheden zoals het openbreken of losmaken van gesteenten.

Tafelboormachine

Als u nauwkeurig gaten wil boren in een stuk kunt u kiezen voor de tafelboormachine. De machine is soepel in mobiliteit en kan eenvoudig in kleinere schuren of werkplaatsen worden neergezet. Er kunnen meerdere gaten tegelijk worden geboord waarbij deze allemaal even diep en recht zijn. Bij nauwkeurig werken voor bijvoorbeeld het maken van een meubelstuk kunt u het best kiezen voor een tafelboormachine.

Voordelen beton gaten boren door experts van Sloop-Concurrent

Het profesioneel laten boren door medewerkers van de Sloop-Concurrent brengt een aantal voordelen met zich mee. Denk hierbij aan onder andere:

 • Goedkope prijzen
 • Er wordt vakkundig geboord
 • Werkzaamheden worden snel verricht
 • Heldere en scherpe offerte: vraag hier uw gratis offerte aan!

Betrek professionals bij uw project

Gaten boren is niet voor iedereen weggelegd. Het vereist precisiewerk en inzicht, al zeker bij beton materiaal. Voordat u start met het klussen waarbij er geboord moet worden in de muren of in het plafond, is het van belang dat u experts inschakelt. Deze expert kan u voorzien van benodigde informatie of de klus voor u klaren zonder dat u hier nog moeite hoeft in te steken.

Vraag hier uw offerte aan.

Toch zelf gaten boren?

U kunt er voor kiezen om het boren van de gaten zelf te doen, maar doe dit dan met beleid. Het kan stiekem best een moeilijke klus zijn, al zeker wanneer u nog nooit eerder heeft geboord. Voor u het weet boort u het gat te groot of nog erger; u boort in een water- of elektriciteitsleiding. Daarnaast kan het boren gevaarlijk zijn. Er vliegen continu splinters in het rond die voor grote wonden kunnen zorgen. Draag dus altijd beschermende kleding tijdens de werkzaamheden. Het is tenslotte belangrijk om vooraf goed na te denken over de te nemen stappen. Een goede voorbereiding is namelijk écht het halve werk. Lees hieronder welke stappen er genomen moeten worden.

 Stappen van veilig gaten boren

Volg het stappenplan van Sloop-Concurrent om veilig aan de slag te gaan met het boren. We helpen u graag op weg met onderstaande stappen en tips.

 • Stap 1: benodigdheden controleren

Heeft u alle benodigdheden? Dit zijn: boormachine, schroef, potlood, tape en een plug.

 • Stap 2: kiest de juiste boormachine

Bij het kiezen van de onjuiste boor kan de boormachine breken of smelten. Voor beton is bijvoorbeeld een klopboormachine of boorhamer uitermate geschikt. Heeft u twijfels over welke boormachine u nodig heeft? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een van onze medewerkers.

 • Stap 3: positie van het boren markeren

Gebruik een rolmaat bij het bepalen waar het gat moet komen, markeer deze plek met potlood. Let op: controleer of u geen stopcontacten tegenkomt wanneer u een denkbeeldige horizontale en/of verticale lijn doortrekt.

 • Stap 4: de gaten boren

Controleer eerst de diameter van de plug. Kies vervolgens een boor die hiermee overeenkomt. Steek de boor in de boormachine zodat deze stevig vastzit. Bij het boren is het belangrijk dat u er rekening mee houdt dat u de gewenste diepte van het gat bereikt. Leg een plug naast de boor en teken met een stukje tape de boor af tot het punt waar u wilt gaan boren. Op die manier kunt u rustig een gaatje boren totdat u de tape bereikt.

 • Stap 5: door de muur heenboren

Houd uw handen recht door te controleren of de boor zowel horizontaal als verticaal haaks op de muur staat. Begin te boren en trek de boor tijdens het draaien af en toe een beetje terug. Herhaal dit totdat de tape is bereikt.

Overige tips

 • Wilt u een gat groter dan 8mm? Boor dan van tevoren met een smallere boor. Gebruik pas daarna de boor met de grotere diameter.
 • Zorg er ten alle tijden voor dat u iemand bij u heeft voor het afvoeren van gruis. Laat hem of haar een stofzuiger eronder houden.
 • Wist u dat u pluggen eenvoudig uit de muur haalt met een kurkentrekker?
 • Zet de boormachine altijd op de veilige stand wanneer deze niet wordt gebruikt!
 • Oefen nooit te veel druk uit op een boorapparaat. De boor wordt dan namelijk te heet.

Het sloopproces van de badkamer door Sloop-Concurrent in stappen

Indien u toch liever het sloopwerk uit handen geeft en er zeker van wilt zijn dat alles goed verloopt, kunt u Sloop-Concurrent inhuren. Een gecertificeerd bedrijf zoals Sloop-Concurrent kent een bepaald proces dat vaststaat. Het proces bevat de volgende stappen:

 1. Als eerste vraagt u een offerte bij ons aan zodat u onze scherpe prijzen kunt ontdekken. Deze offerte is geheel vrijblijvend. U vult de offerte via ons online invulformulier in en dan zorgen wij voor een prijsopgave. Wij garanderen bovendien een snelle reactie van binnen 24 uur.
 2. U bent enthousiast geworden van onze professionele service en overtuigd van de lage prijs voor top kwaliteit service.
 3. De volgende stap is dat wij contact met u opnemen en alle documenten en de locatie van het klusproject gaan bekijken. Door dit te doen krijgen wij een beter beeld van de stoffen waarmee we te maken krijgen.
 4. Na de situatie grondig te hebben bestudeerd gaan we aan de slag met de uitvoering. De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door professioneel personeel op het gebied van veilig en milieukundig sloop- en kluswerk.

Vraag hier uw offerte aan en wij gaan direct voor u aan de slag!

Erkend en gecertificeerd bedrijf

Sloop-Concurrent is als sloopbedrijf officeel erkend en gecertificeerd voor het uitvoeren van de diverse sloopwerkzaamheden. Wij slopen volledig volgens de eisen zoals deze zijn opgesteld door Stichting Veilig en Milieukundig Slopen. Wij zijn dan ook in het bezit van het BRL SVMS-007 certificaat voor slopen. Door onze jarenlange ervaring van ruim 27 jaar kunnen wij de meest complexe sloopwerkzaamheden op een veilige en effectieve wijze voor u uitvoeren. Of dit nou kleine of wat grotere sloopklussen zijn. We zullen altijd zorgvuldig te werk gaan met specialistische apparatuur.

Hulp nodig bij het boren van gaten?

Heeft u hulp nodig bij het boren van gaten in uw huis of (kantoor)pand? Wij van Sloop-Concurrent helpen u graag. Mocht u nog vragen hebben wat betreft sloopwerkzaamheden of het inhuren van Sloop-Concurrent als klusbedrijf, neem gerust contact met ons op! Wij zijn per telefoon of e-mail bereikbaar. De contactgegevens kunt u terugvinden op de volgende pagina: contact.

Referenties Sloop-Concurrent

Bent u benieuwd naar sloopprojecten of werkzaamheden betreft het boren van gaten die wij hebben uitgevoerd? Klik hier om de referenties van een aantal van onze klussen te lezen. Ook vindt u hier foto’s van de werkzaamheden om een beter beeld te geven.

Vraag hier uw offerte aan en wij beginnen zo snel mogelijk met het boren van gaten voor uw onderhoudsklus.