Leidingen wegwerken

Kleine en grote sloopklussen altijd voor de beste prijs!

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Hoe leidingen wegwerken?

Hoe wij te werk gaan bij wegwerken van leidingen

Leidingwerk in de woonkamer, badkamer of het toilet komt nog in redelijk veel huizen voor. Bent u het zat om de leidingen in het zicht te hebben en wilt u deze op een nette manier laten wegwerken? Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Sommige van deze opties zijn prima zelf uit te voeren, andere opties vergen de nodige kennis en ervaring. Lees de verschillende mogelijkheden voor het wegwerken van leidingen hier en kies welke optie het best werk voor uw situatie.

Leidingen wegwerken in de muur

Welke gereedschap is er benodigd voor het verwijderen van tegels? De leidingen wegwerken in de muur is de meest efficiënte oplossing. Met een freesmachine wordt een sleuf gefreesd in de muur en hier worden de leidingen in verplaatst. De sleuf wordt daarna gedicht met plamuur en deze kan worden afgewerkt met verf ter afwerking.

Een sleuf frezen kan u zelf doen wanneer u een zeer ervaren klusser bent. Kiest u liever voor een optimaal resultaat en veiligheid? Dan kiest u voor een ervaren professional van Sloop Concurrent om de leidingen in uw muur te verwerken d.m.v. frezen.

Ombouw maken

Welke gereedschap is er benodigd voor het verwijderen van tegels? Leidingwerk wegwerken door middel van een ombouw is een redelijk gemakkelijk project. Een ombouw kunt u maken van bijvoorbeeld MDF of gipsplaten. Door deze netjes af te werken met verf, behang of een ander creatief idee, kunt u de leidingen op een speelse manier in huis wegwerken. De ombouw is zichtbaar, maar de leidingen niet. Van de ombouw kunt u een eyecatcher maken wat een speels effect geeft in uw woning of bedrijfspand.

Zetwerk gebruiken

Het wegwerken van een leiding met behulp van zetwerk is ook een mogelijkheid. Een zetwerk is een opmaat gemaakte ombouw in een u-vorm. Deze wordt meestal geproduceerd in aluminium of roestvrij staal en wordt om de leiding heen geplaatst. De leidingen zijn niet meer zichtbaar en het zetwerk is prima af te werken om weg te vallen in de rest van de muur, denk aan stuken, verven of behangen.

Hogere plinten

Wanneer de weg te werken leidingen zich net boven de vloer bevinden, zijn deze gemakkelijk weg te werken met hogere plinten. Er zijn speciale plinten verkrijgbaar met een holle binnenkant waar de leiding(en) precies in passen. Wanneer de leidingen zorgvuldig geplaatst worden zal er niets meer van de leidingen zichtbaar zijn.

Verven in dezelfde kleur

De meest gemakkelijke en goedkoopste oplossing is het verven van de leidingen in dezelfde kleur als de achterliggende muur. Dit maakt de leidingen niet minder zichtbaar, maar wel minder opvallend.

Leidingen wegwerken

Vrijblijvende offerte aanvragen?

U ontvangt een offerte binnen 24 uur
Sloop Concurrent betonboringen
Sleuven frezen
Leidingen in muur frezen