Casco leegstippen

Kleine en grote sloopklussen altijd voor de beste prijs!

24/7 bereikbaar in heel Nederland

CONTACT

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem

Tel: 06-40125121

btw: NL859818275B01
kvk: 74231286

bouwgarant keurmerk

Of het nu gaat om een pand dat ontruimd moet worden, een andere bestemming krijgt, gerenoveerd wordt of gesloopt moet worden: casco leegstrippen is vrijwel altijd vereist. Maar wat betekent dit eigenlijk en hoe gaat dit precies in zijn werk? Het belangrijkste is dat u nergens omkijken naar hebt en dat wanneer de werkzaamheden klaar zijn, u direct door kunt schakelen naar de volgende fase van het project; of dit nu gaat om het opnieuw inrichten of om het slopen van het pand.

Bij casco leegstrippen wordt de inventaris verwijderd, alle spullen worden afgevoerd en wordt het pand geheel gestript. Alleen de stenen, beton en ijzer blijven staan zodat het pand weer opnieuw gebruikt kan worden. Casco strippen kunt u zien als enkel het frame laten staan. 

Wij, Sloop-Gigant weten wat er komt kijken bij het casco leegstrippen van welk pand dan ook. Vaak is dit veel meer dan dat er door u of anderen vermoed wordt. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een gerenommeerde expert. Zo komt u niet voor nare verrassingen te staan en weet u zeker dat uw project geen vertraging oploopt.

Casco leegstrippen: wat is dat precies?

Wanneer een woning, bedrijfspand of elk ander soort gebouw wordt leeggehaald, wordt er natuurlijk begonnen met het verwijderen van de inventaris.  Spullen worden afgevoerd en gerecycled, dan wel naar een nieuwe bestemming gebracht. Dit is een behoorlijke klus, zeker in panden waarin er sprake is van veel spullen. Wanneer al deze spullen zijn verwijderd, denkt men vaak dat het pand leeg is. Niets is minder waar. Pas wanneer alle spullen verwijderd zijn, ziet u hoeveel aankleding een pand doorgaans nog heeft. Want wat dacht u bijvoorbeeld van de vloer? De muurbekleding? Plafonds? En dan hebben wij het nog niet eens gehad over alle andere objecten die in en op het pand zijn aangebracht of hiermee samengevoegd zijn. 

Casco leegstrippen betekent dat alle elementen van het pand worden verwijderd totdat alleen de kern van het gebouw overblijft: het steen, beton en ijzer. Alleen het kale geraamte van het pand blijft als het ware staan. Alleen dit al vertelt u waarschijnlijk dat dit echt een klus is voor specialisten. Er zal veel meer verwijderd moeten worden dan waar u in eerste instantie wellicht rekening mee hebt gehouden. Zeker in (grote) kantoren en bedrijfspanden komt u veel elementen tegen die verwijderd moeten worden. Systemwanden en systeemplafonds bijvoorbeeld. Maar ook deuren, keukens/pantry’s, toiletten en tal van dat soort zaken zullen vakkundig verwijderd moeten worden.

Welke objecten kunnen er gestript worden?

Wij hebben de afgelopen 20 jaar een ruime ervaring gekregen met het casco strippen van veel verschillende objecten. U kunt hierbij denken aan het strippen van:

  • Woningen
  • Kantoren
  • Scholen
  • Winkels
  • Boerderijen
  • Fabrieken
  • kerken

Ieder soort pand heeft zijn eigen werkmanier. Bij het strippen van woningen is bijvoorbeeld veel overleg nodig met de eigenaar. Eventuele verassingen die bijvoorbeeld onder een systeemplafond van een oude woning vandaan komen kunnen soms beter blijven zitten omdat dit hergebruikt kan worden. Een kantoor is vaak heel anders, Zo veel mogelijk moet verwijderd worden zodat de nieuwe eigenaar van de kantoorruimte alle vrijheid heeft om zijn eigen draai aan het pand te geven.

Veel scholen, kerken en boerderijen worden casco gestript wanneer er woningen van gemaakt worden. Ook hier zijn de wensen weer anders. In veel gevallen moet bijvoorbeeld alle electra verwijderd worden en moeten ook tussenwanden verwijderd worden omdat er een nieuwe indeling gemaakt wordt.

Wij beschikken over de mensen en machines voor elke klus

Moet u een pand casco leegstrippen, dan kunt u dit met een gerust hart aan ons overlaten. Wij beschikken over de mensen en de machines om elke klus te klaren. Bij ons werken meer dan 100 professionals die tot uw dienst staan. Allemaal hebben zij een gedegen opleiding genoten, beschikken zij over veel ervaring en zijn zij in het bezit van een veiligheidspaspoort. Casco leegstrippen is namelijk zeker niet zonder risico en daarom niet aan te raden voor mensen zonder ervaring of specialisme. Er moeten grote, zware spullen gesloopt, verwijderd en afgevoerd worden. Daarbij zijn er speciale technieken nodig en moet er dikwijls flinke kracht uitgeoefend worden, terwijl de kern van het pand niet beschadigd mag raken.

Schakelt u ons in om uw pand casco te strippen, dan weet u zeker dat er een team van vakmensen arriveert met de beschikking over alle mogelijke machines, gereedschappen en hulpmiddelen om de klus snel, efficiënt en ook veilig uit te voeren. Sloop-Gigant beschikt over meer dan twintig jaar ervaring. Wij rusten echter nooit op onze lauweren en investeren doorlopend in kennis, technieken en machines. Ook uw pand kent voor ons dus geen verrassingen. Mochten er toch zaken naar voren komen die niet werden verwacht, dan beschikken onze vaklieden over de benodigde bagage om ter plekke te zorgen voor de best mogelijke oplossing.

Casco strippen voor renovatie of sloop

Er zijn meerdere redenen om een pand casco te moeten strippen. Vaak gaat het om een renovatie, al dan niet in combinatie met een bestemmingswijziging van een pand. Denk aan een fabriekshal die wordt omgetoverd tot een kantoorpand, of een oude kerk waarin appartementen worden gebouwd. Ook wanneer een pand gesloopt moet worden, dient het eerst helemaal gestript te worden. Dit heeft onder andere te maken met veiligheid en met milieueisen. Wanneer de sloop begint, wilt u niet constateren dat er nog gevaarlijke bouwsels aanwezig zijn of dat men nog op gevaarlijke stoffen en materialen stuit die eerst verwijderd moeten worden. Wanneer wij het pand casco leegstrippen, weet u zeker dat dit grondig gebeurt.

Deze werkzaamheden uitbesteden aan Sloop-Gigant biedt u nog een belangrijk voordeel, indien het pand gesloopt moet worden: ook dit kunnen wij namelijk voor u uitvoeren. Hierdoor hebt u één partner voor zowel het strippen als de sloopwerkzaamheden. Dit scheelt u tijd, geld en is een stuk eenvoudiger communiceren.

Werkproces bij strippen

Casco leegstrippen kan voor een buitenstaander vaak ogen als ruig werk. Het is echter veel meer dan dat. Wij gaan altijd met precisie te werk en plannen de werkzaamheden zorgvuldig. Alles wat wij verwijderen of slopen doen wij met beleid. Wij werken netjes en zorgvuldig. Wij laten u uiteraard ook niet in de troep achter: alle materialen die tijdens het strippen worden verwijderd, worden door ons op correcte wijze afgevoerd. U hebt nergens omkijken naar.

Ervaringen en prijsopgave

Hebt u een pand of panden die casco leeggestript moeten worden? Neem contact met ons op. U kunt op de website direct een vrijblijvende offerte aanvragen. Vertel ons wat er moet gebeuren en wij komen binnen twee werkdagen bij u terug met een vrijblijvend voorstel inclusief prijsopgave. Hoe groot of klein uw project ook is: u kunt bij ons altijd rekenen op zeer scherpe prijzen. Indien gewenst kunnen wij voor grotere projecten werken met een vaste projectprijs. Alle werkzaamheden worden dan binnen een vooraf afgesproken prijs uitgevoerd. Werken wij op uurbasis? Ook dan weet u dat u nooit te veel betaalt. Onze professionals werken met een uurtarief tussen 25 en 35 euro. Met Sloop-Gigant hebt u dus de zekerheid van betaalbare service en kwaliteit. Niet voor niets beoordelen onze klanten ons gemiddeld met een prachtige 9,4. Daar zijn wij trots op. Wij bewijzen graag onze kwaliteit aan u.

Delicatesse of efficientie

Voor een buitenstaander komt casco leegstrippen misschien wel over als een heel eenvoudig iets. Simpel gezegd: met grof geweld worden alle bouwsels die geen onderdeel uitmaken van de structuur van het pand verwijderd. Zou kan het ook zijn in sommige situaties. Zelfs in die situaties is het echter van belang om met een bepaalde zorg te strippen. Wanneer het pand geen bestemming meer heeft en gesloopt moet worden, is het natuurlijk niet erg wanneer er enige schade wordt toegebracht. Wij maken altijd een afweging tussen snelheid/efficiëntie en hoe ingrijpend wij strippen.

Veel vaker echter, is het nodig om mee te denken. Elk pand kent zo zijn eigen geheimen. Ondanks dat het leegstrippen misschien als een eenvoudige taak overkomt, zijn er meer factoren waar rekening mee moet worden gehouden dan mensen denken. Daarom zijn eigenaren of beheerders van huizen en panden nog wel eens verrast wat er allemaal komt kijken bij casco leegstrippen.

Puin afvoeren

Zeker bij grotere woningen en panden, moeten er zeer grote hoeveelheden puin worden afgebroken en afgevoerd. Dit mag natuurlijk niet te lang duren en moet efficiënt gebeuren. Dit kan alleen gegarandeerd worden door een specialist die beschikt over de juiste kennis en ervaring, maar ook over genoeg mankracht en de juiste wagens en tools. Er moet verantwoord en veilig kunnen worden gestript en afval moet zo snel mogelijk en op de juiste wijze worden afgevoerd.

Ervaringen van de afgelopen 20 jaar

Zelfs panden die op het eerste gezicht simpel en behoorlijk recht-toe-recht-aan lijken, kunnen verrassingen herbergen. Zelfs wij met al onze ervaring weten nooit van tevoren wat wij aan gaan treffen. Wat wij echter wel weten, is dat zelfs verrassingen er niet voor kunnen zorgen dat wij onze werkzaamheden niet met succes uit kunnen voeren. In de ruim twintig jaar ervaring die wij hebben opgedaan met het casco leegstrippen van zo’n beetje alle mogelijke panden, hebben wij alles al wel eens meegemaakt. Wanneer wij stuiten op een probleem, uitdaging of verrassing, kunnen wij altijd ter plekke de beste beslissing nemen.

Zaken die wij wel eens hebben meegemaakt? Vooral in oudere panden komt het nog wel eens voor dat er gebruik wordt gemaakt van systeemplafonds en systeemwanden. Dit om een pand van binnen van een modernere uitstraling te voorzien. Vaak zitten zij er al jaren of decennia en weet niemand meer wat hierachter schuilgaat. Wanneer ze verwijderd worden en ook hetgeen zij al die tijd hebben verborgen moet worden gestript, kan er van alles tevoorschijn komen: asbest, muren die grote scheuren vertonen en niet meer veilig zijn, of iets prachtigs dat niemand had verwacht. Want wat doet u wanneer blijkt dat er onder een systeem plafond een prachtig oud en gedecoreerd plafond schuilgaat? Of wanneer er onder de verwijderde vloer nog een prachtige vloer blijkt te liggen die misschien wel hergebruikt kan worden? U kunt het zo gek niet bedenken of het is al eens gebeurd. Wij weten altijd wat te doen en zorgen ervoor dat uw opdracht volgens plan wordt uitgevoerd.