CONTACT

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem

Tel: 06-40125121

btw: NL859818275B01
kvk: 74231286

bouwgarant keurmerk
  • Betrouwbaar
  • Erkend
  • Voordelig

Voor vele is het waarschijnlijk een onbekend begrip, maar toch wordt het nog altijd toegepast, diamant- of hardmetaal boren. En dan zult u hoogstwaarschijnlijk de volgende vraag hebben, waar wordt dit dan toegepast? Het gebruiken van een diamantboor of een hardmetaalboor wordt op diverse items toegepast die u dagelijks tegenkomt. Denk maar aan uw sanitair tegels of een aanrechtblad welke is gemaakt van natuursteen. Wij leggen u graag uit waar u rekening mee moet houden en wat de gevolgen kunnen zijn van verkeerd toepassen. Uiteraard kunt u ook het boren over laten aan een gespecialiseerd bedrijf zoals Sloop-Concurrent. Wij zijn al 27 jaar actief in het vak en hebben al allerlei sloopprojecten voorbij zien komen. Lees hieronder meer over het boren van diamant- of hardmetaal.

Droog of nat boren door Sloop-Concurrent

U heeft een compleet nieuwe badkamer geplaatst en de accessoires van uw badkamer moeten nog worden opgehangen. Dit kunt u uiteraard niet met een gewone boormachine doen en heeft daarvoor een diamantboor nodig. Naast een diamantboor kunt u boren op twee manieren, droog of nat oftewel met- en zonder waterkoeling. Maar wat is het verschil? U kiest voor droog boren op het moment dat u snel wilt handelen, daarnaast is droogboren prettiger op het moment dat u een hardere tegelsoort heeft. Mocht u kiezen voor nat boren dan wilt u het liefst stofvrij werken. Het vrijgekomen boorgruis wordt direct weggespoeld maar daarnaast wordt ook direct de boor gekoeld aangezien de tempratuur van de boor behoorlijk kan oplopen bij een hoog toerental. Op deze manier koelt de boormachine zichzelf en u hoeft u zich geen zorgen te maken over een te warme boor.

Voordelen nat boren

Nat boren heeft als voordeel dat de boor nooit oververhit kan raken. De boor boort met waterkoeling waardoor ook de tegelboor een langere levensduur meekrijgt, dit omdat de boor niet verhit wordt. Nog een voordeel van nat boren is dat u altijd gebruik moet maken van een boorgeleider. Dit betekent dat u nog nauwkeuriger gaten boort in uw tegels, ook zullen de tegels minder snel breken tijdens het boren. Tot slot komt er tijdens het boren vaak veel boorgruis vrij. Bij het nat boren heeft u daar geen last van aangezien dit gelijk wordt weggespoeld en de plek dus netjes en schoon blijft.

Nadelen nat boren

Bij het nat boren is er eigenlijk maar één nadeel van toepassing. De omgeving waarbij u het nat boren toepast kan wat nat worden. Mocht Sloop-Concurrent nat boren in uw omgeving, zullen wij er altijd voor zorgen dat de omgeving goed wordt afgedekt. Op deze manier worden er geen spullen beschadigd en onnodige kosten vermeden.

Voordelen droog boren

Wat bij het nat boren een nadeel is, is bij droog boren weer een fijn voordeel. Zo hoeft u niet de werkplek af te plakken met beschermingsmateriaal omdat er geen water vrijkomt bij het gebruik van droog boren. Ook kunt u een stuk sneller werken als u gebruik maakt van droog boren. Stel u wilt gelijk de tegels lijmen na het boren, dan is dat helemaal geen probleem. Bij nat boren is dit wel een probleem aangezien de oppervlakte altijd droog moet zijn tijdens het lijmen. Nog een voordeel van droogboren is dat er geen externe verkoeling nodig is. De kleine droogboren zijn meestal voorzien van een waxvulling waardoor de boor goed gekoeld wordt.

Nadelen droog boren

Ook bij droog boren zijn er weinig nadelen te noemen. Het enige nadeel wat Sloop-Concurrent kan vinden van het gebruik van droog boren is dat er veel boorgruis vrijkomt. Dit betekent dat u altijd een stofzuiger erbij moet houden op het moment dat u een gat gaat boren. Op deze manier houdt u de werkplek schoon en kunt u snel de klus klaren.

Welke maat boor heeft u nodig?

Voordat u echt aan de slag kunt gaan met boren moet u weten hoe groot het gat moet worden. Zo is een 6mm gat ideaal voor het ophangen van uw accessoires in de badkamer. Maar moet er bijvoorbeeld een complete afvoer geplaatst worden dan heeft u minstens een 43mm boor nodig. Dit zijn standaard maten, maar wellicht wijkt uw afvoer of badkameraccessoires af, dus controleer van te voren goed de maten voordat u echt een gat boort in uw muur of tegels. Als u twee linkerhanden bezit is dit geen makkelijke klus om uit te voeren. Daarom raden wij bij het diamantboren of metaalboren altijd aan om een professional in te huren. Mocht u het toch echt zelf willen proberen dan raden wij het aan om een boorgeleider te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat de boor niet van z’n plek afkomt en dat u niet meerdere gaten ontwikkelt in een muur, aanrecht of tegel. Bij het nat boren is een boorgeleider sowieso van toepassing.

Diamant- en of hardmetalen boren door een professional?

Het toepassen van deze manier van boren is niet voor de beginnende klusser weggelegd en raden daarom altijd aan om dit door een professional te laten uitvoeren. Sloop-Concurrent zit al meer dan 27 jaar in het vak en weet alle ins- en outs van deze manier van boren. Ook als het een maatwerk klus is gaan wij graag de uitdaging aan en zult u niet voor teleurstellingen komen te staan. Mocht u meer vragen hebben met betrekking tot deze manier van boren neem dan gerust contact met ons op!

Hoe gaat Sloop-Concurrent te werk?

Om een duidelijk beeld weer te geven over hoe wij te werk gaan leggen wij graag aan u uit wat u van ons kunt verwachten. Meestal neemt de klant als eerste contact met ons op doormiddel van het stellen van een vraag of het opvragen van een offerte. In beide gevallen proberen wij van Sloop-Concurrent u binnen 24 uur te woord te staan en te reageren op uw vraag of offerte. Soms kan het sloopproject een maatwerk opdracht bevatten waardoor wij eerst en afspraak met u willen inplannen om op locatie te komen kijken. Op deze manier kunnen extra kosten gedekt worden en weet u exact waar u aan toe bent. Na akkoord van de offerte plannen we direct een afspraak in wanneer wij de gaten komen boren. Zo kunnen wij er voor zorgen dat alle apparatuur die nodig is om uw klus te klaren aanwezig is op de afgesproken datum. Zodra de klus binnen de gestelde termijn is voldaan, zorgen wij er tot slot voor dat alle vrij gekomen materialen en boorgruis netjes en schoon worden achtergelaten. De vrij gekomen materialen nemen wij mee en zullen wij afvoeren op de bestemde stortplaats. Op deze manier dragen wij ook ons steentje bij op een groene manier. Zodra u akkoord gaat met het eindresultaat wordt de factuur verstuurd en vragen wij u nog een referentie achter te laten op onze website. Zo kunnen wij onze dienstverlening verbeteren maar ook andere klanten aansporen om te kiezen voor Sloop-Concurrent. Uiteraard hopen wij dat u de dienstverlening als positief heeft ervaren en dat we elkaar nogmaals tegen komen in de toekomst voor een ander sloopproject.

Vragen of meer informatie?

Het kan zijn dat u na het lezen van deze pagina nog niet voldoende informatie heeft ontvangen over diamant- en hardmetalen boren en dat u nog steeds met vragen zit. In dit geval kunt u altijd contact met ons opnemen via onze contactpagina. Daar vindt u al onze contactgegevens en kunt u er zelf voor kiezen om ons telefonisch of per mail te benaderen. Uiteraard zoals hierboven beschreven streven wij er naar om uw vraag per mail binnen 24 uur te beantwoorden. Ook kunt u een hoop informatie terug vinden op onze website en wellicht kunt u daar uw antwoord op uw vragen vinden. Mocht al uw vragen beantwoord zijn kunt u ook direct via onze website een vrijblijvende offerte opvragen.