Elementor #2884

Kleine en grote sloopklussen altijd voor de beste prijs!

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Betonvloer slopen

Het laten slopen van betonvloeren

Betonvloer laten slopen? U kunt het natuurlijk zelf proberen maar het slopen van een beton- of cementvloer is en blijft een pittige klus. Niet iedere betonvloer laat zich namelijk met een simpele handmoker in stukken slaan. Niet alleen is hier professioneel gereedschap voor nodig maar ook fysieke kracht. Hieronder kunt u lezen hoe wij bijvoorbeeld een gewapende betonvloer slopen maar ook het boren in beton en het frezen van sleuven in beton komt ter sprake.

Sloop Concurrent een betonvloer aan het slopen

Vrijblijvende offerte aanvragen?

U ontvangt een offerte binnen 24 uur

Zelf betonvloer slopen

Zelf een betonvloer slopen? Niet doen!

Wilt u zelf een betonvloer slopen? Wij raden dit ten zeerste af. Een grotere leefruimte creëren? Een keuken of badkamer renoveren? Voordat u aan een renovatieproject kunt beginnen, zal er vaak eerst gesloopt moeten worden.

Slopen lijkt misschien iets wat iedereen uit zou kunnen voeren, maar er komt toch het nodige inzicht en vakmanschap bij kijken. Dit vooral in het belang van uw eigen veiligheid.

Laat het slopen van beton door een professional uitvoeren. Vraag een offerte aan. Mocht u toch zelf betonvloeren willen slopen. Dan ziet u hieronder alle types breekhamers.

Kosten draagmuur verwijderen

Indicatie kosten asbest verwijderen

Sloop-Concurrent maakt graag een offerte voor u op maat. De kosten welke Sloop-Concurrent in rekening brengt voor het verwijderen van uw draagmuur, hangt af van vele factoren. Zo wordt er gekeken naar de omvang van de klus, de oppervlakte van het sloopwerk, materiaalkosten en eventuele speciale wensen welke een rol spelen bij het bepalen van de totaalprijs. Zo zal een gedeelte slopen van uw draagmuur een stuk goedkoper uitvallen dan het volledig verwijderen van uw draagmuur. Dit soort keuzes zijn bepalend welke de totaalprijs doen stijgen of dalen.

Sloop-Concurrent en certificaten

Sloop-Concurrent is gecertificeerd en erkend

Om sloopwerk te kunnen verrichten moet er gesloopt worden volgens eisen welke zijn opgesteld door Stichting Veilig en Milieukundig Slopen. Sloop-Concurrent is officieel erkend en gecertificeerd, wij zijn dan ook in het bezit van het zogenoemde BRL SVMS-007 certificaat. Het hebben van de BRL SVMS-007 certificering brengt vele voordelen met zich mee. Verder zorgt Sloop-Concurrent ervoor dat zowel makkelijke als complexe sloopwerkzaamheden op een efficiënte en veilige wijze worden uitgevoerd. We gaan altijd vakbekwaam te werk met professionele apparaten.

Een draagmuur en vergunningen

Heb ik een omgevingsvergunning nodig bij het verwijderen van een draagmuur?

Uiteindelijk is er vastgesteld dat u een draagmuur wilt laten verwijderen in uw woning. Het betekent niet dat u gelijk kunt beginnen met het slopen van deze muur. Voordat u uw draagmuur kunt verwijderen moet u eerst uitzoeken of u in het bezit moet zijn van een omgevingsvergunning. Deze vergunning verschilt per gemeente, dit kunt u via de website van omgevingsloket uitzoeken. Als het blijkt dat u verplicht bent om een omgevingsvergunning te moeten aanvragen voor het verwijderen van uw draagmuur, dan bent u ook verplicht om een constructieberekening te laten maken. Deze constructieberekening is erg belangrijk om de kwaliteit van uw woning te waarborgen. Zo wordt er gekeken hoeveel belasting de fundering en de wanden aankunnen. Er wordt door een constructeur een bouwtekening gemaakt om te bereken hoeveel belasting op de dragende onderdelen van uw woning komt te staan. Zo kan er tijdens deze berekening gekeken worden naar fundering, wanden, daken, muren en balken. Zodra de constructieberekening volledig is uitgewerkt in een bouwtekening kunt u de omgevingsvergunning aanvragen. Heeft u nog vragen met betrekking tot het aanvragen van een omgevingsvergunning? Sloop-Concurrent helpt u graag!

Draagmuur en steunmuren

Steunmuur tijdens het verwijderen van uw draagmuur

Zodra u de draagmuur laat verwijderen moet deze muur wel worden opgevangen door een kolom of een stalen balk. Deze constructie is van te voren vastgelegd in de constructieberekening. Dit is nodig zodat het voorkomt dat uw woning instort en dat alles intact blijft. Tijdens het verwijderen van de draagmuur maakt Sloop-Concurrent  gebruik van stutpalen. Zo wordt het hele gewicht opgevangen zodat na het verwijderen van de draagmuur zorgeloos de nieuwe constructie gemaakt kan worden.

Wilt u gedeeltelijk een draagmuur verwijderen?

In sommige gevallen wilt u een draagmuur maar gedeeltelijk slopen. Dit kan zijn omdat u bijvoorbeeld een grote doorloop wilt maken tussen uw keuken en woonkamer. Dit betekent dan niet gelijk dat u geen omgevingsvergunning en constructieberekening meer nodig heeft. In deze gevallen is het juist verstandig om een constructieberekening te laten maken omdat het vaak gecompliceerder is dan het volledig verwijderen van de muur. Er moet goed gekeken worden waar de belasting op komt te staan, anders heeft u heel snel last van verzakkingen of scheuren. Ook in dit geval is het belangrijk dat het slopen van een draagmuur met zorg en precisie wordt uitgevoerd. Sloop-Concurrent helpt u dan ook graag met het verwijderen van uw draagmuur!

Veel gestelde vragen over asbest

Jazeker, hier zijn alleen wel heel veel regels aan verbonden. Bekijk boven “een draagmuur en vergunningen”.

Jazeker. Wij zijn in het bezit van alle benodigde certificaten.

Controleer de arceringen op de originele bouwtekeningen van de woning

Bekijk hoe dik de wand is (dikker dan 20m is het in principe altijd een draagmuur)

Bekijk waar de balken of de betonvloer op rust (de muur waar de balken op rusten is dragend)

Dit doet Sloop Concurrent. Dit wordt gedaan door een transporteur die op de VIHB-lijst staat.