Keuken demonteren

Kleine en grote sloopklussen altijd voor de beste prijs!

24/7 bereikbaar in heel Nederland

CONTACT

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem

Tel: 06-40125121

btw: NL859818275B01
kvk: 74231286

bouwgarant keurmerk

Een verbouwing in de keuken is nog altijd een van de meest voorkomende soorten verbouwingen die we tegenkomen bij de huizen in ons land. Nu is het alleen wel zo dat lang niet iedereen weet wat er komt kijken bij een keuken demonteren. Om u  toch te voorzien van wat meer informatie zullen wij u vandaag het belangrijkste laten zien wat u moet weten. Na het lezen van dit artikel weet u dan ook precies waar u moet beginnen, en of het niet makkelijker is om er een professioneel bedrijf voor in te schakelen.

Keuken demonteren kosten

Het laten demonteren van uw keuken is een van de goedkopere klussen die u kunt laten doen. Dit maakt het dan ook een uitstekende investering om te maken, u kunt er namelijk een hele hoop tijd en energie mee besparen. Nu is het alleen wel zo dat de keuken demonteren kosten vrijwel altijd af zullen hangen van een aantal factoren, hierdoor is het iets lastiger om een richtlijn te geven voor de prijs. Gemiddeld kost een keuken demonteren rond de 400 euro. Echter zijn er ook keukens te vinden die gedemonteerd kunnen worden voor nog geen 200 euro. U ziet dus wel dat dit aanzienlijk zal verschillen per keuken. Op de eerste plaats moeten we bekijken wat er allemaal verwijderd moet worden. Wilt u bijvoorbeeld alleen de kasten en de andere meubels verwijderen of is het ook de bedoeling dat alle leidingen worden weggewerkt dan wel verlegd. Daarnaast is het de vraag of u de wandtegels tevens wilt verwijderen en of u de kamer geheel sausklaar wilt laten stucen. Tevens zullen de mogelijke extra opties van invloed zijn op de prijs. Om een overzicht te krijgen van de kosten die u kunt verwachten voor het demonteren van uw keuken is het verstandig om even een offerte aan te vragen. Dit is namelijk de enige manier waarop u snel en effectief inzage krijgt in de totaalprijs voor het demonteren.

Stappenplan voor een keuken demonteren

Mocht u er nu voor kiezen om zelf de keuken te demonteren dan zijn er enkele stappen die u altijd langs zal moeten lopen. Wij hebben om het u net even wat makkelijker te maken deze stappen op een rijtje gezet, hierdoor weet u precies wat u zou moeten doen.

  • Stap 1: Maak uw keuken vrij – het allereerste wat u moet doen is uw keuken vrij te maken van absoluut alles wat geen deel uitmaakt van de inrichting en het beslag. Hoe minder spullen er in de weg staan, hoe makkelijker het is om de keuken te demonteren. Dat betekent dat u uw kasten, planken, werkbladen en alle hoeken en gaten die je gebruikt om spullen in op te bergen moet opruimen.
  • Stap 2: Kasten en deuren verwijderen – Vervolgens moet u alles wat loszit uit uw keuken verwijderen. Kastdeuren moeten worden losgeschroefd en van de kasten worden verwijderd, en laden moeten worden verwijderd en netjes en veilig aan één kant worden opgeborgen. Als het mogelijk is kunt u elk deur en lade van een etiket voorzien zodat u weet waar u de deurtjes moet plaatsen bij het opnieuw opbouwen van de keuken.
  • Stap 3: Afsluiten gas en water – Voordat u begint met het demonteren van de gemonteerde onderdelen van uw keuken, is het tijd om alle kranen en kleppen te controleren om er zeker van te zijn dat ze allemaal goed zijn afgedopt. Dit betekent natuurlijk het water en het gas, maar het is ook een goed idee om er zeker van te zijn dat de stroom ook van de betreffende stopcontacten af is. Voor hoe u water moet afdoppen kunt u altijd even op internet kijken, hier zijn meer dan genoeg filmpjes over te vinden.
  • Stap 4: Begin met de gootsteen – Uw gootsteen moet er eerst uitkomen, dus verwijder deze heel voorzichtig. U moet ook alle andere apparaten die in uw keuken zijn geplaatst eerst verwijderen, zodat u alleen de kasten die aan de muren zijn bevestigd en niets anders overhoudt.
  • Stap 5: Haal het aanrecht los – Wrik met behulp van een breekijzer uw werkblad zachtjes los. U moet heel voorzichtig zijn bij het loswrikken, u wilt namelijk niet hebben dat uw aanrecht beschadigd zal raken.
  • Stap 6: Losse spullen verwijderen – Nu is het tijd om de losse onderdelen van keuken te verwijderen. Dit proces zal voor elke keuken anders zijn, omdat het afhankelijk is van de manier waarop uw kasten aan de muur bevestigd zijn. Het kan nodig zijn om de lijm met een speciale oplossing op te laten lossen om deze zo te verwijderen. Zorg ervoor dat u controleert hoe ze bevestigd zijn voordat u begint met het demonteren van uw keuken, zodat u weet dat u de juiste stappen uitvoert.

Welke spullen heeft u nodig?

Er zijn enkele spullen die u voor vrijwel iedere keuken demontage nodig heeft. Kiest u ervoor om een professioneel team in te schakelen dan hoeft u deze spullen natuurlijk niet in te kopen, deze hebben wij immers bij ons. Kiest u er toch voor om het zelf te doen dan zal u toch echt even naar de bouwmarkt moeten rijden voor enkele producten.  De demontage van het keukenkastje vereist onder andere een platte kop schroevendraaier en een schroevendraaier, deze zijn nodig om de schroeven los te draaien die de aanrechtbladen en kastunits bij elkaar houden. U hebt een platte koevoet nodig om de werkbladen op te tillen, de onderkasten uit elkaar te halen en de bovenkasten uit de buurt van de muren te krijgen. U wilt een hamer gebruiken hardnekkige eenheden uit elkaar te slaan en spijkers los te trekken die de kasten op hun plaats houden. Voor het demonteren van de afvoerleidingen van de spoelbak hebt u inbussleutels en een tang met slipverbinding nodig. Ook heeft u dozen nodig om alle voorwerpen die u uit de laden en kasten haalt, vast te houden voordat u begint met het afbreken van de wasbak.

U moet een daarnaast nog decoupeerzaag hebben om de werkbladen in kleinere stukken te snijden, zodat ze gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Zorg ervoor dat u een mes hebt voor het snijden van breeuwen op de randen van de kast en een sterk plamuurmes voor het opkrikken van achter spatten. Een elektrische boor kan handig zijn het verwijderen van hardnekkige schroeven. Draag werkhandschoenen bij het hanteren van de oude kasten om ze te beschermen tegen krassen van de schroeven of nietjes. Draag een veiligheidsbril om u tijdens het werk te beschermen tegen rondvliegend stof en vuil.

Hoe zitten de keukenkastjes vast?

Een van de belangrijkste onderdelen van een keuken demonteren is natuurlijk het loshalen van de keukenkastjes. Een veel voorkomende fout is dat mensen niet bekijken op wat voor manier de keukenkastjes vast zitten, dit terwijl dit juist erg belangrijk is. Bij een kast waar lijm is gebruikt zal je nu eenmaal een andere aanpak moeten hanteren dan bij een keukenkastje wat alleen met enkele schroeven vast zit. Mocht er lijm gebruikt zijn bij de keukenkastjes dan kunt u ervoor kiezen om een speciaal oplosmiddel te halen. Dit kunt u meestal wel vinden bij de bouwmarkt, hier zou u dus even binnen kunnen lopen. Controleert u niet of er lijm gebruikt is dan loopt u het risico dat de kastjes beschadigd raken wij het loshalen van de muur, niet echt waar u op zit te wachten natuurlijk.

Zelf doen of iemand inschakelen?

U ziet wel dat er ontzettend veel werk komt kijken bij een keuken demonteren. Dit is dan ook de reden dat het veel verstandiger is om een professioneel bedrijf in te schakelen. Vaak is het niet veel duurder om een bedrijf in te schakelen voor het demonteren van de keuken dan wanneer u zelf aan de slag gaat, u moet immers ook geld uittrekken voor de inkoop van de bovenstaande producten. Daarnaast weet u zeker dat uw keuken op een professionele manier gedemonteerd zal worden. Hierdoor hoeft u zich ook geen zorgen te maken over de vraag of uw aanrecht wel helemaal heel zal blijven of dat de kastjes wel voorzichtig worden verwijderd. Voor een keuken slopen of monteren is het dus een veel betere keuze om te kiezen voor een betrouwbare partij die u een handje komt helpen. Hier op de site bent u aan het juiste adres voor alle mogelijke soorten klussen voor bij u in de keuken. Mocht u bepaalde vragen hebben over de keuken demonteren dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met ons team voor wat meer informatie. Wilt u graag weten hoe hoog de keuken demonteren kosten voor u zullen bedragen, dan kunt u vandaag nog een offerte aanvragen. Dit stelt u in staat op binnen no time meer inzage te krijgen in het totaalplaatje voor uw project.