CONTACT

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem

Tel: 06-40125121

btw: NL859818275B01
kvk: 74231286

bouwgarant keurmerk
 • Betrouwbaar
 • Erkend
 • Voordelig

Heeft u een oude keuken die u graag wilt laten slopen? Sloop-Concurrent is gespecialiseerd op het gebied van sloopwerkzaamheden. Onze experts hebben al ruim 27 jaar ervaring in het slopen en demonteren van keukens. Bij de sloop van een keuken komt veel precisiewerk kijken wat inzicht vereist van een professional. Wij helpen u graag bij het verwijderen van uw verouderde keuken! Des te sneller heeft u plezier van de nieuwe keuken die u wilt gaan aanschaffen. Lees verder om meer te weten te komen over wat het slopen van een keuken precies inhoudt en waar rekening mee moet worden gehouden.

Wanneer moeten een keuken worden gesloopt?

De meest voorkomende reden voor de sloop van een keuken is omdat deze verouderd is en u graag een nieuwe keuken wilt aanschaffen. U gaat in een koophuis wonen en uw smaak komt niet helemaal overeen met die van de vorige bewoners. Een andere reden kan zijn dat u simpelweg de keuken wilt verplaatsen. Dan dient de oude keuken te worden afgebroken. Er komt veel kijken bij het slopen van een keuken, dus het is belangrijk dat dit op de goede manier gebeurt. Bij onzorgvuldige sloop loopt u het risico dat er onnodige schade ontstaat.

Voordelen professionele sloop van keuken

Het professioneel laten verwijderen van uw (verouderde) keuken door de experts van de Sloop-Concurrent brengt een aantal voordelen met zich mee. Denk hierbij aan onder andere:

 • Goedkope prijzen
 • De keuken wordt vakkundig gesloopt
 • Werkzaamheden duren maximaal 1 werkdag
 • Het overig puinafval wordt afgevoerd: bij de sloop van een keuken komt een hoop puin vrij. Wij zullen dit puin natuurlijk niet bij u in huis laten liggen. Wij zorgen ervoor dat dit puin terechtkomt op de daarvoor bestemde stortplaatsen.
 • Scherp geprijsde offerte: vraag hier uw gratis offerte aan!

Betrek keukensloop-professionals bij uw sloopwerkzaamheid

Een keuken slopen kan uiteraard niet handmatig worden gedaan. Voordat u start met de sloop van uw keuken of een deel hiervan is het van belang dat u experts inschakelt. Deze experts kunnen u voorzien van de benodigde informatie.

Vraag hier uw offerte aan.

Wilt u toch liever zelf de keuken slopen?

U kunt er voor kiezen om het sloopwerk in van uw keuken zelf te doen, maar doe dit dan met beleid. Het zelf slopen van een keuken kan veel gevaar met zich meebrengen. Er vliegen continu splinters in het rond die grote wonden kunnen achterlaten. Vergeet daarom nooit werkhandschoenen te dragen! Dit voorkomt tevens dat viezigheden in wondjes kan komen, wat vaak ernstigere gevolgen kan hebben dan u in eerste instantie zou verwachten. Let bij het zelf slopen van uw keuken in ieder geval op de volgende zaken:

 • Keukensloop kan effect hebben op de rest van het huis; wanden en plafonds moeten wellicht opnieuw worden gestukadoord.
 • Draag een stofmasker, veiligheidsbril en werkhandschoenen.
 • Bescherm de vloeren waar het puin doorheen zal worden gesleept.
 • Zorg voor vakkundig gereedschap.

Er komt veel kijken bij de sloop van uw keuken, zo zijn er meerdere personen nodig zoals een elektricien en loodgieter. De elektricien zorgt voor de aansluiting van de apparatuur, de loodgieter zorgt voor de toe- en afvoer van water bij de leidingen en eventuele omlegging van de gasleiding. Blijft uw keuken op dezelfde plaats staan? Dan verandert er niet veel aan de opstelling en hoeft het bovenstaande niet te gebeuren, tenzij het leidingwerk erg is verouderd. Lees hieronder verder voor het precieze stappenplan voor het verwijderen van een keuken.

Stappenproces keuken slopen in 1 dag

Het slopen van een keuken kent een heel stappenproces. Waar moet u beginnen? De Sloop-Concurrent voert onderstaande stappen voor het sloopwerk van uw keuken uit:

 1. Het demonteren van keukenblok en kastjes
 2. Alle apparatuur demonteren
 3. Verwijdering van wandtegels
 4. Verwijdering van vloertegels
 5. Radiator verwijderen
 6. Het afdoppen van alle leidingen
 7. Afvoeren van puinafval
 8. Brandschone oplevering

Lees meer over stappen 3 en 4 (verwijdering van tegels) in het stukje hieronder.

Optionele werkzaamheden zoals het slopen van een muur om ruimte te creëren voor uw nieuwe keuken is natuurlijk geen probleem. Kijk eens rond op onze website voor alle onze sloopwerkzaamheden.

Tegels verwijderen in de keuken

Maak altijd eerst de tegels rondom los, dan pas de muurplaat. U kunt de muurplaat verhitten zodat deze makkelijk is los te koppelen en u de kraan eenvoudig kunt verwijderen zonder dat deze zal afbreken. Om de (oude) tegels te kunnen verwijderen van uw keukenmuren heeft u goed gereedschap nodig zoals een sloophamer. Een sloophamer heeft u nodig voor het verwijderen van een betonvloer. De tegels die gelijmd zijn kunnen op deze manier eenvoudiger worden verwijderd dan met bijvoorbeeld een beitel en hamer.

Bij het slopen van de keukentegels ontstaan er gaten in de wanden en vloer. Deze wanden en vloer zullen dus opnieuw geëgaliseerd moeten worden om het nieuwe tegelwerk te kunnen leggen. Oude tegels zitten vaak wat losser, dus deze zijn eenvoudig los te wrikken. Gebruik pas een hamer en beitel als het niet anders kan, om onnodige schade aan muren en de vloer te voorkomen.

Nieuwe keuken erin laten zetten? Let op de volgende punten!

Voor ons als sloopbedrijf kan het handig zijn om onderstaande informatie te krijgen indien u een nieuwe keuken wilt laten zetten:

 • Wordt de keuken verplaatst? Of blijft deze op dezelfde plek in huis?
 • Is uw budget inclusief al het freeswerk, de leidingen en de elektra?
 • Wilt u dat er een nieuwe vloer komt?
 • Wat is het effect op de rest v/h huis bij een nieuwe keuken?
 • Waarschijnlijk moeten wanden en plafonds opnieuw worden gestukadoord, omdat er tijdens het slopen van onder andere de keukentegel gaten ontstaan. Deze wanden en vloer moeten gestukadoord worden voordat er nieuwe tegels geplaatst kunnen worden.

Het sloopproces van de keuken door Sloop-Concurrent in stappen

Indien u toch liever het sloopwerk uit handen geeft en er zeker van wilt zijn dat alles goed verloopt, kunt u Sloop-Concurrent inhuren. Een keukensloop bij een gecertificeerd bedrijf zoals Sloop-Concurrent kent een bepaald sloopproces dat vaststaat. Het sloopproces bevat de volgende stappen:

 1. Als eerste vraagt u een offerte bij ons aan zodat u onze scherpe prijzen kunt ontdekken. Deze offerte is geheel vrijblijvend. U vult de offerte via ons online invulformulier in en dan zorgen wij voor een prijsopgave. Wij garanderen bovendien een snelle reactie van binnen 24 uur.
 2. U bent enthousiast geworden van onze professionele sloopservice en overtuigd van de lage prijs voor top kwaliteit service.
 3. De volgende stap is dat wij contact met u opnemen en alle documenten en de locatie van het sloopproject gaan bekijken. Door dit te doen krijgen wij een beter beeld van de stoffen waarmee we te maken krijgen en de hoeveelheid en aard van het sloopafval dat zal vrijkomen.
 4. Vervolgens wordt er professioneel sloopplan In het sloopplan wordt beschreven hoe wij de materialen die vrijkomen veilig en op een milieukundige wijze kunnen scheiden en afvoeren. Ook worden er diverse veiligheidsmaatregelen beschreven. Tot slot weergeven wij uw eisen systematisch.
 5. Na het voltooien van het sloopplan gaan we aan de slag met de uitvoering van de keukensloop. De sloopwerkzaamheden zullen worden uitgevoerd door professioneel personeel op het gebied van veilig en milieukundig sloopwerk.
 6. Indien u wilt, mogen de sloopmaterialen aan u worden overhandigd in plaats van aan de daar toe bestemde stortplek. Dit mag in overleg.

Vraag hier uw offerte aan en wij gaan direct voor u aan de slag!

Erkend en gecertificeerd voor sloopwerkzaamheden

Sloop-Concurrent is als sloopbedrijf officeel erkend en gecertificeerd voor het uitvoeren van de diverse sloopwerkzaamheden. Wij slopen volledig volgens de eisen zoals deze zijn opgesteld door Stichting Veilig en Milieukundig Slopen. Wij zijn dan ook in het bezit van het BRL SVMS-007 certificaat voor slopen. Door onze jarenlange ervaring (zo’n 27 jaar!) kunnen wij de meest complexe sloopwerkzaamheden op een veilige en effectieve wijze voor u uitvoeren. Of dit nou kleine of wat grotere sloopklussen zijn. We zullen altijd zorgvuldig te werk gaan met specialistische apparatuur.

Hulp nodig bij het verwijderen van uw keuken?

Heeft u hulp nodig bij het slopen van de keuken in uw huis? Wij van Sloop-Concurrent helpen u graag. Mocht u nog vragen hebben wat betreft sloopwerkzaamheden of het inhuren van Sloop-Concurrent als sloopbedrijf voor uw klus, neem gerust contact met ons op! Wij zijn per telefoon of e-mail bereikbaar. De contactgegevens kunt u terugvinden op de volgende pagina: contact.

Referenties Sloop-Concurrent

Bent u benieuwd naar (keuken) sloopprojecten die wij hebben uitgevoerd? Klik hier om de referenties van een aantal van onze sloopprojecten te lezen. Ook vindt u hier foto’s van de werkzaamheden om een beter beeld te geven.

Vraag hier uw offerte aan en wij beginnen zo snel mogelijk met de sloop van uw keuken, zodat u snel kunt genieten van een geheel nieuwe keuken.