Plavuizen verwijderen

Kleine en grote sloopklussen altijd voor de beste prijs!

24/7 bereikbaar in heel Nederland

CONTACT

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem

Tel: 06-40125121

btw: NL859818275B01
kvk: 74231286

bouwgarant keurmerk

Wanneer u net een nieuw huis heeft gekocht of wanneer u toe bent aan iets nieuws voor in de woning dan zal u waarschijnlijk nadenken over een verbouwing. Eén van de zaken die het snelst zal worden aangepast zijn de vloertegels uit zowel het toilet als uit de badkamer. Mensen vinden het mooier om tegels te laten plaatsen die ze zelf graag terug willen zien, dit is logisch natuurlijk. Nu is het alleen wel zo dat plavuizen verwijden niet zo eenvoudig is als wel eens wordt gedacht. Wanneer u het verwijderen namelijk verkeerd doet kan er ernstige schade optreden aan de ondergrond. Wij zullen u vandaag wat meer laten zien over het verwijderen van de tegels. Zo zal u precies inzien waarom het verstandig is om er een professioneel bij te halen.

Tegels verwijderen – hoe doe je dat precies?

Bij de tegels verwijderen zullen wij in de meeste gevallen gebruik maken van een sloophamer of een breekhamer. Dankzij deze twee soorten gereedschap zijn wij in staat om de plavuizen op een eenvoudige manier te verwijderen. Echter is het niet zo dat er zomaar wat op de grond wordt geslagen, er komt namelijk meer kijken bij de plavuizen verwijderen. Zo gebruiken bij een kangoo hamer om de tegel te breken, hierdoor ontstaat er een los hoekje. Dankzij dit hoekje zijn wij in staat om de rest van de tegel af te breken met behulp van de breekhamel. Op die manier zullen wij uw kamer tegel voor tegel leeghalen. Het grote voordeel van deze werkwijze is dat er op een voorzichtige manier te werk wordt gegaan. Dit doen wij om de kans op beschadigingen aan de ondergrond zo laag mogelijk te houden. Tijdens het afbreken van de vloertegels zullen wij er alles aan doen om de hoeveelheid stof en vuil tot een minimum te beperken, het is namelijk een klus die aardig wat afval met zich mee zal brengen. Houdt er rekening mee dat de plavuizen verwijderen gepaard gaat met een hele hoop herrie, hier komt u nu eenmaal niet onderuit. Nadat wij alle tegels hebben verwijderd zullen wij de ruimte weer geheel stofvrij maken, op die manier kan er gezien worden of er sprake is van beschadigingen aan de ondergrond. Mocht dit het geval zijn dan repareren wij dit uiteraard gelijk voor u.

De plavuizen verwijderen maar vloerverwarming behouden

Er zijn heel wat huishoudens in ons land die beschikken over vloerverwarming. Wanneer uw woning is voorzien van vloerverwarming dan wilt u er natuurlijk alles aan doen om dit te behouden. Mensen met vloerverwarming zouden altijd een professioneel bedrijf moeten inschakelen, doen zij dit niet dan is de kans op schade aanzienlijk groot. Wij zorgen ervoor dat uw ondervloer altijd vrij zal blijven van beschadigingen, hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over uw vloerverwarming. Nu is het alleen wel zo dat dit alleen mogelijk is wanneer de tegels zijn verlijm op de ondervloer en wanneer de vloerverwarming zich bevindt in de cementvloer. Ligt de verwarming lager dan is het minder eenvoudig om de tegels te verwijderen.

Gelijmde tegels verwijderen – de meest gebruikte toepassingen

Het kan zijn dat er gelijmde tegels in uw woning gebruikt zijn. Deze tegels worden op een andere manier verwijderd dan de methode die wij u hierboven hebben laten zien. De gelijmde tegels bevinden zich vaak rechtstreeks in het cement, hierdoor is het minder eenvoudig om deze zomaar te verwijderen. Voor tegels en cement verwijderen zijn er over het algemeen twee methodes die veel worden gebruikt, dit zijn dan ook de methodes die wij toepassen binnen ons team. Laten we deze eens even bekijken:

  • In cement gelegde tegels verwijderen – Tegels zie zich in cement bevinden zullen meestal worden verwijder met behulp van een elektrische breekhamer. Deze breekhamer zal met behulp van een platte scherpe brede beitel alle plavuizen verwijderen zonder dat er schade wordt aangebracht. Dit stelt ons in staat om de cementvloer geheel te behouden, het is namelijk niet de bedoeling dat hier scheuren in komen. Ook voor cement verwijderen bent u bij ons aan het juiste adres. Mocht u dus bijvoorbeeld ook de cementen dekvloer willen verwijderen en vervangen dan is dit geen probleem, door dit tegelijkertijd te doen zal u een hele hoop tijd en kosten besparen. Op die manier kunt u eenvoudig een nieuwe vloer aanbrengen in de woning.
  • Gelijmde tegels verwijderenDe gelijmde tegels verwijderen zal weer op een iets andere manier geschieden dan de methode van hierboven. Gelijmde tegels zijn namelijk eenvoudig te verwijderen, hierdoor kunnen wij met behulp van een elektrische breekhamer snel uw ruimte tegelvrij maken. Met behulp van een betonschuurmachine zullen wij de overgebleven lijmresten geheel verwijderen, hierdoor ziet u er helemaal niets meer van. Dit maakt gelijmde tegels verwijderen dan ook echt een van de meest eenvoudige dingen om te doen, mits u weet wat u aan het doen bent.

Kosten voor de tegels verwijderen

Mocht u er over nadenken om de tegelvloer of de vloertegels bij u in de woning te verwijderen dan wilt u natuurlijk wel weten aan wat voor bedragen u zal moeten denken. Bij wandtegels en vloeregels verwijderen is het nog niet zo eenvoudig om een richtlijn te geven voor de prijs, dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat er verschillende factoren van belang zijn voor het berekenen van de prijs. Op de eerste plaats dient er gekeken te worden naar het aantal vierkante meters. Een grotere ruimte neemt meer tijd en werk in beslag, hierdoor zullen de kosten hiervoor hoger liggen. Op de tweede plaats moeten wij kijken wat voor soort tegels er gebruikt zijn bij u in de woning. Zijn de plavuizen in het cement zelf gelegd of liggen deze gelijmd op de muur of vloer? Zoals u namelijk hierboven al heeft kunnen is de gelijmde tegels verwijderen goedkoper dan het cement verwijderen, hier zit nu eenmaal minde werk in.

Op de derde plaats speelt de soort woning een rol. Woont u in een eengezinswoning of gaat het om een flatgebouw? In verband met de spullen en de overlast kan dit van invloed zijn op het totaalbedrag. Op de vierde plaats zal u moeten kijken of er een vuilcontainer bij u in de  buurt ligt. Het is voor ons namelijk makkelijker om dit vuil eenvoudig af te voeren bij een vuilcontainer bij u in de buurt. Is deze er niet dan liggen de kosten hiervoor hoger. U ziet dus wel dat er aardig wat factoren zijn die van invloed zijn op de daadwerkelijke prijs voor de tegels verwijderen. Voordat u ons inschakelt voor het verwijderen is het dus handig om gebruik te maken van onze offerte mogelijkheid. Op die manier ziet u gelijk aan wat voor bedragen u moet denken voor de tegels verwijderen.

Egaliseren van de vloer na de vloertegels verwijderen

Het is mogelijk om na het verwijderen van de vloertegels ervoor te kiezen om de vloer te laten egaliseren. Ook voor deze dienst staan wij voor u klaar. Dankzij het egaliseren van de vloer bent u in staat om een geheel vlakke ondervloer te krijgen. Dit ziet er natuurlijk een stuk mooier uit in de badkamer of een andere ruimte. Daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat u de nieuwe vloer er makkelijker in kunt leggen. Bij het egaliseren van de vloer zorgen wij ervoor dat het egaliseringsmiddel altijd op een professionele manier wordt aangebracht, hierdoor krijgt u geen last van randjes of andere minder mooie afwerkingen. Voor meer informatie over het egaliseren van de vloer kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice, zij staan namelijk klaar om u van antwoord te voorzien op al uw mogelijke vragen.

Zelf doen of een professional inschakelen

Nu u weet wat er gebeurt bij het verwijderen van de tegels in uw woning is het van belang om de vraag te beantwoorden of u het niet gewoon zelf kunt doen. Tenzij u een ervaren klusser bent raden wij af om zelf aan de slag te gaan met de tegels. De reden hiervoor is dat tegels verwijderen zonder deze te breken onmogelijk is zonder de juiste apparatuur, hierdoor wordt het lastig om de gelijmde tegels voorzichtig van de muur af te halen. Dit is al helemaal het geval bij de tegels die zijn ingelegd in het cement, bij deze zult u namelijk uiterst voorzichtig te werk moeten gaan om te voorkomen dat heel uw ondervloer beschadigd zal raken. Wanneer de ondervloer namelijk wel beschadigd raakt dan zal u veel meer kosten voor de kiezen krijgen. Dit geldt ook voor alle mensen met vloerverwarming, aangezien de kans op beschadigingen groot is doet u er verstandig aan om er even een professional bij te halen. Via deze site kunt u eenvoudig een afspraak inplannen voor het verwijderen van de tegels. Heeft u vragen dan raden wij u aan om deze te stellen aan onze klantenservice, zij zijn er immers voor om u te helpen.