Badkamer slopen

Kleine en grote sloopklussen altijd voor de beste prijs!

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Heeft u een nieuwe badkamer gekocht? Of wilt u van een oude badkamer weer een normale badkamer maken? Een badkamer slopen biedt de gelegenheid om de ruimte weer helemaal naar wens in te delen. Maar is een badkamer slopen iets wat u zelf kunt doen? Of is het slimmer om het uit te besteden aan een sloopbedrijf? Hieronder beantwoorden we al uw vragen over het slopen van een badkamer.

Onze professionals hebben een jarenlange ervaring in het slopen en demonteren van badkamers. Bij de sloop van een badkamer komt veel precisiewerk kijken wat inzicht vereist van een expert. Wij helpen u graag bij het verwijderen van uw verouderde badkamer!

Betonvloer badkamer slopen

Waarom een badkamer laten slopen?

Er zijn meerdere reden waarom u uw badkamer wilt laten slopen. In de meeste gevallen betreft het de sloop van verouderde badkamers die simpelweg aan renovatie toe zijn. U bent uw oude badkamer zat of gaat in een koophuis wonen en heeft niet dezelfde smaak als de vorige bewoners. Ook komt het vaak voor dat een badkamer last heeft gehad van een lekkage waardoor de tegels van de muur zijn gekomen. In dat geval kunt u ervoor kiezen om de hele badkamer te laten slopen. Er komt veel kijken bij de sloop van een badkamer, dus het is van belang dat dit op de juiste manier gebeurt. Als er onzorgvuldig wordt gesloopt dan loopt u het risico dat er onnodige schade ontstaat.

Zelf een badkamer slopen of uitbesteden aan een professioneel sloopbedrijf

Een badkamer slopen lijkt eenvoudig. Hup: sloophamer erin, puin afvoeren en inrichten maar! Helaas is het slopen van een badkamer een stuk complexer dan het lijkt. U moet verstand hebben van leidingwerk, elektra en natuurlijk beschikken over het juiste gereedschap. En hoewel het erg verleidelijk is om met een sloophamer eens flink tekeer te gaan op die porseleinen toiletpot, kunnen er door rondvliegende splinters gevaarlijke situaties ontstaan of delen van muren of de vloer beschadigd raken.

Als u handig bent en sloopervaring heeft, kunt u de badkamer prima zelf slopen. U bespaart er immers geld mee. Heeft u nog nooit eerder gesloopt, heeft u niet het juiste gereedschap of ontbreekt kennis over leidingwerk en elektra? Dan kunt u het slopen van de badkamer beter uitbesteden aan een erkend sloopbedrijf.

Voordelen badkamer laten slopen door een sloopbedrijf

 • 100% professioneel resultaat.
 • Er wordt veilig gewerkt, met het juiste gereedschap.
 • Binnen een werkdag is uw badkamer gesloopt.
 • Puin wordt keurig voor u afgevoerd, zodat een schone en opgeruimde ruimte achter blijft.

Vrijblijvende offerte aanvragen?

U ontvangt een offerte binnen 24 uur

Snel een badkamer laten slopen? Wij doen het binnen een dag

Bent u voornemend uw badkamer volledig te vernieuwen en zoekt u een vakkundig en ervaren sloopbedrijf? De vakmannen van Sloop Concurrent zorgen ervoor dat de sloop professioneel en zorgvuldig wordt uitgevoerd in een zo kort mogelijk tijdsbestek. We streven ernaar uw volledige badkamer slechts in één dag totaal te slopen! Zo kunt u zich richten op de nieuwe badkamer en het regelen van de installatie hiervan. De sloop kunt u met een gerust hart aan onze deskundige medewerkers overlaten!

Leidingen wegwerken

Wat voor werkzaamheden er komen kijken bij het slopen van een badkamer

Al heel wat jaren slopen onze vakmannen van Sloop Concurrent wekelijks badkamers. Ruime ervaring is inmiddels opgedaan en vele tevreden klanten gingen u voor! Maar welke werkzaamheden voeren wij uit als het gaat om het slopen van de badkamer?

Wat wij doen:

 • Douche en douchecabine verwijderen;
 • Wastafel verwijderen;
 • Spiegels verwijderen;
 • Ligbad of hoekbad verwijderen;
 • Badkamermeubel verwijderen;
 • Kranen verwijderen;
 • Toilet verwijderen;
 • Wandtegels verwijderen;
 • Vloertegels verwijderen;
 • Het afdoppen van leidingen;
 • Afvoeren van het vrijgekomen puin;

Zoals u ziet zijn onze medewerkers allround bevoegd om uw volledige badkamersloop te verzorgen. Vaak kunnen we al op kort termijn starten, zodat uw nieuwe badkamer snel gerealiseerd kan worden. Vraag ons naar de mogelijkheden of vraag snel een gratis en vrijblijvende offerte aan!

Hoe gaat u te werk bij slopen van een badkamer?

Benieuwd wat er zoal komt kijken bij het slopen van een badkamer? Hieronder laten we zien hoe wij te werk gaan. Onderstaand stappenplan kan ook dienen als checklist als u zelf uw badkamer gaat slopen.

Badkamer slopen stappenplan

 • Water afsluiten. Bij het slopen van een badkamer is de kans groot dat leidingen los komen te liggen of dat leidingwerk verplaatst moet worden. Voorkom een nat pak en sluit vooraf het water af bij de watermeter.
  Tip: vul nog even een emmer met water zodat u het toilet nog kan doorspoelen en vul voldoende flessen water om te drinken en uw handen te wassen.
 • Schakel de elektriciteit uit op de verdieping waar de badkamer zich bevindt. Zo voorkomt u dat er tijdens het slopen kortsluiting ontstaat. Stroom voor een werklamp of apparaten kunt u van beneden halen met een haspel.
 • Toilet verwijderen: sluit het kraantje van de spoelbak af, draai de bouten los waarmee het toilet vast zit in de vloer en verwijder de toiletpot en kitranden. Vergeet ook niet om de afvoer af te sluiten.
 • Wastafel verwijderen: de waterleidingen worden losgedraaid, de afvoer wordt gedicht, bouten van de wastafel maken we los en kitranden worden losgesneden. Hierna halen we voorzichtig de wastafel van de muur.
 • Douche verwijderen: snij de randen van de douchebak los, demonteer de glazen of kunststof doucheschotten, schroef het afvoerputjes los en verwijder alle losse onderdelen, verwijder de douchebak en trek de slang of pvc pijp uit de afvoer. Dek de afvoer tot slot af zodat er geen puin in kan vallen tijdens het slopen. Demonteer tot slot de kraan en sluit de leidingen af.
 • Bad verwijderen: snij de kitranden rond het bad los, demonteer de glazen of kunststof schotten rond het bad, draai de sifon onder het bad los en demonteer kranen die aan het bad vastzitten. Schroef vervolgens het afvoerputje los en verwijder alle losse onderdelen. Trek het bad naar u toe en trek de slang of pvc pijp uit de afvoer. Dek de afvoer af zodat er geen puin in kan vallen tijdens het slopen. Demonteer tot slot de kraan en sluit de leidingen af.
 • Radiatoren verwijderen: haal de stroom van de cv-ketel en laat de radiator leeglopen. Dit doet u door middel van het kraantje. Er zit vaak ruim een emmer water in een radiator, dus blijf er vooral bij. Draai de snelkoppeling en muurbevestigingen los en houd de radiator goed vast als u deze demonteert. Een radiator (ook leeg) is erg zwaar! Radiator verwijderd? Gebruik afsluitdoppen om de verwarmingsbuizen te sluiten.
 • Elektriciteit en lampen: verwijder lampen van het plafond en de beschermkapjes van de stopcontacten. De stroomdraden dopt u af met behulp van een lasdop of kroonsteentje.

Badkamer slopen tips

 • Vergeet niet het water af te sluiten voordat u begint met slopen.
 • Laat de kranen openstaan zodat het laatste water dat nog in de leidingen zit kan weglopen.
 • Schakel de elektriciteit uit. Anders kunnen gevaarlijke situaties ontstaan.
 • Zorg voor degelijk gereedschap.
 • Draag altijd beschermende kleding, handschoenen, een veiligheidsbril en een stofmasker.
 • Om enigszins schoon te werken: span een stuk plastic voor de badkamerdeur.
 • Puin afvoeren? Bedek de vloer!
Sloop Concurrent aan het werk

Wat zijn de tarieven voor het slopen van een badkamer?

Bent u benieuwd naar de kosten voor het laten slopen van de badkamer? De exacte prijs is van een aantal factoren afhankelijk:

 • De grootte van de badkamer.
 • Of u de hele badkamer wilt laten slopen of een gedeelte.
 • De complexiteit van de sloopklus.
 • Hoe het puin afgevoerd moet worden (stort, puincontainer voor de deur).
 • Gemiddeld ligt het uurtarief van een sloper tussen de € 20 – € 35 per uur.

Onderstaande tabel geeft iets gedetailleerder weer wat de sloopkosten zijn per badkameronderdeel.

WerkzaamhedenPrijs (incl. btw)
Uurtarief sloper€ 20 – € 35 per uur
Ligbad verwijderen€ 50 – € 200
Toilet verwijderen€ 40 – € 100
Wastafel verwijderen€ 35 – € 125
Douchecabine verwijderen€ 20 – € 75
Radiator verwijderen€ 20 – € 85
Kraan verwijderen€ 9 – € 30
Leidingen verwijderen€ 20 – € 55
Badkamervloer verwijderen€ 20 – € 50 per m2
Stucwerk verwijderen€ 35 – € 125
Vloerverwarming verwijderen€ 30 – € 75
Kitranden verwijderen € 2 – € 7.50 per meter

Oude badkamer slopen en een nieuwe badkamer laten monteren in één

Wilt u uw oude badkamer laten slopen én direct uw nieuwe badkamer laten plaatsen? Dat kan! Bij Sloop-Concurrent kunt u niet alleen terecht voor badkamers slopen, maar ook voor badkamers plaatsen. Onze deskundige installateurs plaatsen uw badkamer met uiterste precisie en werken uw badkamer keurig voor u af.

Waar nodig verleggen wij leidingwerk, elektra of installeren we vloerverwarming. Wat uw wensen ook zijn, neem gerust vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de prijs en mogelijkheden.

Vloer laten slopen van uw badkamer?

Zijn de tegels uit uw badkamer aan vervanging toe? Of wilt u de badkamer volledig strippen? Wij slopen uw badkamervloer vakkundig. Meestal bestaat een badkamervloer uit tegels of plavuizen. Deze slopen we met hamer en beitel. Zitten de tegels erg goed vast? Dan kan het nodig zijn dat wij een elektrische sloophamer gebruiken die de tegels kapot trilt. Wij gebruiken ook een sloophamer als wij een betonvloer moeten verwijderen of openbreken.

Tegels uit uw badkamer laten slopen?

Badkamertegels op wanden verwijderen wij met een hamer en beitel als deze eenvoudig te verwijderen zijn. Mochten de tegels erg goed vast zitten in de tegellijm, dan gebruiken onze slopers een sloophamer die de tegels eruit trilt.

Badkamertegels verwijderen laat oneffenheden en soms zelfs gaten achter in de muur. De muur zal daarna altijd geëgaliseerd of gestukt moeten worden. Ook als u nieuw tegelwerk wilt aanbrengen. Ook voor stucwerkzaamheden bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn uw alles-in-één oplossing voor het slopen en renoveren van badkamers.

U kunt er ook voor kiezen om een badkamer te laten slopen zonder te slopen

Wilt u graag uw badkamer renoveren, maar ziet u sloopwerkzaamheden in uw woning niet zitten? Wij kunnen uw badkamer renoveren zónder sloopwerkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Beton / Betonciré laag aanbrengen over uw huidige tegels.
 • Nieuwe badmeubels installeren of een nieuwe ombouw installeren voor om uw oude badmeubel.
 • Nieuwe kranen en accessoires installeren.
Sloopwerken

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Indien u toch liever het sloopwerk uit handen geeft en er zeker van wilt zijn dat alles goed verloopt, kunt u Sloop-Concurrent inhuren. Een badkamersloop bij een gecertificeerd bedrijf zoals Sloop-Concurrent kent een bepaald sloopproces dat vaststaat. Het sloopproces bevat de volgende stappen:

 • Als eerste vraagt u een offerte bij ons aan zodat u onze scherpe prijzen kunt ontdekken. Deze offerte is geheel vrijblijvend. U vult de offerte via ons online invulformulier in en dan zorgen wij voor een prijsopgave. Wij garanderen bovendien een snelle reactie van binnen 24 uur.
 • U bent enthousiast geworden van onze professionele sloopservice en overtuigd van de lage prijs voor top kwaliteit service.
 • De volgende stap is dat wij contact met u opnemen en alle documenten en de locatie van het sloopproject gaan bekijken. Door dit te doen krijgen wij een beter beeld van de stoffen waarmee we te maken krijgen en de hoeveelheid en aard van het sloopafval dat zal vrijkomen.
 • Vervolgens wordt er professioneel sloopplan opgesteld. In het sloopplan wordt beschreven hoe wij de materialen die vrijkomen veilig en op een milieukundige wijze kunnen scheiden en afvoeren. Ook worden er diverse veiligheidsmaatregelen beschreven. Tot slot weergeven wij uw eisen systematisch.
 • Na het voltooien van het sloopplan gaan we aan de slag met de uitvoering van de badkamersloop. De sloopwerkzaamheden zullen worden uitgevoerd door professioneel personeel op het gebied van veilig en milieukundig sloopwerk.
 • Indien u wilt, mogen de sloopmaterialen aan u worden overhandigd in plaats van aan de daar toe bestemde stortplek. Dit mag in overleg.

Vraag hier uw offerte aan en wij gaan direct voor u aan de slag!

Een badkamer laten slopen door een professioneel bedrijf

Wilt u verzekerd zijn van een professioneel resultaat? Wij slopen al decennialang badkamers in alle soorten en maten. Van een eenvoudige badkamer met douchecabine en wasbak tot luxe badkamers met ligbaden en vloerverwarming.

Misschien heeft u plannen voor een badkamerrenovatie, misschien wilt u uw oude badkamer volledig strippen om er een slaapkamer van te maken. Bij Sloop Concurrent kunt u rekenen op vakmanschap en gecertificeerde slopers. Door onze jarenlange ervaring werken onze slopers snel en vakkundig. Uw badkamer is binnen een werkdag gesloopt. Ook voeren wij het puin voor u af en laten een schone ruimte achter.

Sloop-Concurrent is als sloopbedrijf officieel erkend en gecertificeerd voor het uitvoeren van de diverse sloopwerkzaamheden. Wij slopen volledig volgens de eisen zoals deze zijn opgesteld door Stichting Veilig en Milieukundig Slopen. Wij zijn dan ook in het bezit van het BRL SVMS-007 certificaat voor slopen. Door onze jarenlange ervaring (zo’n 27 jaar!) kunnen wij de meest complexe sloopwerkzaamheden op een veilige en effectieve wijze voor u uitvoeren. Of dit nou kleine of wat grotere sloopklussen zijn. We zullen altijd zorgvuldig te werk gaan met specialistische apparatuur.

Wat klanten aan Sloop Concurrent vragen

Nu bent u al een heel stuk wijzer over het slopen van een badkamer. Om nog enkele mogelijke vragen van u te voorzien van een antwoord, leest u onderstaand onze veel gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden:

Hoe lang duurt een badkamer slopen?

Wij slopen uw badkamer altijd binnen één werkdag. Afhankelijk van de grootte van uw badkamer slopen wij soms zelfs in een halve dag. Uiteraard hebben wij ook tijd nodig om het puin af te voeren en uw badkamer netjes en schoon op te leveren.

Wat kost het slopen van een badkamer?

Voor het slopen van een badkamer is het lastig om een gemiddelde prijs te geven. Iedere badkamer is anders, de omvang en indeling kan enorm verschillen en ook kunnen leidingen bijvoorbeeld op lastige plekken geïnstalleerd zijn, wat het verwijderen van de leidingen bemoeilijkt.

Laten we zeggen dat het slopen van een badkamer varieert tussen de €400 en €1000.

Is het ook mogelijk mijn muur te slopen?

Ook voor het slopen van een muur bent u bij ons aan het juiste adres. Mocht het gaan om een draagmuur kan onze vaste constructeur een constructieberekening verzorgen, zodat onze vakkundige medewerkers een dragende constructie kunnen terugplaatsen. De allround vaklieden van Sloop Concurrent zijn van alle markten thuis.

Doppen jullie ook leidingen af?

Dit doen wij zeker en dit valt binnen onze sloopwerkzaamheden. We vinden het belangrijk dat we de werkzaamheden vakkundig afronden en daarmee zo veilig mogelijk opleveren.

Is het mogelijk om mijn badkamervloer ook te slopen?

Sloop Concurrent is ervaren met het verwijderen van alle soorten vloeren. Het verwijderen van een badkamervloer hoort bij onze wekelijks terugkerende werkzaamheden en dit voeren wij snel en zorgvuldig uit. We kunnen hierbij ernaar streven om eventuele vloerverwarming zo goed mogelijk te behouden.

Is het mogelijk om mijn badkamerwandtegels ook te slopen?

Zeker is dit mogelijk! Zowel een enkele als dubbele laag wandtegels is voor ons probleemloos te verwijderen. We zijn in het bezit van de juiste gereedschappen om deze klus snel en effectief uit te voeren.