Behang verwijderen

Kleine en grote sloopklussen altijd voor de beste prijs!

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Hoe behang verwijderen?

Hoe wij te werk gaan bij het verwijderen van behang

De meeste soorten behang zijn vrij eenvoudig van een muur te verwijderen. Meestal komt u met warm water, een spons en een plamuurmes al een heel eind. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om behang te verwijderen met een behangstomer. De keuze in werkwijze is afhankelijk van het soort behang en de hoeveelheid werk die u wilt verrichten om het behang te verwijderen. De één werkt liever volledig handmatig en de ander heeft de voorkeur voor de behangstomer. Hoe het verwijderen van behang precies werkt, leggen we hieronder uit in enkele stappen.

De muur en ruimte voorbereiden

Allereerst is het van belang om de ruimte waar u het behang gaat verwijderen voor te bereiden op de werkzaamheden. Er wordt gewerkt met water, dus het voorkomen van waterschade is belangrijk. Scherm daarom de vloer goed af, verplaats meubelstukken naar het midden van de kamer en dek deze goed af. Ook eventuele stopcontacten zorgvuldig afdekken of zelfs het afzetten van de zekeringen is van groot belang.

Als de ruimte goed is voorbereid op de werkzaamheden, kan het zijn dat de behangen muur óók voorbereiding nodig heeft. Dit is afhankelijk van het soort behang dat op de muur zit. Sommige soorten behang hebben een dichte en afgesloten structuur waardoor het warme water of stoom niet in het behang kan trekken. In dit geval is het nodig de muur te behandelen met een zogeheten prikroller. De prikroller maakt kleine gaatjes in het behang. Via deze gaatjes kan het warme water of vocht achter het behang komen zodat deze verwijderd kan worden. Welke soorten behang deze voorbereiding nodig hebben leest u verderop op deze pagina.

Behang verwijderen met water

Het verwijderen van behang met water is effectief en voordelig. Er zijn geen machines of andere bijzonderheden voor nodig. Het enige dat u nodig hebt is een spons, een plamuurmes en natuurlijk een emmer met warm water. Behangplaksel wordt veelal gemaakt op waterbasis en lost daarom op wanneer het in aanraking komt met water. Maak de spons goed nat en wrijf hiermee over het behang. Zorg dat het behang goed nat is en laat het water een aantal minuten intrekken. Wanneer het behang gaat bobbelen, kunt u met het plamuurmes het behang gemakkelijk van de muur verwijderen. Werk voorzichtig om eventuele schade aan de muur door het plamuurmes te voorkomen.

Behang verwijderen met een behangstomer

Wilt u wateroverlast zoveel mogelijk beperken? Dan kan een behangstomer een goede optie voor u zijn om behang te verwijderen. Een behangstomer kunt u zelf aanschaffen of huren via bijvoorbeeld een bouwmarkt. Met een behangstomer hoeft u niet in de weer met een emmer water en een spons, u hebt slechts de behangstomer en een plamuurmes nodig. De mond van het apparaat laat u over de muur heen gaan om deze vochtig te maken, daarna gaat u er overheen met het plamuurmes om het vochtige behang gemakkelijk te verwijderen. Werk voorzichtig om eventuele schade aan de muur door het plamuurmes te voorkomen.

Het verwijderen van behang is lichamelijk een zeer intensieve klus. Hebt u geen tijd of zin om deze klus zelf uit te voeren of bent u niet in staat om dit zelf te doen? Sloop Concurrent zorgt dat het behang netjes en snel van uw muren wordt verwijderd. Eventuele vervolgwerkzaamheden zijn uiteraard ook door ons uit te voeren. Vraag ons naar de mogelijkheden!

behang dat verwijderd dient te worden

Vrijblijvende offerte aanvragen?

U ontvangt een offerte binnen 24 uur
mankracht van de sloop-concurrent
Sloop concurrent in de pauze