Stucwerk verwijderen

Kleine en grote sloopklussen altijd voor de beste prijs!

24/7 bereikbaar in heel Nederland

CONTACT

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem

Tel: 06-40125121

btw: NL859818275B01
kvk: 74231286

bouwgarant keurmerk

 

 

 

Het kan zijn dat u het stucwerk in uw huis graag wilt verwijderen. Iedereen heeft hier zo zijn eigen redenen voor, vaak is het verwijderen van het stucwerk nodig wanneer u de kamer van een nieuw likje verf wilt voorzien. Het verwijderen van het stucwerk is een relatief eenvoudige klus.  Dit betekent echter niet dat het verwijderen van stucwerk een snel proces zal zijn. Het is zelfs zo dat het verwijderen van stucwerk een aanzienlijk lange klus zal zijn. Stucwerk is een zeer duurzaam cementproduct dat meer dan 50 jaar kan meegaan. Komt hierdoor niet zo eenvoudig los van de muur. Wij zullen u vandaag in dit artikel wat meer laten zien over het verwijderen van stucwerk. We laten u zien of het verstandig is om het zelf te doen, of dat u toch beter een stuc bedrijf kunt inschakelen.

Stappen bij het stucwerk verwijderen

Bij het verwijderen van stucwerk zullen er over het algemeen dezelfde soort stappen worden gevolgd. Deze stappen zijn van cruciaal belang om ervoor te zorgend dat het stucwerk kan worden verwijderd zonder dat er schade optreedt aan het onderliggende oppervlak. De volgende stappen zullen wij altijd doorlopen als wij voor u het stucwerk verwijderen:

  • Stap 1: De voorbereiding – de ondergrond waar wij het stucwerk zullen verwijderen moet worden afgedekt met een plastic hoes of doekenfolie. Deze moet het gebied kunnen bedekken om het te beschermen tegen vallende stucresten terwijl dit wordt geslagen. De bekleding op de grond zorgt er ook voor dat alle kleine stukjes verzameld worden, hierdoor wordt het veel makkelijker om alles uiteindelijk schoon te maken. Naast deze werkzaamheden zullen wij het reinigingsmiddel gaan maken. Dit is een speciaal middel wat wordt gebruikt ter bevordering van het losraken van het stucwerk.
  • Stap 2: Het breken van het stucwerk – het verwijderen van het stucwerk aan de buitenzijde van het gebouw zal eerst plaatsvinden door met een sledehamer heel voorzichtig het stucwerk los te wrikken. Voor de moeilijk te verwijderen stukken gebruiken wij een platte koevoet, om zo alsnog alle stukken stucwerk los te krijgen van de muur. Het verwijderen van het stucwerk zal op een voorzichtige manier moeten gebeuren, u wilt namelijk niet hebben dat er schade ontstaat op het onderliggende oppervlak.
  • Stap 4: Het weghalen van de onderliggende metalen constructie – vervolgens halen wij heel voorzichtig metalen constructie los die het stucmengsel vasthoudt. Met behulp van het ronde uiteinde van een klein breekijzer wordt het draadweefsel losgemaakt. Alle spijkers die nog aanwezig kunnen zijn om de bedrading op zijn plaats te houden zullen voorzichtig worden verwijderd. Dit is een belangrijke stap bij het stucwerk verwijderen.
  • Stap 5: Het opruimen van de buitenkant – de buitenkant van de stucruimte in het gebouw moet worden gereinigd van vuil. Als er spijkers en andere metalen voorwerpen uit de houten behuizing steken, moeten deze worden verwijderd. Wij maken heel het gebied vrij van planken die mogelijk zijn gemonteerd binnen het met stucwerk.
  • Stap 6: Het schoonmaken van de ruimte – uiteraard zorgen wij ervoor dat na het verwijderen van het stucwerk alles op een schone manier achter wordt gelaten. Wij zorgen ervoor dat alle kleine stukjes stucwerk worden verwijderd en afgevoerd, zo hoeft u zelf niet meer aan de slag om dit op te ruimen. Tevens maken wij de kamer geheel schoon om het te ontdoen van al het stof.

Stucwerk verwijderen kosten

U kunt wel zien dat er aardig wat werk komt kijken bij het verwijderen van het stucwerk bij u uit de woning. Dit is dan ook de reden dat u er altijd voor kunt kiezen om ons in te schakelen voor het verwijderen van dit stucwerk. Op die manier weet u zeker dat alles op een geheel professionele wijze verwijderd zal worden bij u in de woning. Wanneer u het stucwerk wilt laten verwijderen dan zijn er enkele factoren die van belang zijn bij het berekenen van de prijs. Wij zullen om het u wat makkelijker te maken deze factoren laten zien, zo weet u waar onze stucwerk verwijderen kosten op gebaseerd zijn.

De eerste factor die van belang is, is natuurlijk de tijd die nodig is om de klus te klaren. Bij kalkstuc verwijderen en granol verwijderen is het nog niet zo eenvoudig om een richtlijn te geven voor de prijs, dit komt voornamelijk door het feit dat deze soort stucwerkzaamheden meer werk zullen behoeven dan bij de andere soorten stuc. Een groot deel van de kosten komt nu eenmaal voort uit de arbeidskosten.

Daarnaast moet er gekeken worden naar het aantal vierkante meters. Een grotere ruimte neemt meer tijd en werk in beslag, dit zorgt ervoor dat u hiervoor meer geld kwijt bent. Tevens zullen de mogelijke extra opties een rol spelen bij het berekenen van de tarieven voor het stucwerk verwijderen. U ziet dus wel dat er aardig wat factoren zijn die van invloed zijn op de daadwerkelijke prijs voor het stucwerk te verwijderen. Voordat u ons inschakelt voor het verwijderen is het dus handig om gebruik te maken van onze offerte mogelijkheid. Dit zorgt ervoor dat u een totaalplaatje voor ogen krijgt voor uw persoonlijke situatie.

Zelf doen of een bedrijf inschakelen?

We hebben het in dit artikel al een aantal keer benoemd. Tenzij u zeer bekend bent met het verwijderen van stucwerk raden wij af om zelf de handen uit de mauwen te steken. Deze keuze zit hem niet in het feit dat het relatief eenvoudig is om het stucwerk te verwijderen, het is alleen dat u vaak niet de expertise heeft die hiervoor nodig is.

Aangezien de schade aan de muur aanzienlijk groot kan zijn wanneer u het stucwerk op de verkeerde manier verwijderd is dit dus niet waar u graag op zit te wachten. Daarnaast is het zo dat u vaak niet de beschikking hebt over onder de producten die van belang zijn bij het verwijderen van het stucwerk. Hierdoor zal het een helse klus worden om alles te kunnen klaren. Wees dus niet bang om het werk uit handen te geven, wij staan immers klaar om u te helpen bij het verwijderen van het stucwerk.

Tip voor het zelf verwijderen van stucwerk

Mocht u nu wel bekend zijn met het verwijderen van stucwerk dan is het mogelijk om zelf aan de slag te gaan. Nu zijn er wel enkele tips die wij u mee kunnen geven, dankzij deze tips zal het een stuk makkelijker worden om alles op een succesvolle manier te verwijderen van de muur.

  • Controleer het stucwerk – Voordat u stucwerk schoonmaakt, moet u het nauwkeurig onderzoeken op eventuele gebreken. Als u beschadigd stucwerk wast, kan er water in de scheuren komen, waardoor onder andere schimmel en meeldauw kan groeien. Als u gleuven en scheuren in uw stucwerk ziet, stop dan met het reinigen van het stucwerk totdat u de schade hebt gerepareerd.
  • Gebruik een roterende schrobber voor de vieze plaatsen. Plaatsen met roest en andere zware vlekken moeten soms wat beter worden schoongemaakt. Terwijl de muur nog steeds verzadigd is van de reinigingsoplossing kan u een roterende schrobber gebruiken om de zware vlekken te verwijderen.
  • Doe een steekproefsgewijze controle – Bestudeer het stucwerk zorgvuldig. Controleer of u geen stukje hebt overgeslagen. Indien nodig zal u opnieuw moeten schoonmaken om zo alsnog alles schoon te maken. Laat de muur minstens 24 uur drogen voordat u er iets verder mee gaat doen.
  • Gebruik een koevoet voor sommige plekkenAan de randen van het stucwerk en naast alle openingen kan het nodig zijn om het oude stucwerk met een platte koevoet los te maken. Deze plaatsen moeten voor het laatst bewaard worden nadat u zoveel mogelijk van het stucwerk heeft verwijderd

U kunt altijd contact met ons opnemen om een offerte op te stellen of om een afspraak te maken. Door onze schappelijke tarieven in combinatie met onze hoge mate van expertise weet u zeker dat de klus goed zal verlopen. Dit stelt u in staat om zo snel mogelijk te beginnen met de rest van de verbouwing bij  in de woning. Vragen kunt u richten tot onze klantenservice, zij zijn er namelijk om u van antwoord op al uw vragen te voorzien.

Voor u het weet staan bij u op de stoep voor het verwijderen van het stucwerk, te kiezen voor onze diensten heeft u hier zelf geen omkijken meer naar. Dit scheelt natuurlijk een hele hoop tijd, tijd die echt veel beter benut kan worden. Er zijn nog veel meer soorten diensten die wij voor u kunnen verrichten, wilt u weten welke dit zijn dan zou u zeker even moeten blijven hangen hier op de site, hier staat namelijk alles op wat u maar nodig kunt hebben bij het maken van uw keuze.