Trap renovatie

Kleine en grote sloopklussen altijd voor de beste prijs!

24/7 bereikbaar in heel Nederland

CONTACT

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem

Tel: 06-40125121

btw: NL859818275B01
kvk: 74231286

bouwgarant keurmerk

Meer weten over trap renovatie?

Laten we eerlijk zijn, wanneer je aan renoveren denkt is een trap renovatie niet het eerste wat in je opkomt. Dit is zonde, er zitten namelijk ontzettend veel voordelen aan het laten renoveren van de trap bij jou in de woning. Een trap neemt niet voor niets een centrale plaats in binnen de woning, dit is dan ook de reden dat je hier juist iets leuks van moet maken. Door de toegankelijke prijzen en het relatief korte tijdsbestek voor de renovatie is dit iets wat iedereen zou kunnen doen. Wij staan voor je klaar voor het renoveren van alle mogelijke soorten trappen. Laten we eens bekijken wat de voordelen zijn van het laten renoveren van de trap bij jou in de woning!

Voorzie je woning van een nieuwe uitstraling – waarom een traprenovatie?

Eén van de grootste redenen van een trap renovatie is dat men voor niet al te veel geld een volledige metamorfose aan kan brengen in de woning. Vaak neemt de trap een centrale plaats in voor jouw woning. Meestal komt de hal er op uit, het is dan ook het eerste wat je ziet bij binnenkomst. Door een trap renovatie kan je deze hal onder handen nemen. Door ons gespecialiseerde team kan je een stijl trap kiezen die aansluit bij de rest van de woning. Wellicht heb je altijd al een trap willen hebben van bamboe. Of misschien wil je een trap van staal laten plaatsen. Eigenlijk zijn alle stijlen wel mogelijk. Voor meer informatie over onze renovatie werkzaamheden kan men altijd contact opnemen met het team. Een trap renoveren is een van de meest eenvoudige dingen die men kan doen om het huis te voorzien van wat extra sfeer. Daar komt natuurlijk bij dat het gezien moet worden als een investering in de woning. Door de meerwaarde die je hiermee zal creëren kan het in de toekomst ook nog een hoop geld opleveren.

Kies voor meer comfort middels een traprenovatie

Mensen die een houten trap in de woning hebben zullen na verloop van tijd last krijgen van inkepingen. Deze inkepingen ontstaan doordat iedereen met zijn of haak hakken op de treden terecht komt. Dit is verre van handig, het kan zelfs gevaarlijk zijn. Stel dat je uitglijd over deze treden. Dit is de reden dat het laten renoveren van een trap bijdraagt aan meer comfort binnen de woning. Door de trap onder handen te nemen en door geluiddempend materiaal toe te passen zal je jouw trap weer kunnen gebruiken zoals het hoort. Geen gladde treden meer, geen krakend hout. Voortaan heb je een trap waar je nog jaren plezier van zult beleven. Dit maakt het een investering die niet alleen veel teweeg kan brengen voor de waarde van de woning, maar ook voor het gemak in de woning zelf. Hierdoor is het iets wat iedereen zou moeten overwegen.

Traprenovatie zelf doen of uitbesteden?

We krijgen vaak de vraag van mensen of het niet mogelijk is om zelf de handen uit te mouwen te steken voor het uitvoeren van een traprenovatie. Dit zou een hele hoop geld schelen toch? Dit lijkt misschien een strak plan, echter raden wij het toch af. Het uitvoeren van een traprenovatie vergt immers een hoop expertise en kennis. Wordt er een bepaald steunpunt op de trap gesloopt dan is de kans groot dat men ooit een keer struikelt of zelfs een stuk van de trap afbreekt. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Daarnaast gaat er veel meer tijd in zitten dan je zou denken wanneer je zelf een traprenovatie uit zou voeren.

Traprenovatie expert inschakelen – hoe gaat het proces in zijn werk?

Wij staan dus voor je klaar voor alle mogelijke werkzaamheden die zien op de traprenovatie. Nu vind je het waarschijnlijk wel prettig om te weten hoe deze traprenovatie er ongeveer uit zal gaan zien. Wat wordt er gedaan? Wat voor werkzaamheden komen er nu eigenlijk allemaal kijken bij de renovatie? Een reguliere traprenovatie zal vrijwel altijd plaatsvinden volgens het volgende proces:

  • Stap 1: De oude trapbekleding wordt verwijderd en de treden worden geschuurd. Hierdoor weet ons team precies waar ze aan de slag moeten gaan tijdens het renoveren.
  • Stap 2: De zogeheten trapspin wordt geplaatst. Dankzij deze trapspin ziet ons team welke afmetingen er nodig zijn voor de trap bij jou in huis. Middels enkele handige pinnen wordt de spin zo geplaatst dat wij op de millimeter nauwkeurig een meting kunnen uitvoeren.
  • Stap 3: De traptrede wordt op maat gezaagd. Dit doen wij uiterst zorgvuldig, je wilt immers wel een mooi afgewerkte trap krijgen na de traprenovatie.
  • Stap 4: Tijd om de overzettreden te monteren. De treden worden vastgemaakt met montagekit, hierdoor zit het ontzettend stevig vast.
  • Stap 5: De overzetstootborden worden op maat gezaagd en ook op de trap gemonteerd.
  • Stap 6: We plaatsen de afwerklijst. Deze wordt aan de bovenrand van de trap geplaatst.
  • Stap 7: Indien wenselijk behandelen wij de trap met een lak of olie. Dit zorgt voor een mooie kleur.
  • Stap 8: De anti-sliptape wordt aangebracht aan de traptreden, je wilt immers niet uitglijden.
  • Stap 9: De laatste stap, het monteren van de leuninghouders en de trapleuning.

Je ziet dus wel dat er aardig wat verschillende stappen komen kijken bij het uitvoeren van een traprenovatie. Dit is dan ook precies de reden dat je er goed aan doet om een professioneel team in te schakelen. Door de hoge mate van kennis en expertise weten wij precies hoe de stappen moeten worden gevolgd, voor ons is het immers dagelijkse kost. Het resultaat? Een trap die precies aansluit bij wat je altijd al in gedachten hebt gehad. Dat is dan ook precies waar wij je mee kunnen helpen.

Traprenovatie open trap vs. gesloten trap

Heel globaal gezien kunnen we twee verschillende soorten trappen onderscheiden. Dit zijn de open trap en de gesloten trap. Een traprenovatie voor een gesloten trap houdt in dat alleen de optrede en het stootbord worden bekleed. Deze traptreden zitten vast aan elkaar, hier zit dus geen ruimte meer tussen. Dit houdt dan ook in dat de onderkant van de treden niet behandeld hoeft te worden, deze is immers niet te zien. Dit zorgt voor aanzienlijk minder kosten. Een open trap daarentegen is iets duurder om te renoveren. Bij deze soort trap worden alle treden netjes bekleed. Deze soort trap ziet er prachtig uit voor in de woning, het biedt dan ook een ultieme ruimtebeleving. Door de zwevende treden kan men wel een kleine ruimte onderscheiden tussen de treden. Hierdoor kun je de illusie van ruimte creëren voor bij jou in de woning. Niet voor niets dat zoveel mensen kiezen voor deze soort trap.

Traprenovatie kosten – wat ben je kwijt?

De traprenovatie kosten lopen sterk uiteen, dit krijg je nu eenmaal bij zo’n grote verscheidenheid aan verschillende soorten trappen en stijlen. Nu is het wel mogelijk om een gemiddelde prijs te berekenen voor de trap. Over het algemeen beginnen de traprenovatie kosten bij de €1000. Dit is het geval bij de rechte trappen, trappen waarbij men geen kwartslag hoeft te draaien. Logisch dat dit de meest goedkope soort trap is om aan te pakken, hier zit immers minder tijd in dan bij de andere soorten trappen. Een traprenovatie voor een trap met 1 kwart zal gemiddeld €1600 gedragen. Voor een trap met 2 kwarten ben je gemiddeld €2000 kwijt.

Dit is natuurlijk wel heel basaal genomen, er zijn immers meerdere factoren die een rol spelen bij het renoveren van de trap. Heeft men een open trap of een gesloten trap? Wat moet er worden afgewerkt? Wat voor soort materiaal wil men gebruiken bij de afwerking? Door al deze verschillende factoren is het lastig om een prijs te bepalen voor de traprenovatie. Dit is dan ook de reden dat men voor de meest actuele prijzen een offerte aan kan vragen. Zo krijg je advies op maat voor jouw trap in de woning, hierdoor weet je precies aan wat voor kosten je moet denken.

Kies vandaag nog voor een professionele traprenovatie!

Door te kiezen voor een traprenovatie zal je veel meer profijt kunnen halen uit de trap die op dit moment al in de woning staat. Het is vaak niet nodig om heel de trap te vervangen, in het merendeel de gevallen is een renovatie meer dan voldoende. Door deze traprenovatie zal het gemak in de woning stijgen, daarnaast breng je op een goedkope manier de waarde van het huis omhoog. Door de relatief lage prijzen is het een investering die genomen kan worden door veel particulieren. Hier op de site vind men alles wat nodig is om een afspraak te maken voor het laten renoveren van de trap bij jou in de woning. Voor je het weet is jouw woning voorzien van de meest schitterende trap die je je maar voor kunt stellen.