Woning strippen

Kleine en grote sloopklussen altijd voor de beste prijs!

24/7 bereikbaar in heel Nederland

CONTACT

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem

Tel: 06-40125121

btw: NL859818275B01
kvk: 74231286

bouwgarant keurmerk

Efficiënt een woning strippen is onze specialiteit

Woningstrippen betekent in feite niets meer dan het volledig ‘kaal’ maken van een huis. Alle dingen die u uit de woning wilt hebben worden eruit gesloopt en de dingen die u wilt behouden blijven erin. Denk hierbij aan het strippen vna de vloer, keuken, muren, plafond, badkamer, schoorsteen en ga zo maar door. De Sloop-Concurrent heeft een jarenlange ervaring in het strippen van huizen en woningen en helpt u graag! Lees verder om meer te weten te komen over wat woningstrippen nou precies inhoudt en waar u op moet letten voor, tijdens en na het strippen van uw woning.

Wanneer moet een huis worden gestript?

Om te beginnen hoeft het niet per se een woonhuis te zijn om gestript te worden: Sloop-Concurrent heeft ervaring in het strippen van allerlei soorten panden. Denk hierbij aan kantoren, winkels of bedrijfspanden. Dit kunnen oude, nieuwe, grote en kleine woningen zijn. Daarnaast is het mogelijk dat er slechts een deel gestript hoeft te worden, zoals een verdieping. De meest voorkomende en meest logische reden om een woning te moeten strippen is omdat er renovatie nodig is.

Uitbouw

Een andere reden voor woningstrippen is omdat u een uitbouw wilt plaatsen en direct de hele verdieping een opknapbeurt wilt geven. In dat geval dient er in de meeste gevallen een vergunning te worden aangevraagd bij de gemeente. Dit is ontzettend belangrijk omdat u niet mag bouwen zonder een vergunning. Als u dit wel doet dan loopt u het risico dat de uitbouw weer moet worden afgebroken.

Voorbereidingen van woningstrippen

Alvorens u aan de slag gaat met het strippen van uw woning, kantoorpand, verdieping of ander project, is het belangrijk dat u voorzorgsmaatregelen neemt. Een goede voorbereiding is het halve werk. Laat daarom op de volgende zaken:

 1. Sluit het water, gas en elektriciteit af
  Het is zeer belangrijk dat u er zeker van bent dat het gas, de waterleidingen en alle elektra volledig is afgesloten voordat u begint met slopen. Als er dan onverhoopt een leiding wordt geraakt dan is er niet zoveel aan de hand. Als dit wel het geval zou zijn, dan loopt u het risico op een grote waterlek. Voor gas geldt hetzelfde. Een gas- of waterlek kan veel schade veroorzaken waardoor de sloop en renovatie een stuk trager zullen verlopen dan in eerste instantie de bedoeling was.
 2. Ontspijker alles
  Voor het slopen is het handig om alle spijkers en schroeven uit de planken en balken te halen. Op deze manier wordt er minder risico gelopen om zo een uitstekende punt in uw hand te krijgen bij het afvoeren van het puin.
 3. Dek alles af
  Een manier om overige kamers puin en stof vrij te houden is door het afdekken van deuren en ramen van de aangrenzende kamers. Dit kan door middel van plastic folie of door natte doeken neer te leggen. Het is wel zo fijn om in een stofvrije kamer te slapen na de sloop toch?
 4. Regel opslag voor puin
  Na het slopen zal er veel puin aanwezig zijn. Het is verstandig om van tevoren een plan op te stellen waar u al het puin gaat laten. Afhankelijk van de hoeveelheid slopen en dus de hoeveelheid puin kunt u een container huren die bij u voor het huis wordt geplaatst. Al het vuil kan in deze container worden gegooid waardoor de buurt om u heen hier geen last van heeft. De container wordt in de meeste gevallen ook weer opgehaald als deze vol is. Op deze manier hoeft u zich dus geen zorgen om het afval te maken.

Benodigde gereedschap voor woning strippen

Naast goede voorbereidingen treffen is het hebben van het juiste gereedschap erg belangrijk. Nu u de bovenstaande 4 voorbereidende stappen heeft afgerond kan er worden gekeken welk gereedschap u nodig heeft.

 • Moker of voorhamer: deze tool is ideaal voor het slopen en breken van grof materiaal zoalsn muren, balken en andere grote objecten. Er zit een enorme kracht achter een breekhamer waardoor een muur in no-time op de grond ligt.
 • Breekhamer: met dit gereedschap kunnen grote stukken muur in één keer omlaag worden gehaald. Tevens is een breekhamer handig voor het snel slopen van de tegels van een muur.
 • Kruiwagen: met een kruiwagen kan het vrijkomende puin eenvoudig worden afgevoerd. Ook is het handig om hiermee bouwmateriaal aan te voeren. Bij het slopen komen er veel kleine stukjes steen vrij die versplinteren, waardoor het puin snel opstapelt.
 • Schop: idem als de kruiwagen is een schop een ideale tool om puin snel af te voeren. Een schop maakt de werkzaamheden allemaal vlotter en envoudiger.
 • Koevoet of breekijzer: het losmaken van planken en balken gaat super snel met een koevoet of breekzijer. De hoekpunt kan eenvoudig onder planken door waardoor deze losgewipt kunnen worden.
 • Hamer en bijtel: om gecontroleerd dingen te slopen of te breken kan een hamer of bijtel goed van pas komen. Bij een bijtel raden wij aan om een rubberen hamer te gebruiken.
 • Slijptol: het kan voorkomen dat u een slijptol nodig heeft om bijvoorbeeld een leiding of ijzer door te kunnen zagen. Let hierbij goed op brandgevaar: er spatten al snel vonkjes vanaf en een brandje wordt al snel een grote brand! Houd dus brandbaar materiaal uit de buurt bij het gebruik van slijptol.

U kunt uw bouwmateriaal bij ons bestellen en wij leveren het bij u thuis af. Onze bouwmaterialen zijn van hoogwaardige kwaliteit tegen scherpe prijzen! Bekijk ons assortiment hier.

Betrek experts bij uw project

Voordat u gaat slopen en de woning gaat strippen is het van belang dat u experts inschakelt. Deze expert kan u voorzien van benodigde informatie zoals welke muren u niet mag slopen. Het zou natuurlijk zonde zijn als u zomaar in een draagmuur begint te hakken. Ook wordt het aangeraden om de bouwtekeningen van uw huis op te vragen bij de gemeente. Hierin staat aangegeven welke muren een draagconstructie hebben en welke muren u veilig kunt slopen.

Veiligheid tijdens woningstrippen

Naast het betrekken van experts bij het woningstrippen is het zorgen voor veiligheidsmaatregelen ontzettend belangrijk. Ten eerste het belangrijk om een aantal beschermende kledingstukken te dragen als u gaat slopen. Denk bijvoorbeeld aan een stevig paar werkschoenen. Er ligt altijd een hoop puin op de grond en er is het risico dat vanallerlei puin naar beneden op uw voeten valt. U wilt niet na een dag klussen met een gebroken voet op de bank zitten!

Ten tweede is het belangrijk om een geschikte veiligheidsbril, gehoorbeschermers en een stofkapje te gebruiken. Door al het puin dat vrijkomt (of de vonken bij het gebruik van slijptol) kunnen uw ogen beschadigen. Een veiligheidsbril is nodig om alle stof en kleine puindeeltjes tegen te houden. Daarnaast  maken de apparaten veel lawaai waardoor u gehoorbeschadiging kunt oplopen als u geen gehoorbescherming draagt. Gehoorbescherming is vooral noodzakelijk wanneer er in een kleine (afgesloten) ruimte wordt gewerkt met zwaardere materialen zoals een moker of breekhamer. Een stofkapje voorkomt dat u kleine stof- en puindeeltjes inademt. Het inademen hiervan kan veel schade aan uw gezondheid aanrichten.

Ten derde is het hebben van stevige werkhandschoenen van belang. In al dat puin zitten veel stukjes met scherpe hoeken en randen en splintertjes. Ook kunt u zich verwonden aan scherpe punten van spijkers en schroeven. Met een stevig paar handschoenen loopt u minder risico om beschadiging aan uw handen op te lopen.

Hulp nodig bij het woningstrippen?

Heeft u hulp nodig bij het strippen van uw gebouwobject? Wij van Sloop-Concurrent helpen u graag. Mocht u nog vragen hebben wat betreft sloopwerkzaamheden of het inhuren van Sloop-Concurrent als sloopbedrijf voor uw klus, neem gerust contact met ons op! Wij zijn per telefoon of e-mail bereikbaar. De contactgegevens kunt u terugvinden op de volgende pagina: contact.

Referenties Sloop-Concurrent

Bent u benieuwd naar sloopprojecten die wij hebben uitgevoerd? Klik hier om de referenties van een aantal van onze sloopprojecten te lezen. Ook vindt u hier foto’s van de werkzaamheden om een beter beeld te geven.