Woningontruiming bij overlijden

Kleine en grote sloopklussen altijd voor de beste prijs!

24/7 bereikbaar in heel Nederland

CONTACT

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem

Tel: 06-40125121

btw: NL859818275B01
kvk: 74231286

bouwgarant keurmerk

Wanneer u een dierbare bent verloren kan Sloop-concurrent helpen bij het ontruimen van de woning. 

Helaas komt het voor, het overlijden van een dierbare. Op zo’n moment is er veel verdriet en zijn er honderdduizend andere dingen die geregeld moeten worden als nabestaande. In deze periode wordt rouwen eigenlijk een beetje vergeten. Daarom helpt Sloop-Concurrent u graag met de inboedelverwijdering van uw dierbare, waarbij respect en professionaliteit voorop staat. Bij een koophuis moet er zorg gedragen worden dat deze verkoopklaar is en dat er een bord in de tuin terecht komt. Bij een huurhuis is het belangrijk dat het huis bezemschoon wordt opgeleverd zodat de eigenaar een nieuwe huurder in het pand kunt zetten. Sloop-Concurrent helpt u graag in beide gevallen en probeert u tijdens deze periode zoveel mogelijk te ontlasten.

Het huis ontruimen

Uiteraard kunt u als nabestaande ten alle tijden zelf al beginnen met het ontruimen van de woning. Het is geen makkelijke klus die u snel kunt uitvoeren, vaak roepen alle spullen die u tegenkomt tijdens het ontruimen dierbare herinneringen op waardoor het lastig wordt om dit alleen aan te pakken. Ook wilt u vaak tijdens dit soort ontruimingen het liefst alles houden, wat helaas niet mogelijk is vanwege ruimtegebrek. Dan is het handig dat Sloop-Concurrent u helpt aangezien wij geen emotionele binding hebben met de achtergebleven spullen. Alle spullen die niet onder familieleden, vrienden of kennissen zijn verdeeld en nog wel goed zijn voor een tweede leven, brengen wij graag naar de kringloop, Leger des Heils of zetten het op Marktplaats.

Tijd gebrek

In veel gevallen wilt u graag zelf de ontruiming doen omdat u niet wilt dat andere mensen aan de spullen van jouw dierbare zitten. Helaas moet bij een huurhuis altijd direct de huur worden opgezegd omdat u geen extra kosten wilt tijdens deze periode. Dat betekent dan ook vaak dat het leeghalen van de woning meestal binnen een maand gerealiseerd moet worden. In de meeste gevallen komt u dan in tijdgebrek en is het inschakelen van een ontruimingsbedrijf de beste oplossing. Wij van Sloop-Concurrent kunnen snel schakelen en zorgen dat uw pand binnen de gestelde termijn bezemschoon wordt opgeleverd

Opslag inboedel

Uiteraard als u liever alle spullen van uw dierbare liever op uw gemak wilt uitzoeken, kunt u ervoor kiezen om de woning leeg te laten halen en deze op een tijdelijke opslag op te slaan. Op deze manier kunt u snel de woning ontruimen en kunt u op een later moment wanneer u meer tijd heeft verdiepen in de opgeslagen goederen. Alles is mogelijk met Sloop-Concurrent!

Moet u een bezemschone woning opleveren?

Het opleveren van een bezemschone woning heeft meerdere definities. Iedere huiseigenaar heeft zo zijn of haar eigen ideeën bij het opleveren van een bezemschoon huurhuis. In de meeste gevallen moet het huurhuis worden teruggebracht naar de oude staat. Is er een extra muur geplaatst, of ligt er vloerbedekking in de woning, dan zal deze verwijderd moeten worden. Het verwijderen van de vloer is niet altijd van toepassing als deze in overleg met de huureigenaar is geplaatst, bijvoorbeeld. Verder moeten alle gaten welke in de muur geboord zijn om bijvoorbeeld schilderijen op te hangen, allemaal weer worden opgevuld zodat de nieuwe huurder geen last heeft van gaten in de muur en de schilderijen kan ophangen waar de nieuwe huurder maar wilt. Tot slot wordt er ook altijd gevraagd om het huis helemaal schoon te maken en dat nieuwe huurder bij wijze van spreken zo kan intrekken in zijn of haar nieuwe stulpje. Heeft u hulp nodig bij het opleveren van een bezemschone woning?
Klik hier om een woning bezemschoon te laten opleveren door Sloop-Concurrent!

Het opleveren van een verkoopklare woning

Het opleveren van een verkoopklare woning is heel wat anders dan een bezemschone woning opleveren. Bij het verkoopklaar maken van een woning is het niet van belang om de woning in de oude staat te herstellen. In dit geval moet er gezorgd worden dat de woning schoongemaakt wordt en dat de woning ruimtelijk en licht toont. In sommige gevallen zijn de meubels zo erg verouderd dat het beter is om de woning opnieuw in te richten. Aangezien u vaak snel de woning wilt verkopen is dit de beste oplossing. Kopers kunnen namelijk niet altijd door het meubilair kijken waardoor dit een goede uitkomst biedt. Naast het meubilair kan het ook zijn dat de muren vergeeld zijn, wij van Sloop-Concurrent raden u dan zeker aan om de muren te witten aangezien dit veel frisser toont. Het kost allemaal tijd wat u op dat moment niet echt bezit waardoor het lastig is om deze klussen zelf uit te voeren. In dit soort situaties raden wij het dan ook aan om dit uit handen te geven zodat u zich volledig kunt buigen over de uitvaart.
Klik hier om een woning verkoopklaar op te laten leveren door Sloop-Concurrent!

Waar moet u rekening mee houden met het opleveren van een woningontruiming?

Het allerbelangrijkste van het opleveren van een woningontruiming is het opstellen van een uiterste opleverdatum. Op deze manier kunt u ergens naartoe werken waardoor er ook een druk achter de werkzaamheden blijven staan. Meestal wordt een uiterste streefdatum opgesteld van een maand, omdat dit in de meeste gevallen een opzegtermijn is van een huurhuis. Bij een koopwoning wilt u zo spoedig mogelijk het verkoopbord in de tuin hebben staan dus is het ook bij een koopwoning zeer belangrijk om op uw streven te blijven staan. Verder gaan wij ervan uit dat u niet vaak een ontruiming hoeft te doen en dat u dus geen kennis heeft van de plaatselijke regelgeving. Wij van Sloop-Concurrent hebben al meer dan 27 jaar ervaring op het gebied van ontruimingen in allerlei facetten waardoor wij binnen de gestelde termijn zowel aan de regelgeving als bij de omwonende de ontruiming hebben gemeld. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat ook omwonenden op de hoogte gesteld worden van deze ontruiming aangezien er ook een tijdelijke geluidsoverlast kan plaatsvinden. Wij van Sloop-Concurrent proberen efficiënt en met zorg de ontruiming plaats te laten vinden en u als dierbare zoveel mogelijk te ontzorgen. Klik hier om een vrijblijvende offerte op te vragen.

Planning woningontruiming

Zoals hierboven aangegeven vinden wij het belangrijk dat zowel de omwonende als u zelf goed op de hoogte bent wat er precies gaat gebeuren en wat er allemaal moet gebeuren. Om dit binnen de streefdatum te kunnen laten slagen vinden wij het erg belangrijk dat er vooraf een uitgebreide planning gemaakt wordt waarop in de detail wordt beschreven wat de plannen per dag zijn. Op deze manier kunnen er geen verwarringen ontstaan en zal de ontruiming altijd op tijd gereed zijn. Hieronder vindt u een checklist van zaken die u kunt verwachten tijdens het ontruimen van een woning:

– Complete lijst maken wat er gedaan moet worden

– Onderscheid maken van de spullen die waarde heeft en welke u wilt behouden en de spullen die weggebracht kunnen worden naar bijvoorbeeld de kringloopwinkel, marktplaats of Leger des Heils

– Alle administratie van de dierbare bij elkaar zoeken.

– Een offerte aanvragen bij Sloop-Concurrent

– Een duidelijke lijst maken waarin u goed aangeeft wat wij wel mogen uitvoeren en wat u gelievder zelf wenst te ontruimen. Ook wordt ere en uiterste streefdatum afgesproken
– Akkoord met de offerte.

– Na akkoord de sleutel overhandigen aan Sloop-Concurrent.

– Het ontruimen kan beginnen, op dit moment hoeft u niet aanwezig te zijn tijdens de ontruiming en kunt u andere zaken regelen zoals bijvoorbeeld de uitvaart.

– Alle werkzaamheden zijn uitgevoerd en u kunt een kijkje nemen in de woning.

Naast het ontruimen komen er nog veel meer zaken kijken denk aan de volgende zaken

– De huur moet worden opgezegd

– Het opzeggen of het verhuizen van telefoon, internet en televisie net zoals water, electra en gas.

– Alle bankgegevens regelen, bankrekeningen stop zetten en alle automatische incasso’s informeren en stopzetten.

– Alle verzekeringsmaatschappijen berichten over de huidige situatie.

Heeft u nog meer vragen?

Na het lezen van deze pagina kan het zijn dat u nog meer vragen heeft over het ontruimen door Sloop-Concurrent. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via mail of telefoon. Wij proberen alle vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden. U kunt uiteraard ook altijd nog onze website raadplegen waar vele vragen op een andere pagina als nog wordt beantwoordt. Klik hier voor alle contactgegevens van Sloop-Concurrent.