Olivierstraat 16

2021BL Haarlem

Heeft u vragen?

(06) 4012 5121

E-mail versturen

info@sloop-concurrent.nl

Constructieberekening schoorsteen

OVER SLOOP CONCURRENT

Offerte aanvragen?

INHOUDSOPGAVE

Voor het verwijderen van een schoorsteen moet er eerst bepaald worden of het over een dragende of een niet dragende schoorsteen gaat. Hiermee wordt bedoeld of de schoorsteen een stabiliserende functie heeft in de constructie van uw woning. U kunt dit vergelijken met een draagmuur, deze kunt u ook niet zomaar verwijderen omdat deze onderdeel is van de constructie van uw woning. Verwijderen zou er zelfs voor kunnen zorgen dat uw woning instort. We moeten bij het verwijderen van een schoorsteen dus ook onderscheid maken tussen;

Balken plaatsen na constructieberekening

Dragende- of niet dragende schoorsteen?

Verwijderen van een niet dragende schoorsteen

Het verwijderen van een niet dragende schoorsteen kan zonder constructieberekening. Of u ook geen omgevingsvergunning nodig heeft, verschilt per gemeente. Een niet dragende schoorsteen zou u dus zonder enige kennis kunnen verwijderen, toch is het slim om altijd contact op te nemen met een ervaren aannemer. Ten eerste moet u wel zeker weten dat de schoorsteen echt geen dragende functie heeft, om dit te bepalen kan de aannemer voor u de constructie en de bouwtekening bekijken. Ten tweede gaat het toch om een aanpassing aan uw dak en hierbij is het natuurlijk erg belangrijk dat uw dak weer vakkundig dicht wordt gemaakt zodat uw woning beschermd is tegen alle weersomstandigheden.

Verwijderen dragende schoorsteen

Als u al weet dat de schoorsteen die u wilt laten verwijderen een dragende functie heeft, is een vervangende constructietekening altijd noodzakelijk. De gemeente zal ook om constructietekening vragen als u een omgevingsvergunning aanvraagt, omdat de gemeente er zeker van wil zijn dat uw woning en daarmee de omgeving veilig is na verwijderen van de schoorsteen. Bij Sloop Concurrent kunnen wij niet alleen de schoorsteen netjes voor u verwijderen, wij kunnen u ook helpen en begeleiden in het hele proces van het aanvragen van de omgevingsvergunning tot het verzorgen van een vervangende constructieberekening.

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Voordat wij voor u aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten hoe Sloop Concurrent te werk gaat? Hieronder vindt u een eenvoudige stappenplan. Wij ontzien u van A tot Z.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Project inplannen

Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de sloopwerkzaamheden met u in

Uitvoering werkzaamheden

Onze medewerkers gaan aan de slag. Wij leveren het project pas op, wanneer u 100% tevreden bent

Schoorsteen verwijderen - Jesse en Marlon close-up
Schoorsteen verwijderen Bilthoven - Jesse en Marlon aan het werk

Voordelen van een constructieberekening voor uw schoorsteen

De ervaren constructeurs van Sloop Concurrent verzorgen voor iedere woning een veilige vervangende constructieberekening. Als u door ons een constructieberekening laat maken heeft dit vele voordelen;

U voldoet dankzij onze constructieberekening aan de regelgeving

Als u verplicht bent een vergunning aan te vragen voor uw verbouwing, bent u ook verplicht een constructieberekening in te dienen bij bouwtoezicht. Onze constructeur zorgt ervoor dat deze tekening voldoet aan alle wet- en regelgeving, maar deze berekening zorgt er natuurlijk ook voor dat u in de toekomst niet te maken krijgt met verzakkingen of scheuren.

Onze berekening zorgt voor het meest efficiënte ontwerp van uw verbouwing

Aan de hand van de bouwtekening zal onze constructeur berekenen welke belasting de wanden en fundering aan kan. Hierna zal er een nieuwe constructie gebouwd worden die deze belasting aan kan.

Onze constructietekening bespaart kosten

Bij Sloop Concurrent kijken wij niet alleen naar de beste en meest efficiënte vervangende constructie. Omdat wij alles weten over constructies en het bouwen ervan, zullen wij ook altijd naar de materiaalkosten kijken, doordat wij dagelijks bezig zijn met alle materialen die nodig zijn in de bouw, zijn wij ook goed op de hoogte van de prijzen op dit moment.

Met onze constructieberekening weet u gelijk wat de verbouwing u gaat kosten

Het voordeel van een constructieberekening bij Sloop-Concurrent is dat wij niet alleen de constructieberekening kunnen verzorgen maar ook de verbouwing zelf. Doordat de constructietekening erg gedetailleerd is weten we precies wat de verbouwing u gaat kosten. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Over Sloop Concurrent

Sloop Concurrent is een sloopbedrijf met een landelijke dekking. Onze gecertificeerde slopers voorzien heel Nederland van kwalitatief en correct sloopwerk. Met meerdere steunpunten door heel Nederland, kunnen wij u snel van dienst zijn. Onze 100 vakbekwame slopers zijn u dan ook graag van dienst en door onze efficiënte manier van werken, kunnen wij u onze sloopwerkzaamheden betaalbaar aanbieden.

Dagelijks helpen wij zowel particulieren als bedrijven met het slopen, renoveren en repareren van verscheidene objecten. Hierbij kunt u denken aan totaalsloop maar ook voor het verwijderen van een draagmuur of schoorsteen draaien onze ervaren slopers hun handen niet om. Wij durven onszelf dan ook een full-service sloopbedrijf te noemen.

Medewerker Sloop Concurrent
Constructieberekening schoorsteen
Verbrand object Zunderdorp - Kraanwerkzaamheden
Bouwtekening Schoorsteen

Constructieberekening voor uw schoorsteen door Sloop Concurrent

Gegarandeerd een constructieberekening die wordt goedgekeurd

De constructeurs van Sloop-Concurrent verzorgen jaarlijks honderden constructieberekeningen, hierdoor weten we precies hoe deze berekening aangeleverd moet worden zodat deze aan alle wet- en regelgeving voldoet. Wij kunnen u dan ook garanderen dat een constructieberekening van Sloop Concurrent wordt goedgekeurd.

Waar nodig, met spoed een constructieberekening voor uw schoorsteen

Soms komt het voor dat u zo snel mogelijk uw schoorsteen verwijderd wil hebben omdat u bijvoorbeeld lekkage heeft of andere problemen met uw schoorsteen. Bij Sloop Concurrent laten wij altijd ruimte in onze planning over voor spoedklussen, zo kunnen we al binnen 24 uur een constructieberekening voor u verzorgen.

Van A tot Z, geen zorgen

Bij de verwijdering van een schoorsteen komt heel veel kijken denk hierbij aan het aanvragen van een vergunning, een constructieberekening, een stempelplan, sloopplan en het regelen van een container voor het afvoeren van afval. U kunt dit natuurlijk allemaal zelf regelen maar ziet u hier tegenop of vindt u het lastig, dan kan Sloop Concurrent u hierbij begeleiden of zelfs alles uit handen nemen. Wij verzorgen uw verbouwing van A tot Z! Weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op, we adviseren u graag!

Kosten constructieberekening schoorsteen

Bij Sloop-Concurrent maken wij al vanaf € 420,- een constructieberekening voor het verwijderen van een schoorsteen. Natuurlijk kunnen onze constructeurs u helpen met alle soorten constructieberekeningen. Neem contact met ons op voor onze scherpe tarieven!

Wat klanten over Sloop Concurrent zeggen

Sloop Concurrent zou natuurlijk nergens zijn zonder haar klanten. Dit is wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Joost van Aspen Particulier

Sloopwerkzaamheden door Sloop Concurrent uit laten voeren. Aardige gasten en goed werk afgeleverd. Zeker een aanrader!

Naomi Gonzales Particulier

Onze draagmuur laten verwijderen door Sloopbedrijf Sloop Concurrent. Alles goed gegaan en zeer content met het eindresultaat.

Ching Hui Bedrijf

Wij hadden last van onze schoorsteen. Deze vakkundig laten verwijderen door dit professionele sloopbedrijf. Alles volgens plan afgehandeld.

Sloop Concurrent: Certificeringen en verzekeringen

Als u het sloopwerk door Sloop Concurrent laat uitvoeren, dan kunt u op een fijne samenwerking rekenen. Sloop Concurrent is namelijk goed verzekerd. Wij maken gebruik van een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering), wat inhoudt dat wij verzekert zijn voor materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Wij hebben tot op heden nog nooit gebruik hoeven te maken van deze verzekering maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere.

Sloop Concurrent is ook een erkend leerbedrijf en leiden de vakmannen van de toekomst op. Zo worden al onze slopers intern opgeleid en besteden wij geen werk uit. Dit ziet u niet alleen terug in de totale kosten maar ook in het eindresultaat. 

Bij het slopen van objecten moet er altijd rekening gehouden worden met asbest. Wij zijn dan ook in het bezit van het dNAA-certificaat. Hierdoor mogen wij asbest verwijderen en dit doen wij dan ook veilig en verantwoord.

VCA ISO 9001 Logo
Verzekering Klaverblad logo
dNAA logo
Erkend leerbedrijf logo

Vrijblijvende offerte aanvragen

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor advies of een offerte. We komen graag bij u langs zodat we een offerte kunnen maken specifiek op uw situatie.

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16, 2021BL Haarlem

Scroll naar boven