Olivierstraat 16

2021BL Haarlem

Heeft u vragen?

(06) 4012 5121

E-mail versturen

info@sloop-concurrent.nl

Asbestinventarisatie

OVER SLOOP CONCURRENT

Offerte aanvragen?

INHOUDSOPGAVE

U heeft ontdekt dat het dak op uw schuur, bedrijfspand of stal van asbesthoudend materiaal is. Of de kozijnen, afvoer of plafondplaten in uw huis bevatten asbest. Of u gaat een woning of bedrijfspand slopen gebouwd voor 1994. U kunt nu een asbestinventarisatie laten opmaken om precies te weten te komen waar de asbest zich bevind en in welke hoeveelheid. Ook komt u te weten of het om hechtgebonden asbest gaat of om niet-hechtgebonden asbest. U heeft de keuze uit 3 type asbestinventarisatie rapporten.

Type A asbestinventariesatie

Als al duidelijk is dat er asbesthoudend materiaal in uw pand zit, u weet bijvoorbeeld al zeker dat er op uw stal asbest golfplaten liggen, dan kut u dit type asbestiventarisatie op laten maken. Dit moet uitgevoerd worden door een bedrijf in bezit van het SC-540 certificaat. Met dit type asbestinvetariesatie rapport kunt u een bij de gemeente een omgevingsvergunning of sloopmelding doen. De inspecteur die de asbestinventarisatie uitvoert zal een monster nemen van bijvoorbeeld de asbest golfplaten en dit asbest monster in het laboratorium onderzoeken.

Type B asbestinventarisatie

Soms vermoed de asbest inspecteur tijdens het uitvoeren van een type A asbestinventarisatie dat er zich ook nog asbest bevind op plekken waar deze niet goed waarneembaar is, in dit geval kan de type A asbestinventarisatie uitgebreid worden met een type B asbestinventarisatie.

U kunt met dit type asbestinventarisatie ook een sloopvergunning aanvragen bij de gemeente voor als u het pand helemaal wilt slopen. De inspecteur die de asbestinventarisatie uitvoert zal vaak wel wat sloop- en breekwerk uit moeten voeren om bij het vermoedelijke asbest te komen en hier een monster van te nemen. Houd er rekening mee dat dit niet wordt hersteld.

Type 0 asbestinventarisatie

Gaat u een woning kopen en wilt u weten of er zich in deze woning asbest bevind? Laat dat een type 0 asbestinventarisatie uitvoeren. Dit is een vrij goedkope maar beperkte inspectie opgesteld volgens de NEN-2991 regels.

Asbestinventarisatie

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Voordat wij voor u aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten hoe Sloop Concurrent te werk gaat? Hieronder vindt u een eenvoudige stappenplan. Wij ontzien u van A tot Z.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Project inplannen

Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de sloopwerkzaamheden met u in

Uitvoering werkzaamheden

Onze medewerkers gaan aan de slag. Wij leveren het project pas op, wanneer u 100% tevreden bent

Sloopwerkzaamheden met kraan
Asbestsanering

Asbest test

Er zijn op Internet in verschillende websites asbest testen te koop. U kunt deze bestellen en in de meestal bijgeleverde envelop, een stukje asbest van een paar centimeter retour sturen. Dit stukje wordt dan in een laboratorium onderworpen aan een asbest onderzoek. Hierna ontvangt u een asbest analyse. U bespaard veel geld door zelf een monster te nemen van materiaal waarvan u denkt dat het mogelijk is asbest is. Of het slim is is een andere vraag! Bij het nemen van een asbest monster kunnen er altijd asbestvezels loskomen, zoals al eerder vermeld kan asbest gevaarlijk zijn voor de gezondheid en zelfs ernstige ziektes veroorzaken.

Bij sommige websites is het ook mogelijk een asbest analyse te bestellen in combinatie met asbest monstername door een ervaren medewerker van het betreffende bedrijf. Ook in dit geval zal er een asbest onderzoek gedaan worden waaruit een asbest analyse komt. Let op deze asbest test is géén asbestinventarisatie! Een asbest test door u zelf of door een medewerker gedaan is dan ook vele male goedkoper dan een asbestinventarisatie. Bij een positieve uitslag weet u alleen dat u met asbesthoudend materiaal te maken heeft. U kunt met een asbest analyse voortgekomen uit een asbest test dan ook geen melding van asbestverwijdering of een sloopmelding doen.

Over Sloop Concurrent

Sloop Concurrent is een sloopbedrijf met een landelijke dekking. Onze gecertificeerde slopers voorzien heel Nederland van kwalitatief en correct sloopwerk. Met meerdere steunpunten door heel Nederland, kunnen wij u snel van dienst zijn. Onze 100 vakbekwame slopers zijn u dan ook graag van dienst en door onze efficiënte manier van werken, kunnen wij u onze sloopwerkzaamheden betaalbaar aanbieden.

Dagelijks helpen wij zowel particulieren als bedrijven met het slopen, renoveren en repareren van verscheidene objecten. Hierbij kunt u denken aan totaalsloop maar ook voor het verwijderen van een draagmuur of schoorsteen draaien onze ervaren slopers hun handen niet om. Wij durven onszelf dan ook een full-service sloopbedrijf te noemen.

Medewerker Sloop Concurrent
Sloop Concurrent aan het werk
asbest afvoeren

Asbestinventarisatierapport

Na de uitvoering van een asbestinventarisatie ontvangt u dus een een asbestrapport of ook wel asbestinventarisatierapport genoemd. U mag dit asbestrapport op laten stellen als u weet dat er asbest in uw woning zit en u dit asbesthoudend materiaal wilt verwijderen of vervangen. Maar ook als u een woning of bedrijfspand in bezit heeft van voor 1994 en u gaat dit (gedeeltelijk) slopen zal uw gemeente tijdens het doen van de sloopmelding vragen om het asbestrapport. Het is namelijk zeer aannemelijk dat uw woning of bedrijfpand van voor 1994 asbesthoudend materiaal bevat.

In het asbestrapport staat precies omschreven wat er onderzocht is, de hoeveelheid asbest die gevonden is en waar deze zich precies bevind, een overzichtstekening en ook in welke delen van de woning of bedrijfspand onderzoek niet mogelijk was. Nu u in bezit bent van een asbestrapport kunt u het asbest gecontroleerd in uw woning laten zitten, u houdt dan in de gaten dat het asbest niet beschadigd raakt.

Ook kunt u offertes opvragen voor een asbestrapport en een asbestsanering laten uitvoeren door Sloop Concurrent. Vraag hier een offerte aan.

Exacte kosten weten? Vraag een offerte aan

Wilt u weten wat het slopen u gaat kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte via de e-mail. Wilt u liever dat wij u voorzien van een offerte bij u op locatie? Dan is dit natuurlijk geen probleem!

Kosten asbestinventarisatie

De kosten voor asbestinventarisatie zijn afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld de grootte van de woning of bedrijfspand maar ook de bereikbaarheid van het asbesthoudende materiaal.

Uitgaand van een gemiddelde woning zijn de kosten voor een asbestinventarisatie type A (makkelijk waarneembaar asbest) ongeveer €400,-.

  • Een type B asbestinventarisatie (niet direct zichtbaar asbest) ongeveer €1000,-.
  • Een type 0 asbestinventarisatie (beperkte inspectie) kost ongeveer €200,- voor een gemiddelde woning.

Uiteraard kunnen de prijzen per gespecialiseerd asbest bedrijf verschillen. In ieder geval dient een asbestinventarisatie altijd uitgevoerd te worden door een SC-530 gespecialiseerd bedrijf! Alleen dan kunt u ook echt iets met uw asbestinventarisatierapport!

Sloopwerk door Sloop Concurrent

Wat klanten over Sloop Concurrent zeggen

Sloop Concurrent zou natuurlijk nergens zijn zonder haar klanten. Dit is wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Joost van Aspen Particulier

Sloopwerkzaamheden door Sloop Concurrent uit laten voeren. Aardige gasten en goed werk afgeleverd. Zeker een aanrader!

Naomi Gonzales Particulier

Onze draagmuur laten verwijderen door Sloopbedrijf Sloop Concurrent. Alles goed gegaan en zeer content met het eindresultaat.

Ching Hui Bedrijf

Wij hadden last van onze schoorsteen. Deze vakkundig laten verwijderen door dit professionele sloopbedrijf. Alles volgens plan afgehandeld.

Asbest onderzoek

Zowel voor uw eigen veiligheid als voor het besparen van kopzorgen, is het laten verwijderen van asbest door een professional bij de Sloop Concurrent een goed idee. Wanneer u van plan bent om uw pand te renoveren, is het een prettig idee dat alle schadelijke stoffen uit uw pand verdwenen zijn. Op deze manier kunt u een “schone start” maken, en zult u in de toekomst ook nog eens veel kosten weten te besparen. Daarnaast is het best een prettig idee, als uw woning vrij is van schadelijke stoffen. U weet tenslotte nooit wanneer asbest onverwacht vrijkomt: calamiteiten zijn niet te voorzien.

Neem daarom vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat, zodat u weet waar u aan toe bent en een weloverwogen keuze kunt maken met betrekking tot het verwijderen van het asbest in uw bedrijfspand of woning. Daarnaast staan wij ook voor u paraat wanneer het nodig is om uw pand intern volledig of deels te strippen.

Asbest herkennen

Voordat de gevaren van asbest pas echt bekend werden, werd het op grote schaal gebruikt als bouwmateriaal in alle mogelijke soorten gebouwen in ons land. Hoewel de gezondheidsrisico’s van asbestvezels echt wel ernstig zijn, staan veel constructies die met het materiaal zijn gebouwd nog steeds overeind. Asbest bestaat uit microscopische vezels die niet met het blote oog te zien zijn. Om het te herkennen zult u naar verschillende factoren moeten kijken. Daarnaast bekijken we welke soorten asbest er te onderscheiden zijn, dit is van belang bij het herkennen van asbest.

Sloop Concurrent: Certificeringen en verzekeringen

Als u het sloopwerk door Sloop Concurrent laat uitvoeren, dan kunt u op een fijne samenwerking rekenen. Sloop Concurrent is namelijk goed verzekerd. Wij maken gebruik van een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering), wat inhoudt dat wij verzekert zijn voor materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Wij hebben tot op heden nog nooit gebruik hoeven te maken van deze verzekering maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere.

Sloop Concurrent is ook een erkend leerbedrijf en leiden de vakmannen van de toekomst op. Zo worden al onze slopers intern opgeleid en besteden wij geen werk uit. Dit ziet u niet alleen terug in de totale kosten maar ook in het eindresultaat. 

Bij het slopen van objecten moet er altijd rekening gehouden worden met asbest. Wij zijn dan ook in het bezit van het dNAA-certificaat. Hierdoor mogen wij asbest verwijderen en dit doen wij dan ook veilig en verantwoord.

VCA ISO 9001 Logo
Verzekering Klaverblad logo
dNAA logo
Erkend leerbedrijf logo

Sloop Concurrent: Andere Populaire diensten

Sloopwerkzaamheden zijn werkzaamheden die wij met vol passie uitvoeren en waar wij goed in zijn. Hieronder vindt u enkele veel gekozen diensten van onze klanten.

Draagmuur verwijderen

Wilt u een open keuken of meer ruimte creëren? Het verwijderen van een draagmuur is voor ons dagelijks werk. Onze vakmannen leveren dan ook vakwerk.

Keuken slopen

Onze experts hebben al ruim 27 jaar ervaring in het slopen en demonteren van keukens. Wij helpen u dan ook graag met deze specialistische klus.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u meer informatie over onze sloopwerken of zou u graag een gratis en vrijblijvende offerte van ons ontvangen? 

Wij streven ernaar u binnen 24 uur te voorzien van een op maat gemaakte offerte voor uw sloopproject.

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16, 2021BL Haarlem

Scroll naar boven