Olivierstraat 16

2021BL Haarlem

Heeft u vragen?

(06) 4012 5121

E-mail versturen

info@sloop-concurrent.nl

Betonvloer slopen

OVER SLOOP CONCURRENT

Offerte aanvragen?

INHOUDSOPGAVE

Betonvloer laten slopen? U kunt het natuurlijk zelf proberen maar het slopen van een beton- of cementvloer is en blijft een pittige klus. Niet iedere betonvloer laat zich namelijk met een simpele handmoker in stukken slaan. Niet alleen is hier professioneel gereedschap voor nodig maar ook fysieke kracht. Hieronder kunt u lezen hoe wij bijvoorbeeld een gewapende betonvloer slopen maar ook het boren in beton en het frezen van sleuven in beton komt ter sprake.

betonvloer slopen

Zelf betonvloer slopen​

Wij raden het ten zeerste af om zelf een betonvloer te slopen. U heeft hier de nodige fysieke kracht voor nodig, de know-how om de klus te klaren en natuurlijk geschikte gereedschap. Het verwijderen van een cement of betonvloer is een heftige klus.

Vooral in de wat oudere woningen werd vroeger vaak ook beton met pek en teer gebruikt. Dit spul is echt keihard en laat zich zeer moeilijk verwijderen. Het is een blijft een zware klus, en niet elke betonvloer is hetzelfde. Ze laten zich niet allemaal met een simpel stuk gereedschap in stukken slaan. Vaak is hiervoor het juiste gereedschap nodig. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische breekhamer van Bosch.

Sloopt Concurrent beschikt over diverse soorten apparatuur, die geschikt zijn voor de dikke en vaak gewapende betonvloeren. We hebben in ieder geval alles in huis om elke betonvloer te slopen. Ook hoeft u zich geen zorgen te maken om het puin wat het met zich mee brengt. Wij zorgen ervoor dat al het puin afval afgevoerd word.

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Voordat wij voor u aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten hoe Sloop Concurrent te werk gaat? Hieronder vindt u een eenvoudige stappenplan. Wij ontzien u van A tot Z.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Project inplannen

Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de sloopwerkzaamheden met u in

Uitvoering werkzaamheden

Onze medewerkers gaan aan de slag. Wij leveren het project pas op, wanneer u 100% tevreden bent

Asbestsanering
Betonvloer aan het slopen - Sloop Concurrent
Medewerker Sloop Concurrent met kraan

Betonvloer slopen breekhamer​

Wilt u toch zelf een betonvloer slopen? Lees dan dit artikel over welk gereedschap u het beste kunt gebruiken. In dit artikel gebruiken wij de breekhamers van Bosch voorbeeld, omdat ons persoonlijk dit de beste breekhamers vinden om mee te werken.

Er zijn een aantal verschillende soorten breekhamers geschikt voor het hakken van een betonvloer. Zo heeft Bosch meer dan vijf verschillende soorten hakhamers waarmee het slopen van een betonvloer wat makkelijker wordt gemaakt. Dit zijn de modellen GSH 11VC, GSH 16-28, GSH 16-30, GSH 27VC en GSH 11E.

GSH 16-28 & GSH 16-30

De GSH 16-28 is een breekhamer van 17,9 kilogram en heeft een slagenergie van 41 J.

Door middel van zijn krachtige motor wordt deze slagenergie geleverd. Daarnaast is deze breekhamer uitgerust met vibration control. Dit wil zeggen dat het trillen in de pols verminderd worden door de handgreep. Met een breedte van 255 mm en lengte van 760 mm, is dit een prima breekhamer om beton mee te slopen. De GSH 16-30 is een zelfde model qua uiterlijk als de GSH 16-28. Het enige verschil zit hem alleen in het gewicht. De GSH 16-30 weegt namelijk maar 16,5 kilogram. Dat is 1,4 kilogram minder dan de GSH 16-28.

GSH 27 VC​

Deze breekhamer is de zwaarste die er is en heeft een gewicht van 29,5 kilogram. De krachtige motor zorgt voor een slagenergie van maar liefst 62 J. Hiermee is deze hakhamer geschikt voor het zware hak werk in beton voor bijvoorbeeld “blauw beton”. Ook deze hakhamer is uitgerust met vibration control waardoor er minder vermoeidheid optreedt tijdens het werken. Door middel van de sterke behuizing heeft machine een duurzame levensduur. Verder is het fijn werken doordat de handgrepen aan de zijkant van het apparaat zitten, waardoor je de hakhamer goed kan sturen. De breedte van deze breekhamer is 600 mm en de lengte is 760 mm. Dit is een prima breekhamer voor het zwaardere werk.

GSH 11 VC​

Met deze alleskunner beschikt u over een van de compleetste breekhamers die er op de markt te verkrijgen is. Met een gewicht van 11,4 kilogram en een slagenergie van 23 J kunt u hiermee cementdekvloeren, betonvloeren en muren slopen. Waar de twee eerder genoemde breekhamers te zwaar zijn om muren te slopen kan dat met deze wel. Alleen als u te maken heeft met een harde betonvloer kan het zijn dat deze te weinig slagvermogen heeft. Door het ontwerp van dit model is het gewicht van de breekhamer verdeeld in het midden waardoor het in iedere houding prettig werken is. Dit is dus geen breekhamer voor zwaarder werk. Een prima breekhamer voor de lichtere werkzaamheden.

Over Sloop Concurrent

Sloop Concurrent is een sloopbedrijf met een landelijke dekking. Onze gecertificeerde slopers voorzien heel Nederland van kwalitatief en correct sloopwerk. Met meerdere steunpunten door heel Nederland, kunnen wij u snel van dienst zijn. Onze 100 vakbekwame slopers zijn u dan ook graag van dienst en door onze efficiënte manier van werken, kunnen wij u onze sloopwerkzaamheden betaalbaar aanbieden.

Dagelijks helpen wij zowel particulieren als bedrijven met het slopen, renoveren en repareren van verscheidene objecten. Hierbij kunt u denken aan totaalsloop maar ook voor het verwijderen van een draagmuur of schoorsteen draaien onze ervaren slopers hun handen niet om. Wij durven onszelf dan ook een full-service sloopbedrijf te noemen.

Medewerker Sloop Concurrent
Sloop Concurrent kosten aan het berekenen

Betonvloer laten slopen

Een betonvloer laten slopen laat u het beste door een ervaren vakman doen, die ook nog eens over menig jaren ervaring beschikt. Voor het slopen van een betonvloer is er professioneel gereedschap benodigd, flink wat kracht en vooral uithoudingsvermogen. We maken het regelmatig mee, dat klanten eerst zelf proberen om een betonvloer te slopen. Meestal komt men er dan achter, dat dit zonder professioneel en zwaar gereedschap zeker niet gaat lukken. Vaak is het voor ons dan meer werk om de vloer netjes te slopen dan voorheen. Sloop Concurrent heeft ruim 10 jaar ervaring met het slopen en verwijderen van diverse soorten betonvloeren. Door zo efficiënt mogelijk te werken, kunnen wij vaak veel goedkoper werken dan andere sloopbedrijven.

Exacte kosten weten? Vraag een offerte aan

Wilt u weten wat het slopen u gaat kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte via de e-mail. Wilt u liever dat wij u voorzien van een offerte bij u op locatie? Dan is dit natuurlijk geen probleem!

Betonvloer slopen kosten

De prijs voor het laten slopen van een betonvloer, lopen uiteen van € 15,- tot wel € 45,- euro per m2. Het is voor ons dan ook onmogelijk om hier een vaste prijs te noemen. Voor het slopen van een betonvloer, kunnen wij natuurlijk een exacte en vaste prijs opgeven. Hiervoor hoeft u alleen een offerte aanvraag te doen met genoeg informatie zodat wij precies weten met wat voor vloer wij te maken hebben. U zult begrijpen dat niet iedere betonvloer hetzelfde is wat betreft afmetingen, dikte en materiaal. Zo kan het hier gaan om bewapend beton. Wij zorgen ervoor dat u bij Sloop Concurrent het voordeligst uit bent.

Wij gaan ervan uit dat als u een offerte aanvraagt, u waarschijnlijk niet weet wat hoe een betonvloer te slopen en wellicht ook geen verstand van betonvloeren heeft (en dit waarschijnlijk ook helemaal niet wil hebben). Daarom is het belangrijk om een aantal foto´s mee te sturen. Vaak kunnen we dan snel zien waar we mee te maken hebben en u voorzien van een exacte prijsopgave.

De kosten voor het slopen van beton wilt u natuurlijk zo laag mogelijk houden. Het zijn namelijk in veel gevallen onvoorziene kosten en daarom is de prijs het allerbelangrijkste. De kosten voor het verwijderen van een betonvloer zijn geheel afhankelijk van het aantal m2, de dikte van de betonvloer, het aantal ruimtes en of het afval wel of niet afgevoerd moet worden. Daarom is er geen vaste prijs te bepalen. Vraag daarom gerust kosteloos een vrijblijvende offerte op maat aan. Weet u niet hoe dik uw betonvloer is? Dan kunnen wij de werkzaamheden ook op uurbasis voor u uitrekenen. Wij verwijderen de betonvloer dan tegen een prijs van € 35,- per uur excl. BTW.

Wat klanten over Sloop Concurrent zeggen

Sloop Concurrent zou natuurlijk nergens zijn zonder haar klanten. Dit is wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Joost van Aspen Particulier

Sloopwerkzaamheden door Sloop Concurrent uit laten voeren. Aardige gasten en goed werk afgeleverd. Zeker een aanrader!

Naomi Gonzales Particulier

Onze draagmuur laten verwijderen door Sloopbedrijf Sloop Concurrent. Alles goed gegaan en zeer content met het eindresultaat.

Ching Hui Bedrijf

Wij hadden last van onze schoorsteen. Deze vakkundig laten verwijderen door dit professionele sloopbedrijf. Alles volgens plan afgehandeld.

Blauw beton slopen

Blauw beton bestaat eigenlijk niet. Een groot bestanddeel van beton is cement. Er zijn 2 soorten cement, namelijk Portland- en Hoogovencement. De donkere blauwe kleur van binnen is in meer dan 80 procent van de gevallen van het Hoogovencement. Dit is dus het toevoegings middel dat gebruikt is om beton te maken. Dit blauw beton is echter keihard en kost veel meer moeite en tijd om te breken. Wij kunnen u natuurlijk ook helpen met het slopen van een betonvloer van “blauw beton”.

Wikipedia zegt:

“Hoogovencement is een type cement met een andere samenstelling dan portlandcement; bij de klinker wordt hoogovenslak gemengd, een afvalproduct van de ijzerproductie in een hoogoven. Een dergelijk cement bevat uiteraard geen ijzerverbindingen meer. Zo’n 47% van de Belgische cementproductie is hoogovencement.

Hoogovencement reageert doorgaans trager dan portlandcement; bij heel hoge temperaturen juist sneller. Van deze eigenschap wordt onder andere bij tunnelbekisting gebruikgemaakt. Door de verse beton op een maximale temperatuur te brengen van 65° Celsius en de rijpheid te meten, kan het beton in bijvoorbeeld 1 nacht tijd voldoende sterk zijn om te ontkisten. Bij lage temperaturen (winter) heeft het sneller bindende portlandcement de voorkeur; bij hogere temperaturen (zomer) verkiest men vaak hoogovencement. Het toevoegen van extra portlandcement CEM I 52,5 R heeft het voordeel dat een snelle aanvangssterkte en daarmee hogere begin temperatuurontwikkeling in de verse beton plaatsvindt, waardoor verharding ook bij koudere omstandigheden kan ‘opstarten’.

Beton met hoogovencement heeft een felblauwe kleur direct na ontkisten. Portlandcement heeft een grijze kleur. De blauwe kleur verdwijnt naarmate het oppervlak langer aan de buitenlucht bloot staat. Tevens blijft de blauwe kleur bestaan als het betonoppervlak zich onder water bevindt.”

Heeft u een vloer van blauw beton en wilt u deze laten slopen? Vraag een offerte aan!

Betonvloer badkamer slopen

Uiteraard kunt u het sloopwerk in uw badkamer ook gedeeltelijk zelf doen maar doe dit met beleid. Als u de badkamer er uit wilt slopen zal ook de betonvloer gedeeltelijk opengebroken moeten worden om zo bij de hoofdleidingen te kunnen komen.

Hoe leuk het ook misschien klinkt om een wc-pot of wasbak kapot te slaan, de hoeveelheid rommel die achter blijft is immens groot. Het kan ook nog eens super gevaarlijk zijn. Denk aan splinters die rondvliegen door de badkamer. Deze kunnen behoorlijke schade veroorzaken. Draag daarom altijd werkhandschoenen en een veiligheidsbril. Zo zorgt u er ook voor dat al bestaande wondjes niet vol komen te zitten met bagger of bacteriën. Wanneer dit wel gebeurd, kan een wond natuurlijk gaan ontsteken en dat willen wij niet.

Sloop Concurrent: Certificeringen en verzekeringen

Als u het sloopwerk door Sloop Concurrent laat uitvoeren, dan kunt u op een fijne samenwerking rekenen. Sloop Concurrent is namelijk goed verzekerd. Wij maken gebruik van een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering), wat inhoudt dat wij verzekert zijn voor materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Wij hebben tot op heden nog nooit gebruik hoeven te maken van deze verzekering maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere.

Sloop Concurrent is ook een erkend leerbedrijf en leiden de vakmannen van de toekomst op. Zo worden al onze slopers intern opgeleid en besteden wij geen werk uit. Dit ziet u niet alleen terug in de totale kosten maar ook in het eindresultaat. 

Bij het slopen van objecten moet er altijd rekening gehouden worden met asbest. Wij zijn dan ook in het bezit van het dNAA-certificaat. Hierdoor mogen wij asbest verwijderen en dit doen wij dan ook veilig en verantwoord.

VCA ISO 9001 Logo
Verzekering Klaverblad logo
dNAA logo
Erkend leerbedrijf logo

Vrijblijvende offerte aanvragen

Met onze ervaring van 27 jaar in het sloopvak, zijn wij echte specialisten geworden op het gebied van beton slopen. Dit doen wij dan ook op geheel professionele wijze. Wij werken met professionele krachten bij u in de buurt om uw sloopwerk piekfijn af te handelen. Snel en makkelijk een vakkundige betonsloper bestellen?

Wij helpen u op een zeer nette en klantgerichte manier met beton slopen. Onze vakmensen helpen u met alle middelgrote en kleine sloopklussen. Wij werken met professionele krachten bij u in de buurt om uw sloopwerk piekfijn af te handelen.

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16, 2021BL Haarlem

Scroll naar boven