Draagmuur verwijderen

OVER SLOOP CONCURRENT

Offerte aanvragen?

INHOUDSOPGAVE

Het verwijderen van een draagmuur kan in een woning voor een geheel andere uitstraling zorgen en is daarom een populaire klus die wij geregeld uitvoeren. Een draagmuur verwijderen is een risicovolle en intensieve klus die ruime ervaring en kennis vereist. Op deze pagina informeren we u over wat er allemaal komt kijken bij het verwijderen van een draagmuur, de kosten hiervan en waarom Sloop Concurrent de beste keuze is voor uw project.

draagmuur verwijderen

Wat is een draagmuur?

Een draagmuur is een muur waarop een of meerdere draagbalken rusten. Draagbalken zijn een onderdeel van de dragende constructie van uw woning of pand. De draagmuur is dus van groot belang, omdat dit een onderdeel van de basis is van de stabiliteit en veiligheid van uw woning of pand. Het is van groot belang dat de dragende constructie intact blijft of op de juiste manier aangepast wordt alvorens een draagmuur verwijderd wordt. Wanneer dit niet gedaan wordt kan er (ernstige) schade optreden aan de dragende constructie van uw woning wat zorgt voor een onveilige situatie.

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Voordat wij voor u aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten hoe Sloop Concurrent te werk gaat? Hieronder vindt u een eenvoudige stappenplan. Wij ontzien u van A tot Z.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Project inplannen

Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de sloopwerkzaamheden met u in

Uitvoering werkzaamheden

Onze medewerkers gaan aan de slag. Wij leveren het project pas op, wanneer u 100% tevreden bent

Draagmuur laten verwijderen
Draagmuur verwijderen vergunning

Hoe herken ik een draagmuur?

Wilt u mogelijk een muur laten verwijderen, maar bent u er niet zeker van of deze muur wel of geen draagmuur is? Het herkennen van een draagmuur kan lastig zijn. Wilt u weten of het een dragende muur betreft? Controleer dit altijd zeer goed of eigenlijk nog beter: laat deze controle voor u uitvoeren door een specialist.

De bouwkundige tekeningen van uw woning of bedrijfspand kunt u gebruiken om te onderzoeken of de te verwijderen muur wel of geen draagmuur is. Let hierbij onder andere op onderstaande punten:

 • De muur loopt door naar de bovenliggende verdieping;
 • De muur is minstens 20 centimeter dik;
 • De muur klinkt massief wanneer u erop klopt;
 • De muur is een buitengevel;
 • De balken van de vloer eindigen in de muur;
 • De muur is een buitengevel;
 • De muur is gemaakt van baksteen, beton of kalkzand.

Laat het controleren van een draagmuur altijd doen door een ervaren professional! Sloop Concurrent heeft kundige en ervaren vaklieden in huis om deze controle voor u te verzorgen.

Over Sloop Concurrent

Sloop Concurrent is een sloopbedrijf met een landelijke dekking. Onze gecertificeerde slopers voorzien heel Nederland van kwalitatief en correct sloopwerk. Met meerdere steunpunten door heel Nederland, kunnen wij u snel van dienst zijn. Onze 100 vakbekwame slopers zijn u dan ook graag van dienst en door onze efficiënte manier van werken, kunnen wij u onze sloopwerkzaamheden betaalbaar aanbieden.

Dagelijks helpen wij zowel particulieren als bedrijven met het slopen, renoveren en repareren van verscheidene objecten. Hierbij kunt u denken aan totaalsloop maar ook voor het verwijderen van een draagmuur of schoorsteen draaien onze ervaren slopers hun handen niet om. Wij durven onszelf dan ook een full-service sloopbedrijf te noemen.

Medewerker Sloop Concurrent
Sloop Concurrent aan het werk
Sloop Concurrent - Het complete sloopbedrijf
Draagmuur gedeeltelijk verwijderen
Medewerker Sloop Concurrent met kraan

Draagmuur verwijderen vergunning

Het laten verwijderen van een draagmuur is een flink project en een aanpassing aan de veiligheid van uw woning of pand. Daarom is er vrijwel altijd een vergunning nodig. Omdat de draagmuur een gedeelte is van de constructie van uw woning of bedrijfspand wil de overheid zicht houden op de veiligheid van uw woning of pand. Het (laten) maken van een constructieberekening en het aanvragen van een omgevingsvergunning is altijd een onderdeel van het proces bij het laten verwijderen van een draagmuur.

Constructieberekening

De constructieberekening is een belangrijk onderdeel voor de aanvraag van de omgevingsvergunning alvorens de start van het project aan uw draagmuur. Waarom is deze constructieberekening zo belangrijk om de vergunning te verkrijgen? De constructieberekening is nodig:

 • Om grote fouten en daarmee onnodige bouwkosten te voorkomen;
 • Om de kans op verzakking te verkleinen en daarmee het ontstaan van scheuren voorkomen;
 • Om veiligheid zoveel als mogelijk te waarborgen.

Omgevingsvergunning

Bij het verwijderen van een draagmuur wordt er een aanpassing gedaan aan de dragende constructie. Een wijzigende dragende constructie is er altijd een omgevingsvergunning nodig. Kom niet voor verrassingen te staan en informeer u vooraf zeer goed in de vereisten voor de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Vind u het lastig om dit zelf uit te zoeken en/of de aanvraag uit te voeren? De experts van Sloop Concurrent helpen u hier graag bij. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Draagmuur verwijderen zonder vergunning

Het verwijderen van een draagmuur is dus afhankelijk van het verkrijgen van een omgevingsvergunning. Maar gaat dit op in alle gevallen? Dat nemen we hier met u door.

Op de website van het omgevingsloket kunt u controleren of er een vergunning benodigd is voor de werkzaamheden die u wenst te verrichten. Deze controle verloopt snel en gemakkelijk in een aantal simpele stappen:

 1. Ga naar de website van het omgevingsloket: Omgevingsloket online – Startpagina
 2. Kies voor “Ik ben particulier en wil…”
 3. De homepagina van het omgevingsloket is nu te zien. Links onderin ziet u een groene knop met “Vergunningscheck”, klik hier op
 4. Vul de eerste algemene gegevens in van het pand waar het betrekking op heeft
 5. Kies bij de werkzaamheden voor “slopen en/of asbest verwijderen” én “overige veranderingen aan bestaande bouwwerken”
 6. Per soort werkzaamheid kunt u nu de check doorlopen
 7. Vul de antwoorden in en rond de vergunningscheck af

Geen omgevingsvergunning nodig voor aanbouw tot maximaal 4 meter

Kiest u ervoor om een aanbouw aan uw woning te laten bouwen door de achtergevel te verwijderen? Voor deze klus is niet altijd een omgevingsvergunning nodig. Het is vooral van belang hoe lang de aanbouw is die aangebouwd wordt. Is de aanbouw 4 meter of kleiner? Dan kan het zo zijn dat er geen omgevingsvergunning nodig is voor uw project. Is de aanbouw langer dan 4 meter? Dan gaat dit niet op en is de kans zeer groot dat u verplicht met een omgevingsvergunning aan te vragen. Doe voor de zekerheid de controle op de website van het omgevingsloket of informeer bij uw gemeente!

Exacte kosten weten? Vraag een offerte aan

Wilt u weten wat het slopen u gaat kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte via de e-mail. Wilt u liever dat wij u voorzien van een offerte bij u op locatie? Dan is dit natuurlijk geen probleem!

Kosten voor het verwijderen van een draagmuur

De totale kosten voor het verwijderen van een draagmuur zijn afhankelijk van verschillende prijsbepalende factoren. Hier gaan we dieper op in op de pagina Draagmuur verwijderen kosten. Het is lastig om een gerichte prijs te noemen voor dit project, omdat het per situatie enorm kan verschillen. Om u toch een beeld te geven van de kosten voor het verwijderen van een draagmuur door Sloop Concurrent, hebben we onderstaande overzichten voor u gemaakt:

Benodigd documentKostenindicatie
Constructieberekening€ 150 – € 200
Bouwtekening€ 400 – € 500 (max € 1400)
Stempelplan€ 250 – € 300
Legeskosten omgevingsvergunningAfhankelijk per gemeente, +/- € 350
MateriaalkostenKostenindicatie
Stalen balk€ 250 – € 500

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijsindicatie, inclusief btw. Wanneer u een exacte prijsopgaaf wilt ontvangen raden wij u aan om een vrijblijvende offerte op te vragen.

Arbeidskosten (2 vakmannen gerekend)Kostenindicatie
Het slopen van de draagmuur€ 750 – € 1150
Het plaatsen van een stalen balk€ 750 – € 1150
Het afvoeren van vrijgekomen afval en puin€ 200 – € 500

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijsindicatie, inclusief btw. Wanneer u een exacte prijsopgaaf wilt ontvangen raden wij u aan om een vrijblijvende offerte op te vragen. 

 

Wat klanten over Sloop Concurrent zeggen

Sloop Concurrent zou natuurlijk nergens zijn zonder haar klanten. Dit is wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Joost van Aspen Particulier

Sloopwerkzaamheden door Sloop Concurrent uit laten voeren. Aardige gasten en goed werk afgeleverd. Zeker een aanrader!

Naomi Gonzales Particulier

Onze draagmuur laten verwijderen door Sloopbedrijf Sloop Concurrent. Alles goed gegaan en zeer content met het eindresultaat.

Ching Hui Bedrijf

Wij hadden last van onze schoorsteen. Deze vakkundig laten verwijderen door dit professionele sloopbedrijf. Alles volgens plan afgehandeld.

  Zelf een draagmuur verwijderen

  Wilt u een draagmuur in uw woning graag verwijderd zien en overweegt u deze klus zelf uit te voeren om bijvoorbeeld kosten te drukken? Doe dit absoluut niet! We raden u ten zeerste af om zelf te beginnen aan een dergelijk risicovol project, vooral met oog op de drastische gevolgen die dit kan geven. Het is erg belangrijk om het verwijderen van een draagmuur over te laten aan ervaren specialisten, neem daarom contact op met de experts van Sloop Concurrent.

  Risico’s zelf een draagmuur verwijderen

  Hebt u al een draagmuur verwijderd zonder dat daar een vergunning voor aanwezig was óf overweegt u de regels te omzeilen en zonder vergunning een draagmuur te verwijderen? Wees gewaarschuwd voor de mogelijke gevolgen! Zoals we eerder benoemd hebben heeft de overheid een controlerende rol hierin. Wanneer u zich niet aan de regels houdt, zullen hier één of meerdere gevolgen aan zitten, zoals:

  • Het ontstaan van scheuren in muren;
  • Het ontstaan van grotere schade aan uw woning of pand (mede als gevolg van de scheuren);
  • Boetes. Omdat u niet voldoet aan de geldende wet- en regelgeving in Nederland.

  Draagmuur laten verwijderen door een professioneel bedrijf

  Wilt u een draagmuur in uw woning of bedrijfspand laten verwijderen? Kies voor kwaliteit en veiligheid, kies daarom voor een ervaren en professioneel sloopbedrijf. De draagmuur is van invloed op de dragende constructie van uw woning of pand en het is van groot belang dat hier professioneel mee om wordt gegaan. Zo behoudt u de veiligheid van uw pand.

  De experts van Sloop Concurrent voorzien u graag van gratis en vrijblijvend advies inclusief een gedetailleerde offerte en staan voor u klaar om met u mee te denken. Uw wensen gecombineerd met ons vakmanschap maakt het project tot een gegarandeerd succes!

  Neem voor meer informatie of een gratis en vrijblijvende offerte contact met ons op. Ons contactformulier vindt u op deze website. Per e-mail zijn wij bereikbaar op: info@sloop-concurrent.nl en u kunt ons bellen op telefoonnummer: 06-40125121.

  Draagmuur verwijderen en balk plaatsen

  Bij het verwijderen van een draagmuur is het van belang dat het gewicht dat de draagmuur draagt over wordt gedragen. Dit wordt vrijwel altijd gedaan door middel van het plaatsen van een balk. Deze balk zorgt ervoor dat de dragende constructie de verwijdering van de draagmuur kan dragen, doordat er extra ondersteuning is toegepast. Het plaatsen van een balk ter ondersteuning van de dragende constructie is zeer vakkundig werk, laat dit altijd uitvoeren door ervaren specialisten.

  Werkwijze draagmuur verwijderen

  Het is belangrijk om vanaf de eerste stap zorgvuldig te werk te gaan bij het verwijderen van een draagmuur. Sloop Concurrent werkt volgens een vaste werkwijze die ons vele tevreden klanten heeft opgeleverd. Wij gaan te werk volgens onderstaande stappen.

  • Betreft het een draagmuur?
   Is de muur die u wenst te verwijderen daadwerkelijk een draagmuur? Dit onderzoeken we door de bouwtekening van uw woning of (bedrijfs)pand nauwkeurig erop na te slaan.
  • Goede voorbereiding
   Het verwijderen van een draagmuur is een flink project. Het is daarom zeer belangrijk om vooraf goed in kaart te brengen wat het uiteindelijke gewenste resultaat is. Dit doen we door samen met u een aantal vragen door te nemen en uw antwoorden en de bouwtechnische mogelijkheden te combineren tot het perfecte bouwplan.
  • Constructieberekening maken
   Wanneer blijkt dat het gaat om een draagmuur is een constructieberekening nodig om een benodigde vergunning aan te vragen bij uw gemeente.
  • Stempelplan voor stempels
   Een stempelplan is een plan voor de tijdelijke opvang van een draagmuur gedurende de sloop van de bestaande muur en het aanbrengen van de vervangende draagconstructie. De juiste wijze van bestempeling voorkomt het risico op verzakking met scheuren als gevolg.
  • Vergunning aanvragen
   Met de bovengenoemde constructieberekening kunt u de aanvraag bij de gemeente indienen. De specialisten van Sloop Concurrent kunnen dit proces indien gewenst voor u verzorgen.
  • Stalen constructie plaatsen
   De stalen constructie zoals deze berekend is in de constructieberekening wordt nu geplaatst. Deze dient ter blijvende ondersteuning van de dragende constructie om het gewicht van de verwijderde draagmuur te kunnen dragen. Onze specialisten zorgen voor een professionele plaatsing van de stalen constructie onder strenge veiligheidseisen.

  Sloop Concurrent: Certificeringen en verzekeringen

  Als u het sloopwerk door Sloop Concurrent laat uitvoeren, dan kunt u op een fijne samenwerking rekenen. Sloop Concurrent is namelijk goed verzekerd. Wij maken gebruik van een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering), wat inhoudt dat wij verzekert zijn voor materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Wij hebben tot op heden nog nooit gebruik hoeven te maken van deze verzekering maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere.

  Sloop Concurrent is ook een erkend leerbedrijf en leiden de vakmannen van de toekomst op. Zo worden al onze slopers intern opgeleid en besteden wij geen werk uit. Dit ziet u niet alleen terug in de totale kosten maar ook in het eindresultaat. 

  Bij het slopen van objecten moet er altijd rekening gehouden worden met asbest. Wij zijn dan ook in het bezit van het dNAA-certificaat. Hierdoor mogen wij asbest verwijderen en dit doen wij dan ook veilig en verantwoord.

  VCA ISO 9001 Logo
  Verzekering Klaverblad logo
  dNAA logo
  Erkend leerbedrijf logo

  Draagmuur laten verwijderen door Sloop Concurrent

  Wilt u een draagmuur in uw woning of bedrijfspand laten verwijderen? Kies ervoor dit intensieve project uit te laten voeren door de ervaren specialisten van Sloop Concurrent. Onze experts voorzien u graag van gratis en vrijblijvend advies inclusief een gedetailleerde offerte en staan voor u klaar om met u mee te denken. Uw wensen gecombineerd met ons vakmanschap maakt het project tot een gegarandeerd succes!

  Neem voor meer informatie of een gratis en vrijblijvende offerte contact met ons op. Ons contactformulier vindt u op deze website. Per e-mail zijn wij bereikbaar op: info@sloop-concurrent.nl en u kunt ons bellen op telefoonnummer: 06-40125121.

  Sloop Concurrent

  Olivierstraat 16, 2021BL Haarlem

  Scroll naar boven