Olivierstraat 16

2021BL Haarlem

Heeft u vragen?

(06) 4012 5121

E-mail versturen

info@sloop-concurrent.nl

Betonzagen kosten

Relevante pagina's

OVER SLOOP CONCURRENT

Offerte aanvragen?

INHOUDSOPGAVE

Betonzagen kosten? Het zagen van beton kan voor verschillende doeleinden worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan het zagen van een trapsparing in een betonnen verdiepingsvloer of aan het wegwerken van afvoerbuizen en het realiseren van een kruipluik in een betonnen vloer. Bij betonzagen is het belangrijk dat de juiste expertise en het gebruik van het juiste gereedschap worden ingezet. Het zagen van beton is dan ook een klus dat u het beste kunt overlaten aan een gespecialiseerd bedrijf. Een betonzaagbedrijf zorgt er altijd voor dat er zo netjes en veilig mogelijk gewerkt wordt.

Op deze pagina vindt u informatie over de gemiddelde kosten voor het zagen van beton.

Betonzagen in beton of steen

Gemiddelde kosten betonzagen

De meeste bedrijven rekenen een starttarief. Dat is een tarief dat minimaal in rekening wordt gebracht. Dit starttarief ligt meestal ergens tussen de € 50,- en € 200,- in. Een aantal klussen vallen binnen het starttarief, waardoor u slechts het starttarief hoeft te betalen. Dit geldt echter ook voor een klein zaagwerk klusje. Voor grotere klussen worden er extra kosten in rekening gebracht.

In onderstaand schema kunt u terugvinden wat de gemiddelde prijzen zijn voor het zagen van beton.

Gemiddelde kosten betonzagen
ActiviteitKostenNader info
Starttarief€ 125Minimale factuurbedrag
Zaagwerk in betonsteen tot 20 cm diepte€ 1,20Per strekkende cm per meter
Zaagwerk in betonsteen tot 50 cm diepte€ 2,85Per strekkende cm per meter
Zaagwerk in betonwand tot 20cm diepte€ 3,65Per strekkende cm per meter
Zaagwerk in betonwand tot 50cm diepte€ 4,45Per strekkende cm per meter
Zaagwerk in betonvloer tot 20 cm diepte€ 1,55Per strekkende cm per meter
Zaagwerk in betonvloer tot 50 cm diepte€ 2,10Per strekkende cm per meter
 
Sleuven zagen in betonwand tot 2,5 cm diepte en 2,5 cm breed€ 17,00Per meter
Sleuven zagen in betonsteen tot 2,5 cm diepte en 2,5 cm breed€ 6,50

Per meter

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Voordat wij voor u aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten hoe Sloop Concurrent te werk gaat? Hieronder vindt u een eenvoudige stappenplan. Wij ontzien u van A tot Z.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Project inplannen

Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de sloopwerkzaamheden met u in

Uitvoering werkzaamheden

Onze medewerkers gaan aan de slag. Wij leveren het project pas op, wanneer u 100% tevreden bent

sloopkraan die beton verwijderd

Wat beïnvloedt de prijs?

Zoals blijkt uit bovenstaande informatie is de uiteindelijke prijs afhankelijk van het starttarief dat wordt gerekend en van de grootte, diepte en sterkte van het beton. Voor een exacte prijs zult u een offerte moeten aanvragen bij een gespecialiseerd betonzaagbedrijf.

Wij zetten hieronder voor u op een rij welke factoren de prijs van betonzagen bepalen.

Over Sloop Concurrent

Sloop Concurrent is een sloopbedrijf met een landelijke dekking. Onze gecertificeerde slopers voorzien heel Nederland van kwalitatief en correct sloopwerk. Met meerdere steunpunten door heel Nederland, kunnen wij u snel van dienst zijn. Onze 100 vakbekwame slopers zijn u dan ook graag van dienst en door onze efficiënte manier van werken, kunnen wij u onze sloopwerkzaamheden betaalbaar aanbieden.

Dagelijks helpen wij zowel particulieren als bedrijven met het slopen, renoveren en repareren van verscheidene objecten. Hierbij kunt u denken aan totaalsloop maar ook voor het verwijderen van een draagmuur of schoorsteen draaien onze ervaren slopers hun handen niet om. Wij durven onszelf dan ook een full-service sloopbedrijf te noemen.

Medewerker Sloop Concurrent
Sloop Concurrent aan het werk
Medewerker Sloop Concurrent met kraan
Betonzagen

Waarom een bedrijfspand of woning laten slopen?​

Zoals blijkt uit bovenstaande informatie is de uiteindelijke prijs afhankelijk van het starttarief dat wordt gerekend en van de grootte, diepte en sterkte van het beton. Voor een exacte prijs zult u een offerte moeten aanvragen bij een gespecialiseerd betonzaagbedrijf.

Wij zetten hieronder voor u op een rij welke factoren de prijs van betonzagen bepalen.

Betonsoort

Iedere betonsoort is te bewerken, maar de ene betonsoort is sterker dan de andere. Hoe sterker het beton, hoe duurder de klus zal uitvallen. Het zagen van hard beton neemt nu eenmaal meer tijd in beslag en dat wordt doorberekend naar de klant. Daarnaast blijkt uit het bovenstaande schema dat zaagwerk in muren duurder is dan het zaagwerk in plafonds.

Betondiepte

Zoals in bovenstaand schema duidelijk zichtbaar wordt is het zaagwerk in betonsteen tot 20 cm een stuk goedkoper dan het zaagwerk in betonsteen tot 50 cm diepte. Hoe dieper er gezaagd moet worden, hoe duurder de klus. Het kost nu eenmaal meer moeite om dieper te zagen. Bovendien is er ander gereedschap nodig om het zagen verantwoord en veilig uit te kunnen voeren. Ook het schoonhouden van de omgeving vergt dan meer aandacht.

Zaagoppervlak

Hoe groter het te zagen oppervlak, hoe duurder de klus. Dit geldt echter niet voor kleine klussen, want dan is slechts het starttarief van toepassing. Grote klussen zijn uiteraard wel duurder. Naast de extra tijd die het in beslag neemt, kost het meer moeite om de omgeving schoon achter te laten.

Stroomvoorziening

Er wordt een hoop gereedschap ingezet bij het zagen van beton. Het gereedschap moet uiteraard van stroom worden voorzien om het goed te kunnen gebruiken. In sommige gevallen is er geen stroom voorhanden. In dat geval zal het bedrijf een eigen stroomvoorziening meenemen. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht. Gemiddeld wordt er een bedrag tussen € 35,- en € 100,- gefactureerd per dag aan eigen stroomvoorziening.

Spoedklussen

In sommige gevallen is het denkbaar dat het betonzagen wordt uitgevoerd buiten de reguliere werktijden. Bijvoorbeeld in het weekend of in de avonduren. In dat geval wordt er door de meeste bedrijven een toeslag van 50% of 100% gerekend boven de normale prijs. Over het algemeen geldt een toeslag van 50% op de zaterdag en de avonduren en een toeslag van 100%  op zondag en feestdagen.

Afwijkende werkomstandigheden

Bij afwijkende werkomstandigheden worden er extra uren berekend. Dit is in onderstaande gevallen van toepassing:

  • Als het standaard materiaal niet voldoende toereikend is.
  • Als extreem veel of dik betonijzer doorgezaagd moet worden.
  • Al er een hoogwerker, hangbak, of steiger moet worden gehuurd.
  • Als er gezaagd moet worden in kruipruimten of andere nauwe ruimten.
  • Als er gezaagd moet worden op extreem moeilijk begaanbare plaatsen zoals ketelhuizen, terreinen met hoge veiligheidseisen, tussen leidingen en verlaagde plafonds etc.
  • Als er omstandigheden zijn waarin het niet mogelijk is om gereedschappen en/of mensen te verplaatsen, zoals het ontbreken van een lift, of het niet gebruik kunnen maken van kruiwagens door een te steile helling.

Exacte kosten weten? Vraag een offerte aan

Wilt u weten wat het slopen u gaat kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte via de e-mail. Wilt u liever dat wij u voorzien van een offerte bij u op locatie? Dan is dit natuurlijk geen probleem!

Tips voor als u een beperkt budget heeft

U wilt in beton laten zagen, maar u wilt ook de kosten zo laag mogelijk houden. Onderstaande tips helpen u om zo veel mogelijk op de kosten voor het zagen van beton te besparen.

Wees op tijd

Zorg ervoor dat u op tijd een vakman inschakelt om de klus bij u uit te voeren. Een spoedklus is namelijk een stuk duurder dan een reguliere klus. U betaalt namelijk al gauw de helft meer. Op zon- en feestdagen kan het bedrag zelfs verdubbelen. Laat de klussen dus niet te lang liggen en voorkom dat ze met spoed uitgevoerd moeten worden.

Vermijd extra voorijkosten

Een km-vergoeding wordt standaard meegenomen bij de berekening van de prijs. Meestal is vooraf bepaald tot welke afstand er geen extra kosten worden gerekend. Meestal is die afstand vastgesteld op 50 km van het bedrijf tot aan uw woning. Kiest u dus een bedrijf dat verder van uw woning afligt, dan kunt u ervanuit gaan dat de voorijkosten duurder uitvallen. Kies daarom altijd voor een betrouwbaar bedrijf dat bij u om de hoek zit.

Wat klanten over Sloop Concurrent zeggen

Sloop Concurrent zou natuurlijk nergens zijn zonder haar klanten. Dit is wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Joost van Aspen Particulier

Sloopwerkzaamheden door Sloop Concurrent uit laten voeren. Aardige gasten en goed werk afgeleverd. Zeker een aanrader!

Naomi Gonzales Particulier

Onze draagmuur laten verwijderen door Sloopbedrijf Sloop Concurrent. Alles goed gegaan en zeer content met het eindresultaat.

Ching Hui Bedrijf

Wij hadden last van onze schoorsteen. Deze vakkundig laten verwijderen door dit professionele sloopbedrijf. Alles volgens plan afgehandeld.

Sloop Concurrent: Certificeringen en verzekeringen

Als u het sloopwerk door Sloop Concurrent laat uitvoeren, dan kunt u op een fijne samenwerking rekenen. Sloop Concurrent is namelijk goed verzekerd. Wij maken gebruik van een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering), wat inhoudt dat wij verzekert zijn voor materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Wij hebben tot op heden nog nooit gebruik hoeven te maken van deze verzekering maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere.

Sloop Concurrent is ook een erkend leerbedrijf en leiden de vakmannen van de toekomst op. Zo worden al onze slopers intern opgeleid en besteden wij geen werk uit. Dit ziet u niet alleen terug in de totale kosten maar ook in het eindresultaat. 

Bij het slopen van objecten moet er altijd rekening gehouden worden met asbest. Wij zijn dan ook in het bezit van het dNAA-certificaat. Hierdoor mogen wij asbest verwijderen en dit doen wij dan ook veilig en verantwoord.

VCA ISO 9001 Logo
Verzekering Klaverblad logo
dNAA logo
Erkend leerbedrijf logo

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u meer informatie over onze sloopwerken of zou u graag een gratis en vrijblijvende offerte van ons ontvangen? 

Wij streven ernaar u binnen 24 uur te voorzien van een op maat gemaakte offerte voor uw sloopproject.

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16, 2021BL Haarlem

Scroll naar boven