Olivierstraat 16

2021BL Haarlem

Heeft u vragen?

(06) 4012 5121

E-mail versturen

info@sloop-concurrent.nl

Diamantboren

OVER SLOOP CONCURRENT

Offerte aanvragen?

INHOUDSOPGAVE

Voor vele is het waarschijnlijk een onbekend begrip, maar toch wordt het nog altijd toegepast, diamant- of hardmetaal boren. En dan zult u hoogstwaarschijnlijk de volgende vraag hebben, waar wordt dit dan toegepast? Het gebruiken van een diamantboor of een hardmetaalboor wordt op diverse items toegepast die u dagelijks tegenkomt. Denk maar aan uw sanitair tegels of een aanrechtblad welke is gemaakt van natuursteen. Wij leggen u graag uit waar u rekening mee mag houden en wat de gevolgen kunnen zijn van verkeerd toepassen. Uiteraard kunt u ook het boren over laten aan een gespecialiseerd bedrijf zoals Sloop Concurrent.

Boren met diamant wordt vooral toegepast als zeer nauwkeurige, ronde sparingen zijn vereist. Het op de millimeter nauwkeurig boren van gaten door beton, asfalt, natuursteen of andere hardmetalen materialen komt met name voor in woningbouw maar daar buiten kunnen wij u natuurlijk ook helpen. Daarnaast komt het diamantboren ook vaak bij sloopwerken voor. Er mogen dan gaten geboord worden als onderdeel van de uit te voeren werkzaamheden en als onderdeel van het sloopproces.

Of het nu gaat om gaten voor een afvoersysteem, het boren voor asfalt- en betononderzoek, gaten voor chemische verankeringen, of ventilatiegaten: Sloop Concurrent helpt u graag. Dit doen wij op een professionele en betaalbare manier. Natuurlijk zijn wij ook in het bezit van alle benodige certificaten zoals die van het SIKB.

Landelijke dekking sloopbedrijf

Diamantboren, droog of nat?

U heeft een compleet nieuwe badkamer geplaatst en de accessoires van uw badkamer moeten nog worden opgehangen. Dit kunt u uiteraard niet met een gewone boormachine doen en heeft daarvoor een diamantboor nodig. Bij het diamantboren kunt u boren op twee manieren, droog of nat oftewel met- en zonder waterkoeling. Maar wat is het verschil? U kiest voor droog boren op het moment dat u snel wilt handelen, daarnaast is droogboren prettiger op het moment dat u een hardere tegelsoort heeft. Mocht u kiezen voor nat boren dan wilt u het liefst stofvrij werken. Het vrijgekomen boorgruis wordt direct weggespoeld maar daarnaast wordt ook direct de boor gekoeld aangezien de tempratuur van de boor behoorlijk kan oplopen bij een hoog toerental. Op deze manier koelt de boormachine zichzelf en u hoeft u zich geen zorgen te maken over een te warme boor.

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Voordat wij voor u aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten hoe Sloop Concurrent te werk gaat? Hieronder vindt u een eenvoudige stappenplan. Wij ontzien u van A tot Z.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Project inplannen

Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de sloopwerkzaamheden met u in

Uitvoering werkzaamheden

Onze medewerkers gaan aan de slag. Wij leveren het project pas op, wanneer u 100% tevreden bent

Nat boren met diamant

Nat diamantboren

Voordelen van nat boren

Nat boren heeft als voordeel dat de boor nooit oververhit kan raken. De boor boort met waterkoeling waardoor ook de tegelboor een langere levensduur meekrijgt, dit omdat de boor niet verhit wordt. Nog een voordeel van nat boren is dat u altijd gebruik moet maken van een boorgeleider. Dit betekent dat u nog nauwkeuriger gaten boort in uw tegels, ook zullen de tegels minder snel breken tijdens het boren. Tot slot komt er tijdens het boren vaak veel boorgruis vrij. Bij het nat boren heeft u daar geen last van aangezien dit gelijk wordt weggespoeld en de plek dus netjes en schoon blijft.

Nadelen van nat boren

Bij het nat boren is er eigenlijk maar één nadeel van toepassing. De omgeving waarbij u het nat boren toepast kan wat nat worden. Mocht Sloop-Concurrent nat boren in uw omgeving, zullen wij er altijd voor zorgen dat de omgeving goed wordt afgedekt. Op deze manier worden er geen spullen beschadigd en onnodige kosten vermeden.

Over Sloop Concurrent

Sloop Concurrent is een sloopbedrijf met een landelijke dekking. Onze gecertificeerde slopers voorzien heel Nederland van kwalitatief en correct sloopwerk. Met meerdere steunpunten door heel Nederland, kunnen wij u snel van dienst zijn. Onze 100 vakbekwame slopers zijn u dan ook graag van dienst en door onze efficiënte manier van werken, kunnen wij u onze sloopwerkzaamheden betaalbaar aanbieden.

Dagelijks helpen wij zowel particulieren als bedrijven met het slopen, renoveren en repareren van verscheidene objecten. Hierbij kunt u denken aan totaalsloop maar ook voor het verwijderen van een draagmuur of schoorsteen draaien onze ervaren slopers hun handen niet om. Wij durven onszelf dan ook een full-service sloopbedrijf te noemen.

Medewerker Sloop Concurrent
betonboringen-door-sloop-concurrent

Droog diamantboren

Voordelen van droog boren

Wat bij het nat boren een nadeel is, is bij droog boren weer een fijn voordeel. Zo hoeft u niet de werkplek af te plakken met beschermingsmateriaal omdat er geen water vrijkomt bij het gebruik van droog boren. Ook kunt u een stuk sneller werken als u gebruik maakt van droog boren. Stel u wilt gelijk de tegels lijmen na het boren, dan is dat helemaal geen probleem. Bij nat boren is dit wel een probleem aangezien de oppervlakte altijd droog moet zijn tijdens het lijmen. Nog een voordeel van droogboren is dat er geen externe verkoeling nodig is. De kleine droogboren zijn meestal voorzien van een waxvulling waardoor de boor goed gekoeld wordt.

Nadelen van droog boren

Ook bij droog boren zijn er weinig nadelen te noemen. Het enige nadeel wat Sloop Concurrent kan vinden van het gebruik van droog boren is dat er veel boorgruis vrijkomt. Dit betekent dat u altijd een stofzuiger erbij moet houden op het moment dat u een gat gaat boren. Op deze manier houdt u de werkplek schoon en kunt u snel de klus klaren.

Exacte kosten weten? Vraag een offerte aan

Wilt u weten wat het slopen u gaat kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte via de e-mail. Wilt u liever dat wij u voorzien van een offerte bij u op locatie? Dan is dit natuurlijk geen probleem!

Zelf boren met diamant

Voordat u echt aan de slag kunt gaan met boren moet u weten hoe groot het gat moet worden. Zo is een 6mm gat ideaal voor het ophangen van uw accessoires in de badkamer. Maar moet er bijvoorbeeld een complete afvoer geplaatst worden dan heeft u minstens een 43mm boor nodig. Dit zijn standaard maten, maar wellicht wijkt uw afvoer of badkameraccessoires af, dus controleer van te voren goed de maten voordat u echt een gat boort in uw muur of tegels. Als u twee linkerhanden bezit is dit geen makkelijke klus om uit te voeren. Daarom raden wij bij het diamantboren of metaalboren altijd aan om een professional in te huren. Mocht u het toch echt zelf willen proberen dan raden wij het aan om een boorgeleider te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat de boor niet van z’n plek afkomt en dat u niet meerdere gaten ontwikkelt in een muur, aanrecht of tegel. Bij het nat boren is een boorgeleider sowieso van toepassing.

Wat klanten over Sloop Concurrent zeggen

Sloop Concurrent zou natuurlijk nergens zijn zonder haar klanten. Dit is wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Joost van Aspen Particulier

Sloopwerkzaamheden door Sloop Concurrent uit laten voeren. Aardige gasten en goed werk afgeleverd. Zeker een aanrader!

Naomi Gonzales Particulier

Onze draagmuur laten verwijderen door Sloopbedrijf Sloop Concurrent. Alles goed gegaan en zeer content met het eindresultaat.

Ching Hui Bedrijf

Wij hadden last van onze schoorsteen. Deze vakkundig laten verwijderen door dit professionele sloopbedrijf. Alles volgens plan afgehandeld.

Diamant- en of hardmetalen laten boren door een professional?

Het toepassen van deze manier van boren is niet voor de beginnende klusser weggelegd en raden daarom altijd aan om dit door een professional te laten uitvoeren. Sloop Concurrent zit al meer dan 27 jaar in het vak en weet alle ins- en outs van deze manier van boren. Ook als het een maatwerk klus is gaan wij graag de uitdaging aan en zult u niet voor teleurstellingen komen te staan. Mocht u meer vragen hebben met betrekking tot deze manier van boren neem dan gerust contact met ons op!

Erkend en gecertificeerd voor het boren in beton

Om een duidelijk beeld weer te geven over hoe wij te werk gaan leggen wij graag aan u uit wat u van ons kunt verwachten. Meestal neemt de klant als eerste contact met ons op doormiddel van het stellen van een vraag of het opvragen van een offerte. In beide gevallen proberen wij van Sloop Concurrent u binnen 24 uur te woord te staan en te reageren op uw vraag of offerte. Soms kan het sloopproject een maatwerk opdracht bevatten waardoor wij eerst en afspraak met u willen inplannen om op locatie te komen kijken. Op deze manier kunnen extra kosten gedekt worden en weet u exact waar u aan toe bent. Na akkoord van de offerte plannen we direct een afspraak in wanneer wij de gaten komen boren. Zo kunnen wij er voor zorgen dat alle apparatuur die nodig is om uw klus te klaren aanwezig is op de afgesproken datum. Zodra de klus binnen de gestelde termijn is voldaan, zorgen wij er tot slot voor dat alle vrij gekomen materialen en boorgruis netjes en schoon worden achtergelaten. De vrij gekomen materialen nemen wij mee en zullen wij afvoeren op de bestemde stortplaats. Op deze manier dragen wij ook ons steentje bij op een groene manier. Zodra u akkoord gaat met het eindresultaat wordt de factuur verstuurd en vragen wij u nog een referentie achter te laten op onze website. Zo kunnen wij onze dienstverlening verbeteren maar ook andere klanten aansporen om te kiezen voor Sloop Concurrent. Uiteraard hopen wij dat u de dienstverlening als positief heeft ervaren en dat we elkaar nogmaals tegen komen in de toekomst voor een ander sloopproject.

Sloop Concurrent: Certificeringen en verzekeringen

Als u het sloopwerk door Sloop Concurrent laat uitvoeren, dan kunt u op een fijne samenwerking rekenen. Sloop Concurrent is namelijk goed verzekerd. Wij maken gebruik van een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering), wat inhoudt dat wij verzekert zijn voor materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Wij hebben tot op heden nog nooit gebruik hoeven te maken van deze verzekering maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere.

Sloop Concurrent is ook een erkend leerbedrijf en leiden de vakmannen van de toekomst op. Zo worden al onze slopers intern opgeleid en besteden wij geen werk uit. Dit ziet u niet alleen terug in de totale kosten maar ook in het eindresultaat. 

Bij het slopen van objecten moet er altijd rekening gehouden worden met asbest. Wij zijn dan ook in het bezit van het dNAA-certificaat. Hierdoor mogen wij asbest verwijderen en dit doen wij dan ook veilig en verantwoord.

VCA ISO 9001 Logo
Verzekering Klaverblad logo
dNAA logo
Erkend leerbedrijf logo

Sloop Concurrent: Andere Populaire diensten

Sloopwerkzaamheden zijn werkzaamheden die wij met vol passie uitvoeren en waar wij goed in zijn. Hieronder vindt u enkele veel gekozen diensten van onze klanten.

Draagmuur verwijderen

Wilt u een open keuken of meer ruimte creëren? Het verwijderen van een draagmuur is voor ons dagelijks werk. Onze vakmannen leveren dan ook vakwerk.

Keuken slopen

Onze experts hebben al ruim 27 jaar ervaring in het slopen en demonteren van keukens. Wij helpen u dan ook graag met deze specialistische klus.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u meer informatie over onze sloopwerken of zou u graag een gratis en vrijblijvende offerte van ons ontvangen? 

Wij streven ernaar u binnen 24 uur te voorzien van een op maat gemaakte offerte voor uw sloopproject.

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16, 2021BL Haarlem

Scroll naar boven