Olivierstraat 16

2021BL Haarlem

Heeft u vragen?

(06) 4012 5121

E-mail versturen

info@sloop-concurrent.nl

Schoorsteen verwijderen

OVER SLOOP CONCURRENT

Offerte aanvragen?

INHOUDSOPGAVE

Wilt u uw schoorsteen verwijderen? Misschien heeft u problemen met uw huidige schoorsteen? Wilt u een schouw slopen om meer woonruimte te creëren? Wat uw reden ook is, het laten weghalen van een schoorsteen kan nogal veel voeten in de aarde hebben.

Wat veel mensen niet weten is dat het slopen van een schoorsteen een specialistische klus is, dat u het beste door ervaren slopers kunt laten uitvoeren. Aan de buitenkant kunt u namelijk niet zien of het een dragende schoorsteen betreft, of dat er schoorsteen aanwezig is in de schoorsteen. Het is dan ook belangrijk dat u goed beslagen ten ijs komt voordat u besluit om uw schoorsteen te verwijderen. 

Op deze pagina vindt u een compleet overzicht. Zo leggen wij u uit hoe een schoorsteen veilig verwijderd kan worden en welke stappen er nodig zijn om een schoorsteen professioneel te laten slopen.

Kosten schoorsteen verwijderen

Waarom een schoorsteen verwijderen?

Er zijn meerdere redenen om een schoorsteen te verwijderen. De meest voorkomende reden is natuurlijk gewoon omdat u andere plannen heeft met uw dak en woonkamer. Misschien vindt u een schoorsteen niet meer van deze tijd? Dan kunt u de schoorsteen laten slopen en netjes af laten werken. Veel andere voorkomende redenen om een schouw of schoorsteen te verwijderen ziet u hieronder:

Defecten aan uw schoorsteen

Uw metselwerk kan poreus worden, er kunnen scheuren in de bakstenen ontstaan of kunnen kapotte loodslabben voor lekkages zorgen. Een defect aan uw schoorsteen kan er ook voor zorgen dat er kou uw pand binnendringt of dat er stabiliteitsproblemen ontstaan. Wij raden u in deze situatie aan om uw schoorsteen te verwijderen.

Extra woonruimte

Wilt u meer leefruimte in uw woning? Een schoorsteen staat natuurlijk prachtig, maar een rechte muur biedt natuurlijk meer mogelijkheden. Zo kunt u de woonruimte beter indelen en kunt u meer met uw interieur. Het slopen van een schouw kan dus vele voordelen bieden voor het creëren van een open leefruimte. 

Niet meer functioneel

Maakt u geen gebruik meer van uw oude schoorsteen? Misschien heeft u een nieuwe rookafvoer laten plaatsen of maakt u tegenwoordig gebruik van een warmtepomp? Dan kan de ongebruikte schoorsteen verwijderd worden.

Wilt u wel de authentieke uitstraling van uw schouw of schoorsteen behouden? Dan kunt u er ook voor kiezen om alleen het rookkanaal te verwijderen. Zo behoudt u wel de mooie oude rustieke uitstraling van een schoorsteen of schouw, maar hoeft u niet meer bang te zijn voor creosoot of andere dergelijke problemen die om de hoek komen kijken bij een verouderde schoorsteen.

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Voordat wij voor u aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten hoe Sloop Concurrent te werk gaat? Hieronder vindt u een eenvoudige stappenplan. Wij ontzien u van A tot Z.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Project inplannen

Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de sloopwerkzaamheden met u in

Uitvoering werkzaamheden

Onze medewerkers gaan aan de slag. Wij leveren het project pas op, wanneer u 100% tevreden bent

Schoorsteen verwijderen
Schoorsteen verwijderen - Jesse en Marlon close-up
Schoorsteen verwijderen - weghakken van schoorsteen

Waar een schoorsteen verwijderen?

Niet elke huis is hetzelfde. Dit geldt ook voor de plaatsing van een schoorsteen. Een schouw kan in uw woon- of slaapkamer staan, maar bijvoorbeeld ook op zolder of op een andere locatie. Hoe onze specialisten een schoorsteen verwijderen is dan ook afhankelijk van waar de schoorsteen gestationeerd staat. De kosten en de duur van het slopen zijn dan ook belangrijk van waar de schoorsteen zich bevindt. Hieronder kunt u de veel voorkomende plaatsen van een schouw en schoorsteen vinden.

Schoorsteen bovendaks verwijderen

Bijna alle schoorstenen staan op het dak. Wilt u wel de schouw en open haard behouden? Dan kunt u er voor kiezen om alleen de schoorsteen te verwijderen op het dak. Zo behoudt u wel de schouw en open haard binnenshuis, maar komt er geen koude lucht meer binnen. Vooral met de huidige hoge energietarieven, is het natuurlijk wel zo fijn als uw woning optimaal geïsoleerd is. Waar u dat wilt, verwijderen wij de schoorsteen voor u op het dak, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw schoorsteen dicht te laten maken. Zo heeft u geen last meer van de kou.

Schoorsteen binnenshuis verwijderen

Wilt u de authentieke uitstraling van de schoorsteen wel op uw dak behouden, maar is de schouw of open haard niet meer wat u wilt binnenshuis? Dan kunt u er ook voor kiezen om alleen de schouw of open haard te laten verwijderen. Betreft het een dragende schoorsteen? Dan dient de constructie wel opgevangen te worden. Vaak wordt voor deze optie gekozen als de inrichting qua interieur niet meer naar wens is. Op deze manier creëert u een mooie open ruimte en kunt u veel meer met de nu rechte ruimte.

Woonkamer

Wilt u meer ruimte in uw woonkamer creëren? Dan kunt u er voor kiezen om alleen de schouw te laten verwijderen. Zo creëert u een rechte ruimte, waardoor u veel meer meubels kwijt kunt. Zo kunt u de woonkamer helemaal naar wens inrichten. Dit is dan ook een veel gekozen optie.

Zolder

Heeft u last van lekkages of een slecht geïsoleerde zolder? Dan raden wij u aan om deze gedeelte van de schoorsteen op zolder te verwijderen. Zo voorkomt u verdere problemen en hoeft u niet zoveel te stoken. U creëert ook nog eens extra ruimte voor andere meubels of objecten. Omdat u maar een gedeelte van de schoorsteen weghaalt, hoeft u niet te diep in uw buidel te tasten.

Bovenverdieping

Voor de bovenverdieping geldt eigenlijk hetzelfde als op zolder, u kunt meer ruimte creëren door de schoorsteen op de bovenverdieping te laten verwijderen. Hierbij geldt ook dat u de schouw op de benedenverdieping kan behouden, maar dat u wel de gedeelte van de schoorsteen op de bovenverdieping kan laten slopen. Zo voorkomt u koude lucht in deze kamers en zijn desbetreffende kamers beter geïsoleerd.

Schoorsteen volledig verwijderen

Bent u helemaal klaar met uw schoorsteen of gebruikt u een moderne manier van stoken? Misschien heeft u wel een warmtepomp laten installeren? Wat uw reden ook is, wij verwijderen uw schoorsteen volledig. Dit doen onze slopers vakkundig, betaalbaar en efficiënt. Volledig verwijderen houdt in dat wij de schoorsteen op het dak slopen, het rookkanaal slopen per verdieping, de schouw verwijderen en dat onze slopers het puin afvoeren. 

Betreft het een schoorsteen met een dragende functie? Dan zorgen wij voor de juiste maatregelen. Zo maken wij een draagconstructie waardoor de schoorsteen op de juiste manier wordt ondersteund.

Over Sloop Concurrent

Sloop Concurrent is een sloopbedrijf met een landelijke dekking. Onze gecertificeerde slopers voorzien heel Nederland van kwalitatief en correct sloopwerk. Met meerdere steunpunten door heel Nederland, kunnen wij u snel van dienst zijn. Onze 100 vakbekwame slopers zijn u dan ook graag van dienst en door onze efficiënte manier van werken, kunnen wij u onze sloopwerkzaamheden betaalbaar aanbieden.

Dagelijks helpen wij zowel particulieren als bedrijven met het slopen, renoveren en repareren van verscheidene objecten. Hierbij kunt u denken aan totaalsloop maar ook voor het verwijderen van een draagmuur of schoorsteen draaien onze ervaren slopers hun handen niet om. Wij durven onszelf dan ook een full-service sloopbedrijf te noemen.

Medewerker Sloop Concurrent
Sloop Concurrent aan het werk
Schoorsteen verwijderen Bilthoven - Stelling huis

Kosten schoorsteen verwijderen

Wilt u graag uw oude schoorsteen laten verwijderen? En bent u benieuwd wat dat u gaat kosten?

De exacte kosten voor een schoorsteen verwijderen zijn van een aantal factoren afhankelijk:

 • Laat u alleen de schoorsteen op het dak verwijderen, de schouw of beide?
 • Hoe wilt u dat wij het gat in uw dak afwerken?
 • De grootte van de schoorsteen.
 • De bereikbaarheid van de schoorsteen.
 • Is het een dragende schoorsteen of niet-dragende schoorsteen?
 • Hoe complex is het verwijderen van de schoorsteen (asbest, vogelnest, creosoot)?
 • Wilt u weten wat het verwijderen van de schoorsteen u precies gaat kosten?

Om u toch alvast een indicatie te geven, sommen we hieronder enkele richtprijzen op.

Soort werkzaamhedenGemiddelde prijs
Schoorsteen op het dak verwijderen€ 1400 – € 2000
Schouw verwijderen€ 1700 – € 3000
Schoorsteen + schouw verwijderen€ 3000 – € 5000

Exacte kosten weten? Vraag een offerte aan

Wilt u weten wat het slopen u gaat kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte via de e-mail. Wilt u liever dat wij u voorzien van een offerte bij u op locatie? Dan is dit natuurlijk geen probleem!

Schoorsteen verwijderen - Stellage werkzaamheden Jesse en Marlon
Schoorsteen verwijderen - complete schoorsteen voor werkzaamheden

Vergunningsplichtig bij het slopen van schoorsteen?

Wij krijgen regelmatig de vraag: heb ik een vergunning nodig om mijn schoorsteen te verwijderen? Een terechte vraag, want er zijn wel degelijk situaties waarin u inderdaad een vergunning moet aanvragen bij de gemeente. In de meeste gevallen is een vergunning niet nodig. Weet u niet zeker of u vergunningsplichtig bent? Aarzel dan nooit om het ons te vragen. 

In sommige gevallen is het helaas (maar begrijpelijk) wel noodzaak om een vergunning aan te vragen. Zo komt het voor dat een oude schoorsteen gemetseld is en deze doorloopt tot aan de fundering. Dit betekent vaak dat het hier een dragende schoorsteen betreft. De schoorsteen heeft dan een dragende functie en er dient dan een constructieberekening gemaakt te worden. Uw schoorsteen dient dan gestut te worden met constantiel palen (stempels). Doet u dit niet? Dan bestaat de mogelijkheid dat uw schoorsteen naar beneden zakt en dreigt er dus instortingsgevaar.

Verschillende benodigde vergunningen

Bent u vergunningsplichtig? Dan zijn dit de verschillende soorten vergunningen waar u aan mag denken:
 • Omgevingsvergunning: Een omgevingsvergunning nodig? Dit verschilt per gemeente. Op de site van Omgevingsloket kunt u kijken of een omgevingsvergunning nodig heeft. Doe dit wel tijdig. Waar nodig kunnen wij u hier bij helpen.
 • Sloopvergunning: Komt er meer dan 10 kuub puin vrij? Dan heeft u ook bij het slopen van een schoorsteen een sloopvergunning nodig. Een andere reden waarbij een sloopvergunning nodig is, is wanneer er asbest aanwezig is in de schoorsteen. Is dit allebei niet het geval? Dan is er geen sloopvergunning nodig.
 • Bouwvergunning: Heeft u een dragende schoorsteen of gaat u constructieve wijzigingen doorvoeren aan uw woning? Dan dient er een bouwvergunning aangevraagd te worden. De draagconstructie van de schoorsteen dient dan opgevangen te worden en hier is dus een vergunning (en constructieberekening) voor nodig.

Wat klanten over Sloop Concurrent zeggen

Sloop Concurrent zou natuurlijk nergens zijn zonder haar klanten. Dit is wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Joost van Aspen Particulier

Sloopwerkzaamheden door Sloop Concurrent uit laten voeren. Aardige gasten en goed werk afgeleverd. Zeker een aanrader!

Naomi Gonzales Particulier

Onze draagmuur laten verwijderen door Sloopbedrijf Sloop Concurrent. Alles goed gegaan en zeer content met het eindresultaat.

Ching Hui Bedrijf

Wij hadden last van onze schoorsteen. Deze vakkundig laten verwijderen door dit professionele sloopbedrijf. Alles volgens plan afgehandeld.

Asbest schoorsteen verwijderen

Als u een schoorsteen van vóór 1995 verwijdert is de kans groot dat er asbest aanwezig is. Vroeger werd asbest namelijk gebruikt als brandwerend materiaal in en rondom de schoorsteen en schouw.

Heeft u een oudere schoorsteen? Neem dan geen risico en laat uw schoorsteen eerst grondig inspecteren. Blijkt na inspectie dat er asbest in de schoorsteen zit? Dan bent u verplicht dat te melden bij de gemeente. Ook moet de schoorsteen verwijderd worden door een gecertificeerd saneringsbedrijf.

Asbest in uw schoorsteen: waar zit het?

Asbest kan voorkomen op de volgende plekken:

 • In het rook- en ventilatiekanaal;
 • In uw schouw;
 • In de schoorsteenmantel;
 • In de schoorsteenpijp;
 • In het cement.

Wat kan zich nog meer in een schoorsteen bevinden?

In Nederland komen er jaarlijks 2.000 schoorsteenbranden voor. Dit komt bijna altijd door creosoot. Creosoot is een teerachtige laag die zeer brandbaar is. Creosoot ontstaat als hout niet volledig ontbrandt in uw kachel. Vaak komt dit omdat het hout te vochtig is. Daarom is het ook zo belangrijk om hout goed te laten drogen voordat u het stookt.

Heeft u creosoot in uw schoorsteen? Dit kunt u niet zomaar verwijderen door de schoorsteen te laten vegen. Dit moet specialistisch gebeuren met een kettingborstel. Het nadeel is dat niet iedere schoorsteen hiervoor gemaakt is. Is uw schoorsteen te poreus om de creosoot met een kettingborstel te laten verwijderen? Dan kunt u ervoor kiezen om de schoorsteen in zijn geheel te laten verwijderen door onze gecertificeerde slopers.

Creosoot

In Nederland komen er jaarlijks 2.000 schoorsteenbranden voor. Dit komt bijna altijd door creosoot. Creosoot is een teerachtige laag die zeer brandbaar is. Creosoot ontstaat als hout niet volledig ontbrandt in uw kachel. Vaak komt dit omdat het hout te vochtig is. Daarom is het ook zo belangrijk om hout goed te laten drogen voordat u het stookt.

Heeft u creosoot in uw schoorsteen? Dit kunt u niet zomaar verwijderen door de schoorsteen te laten vegen. Dit moet specialistisch gebeuren met een kettingborstel. Het nadeel is dat niet iedere schoorsteen hiervoor gemaakt is. Is uw schoorsteen te poreus om de creosoot met een kettingborstel te laten verwijderen? Dan kunt u ervoor kiezen om de schoorsteen in zijn geheel te laten verwijderen door onze gecertificeerde slopers.

Vogelnest

In ons land komt het regelmatig voor dat er een vogelnest in de schoorsteen blijkt te zitten. Helaas gooit dat flink roet in het eten voor de werkzaamheden. U mag een vogelnest namelijk niet zomaar verwijderen, zeker niet tijdens de broedperiode (maart – september). De beste timing voor het verwijderen van uw schoorsteen met nest is dan ook rond eind september of begin oktober. Dan zitten er geen broedende vogels meer op het nest en bent u het stookseizoen voor.

Tip: Wilt u een vogelnest in uw schoorsteen voorkomen? Dan kunt u preventief een rooster of schoorsteenkap laten plaatsen.

Bijen

Een ongebruikte schoorsteen is een broednest voor bijen. Een tijd geleden was het nog in het nieuws. Een echtpaar bleek 100.000 bijen en wel 70 liter honing in de schoorsteen te hebben zitten. De honing droop uiteindelijk via het plafond de woning in. Merkt u dat er bijen rond uw schoorsteen zitten? Dan is het slim om uw schoorsteen preventief te laten verwijderen. Dan bespaart u een hoop ellende achteraf.

Totaalsloop door Sloop Concurrent

Schoorsteenkanaal verwijderen

Wilt u een schoorsteenkanaal laten verwijderen? Dan dient er veilig te werk worden gegaan. Er dient eerst na te worden gegaan of er een vergunning benodigd is. Om deze vergunning aan te kunnen vragen, heeft u een constructieberekening nodig. Deze constructieberekening wordt gemaakt door een constructeur. De constructeur maakt gebruik van de bouwkundige tekeningen die in het archief van de gemeente te vinden zijn. Met deze constructieberekening kan een stempelplan worden opgemaakt. Een stempelplan zorgt voor een plan, waarmee de dragende constructie van een schoorsteen kan worden opgevangen. Zo voorkomt u instortingsgevaar en weet u zeker dat uw schoorsteen veilig verwijderd wordt. Nadat de sloopwerkzaamheden zijn afgerond, dient u ook het puin af te laten voeren. Als een schoorsteenkanaal helemaal is verwijderd en het puin is afgevoerd, dan moet het dak waterdicht worden gemaakt. De muren, vloeren en plafonds worden hierna afgewerkt.

Zoals u heeft kunnen lezen, is het verwijderen van een schoorsteenkanaal niet eenvoudig. De nodige ervaring is vereist en u kunt niet zomaar een schoorsteenkanaal slopen. Wij raden u dan ook ten aller tijden aan, om een professioneel bedrijf zoals Sloop Concurrent in armen te nemen.

Zelf een schoorsteen verwijderen

Wij raden u aan om een schoorsteen nooit zelf te verwijderen. Mocht u de nodige ervaring hebben met klussen, dan zou u in principe zelf aan de slag kunnen met een niet dragende schoorsteen. Wij begrijpen als geen ander, dat u wilt besparen op de totale kosten voor het verwijderen van een schoorsteen. Helaas is het verwijderen van een schoorsteen niet iets waar u echt op kunt bezuinigen. Uw schoorsteen kan namelijk een dragende functie hebben. Mocht u de schoorsteen toch zelf verwijderen, dan kan dit desastreuze gevolgen hebben voor uw woning, waarbij uw woning of bedrijfspand zelfs in kan storten. 

Een ander veel voorkomend probleem waarom u de schoorsteen beter niet zelf kunt verwijderen, is asbest. Asbest komt in veel schoorstenen voor die voor 1995 gebouwd zijn. Asbest is een ontzettende gevaarlijke en kankerverwekkende stof waar u beter niet mee in aanraking kunt komen. Laat uw schoorsteen dus verwijderen door een erkend en professioneel bedrijf.

Schoorsteen verwijderen - schoorsteen voor werkzaamheden

Voordelen schoorsteen laten verwijderen door een professioneel bedrijf

Als u uw schoorsteen laat verwijderen door een vakman:

 • Weet u zeker dat de constructie het houdt. Ook wanneer het een dragende schoorsteen betreft.
 • Bent u zeker van een grondige werkinspectie en een inspectie van eventuele aanwezige asbest.
 • Krijgt u eerlijk advies op maat.
 • Wordt er correct en volgens alle veiligheidsvoorschriften gewerkt.
 • Bent u verzekerd van een keurig nette en strakke afwerking. Alsof er nooit een schoorsteen heeft gezeten!
 • Wordt het puin netjes afgevoerd en zit u zelf niet met de rommel.

Uw schoorsteen laten verwijderen door onze ervaren vakmensen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Oude schoorsteen verwijderen en nieuwe schoorsteen plaatsen

Wilt u uw oude schoorsteen verwijderen en meteen een nieuwe rookafvoer laten plaatsen? Dat kan! Vaak wordt een oude schoorsteen verwijderd omdat de woning wordt verwarmd met een centrale verwarming of warmtepomp. De schoorsteen heeft dan simpelweg geen functie meer. Tegenwoordig zijn ook rookafvoerkanalen van inox mogelijk. Dit is een rond rookkanaal dat modern oogt en makkelijk te onderhouden is. Na het verwijderen van de oude schoorsteen plaatsen wij meteen een nieuw rookafvoerkanaal voor u. Zo behoudt u de mooie schoorsteen, maar heeft u ook het gemak van hedendaagse manieren van verwarmen.

Gedeelde schoorsteen verwijderen

Bij een gedeelde schoorsteen, loopt de muur door tussen twee woningen. Als de schoorsteen dus wordt verwijderd, mogen beide kanten van de muren worden afgewerkt. Wij doen dit vakkundig en nauwkeurig maar het is een moeilijkere klus dan als wij een schoorsteen verwijderen van een tussenwoning.

Bij een tussenwoning is het vaak eenvoudiger om de schoorsteen te verwijderen. De schoorsteen wordt verwijderd tot aan het dak, waarna er dakplaten worden aangebracht. Op deze platen worden er panlatten gelegd en vervolgens de dakpannen. Dit is dus veel eenvoudiger in vergelijking met een gedeelde schoorsteen.

Schoorsteen vakkundig verwijderen

Hoe wij veilig een schoorsteen verwijderen

Wilt u een schoorsteen, schouw of open haard laten verwijderen of slopen? Zoals u heeft kunnen lezen, komen er best wel veel dingen om de hoek kijken bij het verwijderen van een schoorsteen. Wij raden u dan ook aan om een gecertificeerd sloopbedrijf in armen te nemen. Sloop Concurrent is een sloopbedrijf dat van de hoed en rand weet. Wij realiseren al uw wensen en zorgen voor een fijne samenwerking.

U heeft meerdere keuzes bij het verwijderen van een schoorsteen. Hierbij kunt u denken aan alleen de schoorsteen te verwijderen dat op het dak staat, maar ook om deze juist wel te laten staan en alleen de schouw binnenshuis te verwijderen. Het is natuurlijk uitermate belangrijk hoe de afwerking wordt uitgevoerd. De werkzaamheden dienen na het slopen natuurlijk vakkundig worden afgerond. Het dak dient netjes afgewerkt te worden, maar ook bij het slopen binnenshuis dient er met de nodige nauwkeurigheid uw schouw worden afgewerkt. Een goed sloopbedrijf helpt u met dit soort keuzes en ontzorgt u volledig. 

Bij het verwijderen van een schoorsteen gaan wij als volgt te werk:

 1. U vraagt eerst een offerte aan
 2. U ontvangt een geheel vrijblijvende offerte
 3. Mocht u akkoord gaan? Dan plannen wij de werkzaamheden met u in
 4. Onze vakmannen beginnen met het opbouwen van een stelling aan de buitenzijde
 5. Mocht het een dragende schoorsteen betreffen, dan verzorgen wij dat de dragende constructie wordt opgevangen
 6. De opening van de schoorsteen wordt netjes afgewerkt
 7. Wilt u ook de schouw verwijderen? Dan verwijderen wij deze
 8. Afwerking van vrijgekomen muren en plafonds
 9. Afvoeren van het puin

Wilt u meer weten over hoe onze vakmannen te werk  gaan bij het verwijderen van een schoorsteen? Op de pagina schoorsteen verwijderen stappenplan vindt u een uitgeschreven stappenplan.

Het verwijderen van een schoorsteen en veelgestelde vragen

In sommige gevallen is dit zeker het geval. Heeft u een dragende schoorsteen of zit er asbest in uw schoorsteen? Dan raden wij u te allen tijde aan om uw schoorsteen te laten verwijderen door een erkende specialist. Zo voorkomt u veel problemen. Er bestaat zelfs namelijk zelfs kans op instortingsgevaar.

U weet dit misschien nog niet, maar een schouw kan ook een dragende functie hebben. U kunt deze dus niet zomaar verwijderen. Er dient eerst een constructieberekening gemaakt te worden.

Hoe u een dragende schoorsteen herkent? Hetzelfde als bij een draagmuur, u dient namelijk de bouwkundige tekeningen op te vragen.

Schoorsteen verwijderen kosten weten? De gemiddelde kosten voor het verwijderen van een schoorsteen liggen tussen de € 1.400 en € 5.000. Wilt u weten wat uw project exact gaat kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang een op maat gemaakte offerte binnen 24 uur!

Gemiddeld zijn onze vakmannen 2 dagen bezig met het verwijderen van een schoorsteen. De duur voor het verwijderen van uw schoorsteen is natuurlijk wel afhankelijk van de werkzaamheden. Staat uw schoorsteen op een moeilijk te bereiken plek? Is er asbest aanwezig in uw schoorsteen? Of gaat het hier om een gedeelde schoorsteen met de buren? Dan kan het weghalen van uw schoorsteen langer duren. Wij streven er altijd naar om u zo snel mogelijk te helpen.

Dat bepaalt u helemaal zelf. Wij berekenen het afvoeren van het puin aan uw door. Als u het puin laat afvoeren in combinatie met het verwijderen van de schoorsteen, dan bent u relatief wel heel voordelig uit voor het afvoeren van puin. Voor het geld hoeft u het dus niet te laten.

Een gedeelde schoorsteen is ingewikkelder om te verwijderen dan een rechttoe rechtaan schoorsteen. Dit komt omdat de schoorsteen aan beide kanten van de muur door lopen. U heeft uiteraard wel toestemming van de buren nodig. Wij raden u nooit aan om maar een enkele zijde van de schoorsteen te verwijderen. Dit veroorzaakt namelijk veel ellende zoals ongewenste vocht en lekkage. Het is dan ook aan te bevelen om de schoorsteen alleen te verwijderen, als uw buren dit ook willen.

Heeft u een schoorsteen dat is gebouwd voor 1995? Dan is er een grote kans dat er asbest in uw schoorsteen zit. Ga veilig te werk en laat eerst een asbestinventarisatie uitvoeren. Met de inventarisatierapport kan een erkend sloopbedrijf op een veilige manier het asbest verwijderen. Ga absoluut niet zelf aan de slag! Asbest is een zeer gevaarlijke substantie.

Wij werken door heel Nederland tegen dezelfde voordelige tarieven. Geen dorp te ver, geen stad te groot. Ons werkgebied betreft dus heel ons koude kikkerlandje.

FAQ.png

Onze projecten

Wilt u weten hoe wij te werk gaan? Bekijk onze projecten en bekijk hoe onze vakmannen verscheidene sloopprojecten aanpakken. Wij werken altijd netjes en zorgen voor zo min mogelijk kopzorgen. Onderaan de streep is Sloop Concurrent ook nog eens het meest voordelig.

Sloop Concurrent: Certificeringen en verzekeringen

Als u het sloopwerk door Sloop Concurrent laat uitvoeren, dan kunt u op een fijne samenwerking rekenen. Sloop Concurrent is namelijk goed verzekerd. Wij maken gebruik van een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering), wat inhoudt dat wij verzekert zijn voor materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Wij hebben tot op heden nog nooit gebruik hoeven te maken van deze verzekering maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere.

Sloop Concurrent is ook een erkend leerbedrijf en leiden de vakmannen van de toekomst op. Zo worden al onze slopers intern opgeleid en besteden wij geen werk uit. Dit ziet u niet alleen terug in de totale kosten maar ook in het eindresultaat. 

Bij het slopen van objecten moet er altijd rekening gehouden worden met asbest. Wij zijn dan ook in het bezit van het dNAA-certificaat. Hierdoor mogen wij asbest verwijderen en dit doen wij dan ook veilig en verantwoord.

VCA ISO 9001 Logo
Verzekering Klaverblad logo
dNAA logo
Erkend leerbedrijf logo

Offerte schoorsteen verwijderen

Wilt u meer informatie over onze sloopwerken of zou u graag een gratis en vrijblijvende offerte van ons ontvangen? 

Wij streven ernaar u binnen 24 uur te voorzien van een op maat gemaakte offerte voor uw sloopproject.

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16, 2021BL Haarlem

Scroll naar boven