Schoorsteen verwijderen

Kleine en grote sloopklussen altijd voor de beste prijs!

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Schoorsteen laten verwijderen door een professioneel bedrijf

Het verwijderen van een schoorsteen kan verschillende redenen hebben. Problemen met de huidige schoorsteen, meer woonruimte willen creëren door de schouw weg te halen of een volledig nieuwe rookafvoer plaatsen. Wat de reden ook is: het verwijderen van een schoorsteen kunt u het beste door een vakman laten doen. Aan de buitenkant kunt u namelijk niet zien of het een dragende schoorsteen is en of er asbest in de schoorsteen zit. Als een schoorsteen niet op de juiste manier verwijderd wordt, kan dit bovendien ernstige schade aan de stabiliteit van uw woning veroorzaken.

Wilt u een schoorsteen verwijderen? Dan is het van groot belang dat u deze klus uitbesteedt aan een professioneel. Er zijn hiervoor twee belangrijke redenen:

 • Als eerste omdat u eenvoudig grote schade kunt aanbrengen aan een woning als u geen ervaring en gereedschap heeft met/voor de uitvoering van sloopwerkzaamheden.
 • Ten tweede omdat het u vervolgens veel geld gaat kosten om alles weer in oude staat terug te brengen. Het is dus raadzaam om het verwijderen hiervan aan een vakman over te laten. U weet dan dat het veilig gebeurt en dat u na de verwijdering van de schoorsteen snel kunt starten met het uw geplande werkzaamheden zonder dat er sprake is van extra schade omdat u dit aan een vakman heeft overgelaten.
Schoorsteen verwijderen

Er zijn meerdere redenen waarom u een schoorsteen laat verwijderen

Het verwijderen van een schoorsteen kan meerdere redenen hebben:

Defecten aan uw schoorsteen: U metselwerk kan poreus worden, er kunnen scheuren in de bakstenen ontstaan of kunnen kapotte loodslabben voor lekkages zorgen. Een defect aan uw schoorsteen kan er ook voor zorgen dat er kou uw pand binnendringt of dat er stabiliteitsproblemen ontstaan. Wij raden u in deze situatie aan om uw schoorsteen te verwijderen.
Extra woonruimte: Wilt u meer leefruimte in uw woning? Een schoorsteen staat natuurlijk prachtige maar een rechte muur biedt natuurlijk meer mogelijkheden. Zo kunt u de woonruimte beter indelen en kunt u meer met uw interieur.
Niet meer functioneel: Maakt u geen gebruik meer van uw oude schoorsteen? Misschien heeft u een nieuwe rookafvoer laten plaatsen of maakt u tegenwoordig gebruik van een warmtepomp? Dan kan de ongebruikte schoorsteen verwijderd worden.
Het plaatsen van een nieuwe rookafvoer: Tegenwoordig bestaan er rookafvoeren van inox. Een moderne oplossing die bovendien veel makkelijker te onderhouden is.

Laat uw schoorsteen verwijderen door een erkend bedrijf

Laat uw schoorsteen slopen door een erkend bedrijf. Dit scheelt een hoop ellende. Verbouwen is meestal duurder dan verwacht. Er is altijd wel een tegenvaller. Veel mensen zoeken daarom manieren om kosten te besparen tijdens hun verbouwing.

Het verwijderen van een schoorsteen is vaak een object waar mensen op willen besparen. Bij een niet dragende schoorsteen is het risico niet zo heel groot en zou dit kunnen. Sloop Concurrent raad het ten zeerste af om een dragende schoorsteen zelf te verwijderen. De risico’s van het verkeerd verwijderen van een schoorsteen zijn simpelweg veel te groot.

Wist u trouwens dat als er meer dan 10 kubieke meter sloopafval vrijkomt dat u dan vergunnings- of meldingsplichtig bent. Uiteraard bent u dat ook als u asbest tegenkomt. Een schoorsteen verwijderen is doorgaans een project dat in (door de ervaren sloper) een korte periode kan worden uitgevoerd.

Bij ons bent u van een scherpe prijs verzekerd en profiteert u van goede voorwaarden. Meer informatie hierover vindt u op de website waar u eveneens met ons in contact kunt komen. Wilt u hier ook gebruik van maken? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op. U ontvangt zo spoedig mogelijk een bericht van ons.

Binnenshuis of alleen op het dak? Wij verwijderen alle soorten schoorstenen

Wilt u een schoorsteen volledig laten verwijderen of wilt u deze alleen verwijderen op het dak? Het is natuurlijk ook belangrijk of het een dragende of niet-dragende schoorsteen betreft. Zo maakt een dragende schoorsteen deel uit van een draagmuur van uw woning en kan deze dus niet zomaar afgebroken worden. Er zijn eigenlijk drie verschillende soorten opties om een schouw of schoorsteen te verwijderen. Hieronder vind u een overzicht:

Alleen schoorsteen op dak verwijderen

Wilt u de schouw binnen uw huis behouden? Dan kunnen wij alleen de schoorsteen op het dak verwijderen. Het kan natuurlijk zijn dat u de schouw binnenshuis karakteristiek vind en u deze dus gewoon lekker wilt laten zitten. Onze vakmannen zorgen met een stelling dat zij veilig uw dak kunnen betreden waarna ze de schoorsteen veilig en secuur uw schoorsteen verwijderen. Nadat de schoorsteen op het is verwijderd, werken onze specialisten de opening (waar de schoorsteen heeft gezeten) netjes af. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat deze waterdicht wordt afgewerkt.

U kunt er voor kiezen om de opening van de schoorsteen te isoleren en/of bekleden met een dakbedekking maar ze kunnen de opening ook dichtmetselen of een schoorsteenkap plaatsen. Zo voorkomt u dat er regen uw huis betreed.

Hoe lang onze vakman bezig is: 2 à 3 dagen
Kosten schoorsteen op dak verwijderen
: € 1.250 à € 1.750 (incl. arbeid, BTW en afwerking)

Alleen de schouw binnenshuis verwijderen

Soms wilt u meer ruimte binnenshuis maar mag u de schoorsteen op het niet verwijderen. Het kan zo zijn dat u een schoor deelt met uw buren en u deze van de gemeente niet mag verwijderen. U kunt dan wel gewoon de schoorsteen binnenshuis laten verwijderen. Dit doen wij door de schoorsteen te ondersteunen met balken of een latei. Hierna kan het slopen beginnen. Onze vakman werkt altijd van boven naar beneden zodat de schouw niet kan instorten. Als de vakman klaar is met het slopen van uw schoorsteen, dan kunnen wij het geheel natuurlijk stuken waardoor u niets meer van het verwijderen kunt zien.

Hoe lang onze vakman bezig is: 3 à 4 dagen
Kosten schoorsteen op dak verwijderen
: € 1.650 à € 2.750 (incl. arbeid, BTW en afwerking)

Schoorsteen volledig verwijderen

Zowel een niet-dragende als dragende schoorsteen kunt u volledig laten verwijderen. In het laatste geval zorgt de vakman op voorhand voor een tijdelijke draagconstructie die gedurende de werkzaamheden ondersteuning biedt. Dit is een erg arbeidsintensieve klus. Zeker wanneer er ook nog een nieuwe draagconstructie nodig is. Het gat in de muur en in het dak wordt na de sloop vakkundig gerestaureerd en afgewerkt.

Het maakt ons niet uit of het een dragende of niet-dragende schoorsteen betreft, wij verwijderen uw schoorsteen. Dit doen wij snel, secuur en betaalbaar. Als het een dragende schoorsteen betreft, zorgen wij van tevoren dat er een tijdelijke draagconstructie wordt geplaatst. Deze zal tijdens de werkzaamheden een ondersteunende functie dienen. Als de schoorsteen volledig is gesloopt, zorgen wij natuurlijk voor een vakkundige restauratie. Dit betreft een zeer intensieve klus en wij raden u dan ook niet aan om dit zelf uit te voeren.

Hoe lang onze vakman bezig is: 6 à 7 dagen
Kosten schoorsteen op dak verwijderen
: € 2.750 à € 4.750 (incl. arbeid, BTW en afwerking)

Vrijblijvende offerte aanvragen?

U ontvangt een offerte binnen 24 uur

Wat kost een schoorsteen verwijderen ongeveer?

Als sloopbedrijf hebben wij jarenlange ervaring met diverse sloopwerkzaamheden, zo ook met het verwijderen en slopen van een schoorsteen.

Onze vakmannen beschikken over alle benodigde certificaten en de juiste diploma’s. Zij weten precies hoe zij te werk moeten gaan t.b.v. het verwijderen van een schoorsteen. sloopwerken. Zo weten onze vakmannen dus ook wat te doen bij het verwijderen van asbest bij een schoorsteen. Zij slopen en verwijderen uw schoorsteen dan ook op een veilige en zo efficiënt mogelijke manier. Wij hanteren zeer concurrende tarieven, tegen dezelfde professionele service die u van ons gewend bent. Ook het puin voeren onze vakmannen netjes af na de werkzaamheden. Wat kost het verwijderen van een schoorsteen nu precies? Dat hangt af van een aantal factoren.

 • Laat u alleen de buitenschoorsteen verwijderen, alleen de schouw binnenshuis of beide?
 • Hoe wilt u het gat in het dak afwerken? Dichtmetselen, of toch liever restaureren met uw eigen dakbedekking?
 • De grootte van de schoorsteen.
 • De bereikbaarheid van de schoorsteen.

Om u alvast een indicatie te geven, sommen we hieronder enkele richtprijzen op.

Soort werkzaamhedenGemiddelde prijs
Schoorsteen dak verwijderen€ 1.250 à € 1.750
Schoorsteen binnenshuis verwijderen € 1.650 à € 2.750
Schoorsteen volledig verwijderen€ 2.750 à € 4.750

Wilt u meer weten over een schoorsteen verwijderen en de kosten hiervan? Vraag dan een geheel vrijblijvend een offerte aan en bespaar op de prijs. U kunt natuurlijk altijd onze offerte vergelijken met die van andere schoorsteenslopers. Zo komt u er zelf achter waarom mensen kiezen voor de Sloop Concurrent!

Laat uw schoorsteen verwijderen door onze vakmannen

Veel mensen denken in eerste instantie: kan ik mijn schoorsteen zelf verwijderen? Een logische gedachte als u kosten wilt besparen, maar dit is ten zeerste af te raden. Het verwijderen van een schoorsteen is een complexe klus die de nodige vakkennis vereist.

Als u uw schoorsteen laat verwijderen door een vakman:

 • Weet u zeker dat de constructie het houdt. Bijvoorbeeld wanneer het een dragende schoorsteen betreft.
 • Bent u zeker van een grondige werkinspectie en een inspectie op schadelijke asbest.
 • Krijgt u eerlijk advies op maat.
 • Wordt er correct en volgens alle veiligheidsvoorschriften gewerkt.
 • Bent u verzekerd van een keurig nette en strakke afwerking. Alsof er nooit een schoorsteen heeft gezeten!
 • Wordt het puin netjes afgevoerd en zit u zelf niet met de rommel.
Kosten schoorsteen verwijderen

Bent u vergunningsplichtig bij het verwijderen van een schoorsteen?

Als de schoorsteen een belangrijk onderdeel van een uitstraling van een pand is, dan is de kans groot dat u voor het verwijderen een omgevingsvergunning nodig hebt. We helpen u hier graag verder mee bij Sloop Concurrent. Het is belangrijk dat u bij een dragende schoorsteen, de schoorsteen ondersteund met constantiel palen, zo kunnen er geen ongelukken gebeuren.

Het verwijderen van een schoorsteen mag niet zomaar en er zijn een aantal situaties waar u rekening mee moet houden:

Woningstabiliteit

Is de te slopen schoorsteen een dragende schoorsteen? Dan kan het slopen ervan de stabiliteit van uw woning beïnvloeden. Als u het slopen door vakmensen laat doen, is er natuurlijk niets om u zorgen over te maken, maar er zal mogelijk wel een bouwvergunning moeten worden aangevraagd.

Meer puinafval dan 10m3

De regel is: zodra er meer dan 10m3 afval vrijkomt bij sloopwerkzaamheden, moet dit verplicht gemeld worden aan de gemeente.

Asbest

In schoorstenen die gebouwd zijn voor 1995 kan asbest voorkomen en vrijkomen tijdens de sloop. In dat geval heeft u ook een meldingsplicht. De regels hiervoor verschillen per gemeente.

Welke type vergunningen zijn er om een schoorsteen te verwijderen?

In veel gevallen heeft u alleen een vergunning nodig, als u een dragende schoorsteen wilt laten slopen. Een architect of andere bouwkundige die de berekening en de tekening mag maken, kan ook bekijken hoe de schoorsteen verwijderd kan worden. Win informatie in bij uw gemeente of bij Sloop Concurrent. Hieronder vindt u de verschillende soorten vergunningen.

Omgevingsvergunning

Wilt u de schoorsteen laten verwijderen? Dan bent u niet altijd verplicht om een vergunning aan te vragen. Wij helpen u graag verder. Zo kunnen wij u helpen met het aanvragen van vergunning maar ook nazien of u daadwerkelijk een vergunning nodig heeft. Vraag dus eerst bij uw gemeente na of er een omgevingsvergunning benodigd is, dit kan namelijk bij elke gemeente anders zijn.

Sloopvergunning

Een sloopvergunning is alleen benodigd wanneer er asbest in uw schoorsteen aanwezig is, of als het bouwafval meer dan 10 m3 is. Dit zijn de enige redenen waarom een sloopvergunning benodigd is.

Bouwvergunning

Gaat u de constructie van uw huis aanpassen door het verwijderen van uw schoorsteen? Dan is er een bouwvergunning nodig. Voordat u een vergunning aanvraagt, heeft u een bouwkundig adviseur nodig. Wij helpen u natuurlijk ook met een bouwvergunning. Zo zorgen wij voor een specialist die de constructie berekent en wij zorgen ervoor, dat u de kans op een bouwvergunning vergroot.

Zit er asbest in uw schoorsteen? Wij verwijderen uw schoorsteen en uw asbest vakkundig

Als uw schoorsteen gebouwd is voor 1995 is de kans zeer aanwezig dat er asbest in en rond uw schoorsteen zit. Vroeger werd asbest namelijk toegepast als brandwerend materiaal in en rondom de schouw. Blijkt na inspectie dat er asbest in de schoorsteen zit? Dan is er een meldingsplicht naar de gemeente. Ook dient het verwijderen van de schoorsteen en asbest te gebeuren door een gecertificeerd saneringsbedrijf.

Waar kan asbest voorkomen in uw schoonsteen:

Asbest kan voorkomen op de volgende plekken:

• Rookkanaal en ventilatiekanaal
• Schouw
• Schoorsteenmantel
• Schoorsteenpijp
• In het cement.

Het verwijderen van een schoorsteen met asbest moet door professionals gebeuren. Het is immers een risicovolle klus waarbij schadelijke asbestvezels kunnen vrijkomen.

Sloopbedrijf

Oude schoorsteen laten verwijderen en een nieuwe schoorsteen laten plaatsen?

Vaak wordt een oude schoorsteen verwijderd omdat de woning wordt verwarmd met een centrale verwarming of warmtepomp. De schoorsteen heeft dan simpelweg geen functie meer. Heeft u echter toch een nieuwe rookgasafvoer nodig? Dan kunnen we na het verwijderen van de oude schoorsteen een nieuwe schoorsteen plaatsen. De moderne oplossing zijn rookkanalen in inox. Het is een rond rookkanaal dat modern oogt en makkelijk te onderhouden is.

Wilt u uw schoorsteen niet laten verwijderen, maar is de huidige constructie niet langer stabiel, of heeft u last van lekkages? Dan kunnen wij uw huidige schoonsteen ook renoveren. Onze vakmensen verwijderen uw schoonsteen slechts gedeeltelijk om de slechte onderdelen te vervangen en opnieuw te metselen.

Hoe wij te werk gaan bij het slopen van uw schoorsteen

Wij leggen u precies uit hoe wij te werk gaan bij het verwijderen van een schoorsteen. Hieronder vindt u een handige overzicht.

Professionele inspectie

Een schoonsteen verwijderen begint met een professionele inspectie. Voorafgaand aan de werkzaamheden moet immers bekeken worden of het om een dragende of niet-dragende schoorsteen gaat. Ook wordt de stabiliteit van het huidige metselwerk bekeken, op welke manier de vakmensen veilig kunnen werken en waar de stellage wordt gebouwd. Tot slot wordt geïnspecteerd of er asbest in of rondom de schoorsteen zit.

Welk deel van de schoorsteen wordt verwijderd?

Er zijn verschillende opties als het gaat om het verwijderen van een schoorsteen. U kunt de volledige schoorsteen (inclusief schouw) verwijderen, alleen de schouw binnenshuis, of juist alleen de schoorsteen op het dak. Iedere klus vraagt om een individuele aanpak.

Volledige schoorsteen verwijderen (binnen en buiten)

Zowel binnen- als buitenshuis wordt een stellage gebouwd en de sloop kan beginnen. Wanneer het een dragende schoorsteen betreft, is de klus arbeidsintensiever. Er moet dan namelijk eerst een tijdelijke draagconstructie worden gebouwd om instortingsgevaar tijdens de werkzaamheden te voorkomen. Daarna wordt een permanente nieuwe draagconstructie gebouwd met balken of een latei. Na het slopen van de schoorsteen en schouw wordt de wand keurig strak afgewerkt en het gat in het dak waterdicht gerestaureerd.

Schouw verwijderen

In sommige gevallen kunt u de schoorsteen op het dak niet verwijderen. Bijvoorbeeld als het een gezamenlijke schoorsteen is die u deelt met uw buren. Ook geven sommige gemeentes geen toestemming voor het verwijderen van een schoorsteen omdat het het straatbeeld zou ontsieren. In dat geval kunt u ervoor kiezen alleen de schouw binnenshuis te laten verwijderen. Bijvoorbeeld voor het vergroten van de leefruimte of omdat het meer opties biedt voor de indeling van de kamer. Eerst wordt een draagconstructie gebouwd om de schoorsteen op het dak te ondersteunen. Daarna wordt de schouw van boven naar beneden gesloopt. De muur wordt vervolgens keurig strak afgewerkt door onze stukadoor.

Afwerking – de roetlaag

Na het slopen van een schoorsteen kan een roetlaag zichtbaar worden. Dit heeft zich immers jarenlang opgehoopt in de schoorsteenmantel. Roet is een kankerverwekkende stof die zich vroeg of laat een weg door uw pleisterwerk heen bijt. Ook kan het ontzettend gaan stinken. Wij zorgen er daarom voor dat deze roetlaag volgens alle voorschriften wordt verwijderd, behandeld en afgewerkt.

Sloopbedrijf Sloop Concurrent

Waar u op mag letten als u de schoorsteen laat verwijderen

Onderzoek altijd uw schoorsteen op asbesthoudend materiaal. Verder is het dus belangrijk om de benodigde vergunningen aan te vragen en waar nodig kunnen wij hier u natuurlijk mee helpen. Als u last heeft van problemen met uw schoorsteen, zoals lekkage of afbrokkelende stenen, dan raden wij u aan om uw schoorsteen te laten slopen. Wij kunnen uw schoorsteen natuurlijk ook repareren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Dan horen wij deze graag. Wij zijn een klantgericht bedrijf en staan altijd voor u klaar.

Exacte kosten weten? Een digitale offerte binnen 24 uur

Wilt u exact weten wat het slopen van uw schoorsteen gaat kosten? Vraag dan vrij eenvoudig een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat. Waar nodig komen wij natuurlijk bij u langs op locatie en voorzien wij u van offerte ter plaatse.

U kunt onze offertes natuurlijk ook gebruiken om prijzen te vergelijken met onze concurrenten. Wij zijn zeker van onze zaak en weten dat wij onderaan de streep altijd het voordeligst zijn. Zo berekenen wij u concurrerende tarieven, zonder in te boeten op kwaliteit.