Olivierstraat 16

2021BL Haarlem

Heeft u vragen?

(06) 4012 5121

E-mail versturen

info@sloop-concurrent.nl

Stappenplan schoorsteen verwijderen

OVER SLOOP CONCURRENT

Offerte aanvragen?

INHOUDSOPGAVE

Als u uw schoorsteen succesvol wilt verwijderen is het belangrijk om dit goed voor te bereiden. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Maar wat houdt een goede voorbereiding precies in? Met onderstaande tips kunt u de verwijdering van uw schoorsteen goed voorbereiden.

Roet verwijderen schoorsteen

1. Vergunning aanvragen

Vaak is voor een aanpassing als het verwijderen van een schoorsteen een vergunning nodig. Dit omdat de schoorsteen bij veel woningen een belangrijk onderdeel van de constructie van de woning is. Als dit bij uw woning ook het geval is, dan is het verplicht om een bouwvergunning aan te vragen. Hierna zal een constructeur een vervangende bouwconstructie berekenen zodat de veiligheid en stabiliteit van uw woning niet in gevaar komt. Ook als de schoorsteen van uw woning asbest bevat is een sloopmelding bij de gemeente verplicht, zo kan de gemeente erop toezien dat het asbesthoudende materiaal op de juiste manier wordt afgevoerd. Ook als er meer dan 10 m3 sloopafval vrijkomt is een sloopvergunning verplicht.

2. Asbest aanwezig in schoorsteen?

Als de schoorsteen asbest bevat en er een sloopmelding is gemaakt bij de gemeente kan de gemeente u vragen om een sloopplan. In een sloopplan wordt omschreven hoe er gesloopt gaat worden. Wat er gedaan wordt om de veiligheid rond uw woning te garanderen en hoe verschillend sloopafval zal worden afgevoerd, waaronder bijvoorbeeld asbesthoudend materiaal.

Schoorsteen verwijderen - Jesse en Marlon close-up

3. Afval afvoeren

Bij de sloop van een schoorsteen komt vaak veel afval vrij. Dit afval zal moeten worden afgevoerd. Als u de sloop van uw schoorsteen door ons laat uitvoeren, kunnen wij ook hij het afvoeren van het afval voor onze rekening nemen. Ook kunt u een container voor uw deur laten plaatsen waar het afval in kan worden gegooid. Let er op dat voor het plaatsen van een afvalcontainer op de openbare weg toestemming van uw gemeente nodig is. Soms wil de gemeente ook de plaats waar de container moet komen aanwijzen om zo de veiligheid voor het verkeer rondom uw woning te waarborgen.

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Voordat wij voor u aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten hoe Sloop Concurrent te werk gaat? Hieronder vindt u een eenvoudige stappenplan. Wij ontzien u van A tot Z.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Project inplannen

Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de sloopwerkzaamheden met u in

Uitvoering werkzaamheden

Onze medewerkers gaan aan de slag. Wij leveren het project pas op, wanneer u 100% tevreden bent

Schoorsteen verwijderen - schoorsteen voor werkzaamheden

4. Stempelplan

Als de schoorsteen die u wilt verwijderen onderdeel is van de constructie van uw woning zal er een stempelplan moeten worden opgesteld. Er moet dan worden gekeken waar de stempels moeten worden geplaatst om de constructie van uw woning tijdens de sloop te ondersteunen. Als de constructie is aangepast, kunnen de stempels weer worden weggehaald.

Over Sloop Concurrent

Sloop Concurrent is een sloopbedrijf met een landelijke dekking. Onze gecertificeerde slopers voorzien heel Nederland van kwalitatief en correct sloopwerk. Met meerdere steunpunten door heel Nederland, kunnen wij u snel van dienst zijn. Onze 100 vakbekwame slopers zijn u dan ook graag van dienst en door onze efficiënte manier van werken, kunnen wij u onze sloopwerkzaamheden betaalbaar aanbieden.

Dagelijks helpen wij zowel particulieren als bedrijven met het slopen, renoveren en repareren van verscheidene objecten. Hierbij kunt u denken aan totaalsloop maar ook voor het verwijderen van een draagmuur of schoorsteen draaien onze ervaren slopers hun handen niet om. Wij durven onszelf dan ook een full-service sloopbedrijf te noemen.

Medewerker Sloop Concurrent
Schoorsteen verwijderen Bilthoven - Stelling huis
Sloop Concurrent - Het complete sloopbedrijf

5. Draagconstructie aanpassen

Als de schoorsteen van uw woning een stabiliserende functie heeft is het nodig om door een constructeur van Sloop Concurrent een vervangende bouwconstructie voor u te laten tekenen. Aan de hand van deze tekening kunnen wij de constructie zo aanpassen dat deze weer veilig en stabiel is.

6. Waterdicht maken van het dak

Op de plek waar de schoorsteen heeft gestaan zal uw dak weer netjes en natuurlijk waterdicht moeten worden gemaakt. Met welke materialen wij dit doen is afhankelijk van welk soort dak u heeft. Er moet bijvoorbeeld een nieuw stuk dakbeschot worden geplaatst, dit is het vlak waar uw dakbedekking op rust. Vaak is dakbeschot gemaakt uit planken of een houten plaat. Hier overheen komen dan de dakpannen.

7. Afwerking in uw woning

Ook aan de binnenkant zullen we een hoop aanpassing doen. Zo moet op de plek waar de schoorsteen naar buiten ging het plafond weer netjes dichtgemaakt moeten worden, door er bijvoorbeeld isolatie tegenaan te plaatsen en daarna gipsplaten waarna we dit weer netjes strak afwerken. Ook kan de schouw verwijderd worden.

Wat klanten over Sloop Concurrent zeggen

Sloop Concurrent zou natuurlijk nergens zijn zonder haar klanten. Dit is wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Joost van Aspen Particulier

Sloopwerkzaamheden door Sloop Concurrent uit laten voeren. Aardige gasten en goed werk afgeleverd. Zeker een aanrader!

Naomi Gonzales Particulier

Onze draagmuur laten verwijderen door Sloopbedrijf Sloop Concurrent. Alles goed gegaan en zeer content met het eindresultaat.

Ching Hui Bedrijf

Wij hadden last van onze schoorsteen. Deze vakkundig laten verwijderen door dit professionele sloopbedrijf. Alles volgens plan afgehandeld.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Misschien schrikt u een beetje van de enorme voorbereiding die u moet treffen voordat u uw schoorsteen verwijdert. Daarom is het belangrijk dat u zich afvraagt waarom u uw schoorsteen wilt laten verwijderen? Dit kan zijn omdat u problemen of lekkages heeft door uw schoorsteen, maar bijvoorbeeld ook omdat u meer ruimte in uw huis wilt creëren. En op welke manier wilt u dit laten doen? Het is natuurlijk mogelijk om alleen aan de buitenzijde de schoorsteen te verwijderen en daarmee het dak weer waterdicht te maken maar het kanaal en de schouw te laten zitten. Als u meer ruimte in uw woning wilt creëren wilt u de schouw en het kanaal natuurlijk ook verwijderen. In dit geval is het slim om u af te vragen of er nog meer is in uw woning dat u wilt verbouwen. Door dit te combineren bespaart u kosten en heeft u niet twee keer al het gedoe in uw woning die een verbouwing met zich mee brengt.

Zelf uw schoorsteen verwijderen; Soms krijgen wij de vraag of het ook mogelijk is uw schoorsteen (deels) zelf te verwijderen. Natuurlijk is alles mogelijk, wel adviseren we u hier alleen aan te beginnen als u echt kennis van zaken heeft. Zoals u hierboven heeft kunnen lezen kan een schoorsteen onderdeel van de draagconstructie van uw woning zijn, hierdoor is het belangrijk dat u echt weet waar u op moet letten bij een verbouwing van deze aard omdat anders de veiligheid van uzelf en uw omgeving in het geding kan komen.
Bij Sloop Concurrent hebben we veel ervaring met verbouwingen waarbij de constructie van een woning moet worden aangepast en vaak tijdelijk moet worden ondersteund door middel van stempels. Dus mocht u zelf niet over de kennis beschikken neem dan contact op met Sloop-Concurrent, wij adviseren u graag en verrassen u graag met onze scherpe tarieven.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u exact weten wat het verwijderen van een schoorsteen u gaat kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan. Binnen 24 uur ontvangt u een offerte op maat. U kunt deze natuurlijk gebruiken om de kosten met onze concurrenten te vergelijken maar wij kunnen u gelijk al vertellen dat onderaan de streep, wij altijd het voordeligst zijn. Dit komt omdat wij heel efficiënt en professioneel te werk gaan. Zo voorkomen wij overhead kosten en kunnen wij u snel voorzien van gaten in beton.

Heeft u een algemene vraag? Aarzel dan niet om deze te stellen. Wij helpen u graag.

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16, 2021BL Haarlem

Scroll naar boven