Olivierstraat 16

2021BL Haarlem

Heeft u vragen?

(06) 4012 5121

E-mail versturen

info@sloop-concurrent.nl

Asbest verwijderen

OVER SLOOP CONCURRENT

Offerte aanvragen?

INHOUDSOPGAVE

Waar het in de jaren ’80 tot zelfs halverwege jaren ’90 heel normaal was om asbest te gebruiken, wil de overheid nu dat er in 2024 geen asbestdaken meer aanwezig zijn. Er werd veel asbest gebruikt omdat het goedkoop en slijtvast materiaal is. Asbest werd dus veel gebruikt in daken, golfplaten, afvoerbuizen, vensterbanken en plafondplaten. Later bleek dat asbest enorm slecht voor de gezondheid is, waardoor er vanaf 2024 een verbod op asbestdaken geldt. Bent u op zoek naar een bedrijf voor een asbestinventarisatie of voor het laten verwijderen van asbest? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij Sloop Concurrent!

Asbest veilig verwijderen, waar moet u op letten?

Heeft u asbest in uw dak zitten, dan moet u dit voor 2024 laten verwijderen. Dit omdat door erosie van asbestdaken asbestvezels vrij kunnen komen en het zijn juist die vezels die zo schadelijk voor de gezondheid kunnen zijn. Asbest kan zelfs voor dodelijke ziektes zorgen. Gelukkig is asbest niet altijd gevaarlijk. Als het asbest vastzit in een materiaal en het dus hechtgebonden is, dan is de kans klein dat er asbestvezels loskomen. Asbestsanering is in dit geval ook niet altijd nodig. Asbest in huis is immers niet verboden, maar het is wel handig om te weten of u asbest in huis heeft, zodat u ook kunt blijven controleren of dit materiaal in goede staat blijft verkeren en het asbest hechtgebonden blijft.

Heeft u asbest in uw huis, schuur of bedrijfspand? Wat moet u hier mee doen: laten verwijderen of laten zitten? Soms kan het idee van asbest in uw huis al genoeg zijn om het te willen laten verwijderen. Of vindt u het lastig te beoordelen of het veilig kan blijven zitten? Sloop Concurrent kan u hierin adviseren. Wij zijn een SC-540 gecertificeerd bedrijf met alle kennis in huis om asbest op een veilige manier te verwijderen. Sloop Concurrent kan u samen met onze gespecialiseerde partners volledig ontzorgen vanaf de asbestinventarisatie tot aan de sloopmelding, van het verwijderen van uw asbestdak tot het plaatsen van een nieuw dak.

afgezet gebied asbest douchewagen

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Voordat wij voor u aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten hoe Sloop Concurrent te werk gaat? Hieronder vindt u een eenvoudige stappenplan. Wij ontzien u van A tot Z.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Project inplannen

Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de sloopwerkzaamheden met u in

Uitvoering werkzaamheden

Onze medewerkers gaan aan de slag. Wij leveren het project pas op, wanneer u 100% tevreden bent

Asbest golfplaten verwijderen
Sloopwerk door Sloop Concurrent

Zelf asbest verwijderen

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen zelf asbest te verwijderen. Een veelgestelde vraag is dan ook: mag ik asbest zelf verwijderen? Dat mag als het om een woonhuis of schuurtje gaat met een klein dak van maximaal 35 m2 en dit dak uit asbesthoudende golfplaten bestaat die geschroefd zitten. Ze mogen niet gelijmd of gespijkerd zijn, want de kans bestaat dan dat u ze beschadigt bij het verwijderen en er alsnog asbestvezels vrijkomen. De platen mogen absoluut niet beschadigd of verweerd zijn. Voordat u aan de klus begint moet u ook een melding van asbestverwijdering doen bij de gemeente. Dit moet minimaal 5 dagen voor u de platen gaat verwijderen.

Verpak de verwijderde platen direct in voldoende dik plastic en plak hoeken en uitstekende delen af tegen beschadiging. Als u er voor kiest zelf asbest te verwijderen adviseren we erg voorzichtig te zijn en uzelf goed te beschermen. Asbestvezels zijn niet met het blote oog zichtbaar omdat ze microscopisch klein zijn.

Goede bescherming tijdens het verwijderen van asbest bestaat uit een goed adembeschermingsmiddel, een goede bril ter bescherming van de ogen en een wegwerpoverall van goede kwaliteit. Laat u adviseren door een bedrijf dat gespecialiseerd is in de verkoop van persoonlijke beschermingsmiddelen. Twijfelt u toch of u het asbest wel zelf op een veilige manier kunt verwijderen, schakel dan altijd een gecertificeerd bedrijf in om u te adviseren. Sloop Concurrent helpt u hier graag bij.

Over Sloop Concurrent

Sloop Concurrent is een sloopbedrijf met een landelijke dekking. Onze gecertificeerde slopers voorzien heel Nederland van kwalitatief en correct sloopwerk. Met meerdere steunpunten door heel Nederland, kunnen wij u snel van dienst zijn. Onze 100 vakbekwame slopers zijn u dan ook graag van dienst en door onze efficiënte manier van werken, kunnen wij u onze sloopwerkzaamheden betaalbaar aanbieden.

Dagelijks helpen wij zowel particulieren als bedrijven met het slopen, renoveren en repareren van verscheidene objecten. Hierbij kunt u denken aan totaalsloop maar ook voor het verwijderen van een draagmuur of schoorsteen draaien onze ervaren slopers hun handen niet om. Wij durven onszelf dan ook een full-service sloopbedrijf te noemen.

Medewerker Sloop Concurrent
Sloop Concurrent aan het werk
asbest afvoeren

Asbest verwijderen kosten

De reden om er voor te kiezen zelf asbest te verwijderen is vaak de prijs. Maar is asbest laten verwijderen echt zo duur? Wat kost het laten verwijderen van asbest eigenlijk? De kosten voor het verwijderen van asbest worden bepaald door de verschillende stappen die genomen moeten worden. Allereerst de asbestinventarisatie; deze moet uitgevoerd worden door een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf. Met het rapport opgesteld door het asbestinventarisatiebedrijf kunt u een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf opdracht geven om het asbest te verwijderen.

De prijs voor het verwijderen van asbest varieert tussen de €10,- en €25,- per m2. Deze prijs is wel afhankelijk van een aantal factoren. U kunt daarom het beste een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen, zodat wij u goed kunnen voorlichten en adviseren. Daarna komt het afvoeren van het asbesthoudend materiaal. Dit wordt altijd verzorgd door het gecertificeerde bedrijf dat het asbest ook verwijderd heeft. U mag dit niet zelf doen. Na verwijdering van het asbesthoudende materiaal moet er een rapport opgemaakt worden; dit moet ook weer gedaan worden door een gecertificeerd bedrijf.

Exacte kosten weten? Vraag een offerte aan

Wilt u weten wat het slopen u gaat kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte via de e-mail. Wilt u liever dat wij u voorzien van een offerte bij u op locatie? Dan is dit natuurlijk geen probleem!

Asbest verwijderen wetgeving

Sinds 1 juli 1993 is het niet meer toegestaan om asbest te gebruiken in Nederland. In 2005 is er een wet aangenomen waardoor deze regel voor heel de Europese Unie is komen te gelden. Het is onder andere verboden om asbest te gebruiken bij de bouw, maar ook om asbest te bewaren of om te verkopen. Dit allemaal uit het oogpunt van veiligheid. Mocht u dus asbest in de woning hebben zitten, dan bent u verplicht om dit te verwijderen. Wilt u meer informatie over de regelgeving van asbest? Bekijk dan deze pagina meer informatie.

Subsidie asbest verwijderen

Omdat er vanaf 2024 een verbod op asbestdaken geldt, kon men tot 31 december 2019 subsidie aanvragen via de ‘subsidieregeling verwijderen asbestdaken.’ Deze regeling is inmiddels helaas gesloten, omdat de pot leeg is.

De subsidie bedroeg €4.50,- per m2 verwijderd asbestdak met een maximum van €25.000,- per adres. Voorwaarden voor deze subsidie waren dat de subsidie binnen 6 maanden na verwijdering werd aangevraagd.

Vooraf moest ook een asbestinventarisatie worden uitgevoerd. De asbestinventarisatie en asbestsanering moest worden uitgevoerd door gecertificeerde bedrijven. Alleen asbestdaken kwamen in aanmerking voor de subsidie. Voor het verwijderen van asbesthoudende kozijnen of afvoerbuizen kon u geen subsidie krijgen.

Op 14 oktober 2019 maakte staatssecretaris van Veldhoven bekend dat er in 2020 een fonds komt waaruit u als huiseigenaar geld kunt lenen om uw asbestdak te laten verwijderen en vervangen. Hoeveel geld er in dit fonds komt te zitten is nog niet duidelijk, wel dat het tot 2028 zal lopen en gevuld wordt met bijdragen van baken, provincies, gemeenten en de rijksoverheid.

Wat klanten over Sloop Concurrent zeggen

Sloop Concurrent zou natuurlijk nergens zijn zonder haar klanten. Dit is wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Joost van Aspen Particulier

Sloopwerkzaamheden door Sloop Concurrent uit laten voeren. Aardige gasten en goed werk afgeleverd. Zeker een aanrader!

Naomi Gonzales Particulier

Onze draagmuur laten verwijderen door Sloopbedrijf Sloop Concurrent. Alles goed gegaan en zeer content met het eindresultaat.

Ching Hui Bedrijf

Wij hadden last van onze schoorsteen. Deze vakkundig laten verwijderen door dit professionele sloopbedrijf. Alles volgens plan afgehandeld.

Asbest afvoeren

Als u zelf asbest heeft verwijderd, kunt u dit afval inleveren bij de gemeentewerf. De kosten voor het storten van asbest kunnen variëren per gemeente. Het asbestafval moet natuurlijk wel goed verpakt zijn; verpakkingsmateriaal hiervoor is soms ook bij de gemeente verkrijgbaar. Het is mogelijk dat er gevraagd wordt om het bewijs van melding van asbestverwijdering.

Omdat iedere gemeente anders werkt is het slim om van tevoren te vragen naar de acceptatievoorwaarden voor asbestafval. Als u asbest laat verwijderen door een gecertificeerd bedrijf verzorgt dit bedrijf ook het afvoeren en storten. Als Sloop Concurrent opdracht geeft voor het verwijderen en afvoeren van bijvoorbeeld uw asbestdak, bespreken wij van tevoren ook wat het afvoeren en storten van het asbestafval gaat kosten.

Zoals u wellicht al weet is asbest erg schadelijk voor de gezondheid. Bij langdurige blootstelling kan het zelfs zo zijn dat u stoflong of longkanker krijgt. Dit is dan ook de reden dat er een hele hoop regels zijn waar u aan moet denken. Wij zullen u in het vervolg van de tekst laten zien waar u op moet letten als u zelf het asbest wilt gaan afvoeren. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ons in te schakelen voor het asbest afvoeren, op die manier heeft u er zelf helemaal geen omkijken meer naar.

Asbest golfplaten verwijderen

Het verwijderen van asbest golfplaten, het renoveren van asbestdaken; het zijn werkzaamheden waar wij van Sloop Concurrent dagelijks mee te maken hebben. Wij kunnen u van begin tot eind helpen met deze ingewikkelde klus waar tal van regels en procedures aan verbonden zijn.

De reden om asbest golfplaten te verwijderen kan variëren. In sommige gevallen is de reden het naderende verbod op asbestdaken of een beschadigd geraakt asbestdak door bijvoorbeeld een storm. Soms kan de verzekering geen volledige dekking meer garanderen als bekend is dat een dak uit asbest golfplaten bestaat of is uw dak al wat aan het verweren en wilt u geen (gezondheids-) risico nemen.

Elke opdracht voor asbestsanering begint met een asbestiventarisatie. Met deze asbestiventarisatie (dit moet asbestinventarisatie type A conform de SC-540 norm zijn) kunt u bij de gemeente een omgevingsvergunning of sloopmelding doen. Hierna kunnen wij starten met het verwijderen van de asbest golfplaten. Deze verpakken wij direct na verwijdering en stortten deze bij een afvalverwerkingsbedrijf of gemeentewerf. Hierna kan uw dak weer opgebouwd worden met platen die qua uiterlijk niet zo veel verschillen van de verwijderde asbest golfplaten. U kunt ook kiezen voor een geheel ander uiterlijk. Ook is het mogelijk uw dak te isoleren of zonnepanelen te plaatsen. Wellicht kunt u hier dan weer subsidie op aanvragen.

Sloop Concurrent kan u van begin tot eind ontzorgen. Wilt u meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor advies!

Kosten golfplaten verwijderen

De kosten per m2 voor asbest golfplaten verwijderen zitten iets anders in elkaar dan de eerder genoemde kosten. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het hier echt om een andere materiaalsoort gaat en hierdoor is er een ander plan van aanpak vereist.

  • Voor het verwijderen van de platen van 1 tot 10 m2 bent u ongeveer € 500,- tot € 600,- kwijt
  • Voor 11 tot 20 m2 is dit al snel € 600,- tot € 700,-
  • Boven de 100 m2 bent u ongeveer € 13,- tot € 14,- per m2 kwijt

Zo ziet u dus dat de asbest golfplaten verwijderen kosten per m2 over het algemeen iets lager liggen dan die van het verwijderen van asbest uit een normale ruimte. Het verwijderen van golfplaten brengt nu eenmaal minder werk met zich mee.

Sloop Concurrent: Certificeringen en verzekeringen

Als u het sloopwerk door Sloop Concurrent laat uitvoeren, dan kunt u op een fijne samenwerking rekenen. Sloop Concurrent is namelijk goed verzekerd. Wij maken gebruik van een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering), wat inhoudt dat wij verzekert zijn voor materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Wij hebben tot op heden nog nooit gebruik hoeven te maken van deze verzekering maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere.

Sloop Concurrent is ook een erkend leerbedrijf en leiden de vakmannen van de toekomst op. Zo worden al onze slopers intern opgeleid en besteden wij geen werk uit. Dit ziet u niet alleen terug in de totale kosten maar ook in het eindresultaat. 

Bij het slopen van objecten moet er altijd rekening gehouden worden met asbest. Wij zijn dan ook in het bezit van het dNAA-certificaat. Hierdoor mogen wij asbest verwijderen en dit doen wij dan ook veilig en verantwoord.

VCA ISO 9001 Logo
Verzekering Klaverblad logo
dNAA logo
Erkend leerbedrijf logo

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u meer informatie over onze sloopwerken of zou u graag een gratis en vrijblijvende offerte van ons ontvangen? 

Wij streven ernaar u binnen 24 uur te voorzien van een op maat gemaakte offerte voor uw sloopproject.

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16, 2021BL Haarlem

Scroll naar boven