Olivierstraat 16

2021BL Haarlem

Heeft u vragen?

(06) 4012 5121

E-mail versturen

info@sloop-concurrent.nl

Asbestsanering

OVER SLOOP CONCURRENT

Offerte aanvragen?

INHOUDSOPGAVE

Misschien bent u ervan op de hoogte dat asbest een gevaarlijke stof is. Maar hoe weet u of er asbest in uw woning of bedrijfspand aanwezig is en nog belangrijker, hoe zorgt u ervoor dat uw woning of pand asbestvrij wordt? Op deze pagina leest u alles over asbest en onze werkzaamheden met betrekking tot asbest.

Sloop Concurrent - Het complete sloopbedrijf

Hoe wij te werk gaan bij asbestsanering

Bij asbestsanering is het van belang dat er door een onafhankelijke partij een asbestinventarisatierapport wordt opgesteld alvorens de werkzaamheden mogen starten. Na ontvangst van dit rapport neemt een van de professionals van Sloop Concurrent contact met u op voor het inplannen van een afspraak. Bij deze eerste afspraak zullen we gaan inmeten. De maten verwerken we in uw dossier. Met de bekende gegevens maken we nu een plan van aanpak welke we samen met u bespreken. Hierin denken we na over allerlei details, zoals bijvoorbeeld de constructie en eventuele extra materialen welke vervangen moeten worden. Nadat we dit met u besproken hebben zullen we alles verwerken in een vrijblijvende offerte en deze met u overleggen.

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Voordat wij voor u aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten hoe Sloop Concurrent te werk gaat? Hieronder vindt u een eenvoudige stappenplan. Wij ontzien u van A tot Z.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Project inplannen

Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de sloopwerkzaamheden met u in

Uitvoering werkzaamheden

Onze medewerkers gaan aan de slag. Wij leveren het project pas op, wanneer u 100% tevreden bent

Medewerker Sloop Concurrent met kraan

Asbest herkennen

Het is belangrijk om zeker te weten dat er asbest in uw woning of pand aanwezig is. Asbest is een stof die gezondheidsproblemen kan veroorzaken en is dus erg gevaarlijk. Wij van Sloop Concurrent raden u aan om altijd een asbestinventarisatie te laten plaatsvinden. Zo weet u door middel van professioneel onderzoek zeker welke soort asbest er aanwezig is. Wilt u dit niet en gaat u zelf op onderzoek uit naar asbest? Wees dan uitermate voorzichtig en bekijk onderstaande punten goed:

 • Bekijk het productiejaar van de verdachte materialen;
  Een productie tussen 1945 en 2001 bevat meestal asbest.
 • Bekijk de textuur van de verdachte materialen;
  Asbesthoudende materialen zijn herkenbaar aan een gewafelde structuur in de vorm van een honinggraat. Asbestcementen materialen hebben vaak herkenbare witte asbestbloemen verspreid over het oppervlak.
 • Bekijk de reactie op vuur;
  Zoek een hoekje of plekje gebroken materiaal waarbij de vezels goed blootliggen. Stel de vezels bloot aan vuur en bekijk de reactie. Gloeien de vezels, maar worden deze niet vernietigd door het vuur? Dan is de kans groot dat het om asbest gaat.

Over Sloop Concurrent

Sloop Concurrent is een sloopbedrijf met een landelijke dekking. Onze gecertificeerde slopers voorzien heel Nederland van kwalitatief en correct sloopwerk. Met meerdere steunpunten door heel Nederland, kunnen wij u snel van dienst zijn. Onze 100 vakbekwame slopers zijn u dan ook graag van dienst en door onze efficiënte manier van werken, kunnen wij u onze sloopwerkzaamheden betaalbaar aanbieden.

Dagelijks helpen wij zowel particulieren als bedrijven met het slopen, renoveren en repareren van verscheidene objecten. Hierbij kunt u denken aan totaalsloop maar ook voor het verwijderen van een draagmuur of schoorsteen draaien onze ervaren slopers hun handen niet om. Wij durven onszelf dan ook een full-service sloopbedrijf te noemen.

Medewerker Sloop Concurrent
Sloop Concurrent aan het werk
Asbest golfplaten verwijderen

Asbestinventarisatie

Een asbestinventarisatie wordt uitgevoerd om te onderzoeken of er asbest aanwezig is in een woning of pand. Er wordt onderzoek gedaan naar zowel direct waarneembare asbest (in daken, vloeren e.d.) als niet-direct waarneembare asbest (in muren, in de kruipruimte e.d.). Let erop dat een arbeidsinventarisatie wordt uitgevoerd door een gecertificeerd inventarisatiebedrijf.

Het uitvoeren van een asbestinventarisatie

Het onderzoek naar asbest om een professionele asbestinventarisatie uit te brengen mag enkel gebeuren door een onafhankelijke partij. Hiermee bedoelen we dat Sloop Concurrent deze asbestinventarisatie niet zelf mag uitvoeren. Bedrijven die asbest verwijderen mogen de inventarisatie vooraf niet zelf uitvoeren, net zoals een inventarisatiebedrijf de asbestverwijdering niet mag verzorgen. Dit is wettelijk zo bepaald. Sloop Concurrent werkt nauw samen met een onafhankelijk asbestinventarisatiebedrijf, zodat dit goed en tijdig geregeld kan worden. Het daadwerkelijke onderzoek vindt gemiddeld plaats in zo’n twee uur tijd, afhankelijk van de omvang van de woning of het pand.

De resultaten van asbestinventarisatie

Afhankelijk van omstandigheden streeft het asbestinventarisatiebedrijf waarmee wij samenwerken ernaar u binnen twee weken, 14 dagen, te voorzien van een inventarisatierapport. Wanneer dit niet haalbaar is wordt u hiervan tijdig op de hoogte gebracht.

De geldigheid van een asbestinventarisatie

Een asbestinventarisatierapport via de onafhankelijke partij met wie Sloop Concurrent samenwerkt is 36 maanden geldig. Dit is drie jaar na afgifte van het rapport.

Exacte kosten weten? Vraag een offerte aan

Wilt u weten wat het slopen u gaat kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte via de e-mail. Wilt u liever dat wij u voorzien van een offerte bij u op locatie? Dan is dit natuurlijk geen probleem!

Asbest dak verwijderen door Sloop Concurrent

Het verwijderen van asbest is een gevaarlijke klus en behoeft de nodige voorzorgsmaatregelen. Het is belangrijk dat dit proces veilig en correct gebeurt om gevaarlijke situaties zoveel als mogelijk in te perken. Laat het asbest in uw dak(en) verwijderen door een erkend en gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf! Sloop Concurrent heeft ervaren en professionele slopers in dienst met jarenlange ervaring in de asbestsanering om deze vervelende klus voor u uit te voeren!

Hoelang duurt het verwijderen van een asbest dak?

De hoeveelheid tijd die deze klus in beslag neemt is afhankelijk van de maat van het dak, maar doorgaans is het haalbaar om binnen een week het asbest dak te verwijderen en een nieuw dak te plaatsen. We plannen samen met u een datum uit die goed uitkomt en houden u ook tijdens de werkzaamheden op de hoogte van de ontwikkelingen.

Puin opruimen na asbest dak verwijderen

Voor het verwijderen van asbest zijn er speciale puinzakken in verschillende maten. Sloop Concurrent zorgt ervoor bij het verwijderen van het asbest dak, dat puin wordt opgevangen in een container incl. puinzak. Zo verzamelen we het puin direct en verzegelen we deze speciale zak nauwkeurig. De container incl. inhoud wordt door ons vervoerd naar een stortplaats welke specifiek bedoeld is voor asbesthoudend puin. We zorgen ervoor dat u van ons het stortbewijs ontvangt voor uw eigen administratie en als bewijs van correcte afhandeling van het puin.

Afwerking en oplevering

Wanneer we uw asbest dak komen renoveren zullen we ook zorgen voor het inmeten van het zetwerk voor de afwerking. Alle benodigdheden worden tijdig besteld of op maat voor u gemaakt en zodoende op tijd geleverd. We zorgen voor een professionele afwerking van uw nieuwe dak en laten de werkplek bezemschoon voor u achter. Zijn er na oplevering zaken waarover u vragen of opmerkingen heeft? Onze service stopt niet bij de oplevering! De professionals van Sloop Concurrent staan óók na de oplevering van uw nieuwe dak graag klaar om uw vragen te beantwoorden!

Sloopwerk door Sloop Concurrent
Kosten asbestinventarisatie

Wat klanten over Sloop Concurrent zeggen

Sloop Concurrent zou natuurlijk nergens zijn zonder haar klanten. Dit is wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Joost van Aspen Particulier

Sloopwerkzaamheden door Sloop Concurrent uit laten voeren. Aardige gasten en goed werk afgeleverd. Zeker een aanrader!

Naomi Gonzales Particulier

Onze draagmuur laten verwijderen door Sloopbedrijf Sloop Concurrent. Alles goed gegaan en zeer content met het eindresultaat.

Ching Hui Bedrijf

Wij hadden last van onze schoorsteen. Deze vakkundig laten verwijderen door dit professionele sloopbedrijf. Alles volgens plan afgehandeld.

Asbestsanering: stappenplan

Asbestsanering houdt eigenlijk in het verwijderen van asbesthoudende materialen. Sloop Concurrent is voorzien van allround medewerkers die naast het verwijderen van het asbest ook direct de renovatie van het dak of de muur voor u kunnen verzorgen. Zo houdt u alle werkzaamheden onder één dak en dat is wel zo makkelijk!

Stappenplan bij het vervangen van een asbest dak

De ervaren slopers van Sloop Concurrent werken volgens een vast stappenplan om de asbestsanering veilig en vloeiend te laten verlopen:

 1. Offerte: We maken een offerte voor u op zodat alle werkzaamheden en bijbehorende kosten voor u duidelijk zijn. Na akkoord op onze offerte plannen we uw project in.
 2. Start van de werkzaamheden: De aanvang van de werkzaamheden wordt zorgvuldig voorbereid en we maken voor u een melding bij de gemeente m.b.t. de asbestsanering.
 3. Voorbereidingsmap: De voorbereidingsmap wordt gecompleteerd en 48 uur voor de aanvang van de werkzaamheden melden we dit bij de gemeente. De werkplaats wordt afgezet met gele linten, zodat voor iedereen duidelijk is dat de werkplaats niet meer betreden mag worden door derden.
 4. Controle: Na de verwijdering van het asbest wordt dit gecontroleerd door een controleur. Als alles akkoord wordt bevonden, wordt het gebied vrijgegeven.
 5. Montage: We zorgen voor een professionele montage van het nieuwe dak of alternatieve materiaal.
 6. Puinafvoer: Het asbesthoudende puin wordt door ons afgevoerd naar de daarvoor bestemde stortplaats. Ook het overige puin verzamelen we voor u en is in overleg door ons af te voeren.

Nieuw dak laten plaatsen na asbestsanering

Tijdens het verwijderen van uw asbest dak hebben wij voor u verzorgd dat de nieuwe dakpanelen reeds geleverd zijn. Zo is alles aanwezig om uw nieuwe dak snel te kunnen plaatsen. Om een dak professioneel te kunnen plaatsen is Sloop Concurrent in het bezit van eigen materieel om alles te verzorgen, denk aan hoogwerkers, (toren)kranen, vrachtwagens en verreikers. Omdat we alle benodigde materialen in eigen bezit hebben kunnen we uw nieuwe dak nauwkeurig en snel plaatsen!

Tijdsindicatie monteren nieuw dak

De montagetijd kan enorm variëren en is voornamelijk afhankelijk van de oppervlakte van het te vervangen dak. Wel kunnen we een inschatting geven van de duur. We proberen in één dag gemiddeld 1000 m² dak te monteren.

Kosten asbest verwijderen

Het is lastig om een specifieke indicatie te geven van de kosten voor het verwijderen van asbest, omdat dit voornamelijk afhankelijk is van de te verwijderen oppervlakte en de hoeveelheid te verwijderen asbest. We maken daarom liever een berekening op maat in de vorm van een vrijblijvende offerte. Zo weet u exact welke kosten er gepaard gaan bij het verwijderen van het asbest in uw woning of pand.

Kosten asbest verwijderen per m²

De gemiddelde kosten, uitgaande van een normaal golfplaten dak, bedragen gemiddeld tussen de €6 en €10 per vierkante meter (m²). Vraag voor meer duidelijkheid een vrijblijvende offerte aan.

Sloop Concurrent: Certificeringen en verzekeringen

Als u het sloopwerk door Sloop Concurrent laat uitvoeren, dan kunt u op een fijne samenwerking rekenen. Sloop Concurrent is namelijk goed verzekerd. Wij maken gebruik van een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering), wat inhoudt dat wij verzekert zijn voor materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Wij hebben tot op heden nog nooit gebruik hoeven te maken van deze verzekering maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere.

Sloop Concurrent is ook een erkend leerbedrijf en leiden de vakmannen van de toekomst op. Zo worden al onze slopers intern opgeleid en besteden wij geen werk uit. Dit ziet u niet alleen terug in de totale kosten maar ook in het eindresultaat. 

Bij het slopen van objecten moet er altijd rekening gehouden worden met asbest. Wij zijn dan ook in het bezit van het dNAA-certificaat. Hierdoor mogen wij asbest verwijderen en dit doen wij dan ook veilig en verantwoord.

VCA ISO 9001 Logo
Verzekering Klaverblad logo
dNAA logo
Erkend leerbedrijf logo

Vrijblijvende offerte aanvragen

Het verwijderen van asbest is een gevaarlijke klus. De professionals van Sloop Concurrent hebben jarenlange ervaring in asbestsanering en renoverende werkzaamheden. We werken secuur en met beleid om veiligheid te waarborgen. Vele tevreden klanten gingen u voor!

Wilt u meer informatie of een gratis en vrijblijvende offerte ontvangen? Vul ons contactformulier in op deze website, bel ons op 06-40125121 of stuur een e-mail aan info@sloop-concurrent.nl.

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16, 2021BL Haarlem

Scroll naar boven