Olivierstraat 16

2021BL Haarlem

Heeft u vragen?

(06) 4012 5121

E-mail versturen

info@sloop-concurrent.nl

Asbest in schoorsteen

OVER SLOOP CONCURRENT

Offerte aanvragen?

INHOUDSOPGAVE

Wanneer u uw schoorsteen of schouw laat slopen, bestaat het risico dat u asbest tegenkomt. Asbest is al sinds 1993 een verboden grondstof in Nederland. In nieuwe gebouwen wordt het niet meer toegepast, maar in oudere gebouwen kunt u nog asbest tegenkomen. Is uw schoorsteen of schouw ouder dan 1995? Ga er dan vanuit dat er asbest aanwezig is. Asbest hoeft niet direct een gevaar voor de gezondheid te betekenen, maar het kán wel! Asbest inademen is erg schadelijk en een direct gevaar voor de gezondheid.

Asbest schoorsteen verwijderen

Asbest schoorsteen herkennen

Asbest in uw schoorsteen herkennen kan lastig zijn. Heeft u een schoorsteen die vóór 1995 is gerealiseerd? Ga er dan vanuit dat er asbest aanwezig is. In die tijd werd asbest namelijk veel toegepast als brandwerend materiaal. Helaas is asbest moeilijk te herkennen met het blote oog. Omdat ons bedrijf in 

Asbest zijn microscopisch kleine vezels. U kunt ze het best vergelijken met naaldachtige vezels. Ze zijn goed te zien bij breuken of beschadigingen in het asbestmateriaal. Ziet u een beschadiging? Let dan op dat u geen asbestvezels inademt! Asbest is meestal wit tot lichtgrijs van kleur. Maar in dakbedekking en schoorstenen kan het ook grijs, zwart of roodachtig van kleur zijn.

De volgende stappen zijn noodzakelijk om er zeker van te zijn, dat er geen asbest in uw schoorsteen aanwezig is:

Asbestinventarisatie: Eerst is het belangrijk om een asbestinventarisatie uit te laten voeren. Bij een asbestinventarisatie wordt er door een professioneel bedrijf gekeken of uw schoorsteen asbest bevat. Doormiddel van een asbestinventarisatierapport weet u precies waar u aan toe bent. In dit rapport komt precies te staan of er hechtgebonden of losgebonden asbest in uw schoorsteen aanwezig is.

Schakel een erkend bedrijf in: Nu u weet waar de asbest zich bevindt, schakelt u een erkend en betrouwbaar sloopbedrijf in. Een sloopbedrijf helpt u verder met het verwijderen van asbest. Sloop Concurrent helpt dagelijks meerdere particulieren en bedrijven met het verwijderen van asbest uit schoorstenen en weten van de hoed en rand. Zo weet u zeker dat het verwijderen van de asbest op de juiste manier gebeurd.

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Voordat wij voor u aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten hoe Sloop Concurrent te werk gaat? Hieronder vindt u een eenvoudige stappenplan. Wij ontzien u van A tot Z.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Project inplannen

Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de sloopwerkzaamheden met u in

Uitvoering werkzaamheden

Onze medewerkers gaan aan de slag. Wij leveren het project pas op, wanneer u 100% tevreden bent

Medewerker Sloop Concurrent met kraan

Waar kunt u asbest aantreffen in een schoorsteen?

Asbest kunt u op verschillende plaatsen in uw schoorsteen en schouw aantreffen. We sommen al het mogelijke asbestmateriaal voor u op:

  • Asbestcement in de afvoerpijp die uit de schoorsteen steekt.
  • Spuitasbest die gebruikt werd om bijvoorbeeld gaten op te vullen.
  • Asbestplaten uit cement. Dit werd gebruikt als brandwerend materiaal in en rond de openhaard. U kunt het aantreffen in de kachel, schoorsteen, afvoer en toevoerkanalen.
  • Asbestkoord dat werd gebruikt om een koppeling tussen buizen af te werken.
  • Ook aan de buitenkant van de schouw kunnen asbestvezels zitten. Denk aan het stucwerk, pleisterwerk, de afdichting en isolatieplaten.

Met een beetje pech zit het asbest door heel uw schoorsteen en schouw. Ga dus zeker niet te snel te werk als u vermoedt dat er asbest aanwezig is in uw schoorsteen. Schakel liever een expert in die u kan helpen het asbest te inventariseren en verwijderen.

Over Sloop Concurrent

Sloop Concurrent is een sloopbedrijf met een landelijke dekking. Onze gecertificeerde slopers voorzien heel Nederland van kwalitatief en correct sloopwerk. Met meerdere steunpunten door heel Nederland, kunnen wij u snel van dienst zijn. Onze 100 vakbekwame slopers zijn u dan ook graag van dienst en door onze efficiënte manier van werken, kunnen wij u onze sloopwerkzaamheden betaalbaar aanbieden.

Dagelijks helpen wij zowel particulieren als bedrijven met het slopen, renoveren en repareren van verscheidene objecten. Hierbij kunt u denken aan totaalsloop maar ook voor het verwijderen van een draagmuur of schoorsteen draaien onze ervaren slopers hun handen niet om. Wij durven onszelf dan ook een full-service sloopbedrijf te noemen.

Medewerker Sloop Concurrent
Sloop Concurrent aan het werk
Asbestsanering
Sloopwerk door heel Nederland

Wat te doen bij asbest in schoorsteen?

Stap 1: Bepaal of het asbest verwijderd moet worden

Zolang het asbestmateriaal nog intact is, hoeft het niet persé verwijderd te worden. Het wordt echter een ander verhaal als er scheuren of andere beschadigingen in het asbestmateriaal zit. Dan vormt het een direct gevaar voor uw gezondheid.

Twijfelt u of er asbest in uw schoorsteen zit en of het al dan niet beschadigd is? Schakel onze hulp in. Wij kunnen een asbestinventarisatie en risico-inschatting maken. Hoe hoger het risico, hoe strenger de veiligheidsmaatregelen die u moet treffen. Van deze inspectie krijgt u van ons een inventarisatierapport.

Stap 2: Bepaal wie verantwoordelijk is voor het verwijderen van het asbest

Woont u in een huurwoning? Dan is de huisbaas in de meeste gevallen verantwoordelijk voor het verwijderen van het asbest. Heeft u een koopwoning? Dan is het asbest in feite uw ‘eigendom’. U bent dan zelf verantwoordelijk voor het (laten) verwijderen van het asbest.

Stap 3: Meld asbest bij de gemeente

Gaat u slopen of laat u uw schoorsteen met asbest slopen? Dan bent u verplicht daarvan melding te doen bij uw gemeente. Het kan zijn dat u een sloopvergunning moet aanvragen.

Stap 4: Vind een bedrijf die het asbest kan verwijderen

In de meeste gevallen is het niet toegestaan om asbest zelf te verwijderen. Alleen hechtgebonden asbest mag u eventueel zelf verwijderen. De vraag is alleen of u dat om gezondheidsredenen moet willen.

Zodra u het asbestmateriaal moet slopen om het te kunnen verwijderen, is het verboden om het zelf te doen. Dit gebeurt dus wanneer u moet boren, zagen of slijpen. Het inademen van asbestvezels is namelijk een direct gevaar voor uw gezondheid. Houdt u zichzelf niet aan deze regels? Dan begaat u een milieudelict.

Wij kunnen het asbest in uw schoorsteen op een veilige en professionele manier voor u verwijderen. Zo loopt u zelf geen gezondheidsrisico’s en bent u verzekerd van het veiligste resultaat.

Exacte kosten weten? Vraag een offerte aan

Wilt u weten wat het slopen u gaat kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte via de e-mail. Wilt u liever dat wij u voorzien van een offerte bij u op locatie? Dan is dit natuurlijk geen probleem!

Asbest in de schoorsteen verwijderen: hoe wij te werk gaan

Wilt u het asbest in uw schoorsteen op een veilige manier laten verwijderen? Iedere situatie is natuurlijk verschillend en vraagt om een specifieke aanpak. Hieronder leggen we u globaal uit hoe wij te werk gaan.

Stap 1: Inventariseren
We inventariseren waar het asbest zich bevindt. Heeft u een ander bedrijf het inventarisatierapport laten maken? Dan zullen we dit als leidraad gebruiken.

Stap 2: Asbest verwijderen 
Nu u weet waar de asbest zich bevindt, schakelt u een erkend en betrouwbaar sloopbedrijf in. Een sloopbedrijf helpt u verder met het verwijderen van asbest. Sloop Concurrent helpt dagelijks meerdere particulieren en bedrijven met het verwijderen van asbest uit schoorstenen en weten van de hoed en rand. Zo weet u zeker dat het verwijderen van de asbest op de juiste manier gebeurd.

Stap 3: Afvoeren
Tot slot verpakken wij het asbest in een speciale verpakking voor asbesthoudend materiaal en voeren het op een veilige manier af.

Sloop Concurrent - Het complete sloopbedrijf

Wat klanten over Sloop Concurrent zeggen

Sloop Concurrent zou natuurlijk nergens zijn zonder haar klanten. Dit is wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Joost van Aspen Particulier

Sloopwerkzaamheden door Sloop Concurrent uit laten voeren. Aardige gasten en goed werk afgeleverd. Zeker een aanrader!

Naomi Gonzales Particulier

Onze draagmuur laten verwijderen door Sloopbedrijf Sloop Concurrent. Alles goed gegaan en zeer content met het eindresultaat.

Ching Hui Bedrijf

Wij hadden last van onze schoorsteen. Deze vakkundig laten verwijderen door dit professionele sloopbedrijf. Alles volgens plan afgehandeld.

Kosten asbest schoorsteen verwijderen

Denkt u dat er asbest in uw schoorsteen zit en wilt u deze laten verwijderen? Sloop Concurrent helpt u natuurlijk graag verder. Waarschijnlijk wilt u eerst weten wat de totale kosten zullen zijn voor het verwijderen van het asbest. Helaas kunnen wij dit niet zo zeggen. Elke schoorsteen is anders en het is echt een beetje afhankelijk van uw schoorsteen. Gemiddeld liggen de kosten tussen de  € 300,- en € 2100,-. Het inhuren van een gecertificeerde en gespecialiseerde sloopbedrijf voor het verwijderen van asbest in uw schoorsteen kan dus best prijzig zijn. Wilt u weten wat uw project gaat kosten?  Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Sloop Concurrent: Certificeringen en verzekeringen

Als u het sloopwerk door Sloop Concurrent laat uitvoeren, dan kunt u op een fijne samenwerking rekenen. Sloop Concurrent is namelijk goed verzekerd. Wij maken gebruik van een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering), wat inhoudt dat wij verzekert zijn voor materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Wij hebben tot op heden nog nooit gebruik hoeven te maken van deze verzekering maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere.

Sloop Concurrent is ook een erkend leerbedrijf en leiden de vakmannen van de toekomst op. Zo worden al onze slopers intern opgeleid en besteden wij geen werk uit. Dit ziet u niet alleen terug in de totale kosten maar ook in het eindresultaat. 

Bij het slopen van objecten moet er altijd rekening gehouden worden met asbest. Wij zijn dan ook in het bezit van het dNAA-certificaat. Hierdoor mogen wij asbest verwijderen en dit doen wij dan ook veilig en verantwoord.

VCA ISO 9001 Logo
Verzekering Klaverblad logo
dNAA logo
Erkend leerbedrijf logo

Asbest verwijderen schoorsteen offerte aanvragen

Wilt u asbest laten verwijderen uit uw schoorsteen en wilt u de exacte kosten weten? Vraag een vrijblijvende offerte aan. Bij ons geen verrassingen en u weet precies waar u aan toe bent. Waar nodig, komen wij graag bij u langs op locatie.

Wij streven ernaar u binnen 24 uur te voorzien van een op maat gemaakte offerte voor uw sloopproject.

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16, 2021BL Haarlem

Scroll naar boven