Olivierstraat 16

2021BL Haarlem

Heeft u vragen?

(06) 4012 5121

E-mail versturen

info@sloop-concurrent.nl

Schouw slopen

OVER SLOOP CONCURRENT

Offerte aanvragen?

INHOUDSOPGAVE

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun schouw te slopen. Om extra leefruimte te creëren of omdat de staat van de schouw te wensen overlaat. Voordat u een schouw zelf gaat slopen (wat wij niet aanraden) of de schouw laat slopen, vertellen wij u graag eerst wat meer over de bijkomende risico’s die om de hoek komen kijken. Veel van onze klanten denken dat ze met een sloophamer al een hele eind komen, maar niets is minder waar.

Een schouw kan net als een draagmuur een dragende functie hebben. Voordat u de schouw gaat slopen, raden wij u dan ook aan, om een professioneel bedrijf langs te laten komen. Dit om veel ellende te voorkomen. Een schouw kan ook nog eens asbest bevatten en asbest inademen is iets wat u kosten wat het kost wilt voorkomen.

Schouw slopen

De voordelen van een schouw slopen

Het laten slopen van schouw heeft meerdere voordelen. Benieuwd naar welke voordelen dit zijn? Het slopen van een schouw brengt de volgende voordelen met zich mee:

Extra leefruimte

Tegenwoordig heeft een schouw vaak enkel een decoratieve functie. Onze huizen worden immers verwarmd door een cv of warmtepomp. Waar sommige mensen een schouw karakteristiek vinden, is het voor anderen een doorn in het oog.

Hoe u het ook wendt of keert: een schouw neemt nu eenmaal ruimte in beslag. Kiest u liever voor een strakke inrichting of heeft u graag een vlakke wand zonder hinderlijke onderbreking? Een schouw slopen biedt u de extra ruimte die u nodig heeft.

Veiligheid

Juist omdat een schouw tegenwoordig nog maar zelden gebruikt wordt, raakt deze op den duur in verval. Stenen kunnen scheuren, waardoor lekkages en tocht ontstaan. Een schouw is immers onderdeel van de schoorsteen. Om gevaarlijke situaties en een hoge energierekening te voorkomen kunt u ervoor kiezen om de schouw te slopen.

Schouw slopen en vervangen door een nieuw rookkanaal

Heeft u nog wel een rookkanaal nodig, maar kiest u liever voor een moderne oplossing? Dan kunt u beter een rookkanaal van inox laten plaatsen. Deze ronde rookkanalen zien er strakker en moderner uit en zijn eenvoudiger te onderhouden dan de traditionele schouw.

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Voordat wij voor u aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten hoe Sloop Concurrent te werk gaat? Hieronder vindt u een eenvoudige stappenplan. Wij ontzien u van A tot Z.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Project inplannen

Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de sloopwerkzaamheden met u in

Uitvoering werkzaamheden

Onze medewerkers gaan aan de slag. Wij leveren het project pas op, wanneer u 100% tevreden bent

Schouw laten slopen
Huis Slopen Kosten

Schouw laten slopen door een professioneel bedrijf

Om geld te besparen kiezen veel mensen ervoor zelf hun schouw te slopen. De klus lijkt misschien eenvoudig, maar vaak komt u van een koude kermis thuis. Er kunnen namelijk nogal wat complicaties optreden tijdens het slopen van een schouw. Daarom is het aan te raden om uw schouw te laten slopen door een professioneel sloopbedrijf.

Dragende schouw

Uw schouw is onderdeel van de schoorsteen. Dat betekent dat het bouwwerk doorloopt van de woonkamer naar de bovenste verdiepingen. Zoals u zich kunt voorstellen kan het gevaarlijke situaties opleveren als de schouw een dragende schouw blijkt te zijn. De stabiliteit van uw woning kan in gevaar komen en er kan zelfs instortingsgevaar ontstaan.

Een professioneel sloopbedrijf zal altijd eerst inspecteren of de schouw dragend is. Voordat we aan het slopen van de schouw beginnen, zullen we eerst een nieuwe draagconstructie bouwen van balken of een latei.

Asbest

Is uw schouw (en schoorsteen) gebouwd vóór 1995? Dan is de kans groot dat er asbest aanwezig is in uw schouw. Voor 1995 werd asbest namelijk veel gebruikt als brandwerend materiaal in en rond schoorstenen en schouwen. Blijkt uw schouw asbest te bevatten? Dan zult u het slopen van de schouw moeten melden bij uw gemeente. Vaak is in dat geval een vergunning nodig.

Roet

Omdat een schouw onderdeel is van uw schoorsteen komt er waarschijnlijk roet vrij bij het slopen van de schouw. Roet heeft zich immers jarenlang kunnen ophopen in de schouw en schoorsteen.

Roet is een stinkende, kankerverwekkende stof die met grote voorzichtigheid moet worden behandeld. Daarnaast heeft roet de vervelende eigenschap dat het zich door de pleisterlaag heen bijt. Een professioneel sloopbedrijf zal deze roetlaag verwijderen en de ondergrond opnieuw behandelen.

Esthetisch slopen

Een schouw bevindt zich vaak midden in uw woonkamer. Extra belangrijk dus dat de plek waar de schouw stond netjes wordt afgewerkt. Een ervaren sloopbedrijf kan de schouw slopen en dusdanig netjes afwerken dat het lijkt alsof er nooit een schouw gestaan heeft.

Puin ruimen

Bij het eruit slopen van de schouw komt veel puin vrij. Is dit meer dan 10 m3? Dan moet u waarschijnlijk een vergunning aanvragen.

Laat u uw schouw slopen door een professioneel bedrijf zoals Concurrent? Dan wordt al het puin keurig voor u opgeruimd en afgevoerd.

Over Sloop Concurrent

Sloop Concurrent is een sloopbedrijf met een landelijke dekking. Onze gecertificeerde slopers voorzien heel Nederland van kwalitatief en correct sloopwerk. Met meerdere steunpunten door heel Nederland, kunnen wij u snel van dienst zijn. Onze 100 vakbekwame slopers zijn u dan ook graag van dienst en door onze efficiënte manier van werken, kunnen wij u onze sloopwerkzaamheden betaalbaar aanbieden.

Dagelijks helpen wij zowel particulieren als bedrijven met het slopen, renoveren en repareren van verscheidene objecten. Hierbij kunt u denken aan totaalsloop maar ook voor het verwijderen van een draagmuur of schoorsteen draaien onze ervaren slopers hun handen niet om. Wij durven onszelf dan ook een full-service sloopbedrijf te noemen.

Medewerker Sloop Concurrent
Landelijke dekking sloopbedrijf
Sloopwerk door Sloop Concurrent

Hoe wij te werk gaan bij het slopen van een schouw

Overweegt u uw schouw te laten slopen? En bent u benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Hieronder laten we u stap voor stap zien hoe wij een oude schouw eruit slopen.

Stap 1: Inspectie van de schouw
Voordat wij uw schouw slopen, inspecteren wij eerst of de schouw onderdeel is van een dragende schoorsteen. Wanneer het een dragende schouw betreft, zullen wij eerst een nieuwe draagconstructie bouwen van balken of een latei.
Stap 2: Asbest controleren
We controleren of er asbest aanwezig is in de schouw. Dit heeft namelijk grote gevolgen voor de sloopwerkzaamheden. De schouw slopen moet dan volgens de juiste veiligheidsvoorschriften worden gedaan. Ook zal aanwezig asbest moeten worden gemeld bij de gemeente en er zal een vergunning moeten worden aangevraagd.
Stap 3: Slopen
Een schouw slopen begint met het verwijderen van de eventuele aanwezige ornamenten. We slopen de schouw vervolgens van boven naar beneden om instortingsgevaar tijdens het slopen te voorkomen. Tot slot verwijderen we het rookkanaal.
Stap 4: Puin afvoeren
Bij een schouw slopen komt veel puin vrij. Wij ruimen dit netjes voor u op en voeren het ook af. Zo heeft u hier zelf geen omkijken naar.
Stap 5: Schouw afwerken
Een schouw slopen zorgt voor lelijke oneffenheden in de muur. Onze stukadoor werkt uw muur en vloer weer keurig voor u af. Zo is het net of er nooit een schouw gestaan heeft!

Als er een roetlaag zichtbaar is geworden bij het slopen, zullen wij deze roetlaag vakkundig verwijderen en de ondergrond behandelen. Zo voorkomen we dat de schadelijke roet opnieuw door de pleisterlaag heen komt.

Exacte kosten weten? Vraag een offerte aan

Wilt u weten wat het slopen u gaat kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte via de e-mail. Wilt u liever dat wij u voorzien van een offerte bij u op locatie? Dan is dit natuurlijk geen probleem!

Schouw slopen en vergunningen

Wij krijgen regelmatig de vraag: heb ik een vergunning nodig om de schouw te slopen? Het antwoord is “ja”. In veel gevallen heeft u een vergunning nodig. Mocht het een dragende schouw betreffen, dan dient er een constructieberekening worden opgesteld. Met deze constructieberekening kunt u een omgevingsvergunning aanvragen. Heeft u geen constructieberekening? Dan kunt u ook geen vergunning aanvragen.

Let op: iedere gemeente hanteert andere regels. Het is slim om eerst bij uw eigen gemeente te controleren welke vergunningen van toepassing zijn op uw situatie.

Omgevingsvergunning

Een omgevingsvergunning nodig? Dit verschilt per gemeente. Op de site van Omgevingsloket kunt u kijken of een omgevingsvergunning nodig heeft. Doe dit wel tijdig. Waar nodig kunnen wij u hier bij helpen. Bij Sloop Concurrent geven wij een 100% vergunningsgarantie. Mocht een aanvraag dus niet lukken, dan dragen wij er zorg voor, dat u als nog een vergunning krijgt.

Bouwvergunning

Wilt u een dragende schouw slopen? Rusten er bijvoorbeeld vloerbalken van een hogere verdieping op de schouw? Dan heeft het slopen ervan invloed op de constructie van uw woning. In dit geval moet u een bouwvergunning aanvragen. Er dient dan zoals eerder genoemd, een constructieberekening te worden gemaakt door een constructeur, waarna u een bouwvergunning aanvraagt (onderdeel van een omgevingsvergunning). Als de constructieve wijziging er voor zorgt dat het gewicht van uw schouw moet worden opgevangen, dan dient er ook een stempelplan te worden gemaakt.

Sloopvergunning

De standaard regel is: zodra er meer dan 10m3 afval vrijkomt bij sloopwerkzaamheden, moet dit verplicht gemeld worden aan de gemeente. Ook is er dan een sloopvergunning nodig. Deze sloopvergunning is óók verplicht als er asbest aanwezig is in de schouw. Mocht u het vermoeden hebben van aanwezigheid van asbest in uw schouw, laat dan een asbestinventarisatie uitvoeren. Met een  asbestinventarisatierapport weet u precies waar de asbest zich bevind, en hoe een sloopbedrijf het asbest zo efficiënt en veilig mogelijk kan verwijderen. 

Kosten schouw slopen

Bent u benieuwd wat het kost om uw schouw te laten slopen? Iedere (woon)situatie is anders. Wij zullen daarom altijd een offerte op maat moeten maken. Deze offerte is natuurlijk volledig afgestemd op uw situatie en wensen. Wij kunnen u natuurlijk wel een globale idee geven van wat de kosten voor het slopen van schouw gemiddeld zijn.

Voor het verwijderen van een schouw op de begane grond, 1e verdieping en op zolder, bent u tussen de € 1.700,- en € 3.000,- kwijt. Dit bedrag is inclusief btw en het afwerken van muren en plafonds. Dit bedrag is totaal afhankelijk van de situatie. Betreft het een dragende schouw? Is de schouw makkelijk bereikbaar? Hoe wilt u de schouw na slopen afgewerkt hebben? Dit soort vragen bepalen de totale kosten.

Schoorsteen verwijderen - schoorsteen voor werkzaamheden

Wat klanten over Sloop Concurrent zeggen

Sloop Concurrent zou natuurlijk nergens zijn zonder haar klanten. Dit is wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Joost van Aspen Particulier

Sloopwerkzaamheden door Sloop Concurrent uit laten voeren. Aardige gasten en goed werk afgeleverd. Zeker een aanrader!

Naomi Gonzales Particulier

Onze draagmuur laten verwijderen door Sloopbedrijf Sloop Concurrent. Alles goed gegaan en zeer content met het eindresultaat.

Ching Hui Bedrijf

Wij hadden last van onze schoorsteen. Deze vakkundig laten verwijderen door dit professionele sloopbedrijf. Alles volgens plan afgehandeld.

Schouw zelf slopen

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, is een schouw slopen een complexe klus. Als er sprake is van een dragende schouw, een schouw vol asbest of roet is het zelfs ronduit gevaarlijk. Wij raden u dan ook om uw schouw te laten verwijderen door een professioneel en erkend bedrijf. Bij een professioneel sloopbedrijf kunt u alle werkzaamheden met een gerust hart overlaten aan echte vakmannen.

Het is begrijpelijk dat u om geld te besparen de schouw zelf wilt slopen. Dit is echter sterk af te raden. Weten wat het kost om uw schouw door ons te laten slopen? Vraag een vrijblijvende offerte aan. Zo weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

Schouw slopen voor openhaard

Wilt u nog wél een openhaard, maar past deze niet binnen uw bestaande schouw? Dan kan het nodig zijn de schouw te slopen of aan te passen. Onze gecertificeerde slopers denken graag met u mee hoe wij van uw bestaand schouw weer een passende schouw kunnen maken voor uw wensen en nieuwe openhaard.

Schouw slopen op betonnen vloer

Vaak bevindt de voet van de schouw zich op een betonnen vloer. Wij krijgen dan ook regelmatig de vraag: kan ik een schouw slopen op een betonnen vloer? Als u de schouw zelf sloopt is dit vaak lastig af te werken. Het onderste deel van de schouw zal weggehakt moeten worden met een sloophamer. Door uw schouw te laten slopen door een erkend sloopbedrijf kunt u erop vertrouwen dat ook uw betonnen vloer keurig afgewerkt wordt.

Sloop Concurrent: Certificeringen en verzekeringen

Als u het sloopwerk door Sloop Concurrent laat uitvoeren, dan kunt u op een fijne samenwerking rekenen. Sloop Concurrent is namelijk goed verzekerd. Wij maken gebruik van een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering), wat inhoudt dat wij verzekert zijn voor materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Wij hebben tot op heden nog nooit gebruik hoeven te maken van deze verzekering maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere.

Sloop Concurrent is ook een erkend leerbedrijf en leiden de vakmannen van de toekomst op. Zo worden al onze slopers intern opgeleid en besteden wij geen werk uit. Dit ziet u niet alleen terug in de totale kosten maar ook in het eindresultaat. 

Bij het slopen van objecten moet er altijd rekening gehouden worden met asbest. Wij zijn dan ook in het bezit van het dNAA-certificaat. Hierdoor mogen wij asbest verwijderen en dit doen wij dan ook veilig en verantwoord.

VCA ISO 9001 Logo
Verzekering Klaverblad logo
dNAA logo
Erkend leerbedrijf logo

Sloop Concurrent: Andere Populaire diensten

Sloopwerkzaamheden zijn werkzaamheden die wij met vol passie uitvoeren en waar wij goed in zijn. Hieronder vindt u enkele veel gekozen diensten van onze klanten.

Draagmuur verwijderen

Wilt u een open keuken of meer ruimte creëren? Het verwijderen van een draagmuur is voor ons dagelijks werk. Onze vakmannen leveren dan ook vakwerk.

Keuken slopen

Onze experts hebben al ruim 27 jaar ervaring in het slopen en demonteren van keukens. Wij helpen u dan ook graag met deze specialistische klus.

Schouw slopen? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Wilt u een schouw verwijderen en wilt u exact weten wat de kosten zullen zijn? Wij voorzien u van een offerte op maat. Waar nodig komen wij geheel vrijblijvend bij u langs om de situatie te bezichtigen.

Wij streven ernaar u binnen 24 uur te voorzien van een op maat gemaakte offerte voor uw sloopproject.

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16, 2021BL Haarlem

Scroll naar boven