Olivierstraat 16

2021BL Haarlem

Heeft u vragen?

(06) 4012 5121

E-mail versturen

info@sloop-concurrent.nl

Schoorsteen verwijderen kosten

OVER SLOOP CONCURRENT

Offerte aanvragen?

INHOUDSOPGAVE

Het verwijderen van een schoorsteen is een klus dat er eenvoudig uitziet, maar in de praktijk toch vaak een ingewikkelde klus blijkt. Er ontstaat gemakkelijk schade aan de omliggende structuren van de woning als de klus niet op de juiste wijze wordt uitgevoerd. Het herstellen van schade kost veel geld. U wilt daarom weten hoeveel een sloopbedrijf ongeveer in rekening brengt voor het op professionele wijze verwijderen van een schoorsteen. De onderstaande informatie geeft u daarover meer inzicht.

Kosten schoorsteen verwijderen

Kosten schoorsteen verwijderen

De kosten voor het verwijderen van een schoorsteen zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 • Het gedeelte van de schoorsteen dat u laat verwijderen. Is dit alleen de buitenschoorsteen, alleen de schouw of beide?
 • De wijze waarop u het dak afgedicht wilt hebben en de afwerking van de binnenwand.
 • De grootte van de schoorsteen.
 • De bereikbaarheid van de schoorsteen.

Kortom: de exacte kosten voor het verwijderen van de schoorsteen verschillen per woonsituatie en uw eigen wensen. Wilt u weten wat het precies kost om uw schoorsteen te laten verwijderen?

Om u een indicatie te geven, sommen we hieronder enkele richtprijzen op.

Schoorsteen op het dak verwijderen€ 1400 – € 2000
Schouw verwijderen€ 1700 – € 3000
Schoorsteen en schouw verwijderen€ 3000 – € 5000

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Voordat wij voor u aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten hoe Sloop Concurrent te werk gaat? Hieronder vindt u een eenvoudige stappenplan. Wij ontzien u van A tot Z.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Project inplannen

Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de sloopwerkzaamheden met u in

Uitvoering werkzaamheden

Onze medewerkers gaan aan de slag. Wij leveren het project pas op, wanneer u 100% tevreden bent

Schoorsteen verwijderen - Jesse en Marlon close-up
Sloop Concurrent aan het werk

Gemiddelde prijzen voor het verwijderen van een schoorsteen

De kosten voor het weghalen van een schoorsteen, inclusief de schouw is van verschillende factoren afhankelijk. De prijs is onder andere afhankelijk van de afmetingen van de schouw en de schoorsteen. De uiteindelijke prijs die het sloopbedrijf voor de klus in rekening brengt, kan dus hoger of lager uitvallen dan de genoemde prijzen op deze pagina.

In onderstaand schema vindt u de gemiddelde prijzen voor het verwijderen van een schoorsteen. Bij de berekening van de gemiddelde kosten is uitgegaan van een tussenwoning met een schouw dat langs één binnenmuur naar boven loopt.

Gemiddelde kosten schoorsteen slopen
ActiviteitKosten
Verwijderen schoorsteen, inclusief afwerking dak€ 1.500 – € 2.000
Verwijderen schouw begane grond en verdiepingen, inclusief afwerken muren en plafonds€ 1.750 – € 2.750

Over Sloop Concurrent

Sloop Concurrent is een sloopbedrijf met een landelijke dekking. Onze gecertificeerde slopers voorzien heel Nederland van kwalitatief en correct sloopwerk. Met meerdere steunpunten door heel Nederland, kunnen wij u snel van dienst zijn. Onze 100 vakbekwame slopers zijn u dan ook graag van dienst en door onze efficiënte manier van werken, kunnen wij u onze sloopwerkzaamheden betaalbaar aanbieden.

Dagelijks helpen wij zowel particulieren als bedrijven met het slopen, renoveren en repareren van verscheidene objecten. Hierbij kunt u denken aan totaalsloop maar ook voor het verwijderen van een draagmuur of schoorsteen draaien onze ervaren slopers hun handen niet om. Wij durven onszelf dan ook een full-service sloopbedrijf te noemen.

Medewerker Sloop Concurrent

Factoren die de prijs beïnvloeden

De kosten die in rekening worden gebracht zijn afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste staan hieronder voor u op een rij.

Afmetingen van de schoorsteen

Het formaat van de woning en de schoorsteen hebben de meeste invloed op de kosten voor het verwijderen van een schoorsteen. Over het algemeen geldt: hoe groter de schoorsteen, hoe duurder de verwijdering. Het verschilt echter per sloopbedrijf hoe de kosten precies uitvallen. Het hoeft bovendien niet te betekenen dat een groot huis per definitie een grote schoorsteen heeft. Een specialist van een sloopbedrijf zal dus altijd ter plekke een inspectie doen om een kostenoverzicht te maken.

Hoe de schoorsteen gesitueerd is

Het maakt voor de prijs nogal wat uit hoe de schoorsteen en de schouw gesitueerd zijn. Als de schoorsteen moeilijk bereikbaar is, dan moeten er extra maatregelen worden genomen om de sloop door te kunnen zetten. Denk bijvoorbeeld aan overhangende takken die het de vakman moeilijk maakt om fatsoenlijk bij de schoorsteen te kunnen komen. Daarnaast is het noodzakelijk dat er voldoende ruimte is om een hoogwerker en/of een stellage te kunnen plaatsen. Is de ruimte erg krap, dan worden er extra kosten in rekening gebracht voor het slopen van een moeilijk bereikbare schoorsteen.

De afwerking van het dak, muren en plafonds

Bij het verwijderen van de schoorsteen ontstaat er een gat in het dak. U kunt ervoor kiezen om het sloopbedrijf het gat direct te laten dichten. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht. De meeste sloopbedrijven rekenen de kosten voor de standaard afwerking in hun prijzen. Heeft u speciale wensen voor de afwerking van het dak, de muren en/of plafonds, dan kunnen de kosten uiteraard flink oplopen.

Dragende of niet-dragende schoorsteen

Er zijn twee typen schoorstenen te onderscheiden, te weten: Een dragende schoorsteen en een niet-dragende schoorsteen. Wilt u een dragende schoorsteen slopen, dan bent u in de meeste gevallen verplicht om een omgevingsvergunning aan te vragen. Er is dan namelijk sprake van een constructieve wijziging aan de woning.

Exacte kosten weten? Vraag een offerte aan

Wilt u weten wat het slopen u gaat kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte via de e-mail. Wilt u liever dat wij u voorzien van een offerte bij u op locatie? Dan is dit natuurlijk geen probleem!

Schoorsteen verwijderen extra kosten

De kosten voor het weghalen van een schoorsteen kunnen aardig fluctueren. Zoals u heeft kunnen lezen, heeft dit met meerdere factoren te maken. Onze erkende slopers kunnen niet zomaar een schoorsteen wegbreken. Er dient eerst gekeken te worden naar de draagconstructie van de te verwijderen schoorsteen. Blijkt het een dragende schouw of schoorsteen te zijn? Dan kunt u rekening houden met de volgende extra kostenposten.

Constructieberekening

Wilt u een dragende schoorsteen laten slopen? Dan dient u rekening te houden met het op te vangen gewicht. Omdat uw schouw een dragende functie heeft, dient het gewicht dat nu word opgevangen door uw schouw, opgevangen worden door een andere constructie. Doet u dit niet? Dan moet u zelfs rekening houden met instortingsgevaar. Hoe het gewicht opgevangen mag worden, is geheel afhankelijk van de huidige situatie. Dit word door een constructeur volledig uitgerekend en in een constructieberekening gezet. Bij het laten opmaken van een constructieberekening kunt u rekening houden met een bedrag tussen de € 225,- en € 275,-.

Asbestinventarisatie

Het kan zijn dat er asbest in de schoorsteen is verwerkt. U kunt niet zomaar overgaan tot het slopen van de schoorsteen als daar asbest in zit. Asbest is niet met het blote oog te zien, omdat het uit microscopisch kleine vezels bestaat. Bij het uitvoeren van sloopwerkzaamheden is het daarom noodzakelijk dat er eerst wordt bepaald of er asbest aanwezig is. Als u daarover twijfelt, dan kunt u het beste een specialist daarvoor inschakelen. Zij kunnen een asbestinventarisatierapport opstellen waarin staat omschreven óf en hoeveel asbest er in de schoorsteen zit. Voor een asbestinventarisatie kunt u rekenen op een bedrag tussen de € 100,- en € 1000,-.

Stempelplan

Nadat er een constructieberekening is gemaakt, dient er een stempelplan worden opgemaakt om te bepalen hoe het gewicht gaat worden opgevangen. Hiervoor worden stempels (balken) gebruikt. Voordat de slopers weten waar deze stempels geplaatst mogen worden en hoe zwaar de stempels moeten zijn, word er gebruik gemaakt van de constructieberekening om een stempelplan op te maken. Zo’n stempelplan kost gemiddeld € 90,-

Bouwtekeningen

Voor het laten maken van een constructieberekening zijn de bouwtekeningen nodig. Vaak kunnen deze gewoon worden opgevraagd bij uw gemeente. De bouwtekeningen worden opgeslagen in een archief, waaruit deze dus gewoon openbaar op te vragen zijn. Mocht er geen bouwtekening aanwezig zijn in het archief? Dan dient u de bouwtekeningen te laten tekenen door een architect. Het inmeten van de bouwtekeningen kost € 110,- en voor de tekeningen kunt uitgaan van € 400,- tot € 500,-.

Er kunnen dus extra kosten om de hoek komen kijken. Hieronder hebben wij alle mogelijke extra kosten voor u in een handige tabel gezet:

Mogelijke extra kosten schoorsteen verwijderen
ActiviteitKosten
Bouwtekeningen€ 450
Inmeten bouwtekeningen€ 150
Legeskosten omgevingsvergunning€ 350
Constructieberekening schoorsteen€ 250
Stempelplan€ 80
Asbestinventarisatie€ 375

Veilig verwijderen van schoorsteen

Het verwijderen van een schoorsteen is dus niet zomaar even gebeurd. U wilt natuurlijk dat uw schoorsteen veilig gesloopt word en door een bedrijf dat verstand van zaken heeft. Het veilig verwijderen van een schoorsteen dient dan ook gedaan te worden door een sloopbedrijf met de juiste certificaten en met erkende vakmannen.

Bij Sloop Concurrent kunt u uitgaan van een fijne samenwerking. Wij slopen schoorstenen met de meest moderne slooptechnieken en maken gebruik van de meest geavanceerde apparatuur. Zo kunt u met een gerust hart slapen en zo weet u zeker dat uw schoorsteen veilig verwijderd wordt. 

Totaalsloop door Sloop Concurrent
Totaalsloop sloopwerkzaamheden

Werkzaamheden bij het verwijderen van een schoorsteen

Globaal kunt u de werkzaamheden bij het verwijderen van een schoorsteen als volgt opsommen:

 • Inspectie vooraf: stabiliteit van de constructie, controleren van de aanwezigheid van asbest;
 • Het opbouwen van een stellage en veilige werkomgeving;
 • Nieuwe draagconstructie bouwen wanneer het een dragende schoorsteen betreft;
 • Sloopwerkzaamheden;
 • Waterdicht afdichten van het gat in het dak;
 • Wanden strak afwerken;
 • Sloopafval opruimen en afvoeren.

Wat klanten over Sloop Concurrent zeggen

Sloop Concurrent zou natuurlijk nergens zijn zonder haar klanten. Dit is wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Joost van Aspen Particulier

Sloopwerkzaamheden door Sloop Concurrent uit laten voeren. Aardige gasten en goed werk afgeleverd. Zeker een aanrader!

Naomi Gonzales Particulier

Onze draagmuur laten verwijderen door Sloopbedrijf Sloop Concurrent. Alles goed gegaan en zeer content met het eindresultaat.

Ching Hui Bedrijf

Wij hadden last van onze schoorsteen. Deze vakkundig laten verwijderen door dit professionele sloopbedrijf. Alles volgens plan afgehandeld.

Zelf een schoorsteen verwijderen

Wij raden u aan om een schoorsteen nooit zelf te verwijderen. Mocht u de nodige ervaring hebben met klussen, dan zou u in principe zelf aan de slag kunnen met een niet dragende schoorsteen. Wij begrijpen als geen ander, dat u wilt besparen op de totale kosten voor het verwijderen van een schoorsteen. Helaas is het verwijderen van een schoorsteen niet iets waar u echt op kunt bezuinigen. Uw schoorsteen kan namelijk een dragende functie hebben. Mocht u de schoorsteen toch zelf verwijderen, dan kan dit desastreuze gevolgen hebben voor uw woning, waarbij uw woning of bedrijfspand zelfs in kan storten. 

Een ander veel voorkomend probleem waarom u de schoorsteen beter niet zelf kunt verwijderen, is asbest. Asbest komt in veel schoorstenen voor die voor 1995 gebouwd zijn. Asbest is een ontzettende gevaarlijke en kankerverwekkende stof waar u beter niet mee in aanraking kunt komen. Laat uw schoorsteen dus verwijderen door een erkend en professioneel bedrijf.

Schoorsteen verwijderen - schoorsteen voor werkzaamheden

Vergunningsplichtig bij het verwijderen van een schoorsteen?

Wilt u een schoorsteen verwijderen? Dan kunt u ervan uitgaan dat u een vergunning nodig heeft. Er zijn verschillende vergunningen waar u rekening mee moet houden en verschillende regelementen. Zo bent u altijd vergunningsplichtig wanneer er meer dan 10m3 puinafval vrij komt, als het een dragende schoorsteen betreft en als u een constructieve wijziging doorvoert aan uw woning of bedrijfspand.

Omgevingsvergunning

Een omgevingsvergunning is nodig omdat u toestemmingen van de gemeente nodig heeft om bepaalde activiteiten te verrichten. Hierbij kunt u denken aan het bouwen van serre, dakkapel of het slopen van objecten. 

Een omgevingsvergunning is vaak nodig, maar soms is bouw of sloop vergunningvrij. Bij het Omgevingsloket kunt u een vergunningcheck doen om te zien of een omgevingsvergunning nodig is en een omgevingsvergunning aanvragen.

Sloopvergunning

De sloopvergunning valt onder de omgevingsvergunning. Voor het aanvragen van deze vergunning moet een constructieberekening worden aangeleverd. Bevat uw schoorsteen asbest? Dan mag er ook een asbestinventarisatierapport worden ingeleverd. 

Bouwvergunning

Gaat u slopen en wilt u hierna bouwen? Dan dient u een bouwvergunning aan te vragen. Een bouwvergunning is ook een onderdeel van de Omgevingsvergunning. Deze kunt u ook aanvragen via uw gemeente.

Handige bespaartips​

U heeft een beperkt budget en u bent op zoek naar informatie om op de kosten voor het weghalen van een schoorsteen te besparen. Onderstaande tips helpen u om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Bespaar op de kosten voor afwerking

Het slopen van de schoorsteen is een klus die u beter kunt overlaten aan de specialist, maar de afwerking van het dak, muren en plafonds kunt u eventueel zelf doen. Als het sloopbedrijf er eenmaal voor gezorgd heeft dat de schoorsteen is weggehaald en de constructie in orde is, dan kunt u bijvoorbeeld de gaten in de muren en plafonds dichtmaken.

Bespaar op de voorrijkosten

Om op de kosten voor het slopen van uw schoorsteen te besparen, kunt u ervoor kiezen om een sloopbedrijf uit de buurt te kiezen. Op deze wijze bespaart u op de voorrijkosten die het bedrijf rekent. Het zal in de uiteindelijke prijs niet een enorm verschil maken, maar een bedrijf rekent al gauw € 0,75,- per kilometer.

Bespaar op de afvoerkosten

Schakelt u een bedrijf in om uw schoorsteen te laten weghalen, dan zitten de kosten voor het wegbrengen van puin meestal verwerkt in de offerte. In sommige gevallen is het echter goedkoper om zelf het puin af te voeren. In de meeste gemeenten kunt u namelijk voordelig afval naar het milieupark brengen. Als u besluit dat zelf afvoeren goedkoper is, dan zult u dit wel moeten overleggen met het sloopbedrijf.

Sloop Concurrent: Certificeringen en verzekeringen

Als u het sloopwerk door Sloop Concurrent laat uitvoeren, dan kunt u op een fijne samenwerking rekenen. Sloop Concurrent is namelijk goed verzekerd. Wij maken gebruik van een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering), wat inhoudt dat wij verzekert zijn voor materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Wij hebben tot op heden nog nooit gebruik hoeven te maken van deze verzekering maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere.

Sloop Concurrent is ook een erkend leerbedrijf en leiden de vakmannen van de toekomst op. Zo worden al onze slopers intern opgeleid en besteden wij geen werk uit. Dit ziet u niet alleen terug in de totale kosten maar ook in het eindresultaat. 

Bij het slopen van objecten moet er altijd rekening gehouden worden met asbest. Wij zijn dan ook in het bezit van het dNAA-certificaat. Hierdoor mogen wij asbest verwijderen en dit doen wij dan ook veilig en verantwoord.

VCA ISO 9001 Logo
Verzekering Klaverblad logo
dNAA logo
Erkend leerbedrijf logo

Exacte kosten weten? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Wilt u een schoorsteen laten verwijderen en wilt u weten wat de exacte kosten zullen zijn? Elke project is anders maar wij komen graag vrijblijvend bij u langs op locatie. Zo weet u precies waar u aan toe bent en zo komt u niet voor verrassingen te staan. Onderaan de streep zijn wij gegarandeerd het voordeligst. 

Wij streven ernaar u binnen 24 uur te voorzien van een op maat gemaakte offerte voor uw sloopproject.

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16, 2021BL Haarlem

Scroll naar boven