Olivierstraat 16

2021BL Haarlem

Heeft u vragen?

(06) 4012 5121

E-mail versturen

info@sloop-concurrent.nl

Betonvloer slopen kosten

OVER SLOOP CONCURRENT

Offerte aanvragen?

INHOUDSOPGAVE

Het verwijderen van beton ziet er simpel uit, maar in de praktijk blijkt het een zware klus te zijn. Zonder de juiste gereedschappen en fysieke kracht is een betonvloer heel lastig te verbrokkelen. Bovendien zal het beton in sommige gevallen met uiterste preciezie verwijdert moeten worden om schade aan onderliggende leidingen te voorkomen. De kosten voor het slopen van beton kunnen daardoor flink oplopen. Op deze pagina vindt u informatie over de kosten voor het verwijderen van beton en vindt u tips om op de kosten te besparen.

betonvloer slopen

Wat kost het slopen van een betonvloer?

Voordat u de klus laat uitvoeren is het niet meer dan normaal dat u even stil wilt staan bij de gemiddelde kosten die hiervoor in rekening kunnen worden gebracht. De kosten voor het slopen van beton zijn afhankelijk van het soort beton, het aantal vierkante meter, de dikte van het beton, het aantal ruimtes en of het wel of niet afgevoerd moet worden. Een vaste prijs bepalen is daarom lastig.

Voor een exacte prijs zult u dus altijd een offerte moeten aanvragen bij een gespecialiseerd bedrijf. Wij kunnen u echter wel een richtlijn bieden, zodat u weet in welke prijscategorie u ongeveer uitkomt.

In onderstaand schema is weergegeven wat de gemiddelde kosten voor het verwijderen van betonvloeren zijn. Dit prijzentabel is slechts ter indicatie.

Gemiddelde kosten (incl. btw) slopen beton
Slopen betonvloer kosten, dikte < 15 cm € 15 – € 40 Per m2 aan te slopen beton
Slopen betonvloer kosten, dikte > 15 cm € 30 – € 55 Per m2 aan te slopen beton
Slopen fundamenten in gewapend beton € 290 Per m3 aan te slopen fundamenten
Huur bouwcontainer € 230 – € 2.500 Prijs is o.a. afhankelijk van het aantal m3 aan bouwafval.

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Voordat wij voor u aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten hoe Sloop Concurrent te werk gaat? Hieronder vindt u een eenvoudige stappenplan. Wij ontzien u van A tot Z.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Project inplannen

Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de sloopwerkzaamheden met u in

Uitvoering werkzaamheden

Onze medewerkers gaan aan de slag. Wij leveren het project pas op, wanneer u 100% tevreden bent

Medewerker Sloop Concurrent met kraan

Betonvloer slopen kosten en het afvoeren van puin

Naast het uitvoeren van de sloopwerkzaamheden, kunnen er ook kosten in rekening worden gebracht voor het afvoeren van het vrijgekomen puin. Daarnaast betaal je huur voor de afvalcontainer. De huurprijs van een container verschilt per verhuurbedrijf, maar een kleine container kunt u huren vanaf circa € 230,-. Afhankelijk van de hoeveelheid puin die vrijkomt, kan het nodig zijn om een grotere container te huren. De kosten kunnen dan oplopen tot ongeveer € 2.500,-.

Schakelt u een sloopbedrijf in voor het slopen van de betonvloer, dan zit de prijs van de container meestal verwerkt in de offerte. Soms is het echter voordeliger om de container zelf te huren. Het is daarom raadzaam om de prijzen van verschillende verhuurbedrijven met elkaar te vergelijken.

Over Sloop Concurrent

Sloop Concurrent is een sloopbedrijf met een landelijke dekking. Onze gecertificeerde slopers voorzien heel Nederland van kwalitatief en correct sloopwerk. Met meerdere steunpunten door heel Nederland, kunnen wij u snel van dienst zijn. Onze 100 vakbekwame slopers zijn u dan ook graag van dienst en door onze efficiënte manier van werken, kunnen wij u onze sloopwerkzaamheden betaalbaar aanbieden.

Dagelijks helpen wij zowel particulieren als bedrijven met het slopen, renoveren en repareren van verscheidene objecten. Hierbij kunt u denken aan totaalsloop maar ook voor het verwijderen van een draagmuur of schoorsteen draaien onze ervaren slopers hun handen niet om. Wij durven onszelf dan ook een full-service sloopbedrijf te noemen.

Medewerker Sloop Concurrent
Betonvloer badkamer slopen

Waarom een bedrijfspand of woning laten slopen?​

Er zijn talloze redenen te noemen om een bedrijfspand of woning te laten slopen. Het kan zijn dat het pand beschadigd is geraakt waardoor het pand niet meer stabiel is. Om verdere schade of onveilige situaties te voorkomen kan er worden gekozen om het pand te slopen.

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat het pand niet meer voldoet aan uw wensen en u liever een volledig nieuw pand wenst op te bouwen in plaats van een renovatie aan het bestaande pand. In sommige gevallen wordt een pand gesloopt omdat het zich in een geheel andere stijl bevindt dan omliggende woningen of straten. Wat de reden ook is voor het sloopwerk; Sloop Concurrent pakt ieder sloopproject met beide handen aan en brengt deze tot een succesvol einde. Vele tevreden klanten gingen u voor.

Exacte kosten weten? Vraag een offerte aan

Wilt u weten wat het slopen u gaat kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte via de e-mail. Wilt u liever dat wij u voorzien van een offerte bij u op locatie? Dan is dit natuurlijk geen probleem!

Kosten betonvloer slopen en uitbesteden of zelf uitvoeren?​

U wilt natuurlijk de kosten zo laag mogelijk houden. U denkt er daarom aan om de betonvloer eigenhandig te slopen. Dat is inderdaad een mogelijkheid, maar u moet dan wel rekening houden met een aantal nadelen, namelijk:

Financieel​

Het verwijderen van een betonvloer is niet met eenvoudig gereedschap en wat inspanning te slopen. Voor het verbrijzelen van beton heeft u namelijk een drilboor nodig. Als u deze niet in uw bezit hebt, dan zult u deze moeten aanschaffen of huren. Hier zijn kosten aan verbonden. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de te huren gereedschappen. Bovendien zult u het puin dat bij de sloop vrijkomt zelf moeten afvoeren. Daar zult u veel tijd aan kwijt zijn en ook hier zijn kosten aan verbonden.

Fysiek

Een ander nadeel betreft niet zozeer het financiële aspect, maar het fysieke. Het slopen van beton lijkt misschien een gemakkelijke klus, maar in de praktijk valt dit tegen. Het slopen van beton vormt op fysiek vlak een zware uitdaging. U moet er dus altijd zeker van zijn dat u bent opgewassen om de terugslag van de drilboor op te vangen.

Om uw eigen veiligheid te waarborgen is het daarom verstandig om de klus uit te besteden aan een gespecialiseerd sloopbedrijf. Zij hebben de juiste gereedschappen en hebben geleerd om op een veilige manier met het materieel te werken. Zij zijn daarnaast altijd voorzien van de juiste beschermende kledij om op een verantwoorde wijze de klus te klaren.

Sloopwerk door Sloop Concurrent

Wat klanten over Sloop Concurrent zeggen

Sloop Concurrent zou natuurlijk nergens zijn zonder haar klanten. Dit is wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Joost van Aspen Particulier

Sloopwerkzaamheden door Sloop Concurrent uit laten voeren. Aardige gasten en goed werk afgeleverd. Zeker een aanrader!

Naomi Gonzales Particulier

Onze draagmuur laten verwijderen door Sloopbedrijf Sloop Concurrent. Alles goed gegaan en zeer content met het eindresultaat.

Ching Hui Bedrijf

Wij hadden last van onze schoorsteen. Deze vakkundig laten verwijderen door dit professionele sloopbedrijf. Alles volgens plan afgehandeld.

Een goede voorbereiding: het slopen van een betonvloer

Voordat u het beton laat verwijderen is het aan te raden om eerst een aantal zaken van tevoren te bepalen. Als bijvoorbeeld ter plekke blijkt dat er leidingen in de betonvloer aanwezig zijn, dan zullen de slopers extra voorzichtig te werk moeten gaan. Dit kost tijd, wat uiteindelijk invloed heeft op de prijs van de werkzaamheden. Houd daarom rekening met onderstaande zaken.

Is er leidingwerk in de betonvloer aanwezig?​

Voordat u een offerte aanvraagt is het raadzaam om na te gaan of er leidingwerk in de betonvloer aanwezig is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de leidingen van een vloerverwarming. Indien deze leidingen tijdens het breekwerk worden geraakt, dan kan er een flinke lekkage ontstaan. De kosten voor reparatie komen dan nog bovenop de kosten voor het slopen. Dat wilt u natuurlijk voor zijn, zodat het sloopbedrijf er rekening mee kan houden en voorzichtig te werk gaat.

Omgevingsvergunning voor sloopwerkzaamheden​

Het verwijderen van een betonvloer heeft in sommige gevallen invloed op de constructie van het bouwwerk. In dergelijke gevallen is het nodig om een omgevingsvergunning voor het slopen aan te vragen. Ook hier zijn kosten aan verbonden die per gemeente kunnen verschillen. Bovendien zult u rekening moeten houden met de behandeltermijn van de gemeente. In de meeste gevallen bent u enkele weken verder voordat u een vergunning ontvangt.

Vergunning voor het gebruik van de openbare weg​

Heeft u niet voldoende ruimte op uw oprit of in uw tuin, dan zult u de afvalcontainer op de openbare weg moeten plaatsen. Ga van tevoren na of er een omgevingsvergunning voor het plaatsen van een bouwcontainer noodzakelijk is. U kunt een vergunningencheck doen via het digitale omgevingsloket. Aan de hand van een vragenlijst kunt u gemakkelijk bepalen of een omgevingsvergunning verplicht is of niet.

Informeer omwonenden over de werkzaamheden​

Bij het slopen van een betonvloer wordt er veel lawaai gemaakt. Dit geldt vooral als de sloopwerkzaamheden in de badkamer, woonkamer of garage worden uitgevoerd. Bovendien is het niet altijd te voorkomen dat er stofdeeltjes ronddwarrelen en bij de buren terechtkomen. Waarschuw omwonenden en overleg wanneer de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Uw buren kunnen dan rekening houden met de werkzaamheden.

Handige bespaartips​

Uit de hierboven genoemde informatie wordt duidelijk dat het slopen van betonvloeren niet alleen een fysieke uitdaging vormt, maar dat het bedrag op de uiteindelijke factuur flink kan oplopen. Is uw budget voor het slopen van betonvloeren beperkt en bent u op zoek naar mogelijkheden om de kosten te drukken? Wilt u bovendien niet zelf met de drilboor aan de slag? Houd dan rekening met de onderstaande bespaartips.

Een sloopbedrijf uit de buurt kiezen​

Bent u op zoek naar een sloopbedrijf, dan is het raadzaam om één bij u uit de buurt te raadplegen. Op deze manier kunt u besparen op de voorrijkosten die het sloopbedrijf rekent. De gemiddelde voorrijkosten bedragen ongeveer € 0,75,- per kilometer en kunnen flink oplopen.

Misschien komt u in aanmerking voor kwantumkorting​

Ga even bij uw buren langs om te vragen of ze nog sloopklussen in de planning hebben. De kans is groot dat u niet de enige uit de straat bent die nog sloopwerkzaamheden heeft liggen. De kosten voor het slopen van beton kunnen aanzienlijk schelen als de sloopwerkzaamheden van meerdere buren tegelijkertijd uitgevoerd kunnen worden. Vraag bij de sloopbedrijven daarom om kwantumkorting als u met meerdere een offerte opvraagt.

Sloop Concurrent: Certificeringen en verzekeringen

Als u het sloopwerk door Sloop Concurrent laat uitvoeren, dan kunt u op een fijne samenwerking rekenen. Sloop Concurrent is namelijk goed verzekerd. Wij maken gebruik van een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering), wat inhoudt dat wij verzekert zijn voor materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Wij hebben tot op heden nog nooit gebruik hoeven te maken van deze verzekering maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere.

Sloop Concurrent is ook een erkend leerbedrijf en leiden de vakmannen van de toekomst op. Zo worden al onze slopers intern opgeleid en besteden wij geen werk uit. Dit ziet u niet alleen terug in de totale kosten maar ook in het eindresultaat. 

Bij het slopen van objecten moet er altijd rekening gehouden worden met asbest. Wij zijn dan ook in het bezit van het dNAA-certificaat. Hierdoor mogen wij asbest verwijderen en dit doen wij dan ook veilig en verantwoord.

VCA ISO 9001 Logo
Verzekering Klaverblad logo
dNAA logo
Erkend leerbedrijf logo

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u meer informatie over onze sloopwerken of zou u graag een gratis en vrijblijvende offerte van ons ontvangen? 

Wij streven ernaar u binnen 24 uur te voorzien van een op maat gemaakte offerte voor uw sloopproject.

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16, 2021BL Haarlem

Scroll naar boven