Olivierstraat 16

2021BL Haarlem

Heeft u vragen?

(06) 4012 5121

E-mail versturen

info@sloop-concurrent.nl

Tegelvloer verwijderen

OVER SLOOP CONCURRENT

Offerte aanvragen?

INHOUDSOPGAVE

Voordat u een nieuwe tegelvloer kunt (laten) leggen, is het natuurlijk van belang dat de oude tegelvloer verwijderd wordt. Het verwijderen van een tegelvloer is soms een flink zware klus, maar met het juiste gereedschap goed uit te voeren. Een gelijmde tegelvloer is makkelijker te verwijderen dan een tegelvloer waarbij de tegels in het cement zijn gelegd. Het wel of niet aanwezig zijn van een vloerverwarming is ook van invloed op het project; deze willen we natuurlijk niet beschadigen. Het zelfstandig verwijderen van een tegelvloer is mogelijk met goed gereedschap, maar niet geheel zonder risico’s. Wij raden daarom nadrukkelijk aan om het verwijderen van een tegelvloer over te laten aan de specialisten van Sloop Concurrent.

Sloop Concurrent - Het complete sloopbedrijf

Tegelvloer verwijderen welke gelijmd is

Het verwijderen van een gelijmde tegelvloer kan vrij voorspoedig verlopen. We maken eerst een begin door een of meerdere tegels handmatig weg te hakken met een beitel en/of hamer. Als er een of meerdere tegels verwijderd zijn kan door een schop of spade schuin onder de tegels te steken de rest gemakkelijk worden verwijderd. Wanneer alle tegels verwijderd zijn, schuren we de lijmresten van de vloer. Het verwijderen van tegelvloer welke gelijmd is gaat vaak gemakkelijk, maar is desondanks een zware en intensieve klus. Wij raden nadrukkelijk aan om het verwijderen van een tegelvloer over te laten aan de vakmannen van Sloop Concurrent.

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Voordat wij voor u aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten hoe Sloop Concurrent te werk gaat? Hieronder vindt u een eenvoudige stappenplan. Wij ontzien u van A tot Z.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Project inplannen

Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de sloopwerkzaamheden met u in

Uitvoering werkzaamheden

Onze medewerkers gaan aan de slag. Wij leveren het project pas op, wanneer u 100% tevreden bent

Tegelvloer in cement verwijderen

Een tegelvloer welke in cement is gelegd is een stuk lastiger te verwijderen dan gelijmde vloertegels. Er is een breek- of hakhamer nodig met een krachtige compressor en verschillende soorten beitels. Dit is een zwaar gereedschap welke te huur of te koop is via een bouwmarkt. Bij het werken met een breek- of hakhamer is het van belang dat het apparaat en de beitel het werk doen. Het gebeurt vaak dat de cementvloer onder de tegelvloer ietwat beschadigd wordt en dit maakt dat de cementdeklaag dient te worden geëgaliseerd alvorens er verdere bewerking kan plaatsvinden. Wij raden nadrukkelijk aan om het verwijderen van een tegelvloer over te laten aan de ervaren specialisten van Sloop Concurrent.

Over Sloop Concurrent

Sloop Concurrent is een sloopbedrijf met een landelijke dekking. Onze gecertificeerde slopers voorzien heel Nederland van kwalitatief en correct sloopwerk. Met meerdere steunpunten door heel Nederland, kunnen wij u snel van dienst zijn. Onze 100 vakbekwame slopers zijn u dan ook graag van dienst en door onze efficiënte manier van werken, kunnen wij u onze sloopwerkzaamheden betaalbaar aanbieden.

Dagelijks helpen wij zowel particulieren als bedrijven met het slopen, renoveren en repareren van verscheidene objecten. Hierbij kunt u denken aan totaalsloop maar ook voor het verwijderen van een draagmuur of schoorsteen draaien onze ervaren slopers hun handen niet om. Wij durven onszelf dan ook een full-service sloopbedrijf te noemen.

Medewerker Sloop Concurrent
Sloop Concurrent aan het werk
griplaag slopen stalen dek schip

Verschillende soorten tegelvloeren verwijderen

Er zijn veel verschillende soorten tegelvloeren en iedere vloer vergt een andere werkwijze als het aankomt op het verwijderen van de vloertegels. Hier leest u per soort vloer met een korte beschrijving hoe het verwijderen van de tegels in zijn werk gaat.

Een PVC vloer verwijderen

PVC vloeren worden vaak met een zeer sterke lijm aan de ondervloer bevestigd en na het lijmen worden de stroken gewalst. Dit maakt het verwijderen van een PVC vloer een uiterst specialistische klus, zeker wanneer u beschadiging van de PVC vloer wilt voorkomen. Onze specialisten verwijderen een PVC vloer met een vlijmscherp machinaal mes, dit noemen we een stripmachine. Indien er ook vloerverwarming aanwezig is dient er extra secuur gewerkt te worden.

Een vinyl vloer verwijderen

Een vinyl vloer is hardnekkig en stevig vastgelijmd aan de ondervloer, om zo een lange levensduur te kunnen garanderen. Het nadeel is dat het verwijderen van een vinyl vloer dus niet zonder slag of stoot gaat. Het is een intensieve klus welke de nodige ervaring vereist om de ondervloer zo goed mogelijk te behouden. Met het juiste gereedschap verwijderen de specialisten van Sloop Concurrent de vinyl vloer met zo min mogelijk nevenschade.

Een houten vloer verwijderen

Een houten vloer kan zwevend gelegd zijn of gelijmd zijn aan de ondervloer. De werkwijze bij het verwijderen van een houten vloer is hier logischerwijs van afhankelijk. Over het algemeen kunnen onze vakmannen een houten vloer relatief snel, secuur en zonder schade voor u verwijderen. Wanneer de houten vloer is vastgelijmd aan uw ondervloer zal de klus extra tijd in beslag nemen t.o.v. wanneer de vloer zwevend gelegd is.

Een plavuizen vloer verwijderen

Het verwijderen van een plavuizen vloer doen we met behulp van een elektrisch breekhamer. We hakken eerst één plavuis uit de vloer met een hamer of beitel. Zodra we de eerste tegel verwijderd hebben kunnen we met de breekhamer in schuine positie de overige plavuizen verwijderen. Het vrijgekomen puin verzamelen we voor u en kunnen we desgewenst ook voor u afvoeren.

Exacte kosten weten? Vraag een offerte aan

Wilt u weten wat het slopen u gaat kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte via de e-mail. Wilt u liever dat wij u voorzien van een offerte bij u op locatie? Dan is dit natuurlijk geen probleem!

Kosten tegelvloer verwijderen

Maar wat kost het nu gemiddeld om een tegelvloer te laten verwijderen? We werken bij Sloop Concurrent met een vast tarief per uur voor het verwijderen van tegels, dit tarief ligt tussen de €40 en €45 per uur. De prijs per uur is afhankelijk van de oppervlakte van de te verwijderen vloer, hoe de tegels zijn bevestigd en hoe snel de tegels los komen. Wenst u het vrijgekomen puin door ons te laten opruimen en afvoeren? Dit kan tegen een kleine meerprijs en zo bent u volledig ontlast van het zware werk! Het verwijderen van tegels in een gemiddelde woonkamer kost u slechts zo’n €250.

We streven ernaar vakkundig werk af te leveren voor een zo betaalbare prijs, daarom kiest u voor Sloop Concurrent!

Zelf tegelvloer verwijderen

Het zelf verwijderen van vloertegels is een intensieve klus en is ook niet zonder risico’s. Met het juiste gereedschap is het mogelijk om de vloer te verwijderen, maar we zien vaak dat onervarenheid leidt tot schade aan de ondervloer. Dit is zonde, want de ondervloer dient hersteld te worden voor de uiteindelijke vloerafwerking. Het zelf verwijderen van een tegelvloer lijkt dus in eerste instantie goedkoop, maar kan helaas ook duurkoop worden. Houdt hier altijd rekening mee.

Het verwijderen van een tegelvloer gaat middels een aantal stappen:

Zoek naar een beschadigde of gebarsten vloertegel

Het voordeel van een reeds beschadigde of gebarsten vloertegel is dat deze de ideale mogelijkheid geeft als beginpunt voor het slopen van de vloer. Is er geen beschadigde of gebarsten tegel aanwezig? Begin dan in een voeg in een van de hoeken van de kamer.

Zet de beitel in de voeg

Zet de beitel in een voeg (of barst) en sla met een hamer op de beitel om zo de voeg te verwijderen of de barst te vergroten. Herhaal dit tot de tegel los komt en te verwijderen is.

Vanuit dit punt kunnen alle overige tegels worden verwijderd.

Gebruik een elektrische breekhamer (of boorhamer)

Wanneer u een grote tegelvloer zelf gaat verwijderen is het aan te raden om met een elektrische breek- of boorhamer te werken. Houdt er rekening mee dat dit zwaar gereedschap is en het belangrijk is dat u weet hoe u met deze apparatuur dient te werken.

Opruimen

Het verwijderen van tegels geeft niet alleen veel puin, maar ook stofvorming. Verzamel al het puin in puinzakken en maak de ruimte goed schoon met een bouwstofzuiger. Het puin van de tegels dient te worden afgevoerd, dit kan bij de stortplaats in uw gemeente.

Wat klanten over Sloop Concurrent zeggen

Sloop Concurrent zou natuurlijk nergens zijn zonder haar klanten. Dit is wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Joost van Aspen Particulier

Sloopwerkzaamheden door Sloop Concurrent uit laten voeren. Aardige gasten en goed werk afgeleverd. Zeker een aanrader!

Naomi Gonzales Particulier

Onze draagmuur laten verwijderen door Sloopbedrijf Sloop Concurrent. Alles goed gegaan en zeer content met het eindresultaat.

Ching Hui Bedrijf

Wij hadden last van onze schoorsteen. Deze vakkundig laten verwijderen door dit professionele sloopbedrijf. Alles volgens plan afgehandeld.

Sloop Concurrent: Certificeringen en verzekeringen

Als u het sloopwerk door Sloop Concurrent laat uitvoeren, dan kunt u op een fijne samenwerking rekenen. Sloop Concurrent is namelijk goed verzekerd. Wij maken gebruik van een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering), wat inhoudt dat wij verzekert zijn voor materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Wij hebben tot op heden nog nooit gebruik hoeven te maken van deze verzekering maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere.

Sloop Concurrent is ook een erkend leerbedrijf en leiden de vakmannen van de toekomst op. Zo worden al onze slopers intern opgeleid en besteden wij geen werk uit. Dit ziet u niet alleen terug in de totale kosten maar ook in het eindresultaat. 

Bij het slopen van objecten moet er altijd rekening gehouden worden met asbest. Wij zijn dan ook in het bezit van het dNAA-certificaat. Hierdoor mogen wij asbest verwijderen en dit doen wij dan ook veilig en verantwoord.

VCA ISO 9001 Logo
Verzekering Klaverblad logo
dNAA logo
Erkend leerbedrijf logo

Tegelvloer laten verwijderen door Sloop Concurrent

Een tegelvloer verwijderen is een zware klus welke de nodige zorgvuldigheid vereist. De vakkundige professionals van Sloop Concurrent hebben jarenlange ervaring in het verwijderen van tegelvloeren en zorgen ervoor dat uw ondervloer in tact blijft, zodat een verdere vloerafwerking probleemloos kan worden vervolgd. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of wenst u een gratis en vrijblijvende offerte te ontvangen? Vul ons contactformulier in op deze website, bel ons op 06-40125121 of stuur een e-mail aan info@sloop-concurrent.nl.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u meer informatie over onze sloopwerken of zou u graag een gratis en vrijblijvende offerte van ons ontvangen? 

Wij streven ernaar u binnen 24 uur te voorzien van een op maat gemaakte offerte voor uw sloopproject.

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16, 2021BL Haarlem

Scroll naar boven