Olivierstraat 16

2021BL Haarlem

Heeft u vragen?

(06) 4012 5121

E-mail versturen

info@sloop-concurrent.nl

Plavuizen verwijderen

OVER SLOOP CONCURRENT

Offerte aanvragen?

INHOUDSOPGAVE

Overweegt u als eigenaar van een woning, bedrijfspand of winkel om plavuizen te laten verwijderen? Sloop Concurrent verwijdert plavuizen zorgvuldig, zodat een eventuele vloerverwarming of dekvloer bespaard blijft. Zowel gelijmde plavuizen als plavuizen in cement zijn door ons probleemloos te verwijderen. Desgewenst verzamelen wij het vrijgekomen puin en voeren dit voor u af. Overgebleven lijm- en/of cementresten schuren en de vloer opnieuw egaliseren is al tegen een kleine meerprijs mogelijk. Een optimale en allround service geleverd door ervaren professionals van Sloop Concurrent, zo bent u verzekerd van het beste resultaat!

Sloop Concurrent - Het complete sloopbedrijf

Hoe wij plavuizen verwijderen

Onze vakmannen verwijderen plavuizen met een elektrische breekhamer met daarin een platte beitel. Dit gereedschap zorgt ervoor dat de plavuizen worden los getikt uit de lijm of het cement. Wanneer er onder de plavuizen een vloerverwarming aanwezig is welke u wenst te behouden zal de klus langer duren. Er is dan de nodige voorzichtigheid geboden om de plavuizen te verwijderen zonder enige schade aan te richten aan de vloerverwarming.

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Voordat wij voor u aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten hoe Sloop Concurrent te werk gaat? Hieronder vindt u een eenvoudige stappenplan. Wij ontzien u van A tot Z.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Project inplannen

Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de sloopwerkzaamheden met u in

Uitvoering werkzaamheden

Onze medewerkers gaan aan de slag. Wij leveren het project pas op, wanneer u 100% tevreden bent

Plavuizen en vloerverwarming verwijderen

Wanneer u flink gaat verbouwen kan het zijn dat u overweegt plavuizen inclusief de vloerverwarming te laten verwijderen of vernieuwen. Dit is een flink project om zelf uit te voeren en is dan ook niet aan te raden. Het verwijderen van plavuizen én de vloerverwarming of de onderliggende dekvloer behoort ook tot onze werkzaamheden. In het geval van een dekvloer is het van belang een vergunning aan te vragen via het Omgevingsloket.

Over Sloop Concurrent

Sloop Concurrent is een sloopbedrijf met een landelijke dekking. Onze gecertificeerde slopers voorzien heel Nederland van kwalitatief en correct sloopwerk. Met meerdere steunpunten door heel Nederland, kunnen wij u snel van dienst zijn. Onze 100 vakbekwame slopers zijn u dan ook graag van dienst en door onze efficiënte manier van werken, kunnen wij u onze sloopwerkzaamheden betaalbaar aanbieden.

Dagelijks helpen wij zowel particulieren als bedrijven met het slopen, renoveren en repareren van verscheidene objecten. Hierbij kunt u denken aan totaalsloop maar ook voor het verwijderen van een draagmuur of schoorsteen draaien onze ervaren slopers hun handen niet om. Wij durven onszelf dan ook een full-service sloopbedrijf te noemen.

Medewerker Sloop Concurrent
Sloop Concurrent aan het werk

Hoe lang duurt het verwijderen van plavuizen?

De tijd die onze vakman nodig heeft om de plavuizen te verwijderen is afhankelijk van de situatie. Hoe groot is de vloer en zijn de plavuizen gelijmd of in het cement gelegd? Gelijmde tegels zijn gemakkelijker te verwijderen t.o.v. plavuizen in cement. Ook een belangrijke factor is het wel dan niet aanwezig zijn van een vloerverwarming en of deze behouden dient te worden. Onze vakman dient meer secuur te werk te gaan in het geval van een vloerverwarming die in tact moet blijven.

Exacte kosten weten? Vraag een offerte aan

Wilt u weten wat het slopen u gaat kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte via de e-mail. Wilt u liever dat wij u voorzien van een offerte bij u op locatie? Dan is dit natuurlijk geen probleem!

Verwijderen alle soorten vloertegels

Plavuizen kunnen allerlei soorten vloertegels zijn. Onze vakmannen hebben ervaring met het verwijderen van vele soorten vloertegels en deinzen nergens voor terug. Vele tevreden klanten gingen u voor en bij hen hebben wij o.a. onderstaande vloertegelsoorten verwijderd:

 • Natuursteen vloertegels;
 • Marmeren vloertegels;
 • Keramische vloertegels;
 • Graniet vloertegels;
 • Travertin vloertegels;
 • Leisteen vloertels;
 • Boerenplavuizen.

Wat klanten over Sloop Concurrent zeggen

Sloop Concurrent zou natuurlijk nergens zijn zonder haar klanten. Dit is wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Joost van Aspen Particulier

Sloopwerkzaamheden door Sloop Concurrent uit laten voeren. Aardige gasten en goed werk afgeleverd. Zeker een aanrader!

Naomi Gonzales Particulier

Onze draagmuur laten verwijderen door Sloopbedrijf Sloop Concurrent. Alles goed gegaan en zeer content met het eindresultaat.

Ching Hui Bedrijf

Wij hadden last van onze schoorsteen. Deze vakkundig laten verwijderen door dit professionele sloopbedrijf. Alles volgens plan afgehandeld.

Kosten plavuizen verwijderen

De kosten voor het verwijderen van plavuizen is afhankelijk van de totale oppervlakte van de vloer, hoe de tegels gelegd zijn (gelijmd of in cement), het aantal lagen vloertegels en of er vloerverwarming aanwezig is welke behouden dient te worden.

Ervan uitgaande dat het een enkele laag vloertegels is, zonder een te behouden vloerverwarming, is de gemiddelde prijs €10-€18 excl. btw per vierkante meter. Deze prijs is exclusief het opruimen en afvoeren van het puinafval en exclusief het schuren van de lijm- en/of cementresten of egalisatie.

Prijsbepalende factoren plavuizen verwijderen

De totale prijs voor het verwijderen van plavuizen is afhankelijk van meerdere factoren. Zo kan het zijn dat er een dubbele laag vloertegels aanwezig is die volledig verwijderd dient te worden, dit is een lastigere klus dan een enkele laag vloertegels.

Welke factoren nog meer van invloed zijn op de totale prijs leest u hier:

 • Oppervlakte van de vloer;
 • Vloerverwarming aanwezig welke behouden dient te worden;
 • Toegankelijkheid van de woning, het bedrijfspand of de winkel in geval van gewenste puinafvoer door onze vakman;
 • Het verwijderen van de dekvloer, betonvloer of zandcementvloer tezamen met de plavuizen.

Sloop Concurrent: Certificeringen en verzekeringen

Als u het sloopwerk door Sloop Concurrent laat uitvoeren, dan kunt u op een fijne samenwerking rekenen. Sloop Concurrent is namelijk goed verzekerd. Wij maken gebruik van een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering), wat inhoudt dat wij verzekert zijn voor materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Wij hebben tot op heden nog nooit gebruik hoeven te maken van deze verzekering maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere.

Sloop Concurrent is ook een erkend leerbedrijf en leiden de vakmannen van de toekomst op. Zo worden al onze slopers intern opgeleid en besteden wij geen werk uit. Dit ziet u niet alleen terug in de totale kosten maar ook in het eindresultaat. 

Bij het slopen van objecten moet er altijd rekening gehouden worden met asbest. Wij zijn dan ook in het bezit van het dNAA-certificaat. Hierdoor mogen wij asbest verwijderen en dit doen wij dan ook veilig en verantwoord.

VCA ISO 9001 Logo
Verzekering Klaverblad logo
dNAA logo
Erkend leerbedrijf logo

Veelgestelde vragen

Nu bent u al een heel stuk wijzer over het slopen van een badkamer. Om nog enkele mogelijke vragen van u te voorzien van een antwoord, leest u onderstaand onze veel gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden:

We werken bij het verwijderen van plavuizen met een breekhamer met daarin een platte beitel. Zo tikken we de plavuizen los van de lijm of uit het cement.

We streven ernaar de plavuizen te verwijderen zonder schade aan te richten aan de vloerverwarming, maar we kunnen hier geen 100% garantie op geven. Simpelweg omdat we niet kunnen zien hoe gemakkelijk de vloer te verwijderen is of hoe de vloerverwarming gelegd is.

Onze vakmannen werken zo secuur en nauwkeurig mogelijk en zullen zich inzetten om de vloerverwarming zo goed mogelijk te behouden.

De kosten zijn afhankelijk van het oppervlakte van de vloer, de wijze waarop de plavuizen zijn aangebracht (met lijm of in cement), het aantal lagen tegels en of er een vloerverwarming en of deze behouden moet worden. Het verwijderen van een gelijmde plavuizen vloer begint vanaf € 10,- per m2 en bij een plavuizen vloer in cement is dit vanaf € 13,- per m2. Afhankelijk van persoonlijke wensen en de situatie kan deze prijs per m2 oplopen.

Zeker! Vele tevreden klanten gingen u voor. Het verwijderen van de plavuizen inclusief de vloerverwarming is een veelvoorkomende klus. De puinafvoer kunnen wij desgewenst ook verzorgen.

Het slopen dekvloer van (zand)cement of beton behoort ook tot de veelvoorkomende werkzaamheden van onze deskundige medewerkers. De puinafvoer kunnen wij desgewenst ook verzorgen.

Het egaliseren van vloeren is een veel terugkomende opdracht die onze specialisten zorgvuldig uitvoeren om het beste resultaat te behalen. Onze professionals overleggen met u over de wijze van egalisatie, de dikte van de egalisering en over de benodigde materialen.

Met het verwijderen van plavuizen gaat geluidsoverlast gepaard. Het is daarom goed om uw buren van te voren in te lichten over de werkzaamheden en wanneer deze zullen plaatsvinden. Naast het geluidsoverlast komt er flink wat stof vrij bij het verwijderen van plavuizen. We zullen met u overleggen of het mogelijk is om eventuele ramen en deuren zoveel mogelijk open te zetten, zodat het stof direct naar buiten kan. In het geval van een enkele kamer of ruimte waar vloertegels verwijderd dienen te worden, zorgen we voor een hermetische afsluiting van de ruimte. Zo blijft de stofoverlast beperkt tot de desbetreffende ruimte.

FAQ.png

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u meer informatie over onze sloopwerken of zou u graag een gratis en vrijblijvende offerte van ons ontvangen? 

Wij streven ernaar u binnen 24 uur te voorzien van een op maat gemaakte offerte voor uw sloopproject.

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16, 2021BL Haarlem

Scroll naar boven