Olivierstraat 16

2021BL Haarlem

Heeft u vragen?

(06) 4012 5121

E-mail versturen

info@sloop-concurrent.nl

Asbest verwijderen kosten

OVER SLOOP CONCURRENT

Offerte aanvragen?

INHOUDSOPGAVE

De microscopisch kleine vezels van asbest zijn bij inademing gevaarlijk. De overheid heeft daarom verschillende maatregelen genomen om asbest te verbieden. Daarnaast stimuleert de overheid het om asbestdaken en ander asbestmateriaal zo veel mogelijk van gebouwen te verwijderen. Op deze pagina vindt u meer informatie over de gemiddelde kosten van het verwijderen van asbest, welk asbest moet worden verwijderd en hoe u de kosten zo laag mogelijk kunt houden.

Sloop Concurrent - Het complete sloopbedrijf

Wat kost asbest verwijderen?

Om uzelf voor vervelende financiële verrassingen te behoeden wilt u graag een indicatie van de te verwachten kosten.

Bekijk in onderstaand schema de gemiddelde kosten voor het verwijderen van asbest. De onderstaande prijzentabel is slechts ter indicatie. De uiteindelijke kosten van het verwijderen van asbest kunnen hiervan afwijken en verschillen per bedrijf. Vraag voor de exacte kosten vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Gemiddelde kosten (incl. btw) verwijderen asbest
Type saneringVanTotOppervlakte/gewicht
Verwijdering uit ruimte   
 € 750€ 950Ruimte tot 35 m2
 € 850€ 1.050Ruimte tot 40 m2
 € 1.000€ 1.400Ruimte tot 50 m2
 € 1.450€ 1.950Ruimte tot 70 m2
Verwijderen golfplaten   
 € 500€ 600Golfplaten tot 10 m2
 € 600€ 700Golfplaten tot 20 m2
 € 700€ 750Golfplaten tot 30 m2
 € 750€ 800Golfplaten tot 50 m2
 € 13 per m2€ 14 per m2Golfplaten van 100m2 of groter
Asbesthoudend materiaal verwerken   
 € 0€ 351.500 kg aan verwijderen van verpakkingen met asbest
 € 0€ 30Storten van asbest per 100 kg

Het verwijderen van golfplaten is dus naar verhouding goedkoper dan asbestverwijdering uit ruimtes. Dit komt omdat het verwijderen van golfplaten iets minder inspanning vergt dan het verwijderen van asbest uit ruimtes.

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Voordat wij voor u aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten hoe Sloop Concurrent te werk gaat? Hieronder vindt u een eenvoudige stappenplan. Wij ontzien u van A tot Z.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Project inplannen

Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de sloopwerkzaamheden met u in

Uitvoering werkzaamheden

Onze medewerkers gaan aan de slag. Wij leveren het project pas op, wanneer u 100% tevreden bent

Medewerker Sloop Concurrent met kraan
Kosten verwijderen asbest
asbest afvoeren

Hoe kunt u asbest herkennen?​

Sinds 1994 is het gebruik van asbesthoudend materiaal in de bouw verboden. In nieuwere gebouwen zit dus geen asbestmateriaal. Asbest kan echter nog wel aanwezig zijn in gebouwen met een bouwjaar voor 1994.

Asbest bestaat uit microscopisch kleine vezels die met het blote oog niet waarneembaar zijn. Het is daardoor zonder laboratoriumonderzoek niet met zekerheid te herkennen. Voordat u over kunt gaan tot het laten verwijderen van asbest, is een asbestinventarisatierapport noodzakelijk. Daarin staat beschreven waar het asbest zich bevindt en om wat voor hoeveelheid het gaat. Een asbestinventarisatierapport kunt u laten opstellen door een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf zoals Sloop Concurrent.

In onderstaand tabel ziet u een overzicht van veelgebruikte asbesthoudende materialen. De producten uit onderstaande tabel zijn sinds 1993 niet meer verkrijgbaar, maar kunnen nog wel aanwezig zijn in oudere gebouwen.

In het huis
AsbestVerwerking
SpuitasbestLeidingen, plafonds en constructies.
ImitatiemarmerVensterbanken en aftimmering onder kozijnen
VinyltegelsKeukens en toiletten
VinylvloerbedekkingVloerbedekking
KachelplatenSchouw en rookgaskanaal
RioleringAfvoer in woningen
BuisisolatieRondom leidingen
Om het huis
AsbestVerwerking
GolfplatenDaken van schuren en stallen
DakleienDaken woningen
AsbestplatenGevels en schoorstenen
Schoorstenencv-installaties en ventilatiekanalen

Over Sloop Concurrent

Sloop Concurrent is een sloopbedrijf met een landelijke dekking. Onze gecertificeerde slopers voorzien heel Nederland van kwalitatief en correct sloopwerk. Met meerdere steunpunten door heel Nederland, kunnen wij u snel van dienst zijn. Onze 100 vakbekwame slopers zijn u dan ook graag van dienst en door onze efficiënte manier van werken, kunnen wij u onze sloopwerkzaamheden betaalbaar aanbieden.

Dagelijks helpen wij zowel particulieren als bedrijven met het slopen, renoveren en repareren van verscheidene objecten. Hierbij kunt u denken aan totaalsloop maar ook voor het verwijderen van een draagmuur of schoorsteen draaien onze ervaren slopers hun handen niet om. Wij durven onszelf dan ook een full-service sloopbedrijf te noemen.

Medewerker Sloop Concurrent
Sloop Concurrent aan het werk
Asbest schoorsteen verwijderen
Sloopwerk door heel Nederland

Waar zit asbest in verwerkt​?

Asbestvezels kunnen op verschillende manieren vrijkomen. Als u asbestvezels inademt kan dat levensgevaarlijk zijn. Het inademen van asbestvezels vergroot namelijk het risico op asbestziektes.

Asbestdaken

Het verwijderen van asbestdaken is momenteel de grootste prioriteit van de overheid. Asbestdaken kunnen namelijk door weersomstandigheden beschadigd raken. Door bijvoorbeeld harde rukwinden raken de golfplaten los en breken ze af, waardoor asbestvezels mogelijk vrijkomen. Ook door normale weersomstandigheden kunnen golfplaten in de loop der tijd gaan verweren. Microscopisch kleine asbestvezels komen vrij en dringen de longen binnen. Hoe ouder het asbestdak, hoe groter de kans dat asbestvezels vrijkomen. Het is dus belangrijk om asbestdaken zo snel mogelijk te laten verwijderen.

Ander asbesthoudend materiaal

Ander asbestmateriaal, zoals een vloer, een vensterbank of een schoorsteenpijp, hoeft niet altijd verwijderd te worden. In sommige gevallen is het zelfs raadzaam om het te laten zitten. Dit geldt bijvoorbeeld voor onderdelen waarbij het materiaal onbeschadigd is en de asbestvezels nog stevig vastzitten. Het weghalen van het asbestmateriaal zou er juist voor kunnen zorgen dat de asbestvezels vrijkomen. Als het asbestmateriaal wél beschadigd is, dan moet het verwijderd worden. De situatie is dan niet meer veilig.

Asbestbeheersplan

Laat asbestmateriaal altijd controleren door een gecertificeerd bedrijf om er zeker van te zijn dat het betreffende gebouw veilig gebruikt kan worden. Bij aanwezigheid van asbesthoudend materiaal dat kan blijven zitten, is een beheersplan noodzakelijk waarin staat hoe het gebouw in de toekomst veilig gebruikt kan blijven worden. Een voorbeeld daarvan is een asbestbeheersplan waarin staat dat een gebouweigenaar geen gaten mag boren in een asbestwand. Daarnaast staat er in het plan wat gebouweigenaren moeten doen wanneer er toch schade ontstaat. Ook moet het asbesthoudend materiaal op periodieke basis worden gecontroleerd. De frequentie van de controles is afhankelijk van het materiaal en de ernst van de situatie.

Exacte kosten weten? Vraag een offerte aan

Wilt u weten wat het slopen u gaat kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte via de e-mail. Wilt u liever dat wij u voorzien van een offerte bij u op locatie? Dan is dit natuurlijk geen probleem!

Hoe is de prijs van asbest verwijderen opgebouwd?

Een asbestsanering is opgebouwd uit meerdere onderdelen. Het grootste gedeelte is voorbehouden voor de verwijdering zelf. Een ander deel van de kosten zit in de inventarisatie en het overige deel in het afvoeren van asbest en andere gemaakte kosten, zoals voorrijkosten.

Inventariseren

Nog voordat er over kan worden gegaan op het verwijderen van asbest, moet er een asbestinventarisatie plaatsvinden. Een asbestinventarisatie is belangrijk om te bepalen waar en hoeveel asbest er in een gebouw aanwezig is. De prijs van een asbestinventarisatie is van meerdere factoren afhankelijk, waaronder het type onderzoek dat wordt uitgevoerd. In onderstaand schema vindt u de gemiddelde kosten van een asbestinventarisatie.

Gemiddelde kosten (incl. btw) asbestinventarisatie
Type onderzoekVanTotAanvullende informatie
Type 0€ 125€ 225Oppervlakkige vaststelling: een visuele beoordeling of materialen mogelijk asbest bevatten.
Type A€ 400€ 600Licht destructief onderzoek: een inspectie naar de aanwezigheid van asbest dat direct waarneembaar is. Een monster van het materiaal wordt in het laboratorium onderzocht op asbest.
Type B€ 750€ 1.500Zwaar destructief onderzoek: een inspectie naar de aanwezigheid van asbest dat niet direct waarneembaar is. Sloop- en breekwerk is vaak onvermijdelijk.
Extra monster€ 50€ 70In de meeste gevallen zijn er standaard 1 of 2 monsters bij het type A- of B-onderzoek inbegrepen. Soms zijn er aanvullende monsters nodig.

Verwijderen

Een specialist van een gecertificeerd asbestverwijderbedrijf zal het geconstateerde asbest op zorgvuldige en veilige wijze uit het gebouw verwijderen. De specialist zorgt er te allen tijde voor dat asbestvezels niet vrijkomen. Hij zal daarvoor de ruimte afplakken en zichzelf beschermen met beschermende kledij. Om ervoor te zorgen dat vezels niet wegwaaien wordt het materiaal eerst natgespoten. Als het asbest is verwijderd, dan wordt het op zorgvuldige wijze in speciaal verpakkingsmateriaal gestopt, zodat het op een veilige manier naar een afvalverwerkingsstation kan worden gebracht.

Afvoeren

Het afvoeren van grote hoeveelheden asbesthoudend materiaal is niet gratis. De kosten voor het afvoeren en vernietigen van het asbest wordt daarom in rekening gebracht. Dit omvat ook het vervoeren van asbesthoudend materiaal naar een afvalverwerkingsstation.

Overige

Denk hierbij aan kosten zoals voorrijkosten en de huur van specialistisch gereedschap zoals een steiger en/of een bouwlift.

Wat klanten over Sloop Concurrent zeggen

Sloop Concurrent zou natuurlijk nergens zijn zonder haar klanten. Dit is wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Joost van Aspen Particulier

Sloopwerkzaamheden door Sloop Concurrent uit laten voeren. Aardige gasten en goed werk afgeleverd. Zeker een aanrader!

Naomi Gonzales Particulier

Onze draagmuur laten verwijderen door Sloopbedrijf Sloop Concurrent. Alles goed gegaan en zeer content met het eindresultaat.

Ching Hui Bedrijf

Wij hadden last van onze schoorsteen. Deze vakkundig laten verwijderen door dit professionele sloopbedrijf. Alles volgens plan afgehandeld.

Op welke wijze kunt u op de kosten besparen?

Het laten verwijderen van asbest door gespecialiseerde bedrijven is in veel gevallen verplicht. Asbest weghalen is geen gemakkelijke klus en de kosten kunnen hoog oplopen. Er zijn echter verschillende manieren om de kosten voor het verwijderen van asbest zo laag mogelijk te houden. Hieronder enkele tips:

Zelf afvoeren

Het is niet verboden om zelf asbest af te voeren. Het is namelijk toegestaan om maximaal 35m2 aan asbesthoudend materiaal af te voeren bij de milieustraat. U zult daarbij wel een aantal regels in acht moeten nemen. Bij uw gemeente vindt u alle van toepassing zijnde regels op het inleveren van asbest als particulier. Ga dus altijd bij uw gemeente na welke regels er voor u gelden. De kosten van het storten van asbestmateriaal verschilt per gemeente en varieert van € 0,- tot € 30,- per 100 kilogram.

Een asbestverwijderaar uit de buurt kiezen

Bent u op zoek naar een asbestverwijderaar, dan is het aanbevolen om op zoek te gaan naar één bij u uit de buurt. Op deze manier kunt u flink besparen op de voorrijkosten die het asbestverwijderbedrijf rekent. De gemiddelde voorrijkosten bedragen ongeveer € 0,75,- per kilometer en kunnen flink oplopen.

Bij een collectief aansluiten

Het komt vaak voor dat een wijk of straat in dezelfde periode en met dezelfde materialen is gebouwd. De kans is dan ook groot dat meerdere buren nog asbest in hun woningen hebben als u dat ook hebt. Inventariseer van tevoren of de asbestverwijdering gezamenlijk opgepakt kan worden. De kosten per gebouw kunnen aanzienlijk lager uitvallen als het project met meerdere buren wordt uitgezet.

Subsidie aanvragen

Er zijn verschillende subsidieregelingen door de overheid in het leven geroepen. Controleer van tevoren altijd of er een mogelijkheid is om subsidie aan te vragen voor uw project. In sommige gevallen kan een deel van de verwijderingskosten worden gedekt.

Sloop Concurrent: Certificeringen en verzekeringen

Als u het sloopwerk door Sloop Concurrent laat uitvoeren, dan kunt u op een fijne samenwerking rekenen. Sloop Concurrent is namelijk goed verzekerd. Wij maken gebruik van een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering), wat inhoudt dat wij verzekert zijn voor materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Wij hebben tot op heden nog nooit gebruik hoeven te maken van deze verzekering maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere.

Sloop Concurrent is ook een erkend leerbedrijf en leiden de vakmannen van de toekomst op. Zo worden al onze slopers intern opgeleid en besteden wij geen werk uit. Dit ziet u niet alleen terug in de totale kosten maar ook in het eindresultaat. 

Bij het slopen van objecten moet er altijd rekening gehouden worden met asbest. Wij zijn dan ook in het bezit van het dNAA-certificaat. Hierdoor mogen wij asbest verwijderen en dit doen wij dan ook veilig en verantwoord.

VCA ISO 9001 Logo
Verzekering Klaverblad logo
dNAA logo
Erkend leerbedrijf logo

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u meer informatie over onze sloopwerken of zou u graag een gratis en vrijblijvende offerte van ons ontvangen? 

Wij streven ernaar u binnen 24 uur te voorzien van een op maat gemaakte offerte voor uw sloopproject.

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16, 2021BL Haarlem

Scroll naar boven