Olivierstraat 16

2021BL Haarlem

Heeft u vragen?

(06) 4012 5121

E-mail versturen

info@sloop-concurrent.nl

Keuken slopen

OVER SLOOP CONCURRENT

Offerte aanvragen?

INHOUDSOPGAVE

Heeft u een oude keuken die u graag wilt laten slopen? Sloop Concurrent is gespecialiseerd op het gebied van sloopwerkzaamheden. Onze experts hebben al ruim 27 jaar ervaring in het slopen en demonteren van keukens. Bij de sloop van een keuken komt veel precisiewerk kijken wat inzicht vereist van een professional. Wij helpen u graag bij het verwijderen van uw verouderde keuken! Des te sneller heeft u plezier van de nieuwe keuken die u wilt gaan aanschaffen. Lees verder om meer te weten te komen over wat het slopen van een keuken precies inhoudt en waar rekening mee moet worden gehouden.

keuken die gedemonteerd dient te worden

Kosten keuken slopen

Heeft u een nieuwe keuken aangeschaft? Misschien denkt u aan het renoveren van uw keuken en wilt u bepaalde delen hergebruiken? In al deze gevallen dient u de oude keuken te slopen. Heeft u hier de kennis niet voor? Of heeft u misschien geen tijd? Onze erkende slopers helpen u graag. Onze vakmannen demonteren uw keuken netjes waardoor u deze zelfs kunt hergebruiken maar wij letten natuurlijk ook op uw muur, plafond en vloer. Zo verwijderen wij uw keuken zonder beschadigingen. Voordat wij aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten wat de kosten zullen zijn.

De prijs die u betaalt is natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren. Bedenk u eigenlijk altijd dat hoe langer onze vakman bezig is, hoe hoger de totale kosten. Het is natuurlijk ook belangrijk of onze vakman uw keuken mag demonteren of slopen. Bij het demonteren dient hij natuurlijk veel nauwkeuriger te werk te gaan. Voert u de keuken zelf af? Ook dan scheelt dit natuurlijk in de totale kosten. Hieronder vindt u een handige overzicht van de kosten voor het demonteren van een keuken.

Kosten demonteren keukenTotale kosten
Kleine keuken€ 400 tot € 530
Grote keuken€ 530 tot € 625

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Voordat wij voor u aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten hoe Sloop Concurrent te werk gaat? Hieronder vindt u een eenvoudige stappenplan. Wij ontzien u van A tot Z.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Project inplannen

Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de sloopwerkzaamheden met u in

Uitvoering werkzaamheden

Onze medewerkers gaan aan de slag. Wij leveren het project pas op, wanneer u 100% tevreden bent

Sloopproces keuken
Keuken slopen

Prijsbepalende factoren bij het slopen van een keuken

Wilt u graag dat u keuken professioneel gesloopt wordt? Dan raden wij aan om een vakman in te huren om dit voor u te doen. De prijs die wij u doorberekenen ligt aan de grootte van de keuken en van de bereikbaarheid. Zie hierondder wat voorbeelden:

Grootte van de keuken

Een van de zaken waar wij naar kijken is het formaat van uw keuken. Het demonteren van een keuken met veel kastjes in een L- of U-vorm kost meer tijd dan een eenvoudige rechte keuken. Als er onderdelen zijn van de keuken die u niet wilt hergebruiken, dan voeren wij deze afval of puin voor u af. Gaat het om heel veel afval? Dan huren wij een container voor u. De kosten hiervan berekenen wij aan u door. Is het afval nihil, dan voeren wij dit af naar een stortplaats in de buurt, dit eigenlijk haast altijd kosteloos.

Bereikbaarheid van de keuken

Wij voeren ook het puin af, dit scheelt u veelal in de prijs. Bevindt de keuken zich voorin de woning en kunnen wij de keuken via de voordeur afvoeren, dan is de prijs hiervoor lager dan wanneer uw keuken achterin het huis zit. Dit omdat wij dan vaak via de achterdeur mogen omlopen met het afval, om bij de container te komen. Ook als uw keuken niet op de begane grond staat, heeft onze vakman extra tijd nodig voor het afvoeren van de keuken. Dat ziet u dan ook terug in de prijs.

Tegels verwijderen

Wij maken altijd eerst de tegels rondom los, dan pas de muurplaat. De muurplaat kan eenvoudig verhit worden zodat deze makkelijk is los te koppelen en wij de kraan eenvoudig kunnen verwijderen zonder dat deze zal afbreken. Om de (oude) tegels te kunnen verwijderen van uw keukenmuren hebben wij natuurlijk goed gereedschap ins huis. Zoals een sloophamer. Een sloophamer heeft u nodig voor het verwijderen van een betonvloer. De tegels die gelijmd zijn kunnen op deze manier eenvoudiger worden verwijderd dan met bijvoorbeeld een beitel en hamer.

Bij het slopen van de keukentegels ontstaan er gaten in de wanden en vloer. Deze wanden en vloer zullen dus opnieuw geëgaliseerd moeten worden om het nieuwe tegelwerk te kunnen leggen. Oude tegels zitten vaak wat losser, dus deze zijn eenvoudig los te wrikken. Wij gebruiken pas een hamer en beitel als het niet anders kan, om onnodige schade aan muren en de vloer te voorkomen.

Over Sloop Concurrent

Sloop Concurrent is een sloopbedrijf met een landelijke dekking. Onze gecertificeerde slopers voorzien heel Nederland van kwalitatief en correct sloopwerk. Met meerdere steunpunten door heel Nederland, kunnen wij u snel van dienst zijn. Onze 100 vakbekwame slopers zijn u dan ook graag van dienst en door onze efficiënte manier van werken, kunnen wij u onze sloopwerkzaamheden betaalbaar aanbieden.

Dagelijks helpen wij zowel particulieren als bedrijven met het slopen, renoveren en repareren van verscheidene objecten. Hierbij kunt u denken aan totaalsloop maar ook voor het verwijderen van een draagmuur of schoorsteen draaien onze ervaren slopers hun handen niet om. Wij durven onszelf dan ook een full-service sloopbedrijf te noemen.

Medewerker Sloop Concurrent
Sloop Concurrent aan het werk

Keuken laten slopen of demonteren?

Als u de oude keuken wilt vervangen of renoveren, dan dient de oude keuken natuurlijk wel eerst verwijderd te worden. Dit kan op twee manieren: u kunt de keuken laten slopen waarna wij deze voor u afvoeren maar u kunt er ook voor kiezen om uw keuken vakkundig te laten demonteren. Zo kunt u zelf kiezen wat voor onderdelen u van de oude keuken wilt hergebruiken. Het is dus verstandig als u delen wilt hergebruiken, om te kiezen voor demontage. Zo kunt u de oude kastjes of apparatuur hergebruiken maar wij gaan zo precies te werk, dat u zelfs de tegels kunt hergebruiken. Wij demonteren uw hele keuken schadevrij.

Als u ervoor kiest om de oude keuken te slopen, dan slopen wij deze volledig en brengen wij uw overbodige materialen naar een vuilstort of gemeente. De kosten voor het wegbrengen van uw puin, verschilt per gemeente. Zo kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om zelf het puin weg te brengen waardoor u de totale kosten naar beneden drukt.

Exacte kosten weten? Vraag een offerte aan

Wilt u weten wat het slopen u gaat kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte via de e-mail. Wilt u liever dat wij u voorzien van een offerte bij u op locatie? Dan is dit natuurlijk geen probleem!

Werkwijze bij het slopen of demonteren van uw keuken

Hieronder staat een overzicht van hoe onze vakmannen te werk gaan bij het demonteren of slopen van uw keuken.

Het afsluiten van gas, water en elektra

Wij kunnen natuurlijk pas beginnen als uw gas, water en elektra zijn afgesloten. Doen wij dit niet, dan stroomt er water door uw woning of ontsnapt er gas. Het elektra wordt vrij eenvoudig uitgeschakeld door de juiste groep in de meterkast uit te schakelen. Hierna worden schakelaars, stopcontacten, verlichting (waar nodig) en kabels verwijderd. Het gas word dicht gedraaid en de hoofdkraan voor het water wordt natuurlijk ook dichtgedraaid. Hierna maken wij de waterleidingen leeg door deze leeg te laten lopen.

Zo ziet u dat het toch een intensieve klus is waar nodige kennis van zaken voor benodigd is. Heeft u dit niet? Besteed het slopen van uw keuken dan uit aan een professioneel bedrijf.

Demonteren van keukenkasten

Bij het demonteren van de keukenkastjes is precisie vereist. Zo begint de vakman met het verwijderen van de deurtjes waardoor er een hoop gewicht wegvalt. Hierna verwijdert onze vakman eventuele ophangsystemen van uw muren. Waar u dat wilt, kunnen de keukenkasten dus hergebruikt worden. Wilt u dit liever niet? Dan voeren wij deze voor u af naar een lokale milieustraat.

Weghalen van keukenapparatuur

Nadat de keukenkasten vakkundig zijn verwijderd, is de apparatuur aan de beurt. Denk hierbij aan uw magnetron, over, vaatwasser en afzuigkap. Bij uw afzuigkap wordt eerst de filter verwijderd, waarna deze van de muur word geschroefd. Ook de kraan kunt u hergebruiken door deze te ontkoppelen en daarna voorzichtig te verwijderen. Voordat u voor een nieuwe keuken kiest, bedenk u dan eerst wat voor apparatuur u kunt hergebruiken. Zo bespaart u veelal op de totale kosten.

Verwijderen van aanrechtblad

U kunt er ook voor kiezen om uw aanrechtblad opnieuw te gebruiken. Wij verwijderen uw aanrechtblad vrij eenvoudig schadevrij, door de kitranden te verwijderen met een mesje waarna onze vakman het blad los haalt. Heeft u werkblad een aparte vorm? Dan kan het losschroeven meer tijd kosten. Zo kan uw aanrecht een L- of U-vorm aanhouden en kost het meer tijd om deze te verwijderen. Dit ziet u dan ook terug in de totale kosten.

Verwijderen van de keukentegels

Als de algehele keuken is gedemonteerd of gesloopt, dan kunnen wij de tegels verwijderen. Het kan natuurlijk zijn dat de tegels hergebruikt gaan worden in uw nieuwe keuken of andere sanitaire ruimte. Als u voor hergebruik kiest, dan gaan onze vakmannen secuur te werk zodat deze de tegels niet beschadigen. Soms zitten de tegels vastgelijmd en kan het een stuk lastiger zijn om deze schadevrij te verwijderen. Onze vakmannen overleggen altijd eerst met u of hergebruik haalbaar is.

Wilt u de tegels niet hergebruiken? Dan scheelt dit natuurlijk in de totale kosten. Zo kunnen wij deze tegels vrij eenvoudig slopen en hoeven wij geen rekening te houden met de tegels zelf. Wij zorgen er natuurlijk wel voor dat uw muur onbeschadigd blijft, en waar nodig egaliseren wij uw muur. Buiten muurtegels kunnen wij natuurlijk ook uw vloertegels verwijderen.

Schimmel verwijderen keuken

Net als een badkamer is ook de keuken een vochtige ruimte. De kans bestaat dat wanneer wij de keuken verwijderen wij ergens schimmel tegenkomen. Bijvoorbeeld omdat er in de loop der jaren achter de kastjes vocht is gekropen. Omdat schimmel zich niet zomaar laat uitroeien, zullen wij de schimmel voor u behandelen met een primer. Dat voorkomt dat de schimmel later terugkomt door de nieuwe stuclaag of schilderlaag.

Kit verwijderen keuken

Het zal u verbazen hoeveel kit er wordt gebruikt bij het plaatsen van een keuken. Als wij een keuken verwijderen zal er vaak veel kit achterblijven. Niet alleen is dit lelijk om te zien, het belemmert ook het plaatsen van een nieuwe keuken. U wilt immers een mooi vlakke ondergrond om op te werken. Wij zullen daarom alle kitresten verwijderen uit uw oude keuken.

Draagmuur uit keuken verwijderen

Gaat u uw keuken grondig verbouwen of wilt u de keuken uitbreken om een leefkeuken te creëren? Grote kans dat er een muur verwijderd moet worden. Als het een draagmuur betreft, moet dit met de grootste zorgvuldigheid gebeuren. Een draagmuur kunt u immers niet zomaar verwijderen. Eerst zal een nieuwe draagconstructie moeten worden gebouwd, bijvoorbeeld van balken of een latei.

Oude keuken afvoeren naar milieupark

Alles wat u niet opnieuw wilt gebruiken, kunnen wij voor u naar de milieustraat brengen bij de daarvoor bestemde vuilstort. Wij zijn een full-service sloopbedrijf en kunnen u helpen met alle werkzaamheden omtrent slopen. Hier hoort het afvoeren van puin ook bij. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het puin zelf te storten. Dit scheelt weer in de totale kosten.

Een keuken verwijderen betekent dan ook dat er veel materiaal is dat afgevoerd moet worden. U heeft een aantal opties wat u met uw oude keuken wilt doen:

  • Hergebruiken: sommige onderdelen van uw oude keuken kunt u wellicht nog prima hergebruiken voor uw nieuwe keuken.
  • Afvoeren naar de stort: Dit kunnen wij voor u doen, maar om kosten te besparen kunt u dit ook zelf doen.
  • Verkopen van uw oude keuken of sommige onderdelen van uw keuken.
  • Gratis weggeven: via platformen zoals Marktplaats bent u vaak binnen de kortste keren van uw oude keuken af.
Sloopwerk door Sloop Concurrent
Sloopwerkzaamheden met kraan
Asbestsanering
Sloopwerken

Wat klanten over Sloop Concurrent zeggen

Sloop Concurrent zou natuurlijk nergens zijn zonder haar klanten. Dit is wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Joost van Aspen Particulier

Sloopwerkzaamheden door Sloop Concurrent uit laten voeren. Aardige gasten en goed werk afgeleverd. Zeker een aanrader!

Naomi Gonzales Particulier

Onze draagmuur laten verwijderen door Sloopbedrijf Sloop Concurrent. Alles goed gegaan en zeer content met het eindresultaat.

Ching Hui Bedrijf

Wij hadden last van onze schoorsteen. Deze vakkundig laten verwijderen door dit professionele sloopbedrijf. Alles volgens plan afgehandeld.

Keuken verwijderen: zelf doen of uitbesteden?

Bent u handig en heeft u ervaring met elektra? Dan kunt u uw keuken prima zelf verwijderen. Houd er dus rekening mee dat het niet alleen een kwestie is van de sloophamer erin zetten, maar dat u ook het gas en water moet afsluiten en elektriciteit moet regelen.

Heeft u twee linkerhanden, weinig kluservaring of simpelweg geen tijd? Dan besteedt u het verwijderen van de keuken liever uit. Onze ervaren slopers verwijderen uw keuken in een handomdraai en laten alles keurig voor u achter. Onze vakmensen gaan met zorg te werk en zorgen ervoor dat uw keuken snel verwijderd en vakkundig afgevoerd wordt. Zij hebben jarenlange ervaring in het verwijderen van verschillende soorten keukens.

Hoe een aanvraag bij Sloop Concurrent werkt

Indien u toch liever het sloopwerk uit handen geeft en er zeker van wilt zijn dat alles goed verloopt, kunt u Sloop Concurrent inhuren. Een keukensloop bij een gecertificeerd bedrijf zoals Sloop Concurrent kent een bepaald sloopproces dat vaststaat. Het sloopproces bevat de volgende stappen:

  1. Als eerste vraagt u een offerte bij ons aan zodat u onze scherpe prijzen kunt ontdekken. Deze offerte is geheel vrijblijvend. U vult de offerte via ons online invulformulier in en dan zorgen wij voor een prijsopgave. Wij garanderen bovendien een snelle reactie van binnen 24 uur.
  2. U bent enthousiast geworden van onze professionele sloopservice en overtuigd van de lage prijs voor top kwaliteit service.
  3. De volgende stap is dat wij contact met u opnemen en alle documenten en de locatie van het sloopproject gaan bekijken. Door dit te doen krijgen wij een beter beeld van de stoffen waarmee we te maken krijgen en de hoeveelheid en aard van het sloopafval dat zal vrijkomen.
  4. Vervolgens wordt er professioneel sloopplan In het sloopplan wordt beschreven hoe wij de materialen die vrijkomen veilig en op een milieukundige wijze kunnen scheiden en afvoeren. Ook worden er diverse veiligheidsmaatregelen beschreven. Tot slot weergeven wij uw eisen systematisch.
  5. Na het voltooien van het sloopplan gaan we aan de slag met de uitvoering van de keukensloop. De sloopwerkzaamheden zullen worden uitgevoerd door professioneel personeel op het gebied van veilig en milieukundig sloopwerk.
  6. Indien u wilt, mogen de sloopmaterialen aan u worden overhandigd in plaats van aan de daar toe bestemde stortplek. Dit mag in overleg.

Vraag hier uw offerte aan en wij gaan direct voor u aan de slag!

Sloop Concurrent: Certificeringen en verzekeringen

Als u het sloopwerk door Sloop Concurrent laat uitvoeren, dan kunt u op een fijne samenwerking rekenen. Sloop Concurrent is namelijk goed verzekerd. Wij maken gebruik van een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering), wat inhoudt dat wij verzekert zijn voor materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Wij hebben tot op heden nog nooit gebruik hoeven te maken van deze verzekering maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere.

Sloop Concurrent is ook een erkend leerbedrijf en leiden de vakmannen van de toekomst op. Zo worden al onze slopers intern opgeleid en besteden wij geen werk uit. Dit ziet u niet alleen terug in de totale kosten maar ook in het eindresultaat. 

Bij het slopen van objecten moet er altijd rekening gehouden worden met asbest. Wij zijn dan ook in het bezit van het dNAA-certificaat. Hierdoor mogen wij asbest verwijderen en dit doen wij dan ook veilig en verantwoord.

VCA ISO 9001 Logo
Verzekering Klaverblad logo
dNAA logo
Erkend leerbedrijf logo

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u exact weten wat het slopen of demonteren van uw keuken u gaat kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Binnen 24 uur weet u exact wat uw project in totaal gaat kosten. Met onze offerte kunt u ook prijzen vergelijken met de concurrent. Wij zijn zo zeker van onze zaak, dat wij zelfs graag willen dat u onze prijzen vergelijkt. Onderaan de streep zijn wij namelijk altijd het voordeligst. U betaalt bij ons niet de hoofdprijs maar u hoeft ook niet in te boeten op de kwaliteit.

Omdat wij een landelijke dekking hanteren, kunnen wij u overal in Nederland helpen, tegen dezelfde voordelige tarieven. Sloop Concurrent helpt u verder!

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16, 2021BL Haarlem

Scroll naar boven