Olivierstraat 16

2021BL Haarlem

Heeft u vragen?

(06) 4012 5121

E-mail versturen

info@sloop-concurrent.nl

Keuken slopen kosten

OVER SLOOP CONCURRENT

Offerte aanvragen?

INHOUDSOPGAVE

Het slopen en demonteren van keukens is een precisie klus. Er komt meestal meer bij kijken dan simpelweg met de sloophamer tegen de keuken slaan. U dient bijvoorbeeld rekening te houden met leidingen en andere omliggende materialen om onnodige schade te voorkomen. U bent daarom op zoek naar informatie over de kosten die een sloopbedrijf in rekening brengt voor het verwijderen ofwel demonteren van een keuken. De onderstaande informatie geeft u meer inzicht in de gemiddelde kosten voor het uitvoeren van de keuken demontage.

Sloopproces keuken

De gemiddelde kosten voor het slopen en afvoeren van een keuken

De uiteindelijke prijs op de offerte is afhankelijk van de grootte van de keuken, de bereikbaarheid van de keuken en van extra werkzaamheden, zoals het verwijderen van vloer- en/of tegelwanden. Daarnaast kunt u bij veel sloopbedrijven ervoor kiezen om ook alvast een (niet dragende) muur te laten verwijderen.

In onderstaand schema vindt u richtprijzen voor het verwijderen van een reguliere keuken. De prijzen voor extra werkzaamheden, zoals het monteren van een nieuwe keuken of het verleggen van leidingen is hieronder niet meegenomen.

Gemiddelde kosten demonteren keuken
ActiviteitKosten
Demonteren keuken€ 125 per strekkende meter
Afvoeren keuken naar stort€ 175
Wandtegels van muren verwijderen

€ 100 per strekkende meter

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Voordat wij voor u aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten hoe Sloop Concurrent te werk gaat? Hieronder vindt u een eenvoudige stappenplan. Wij ontzien u van A tot Z.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Project inplannen

Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de sloopwerkzaamheden met u in

Uitvoering werkzaamheden

Onze medewerkers gaan aan de slag. Wij leveren het project pas op, wanneer u 100% tevreden bent

De prijsopbouw voor het slopen van een keuken

Zoals blijkt uit bovenstaande informatie is de prijs van een keuken demontage opgebouwd uit meerdere onderdelen. Het grootste gedeelte is voor het daadwerkelijk demonteren van de keuken. Een deel van de kosten is voor het afvoeren van het afval en het overige deel is voor het afwerken van de wanden in de ruimte.

Over Sloop Concurrent

Sloop Concurrent is een sloopbedrijf met een landelijke dekking. Onze gecertificeerde slopers voorzien heel Nederland van kwalitatief en correct sloopwerk. Met meerdere steunpunten door heel Nederland, kunnen wij u snel van dienst zijn. Onze 100 vakbekwame slopers zijn u dan ook graag van dienst en door onze efficiënte manier van werken, kunnen wij u onze sloopwerkzaamheden betaalbaar aanbieden.

Dagelijks helpen wij zowel particulieren als bedrijven met het slopen, renoveren en repareren van verscheidene objecten. Hierbij kunt u denken aan totaalsloop maar ook voor het verwijderen van een draagmuur of schoorsteen draaien onze ervaren slopers hun handen niet om. Wij durven onszelf dan ook een full-service sloopbedrijf te noemen.

Medewerker Sloop Concurrent
Sloop Concurrent aan het werk
keuken die gedemonteerd dient te worden
Sloopwerkzaamheden met kraan

Factoren die de prijs van het slopen beïnvloeden

De kosten die in rekening worden gebracht zijn afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste staan hieronder voor u op een rij.

De grootte van de keuken

De grootte van de keuken heeft het meeste invloed op de kosten voor het verwijderen van de keuken. Over het algemeen geldt: hoe groter de keuken, hoe duurder de demontage daarvan is. Het verschilt echter per bedrijf hoe de grootte van de keuken wordt bepaald. Sommige doen dit aan de hand van het aantal strekkende vierkante meters, anderen bepalen dat liever aan de hand van het aantal keukenkasten en apparaten.

De afwerking

U kunt ervoor kiezen om de ruimte van de keuken helemaal gereed te maken voor een nieuwe keuken. In dat geval zal het demontagebedrijf ervoor zorgen dat niet alleen de oude keuken gedemonteerd is, maar het bedrijf zorgt er dan ook voor dat de muren er weer netjes uitzien. Denk dan bijvoorbeeld aan het verwijderen van muurtegels.

De bereikbaarheid van de keuken

Het maakt voor de prijs wat uit of de keuken voorin of achterin de woning zit. Als de keuken aan de achterzijde van de woning zit, dan betekent dit in de meeste gevallen dat het aan- en afvoeren van materiaal via een achterom van de woning zal plaatsvinden. Omlopen kost extra tijd, waardoor de prijs zal stijgen. Soms staat de keuken niet op de begane grond. In dat geval zal de factuur ook hoger uitvallen. Het op- en neer sjouwen van afval en materiaal is een tijdrovende klus.

Eventuele extra werkzaamheden

Bij de meeste bedrijven kunt u ook de montage van de nieuwe keuken geheel uit handen geven. In dat geval wordt de oude keuken verwijderd, wordt de ruimte in orde gemaakt voor de nieuwe keuken en wordt de nieuwe keuken geplaatst. Om de ruimte in orde te maken moeten er soms extra werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals het verleggen van leidingen of het uitbreiden van de meterkast. Bij sommige sloopbedrijven kunt u er ook voor kiezen om meteen een (niet dragende) muur te laten verwijderen.

In onderstaand schema vindt u de gemiddelde kosten voor het uitvoeren van de extra werkzaamheden.

Gemiddelde kosten extra werkzaamheden
ActiviteitKosten
Aanschaf keuken€ 11.000
Plaatsen nieuwe keuken€ 775
Verleggen van leidingen€ 625
Uitbreiden van de meterkast€ 310
Muren stucen€ 20 per m2
Muren verven€ 15 per m2
Slopen niet dragende muur

€ 250 per strekkende meter

Exacte kosten weten? Vraag een offerte aan

Wilt u weten wat het slopen u gaat kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte via de e-mail. Wilt u liever dat wij u voorzien van een offerte bij u op locatie? Dan is dit natuurlijk geen probleem!

Bespaarmogelijkheden op de kosten

U heeft besloten om de keuken door een sloopbedrijf te laten verwijderen, maar uw budget is beperkt en u wilt niet zelf met de sloophamer door de keuken. U wilt daarom weten op welke wijze u de kosten zo laag mogelijk kunt houden. Wij hebben een aantal bespaartips voor u op een rij gezet.

Steek de handen uit de mouwen

Om de vakmannen een handje te helpen, kunt u ervoor kiezen om bepaalde werkzaamheden alvast zelf uit voeren. U kunt bijvoorbeeld de keukenkastjes zelf leeghalen en de deurtjes alvast demonteren. Daarnaast kunt u het de specialisten gemakkelijker maken door rotzooi op te ruimen en de weg vrij te maken voor het aan- en afvoeren van materialen. Ook het afdekken van de vloer, het loskoppelen van apparatuur en het afsluiten van elektriciteit zijn dingen die u wellicht zelf al zou kunnen doen. Het zware werk en de precisie klussen kunt u vervolgens overlaten aan het sloopbedrijf.

Verkoop herbruikbare onderdelen

Breng de oude keuken niet meteen naar de stort, maar probeer de keuken te verkopen. In sommige gevallen is de keuken voor een ander nog wat geld waard. Als dat niet lukt, dan kunt u altijd overwegen om de keuken gratis weg te geven. U bespaart dan op de kosten voor het afvoeren van de keuken. Ook kunt u ervoor kiezen om bepaalde onderdelen van de keuken te verkopen, denk dan aan bijvoorbeeld knoppen, kranen en apparatuur. Dit zou best wat kunnen opleveren en het scheelt je in de afvoerkosten.

Schakel een gespecialiseerd sloopbedrijf in

Het slopen van een keuken is een klus die met precisie en aandacht uitgevoerd moet worden. U wilt natuurlijk niet dat de keuken beschadigd is als u deze aan een ander hebt verkocht. Bovendien liggen er gasleidingen, waterleidingen en elektriciteitsdraden die niet beschadigd mogen worden. Een reparatie is vaak erg duur. Zorg er daarom voor dat u een professionele vakman inhuurt voor het demonteren van uw keuken.

Kies een sloopbedrijf bij uit de buurt

Om op de voorrijkosten te besparen kunt u het beste een bedrijf inschakelen die bij u in de buurt werkzaam is. De gerekende voorrijkosten verschillen per bedrijf, maar kunnen oplopen tot zo’n 0,75 eurocent per kilometer.

Voer het afval zelf af

Schakelt u een bedrijf in om uw keuken te laten verwijderen, dan zitten de kosten voor het afvoeren van afval meestal verwerkt in de offerte. In sommige gevallen is het echter voordeliger om het afval zelf naar de stort te brengen. In de meeste gemeenten kunt u namelijk een bepaald aantal kilo’s aan afval gratis naar het milieupark brengen. Als u besluit om zelf naar de stort te rijden, dan is het raadzaam om dit van tevoren met het sloopbedrijf te overleggen.

Sloopwerk door Sloop Concurrent
Keuken slopen

Wat klanten over Sloop Concurrent zeggen

Sloop Concurrent zou natuurlijk nergens zijn zonder haar klanten. Dit is wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Joost van Aspen Particulier

Sloopwerkzaamheden door Sloop Concurrent uit laten voeren. Aardige gasten en goed werk afgeleverd. Zeker een aanrader!

Naomi Gonzales Particulier

Onze draagmuur laten verwijderen door Sloopbedrijf Sloop Concurrent. Alles goed gegaan en zeer content met het eindresultaat.

Ching Hui Bedrijf

Wij hadden last van onze schoorsteen. Deze vakkundig laten verwijderen door dit professionele sloopbedrijf. Alles volgens plan afgehandeld.

Sloop Concurrent: Certificeringen en verzekeringen

Als u het sloopwerk door Sloop Concurrent laat uitvoeren, dan kunt u op een fijne samenwerking rekenen. Sloop Concurrent is namelijk goed verzekerd. Wij maken gebruik van een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering), wat inhoudt dat wij verzekert zijn voor materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Wij hebben tot op heden nog nooit gebruik hoeven te maken van deze verzekering maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere.

Sloop Concurrent is ook een erkend leerbedrijf en leiden de vakmannen van de toekomst op. Zo worden al onze slopers intern opgeleid en besteden wij geen werk uit. Dit ziet u niet alleen terug in de totale kosten maar ook in het eindresultaat. 

Bij het slopen van objecten moet er altijd rekening gehouden worden met asbest. Wij zijn dan ook in het bezit van het dNAA-certificaat. Hierdoor mogen wij asbest verwijderen en dit doen wij dan ook veilig en verantwoord.

VCA ISO 9001 Logo
Verzekering Klaverblad logo
dNAA logo
Erkend leerbedrijf logo

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u exact weten wat het slopen van uw keuken gaat kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Binnen een dag vertellen wij u precies wat uw project gaat kosten en hoe u op de totale kosten kunt besparen. Bij ons is een offerte ook echt vrijblijvend. U kunt deze bijvoorbeeld gebruiken om deze offerte te gebruiken om te vergelijken met onze concurrenten.

Heeft u nog algemene vragen? Wij staan graag voor u klaar.

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16, 2021BL Haarlem

Scroll naar boven