Olivierstraat 16

2021BL Haarlem

Heeft u vragen?

(06) 4012 5121

E-mail versturen

info@sloop-concurrent.nl

Huis slopen kosten

OVER SLOOP CONCURRENT

Offerte aanvragen?

INHOUDSOPGAVE

Het slopen van een woning is van vele factoren afhankelijk waardoor het lastig is om een gemiddelde prijs te bepalen. De sloopwerkzaamheden zijn daarom opgedeeld in vier categorieën, van lichte sloopwerkzaamheden tot aan een complete kaalslag.

Bekijk de prijzen in onderstaand overzicht:

Sloopkosten
CategorieKostenNadere info
Huis volledig slopen, inclusief fundering€ 50 per m2Complete kaalslag van de woning, inclusief de fundering.
Huis volledig slopen, exclusief fundering€ 35 per m2Complete kaalslag van de woning, maar de fundering blijft liggen.
Huis casco slopen€ 20 per m2De buitenmuren en binnenwanden blijven staan.
Licht sloopwerk€ 10 per m2Bijvoorbeeld het verwijderen van vloeren, plafonds en lichte scheidingswanden.

Het afbreken van een volledige woning, inclusief fundering is een stuk duurder dan wat lichte sloopwerkzaamheden. Bovendien maakt het voor de prijs uit of de fundering verwijderd moet worden of dat de fundering kan blijven liggen.

Huis slopen

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Voordat wij voor u aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten hoe Sloop Concurrent te werk gaat? Hieronder vindt u een eenvoudige stappenplan. Wij ontzien u van A tot Z.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Project inplannen

Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de sloopwerkzaamheden met u in

Uitvoering werkzaamheden

Onze medewerkers gaan aan de slag. Wij leveren het project pas op, wanneer u 100% tevreden bent

Sloopwerk door Sloop Concurrent
Huis Slopen Kosten
Sloopwerkzaamheden huis slopen
Sloopwerkzaamheden met kraan

Huis slopen kosten factoren

Het slopen van een woning is van vele factoren afhankelijk waardoor het lastig is om een gemiddelde prijs te bepalen. De sloopwerkzaamheden zijn daarom opgedeeld in vier categorieën, van lichte sloopwerkzaamheden tot aan een complete kaalslag.

Zoals hierboven aangegeven wordt de prijs meestal berekend aan de hand van het aantal vierkante meters en de aard van de sloopwerkzaamheden. Er zijn echter ook een aantal factoren die de prijs sterk kunnen beïnvloeden. Wij zetten de belangrijkste voor u op een rij.

De aanwezigheid van asbest

U kunt niet zomaar overgaan tot sloop van een woning waar asbest in zit.

Sinds 1994 is het gebruik van asbest in de bouw door de overheid aan banden gelegd. Is de te slopen woning na 1994 gebouwd, dan kunt u ervanuit gaan dat er geen asbest in uw woning zit. Heeft u een woning van voor die tijd, dan is de kans aanwezig dat er asbest in de woning verwerkt is.

Asbest is niet met het blote oog te constateren, omdat asbest uit microscopische kleine vezels bestaat. Bij het uitvoeren van sloopwerkzaamheden is het daarom noodzakelijk dat er een asbestinventarisatierapport wordt opgesteld, waarin staat omschreven óf, waar en hoeveel asbest er in de woning zit. Een asbestinventarisatierapport kunt u laten opstellen door een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf.

In onderstaand tabel ziet u een overzicht van de gemiddelde kosten voor het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie.

Kosten asbestinventarisatie 
Type onderzoekPrijsNadere info
Type A€ 500Licht destructief onderzoek: een inspectie naar de aanwezigheid van asbest dat direct waarneembaar is. Een monster van het materiaal wordt in het laboratorium onderzocht op asbest.
Type B€ 1.125

Zwaar destructief onderzoek: een inspectie naar de aanwezigheid van asbest dat niet direct waarneembaar is. Sloop- en breekwerk is vaak onvermijdelijk.

De bereikbaarheid van de te slopen woning

Bij een prijsopgaaf wordt er rekening gehouden met de bereikbaarheid van de te slopen woning. In de meeste gevallen is de te slopen woning toegankelijk voor diepladers en vrachtwagens, maar soms staat de woning op een locatie met een slechte toegangsweg. Denk bijvoorbeeld aan een modderige oprijlaan waar de wagens in vast komen te zitten of aan grote bomen met overhangende takken. Voordat de sloopwerkzaamheden dan plaats kunnen vinden, zullen deze obstakels verwijderd moeten worden. Hier zijn uiteraard extra kosten aan verbonden.

Daarnaast is de locatie van de te slopen woning van belang voor de bepaling van de prijs. In verband met het transport van afval en puin is het voordelig als de woning in de buurt van een stortplaats staat. Dit scheelt aanzienlijk in de transportkosten. 

De constructie van de te slopen woning

Het maakt voor de prijs wat uit of de woning is gebouwd van hout of van beton. Daarnaast hebben ruimtes, zoals een kelder en een extra verdieping invloed op de kosten. Over het algemeen geldt dat de prijs stijgt aan de hand van het aantal extra kubieke meters.

Hoe de woning is gefundeerd heeft eveneens invloed op de prijs. Is de woning gefundeerd op zand, heipalen of avegaarpalen. Ook de gebruikte materialen van de te slopen woning hebben invloed op de prijs. Bestaat het dak bijvoorbeeld uit dakleer of uit pannen. Ditzelfde geldt voor kozijnen. Zijn ze van kunststof, van hout of van staal? En zijn er nog andere materialen aanwezig die lastig te verwijderen zijn? Hoe sterker het materiaal, hoe hoger de prijs zal uitvallen. Het kost dan immers meer tijd om het af te breken. Bovendien zal er zwaarder geschut ingezet moeten worden.

Over Sloop Concurrent

Sloop Concurrent is een sloopbedrijf met een landelijke dekking. Onze gecertificeerde slopers voorzien heel Nederland van kwalitatief en correct sloopwerk. Met meerdere steunpunten door heel Nederland, kunnen wij u snel van dienst zijn. Onze 100 vakbekwame slopers zijn u dan ook graag van dienst en door onze efficiënte manier van werken, kunnen wij u onze sloopwerkzaamheden betaalbaar aanbieden.

Dagelijks helpen wij zowel particulieren als bedrijven met het slopen, renoveren en repareren van verscheidene objecten. Hierbij kunt u denken aan totaalsloop maar ook voor het verwijderen van een draagmuur of schoorsteen draaien onze ervaren slopers hun handen niet om. Wij durven onszelf dan ook een full-service sloopbedrijf te noemen.

Medewerker Sloop Concurrent
Sloop Concurrent aan het werk
Sloopwerken

Voordat u gaat slopen

Als u hebt besloten om sloopwerkzaamheden uit te voeren, dan is het raadzaam om onderstaande in acht te nemen.

Vraag een omgevingsvergunning aan of doe een sloopmelding

Voorkom een boete door van te voren na te gaan of u een omgevingsvergunning ofwel een sloopmelding moet aanvragen. Als u gaat slopen, dan moet u daarvoor in sommige gevallen een omgevingsvergunning aanvragen bij uw gemeente. In de meeste gevallen volstaat echter het indienen van een schriftelijke sloopmelding.

U moet een sloopmelding doen als naar redelijke schatting de hoeveelheid afval meer is dan 10 kubieke meter. Ook moet u een sloopmelding indienen als er asbest wordt verwijderd.

U moet een omgevingsvergunning aanvragen als een monumentaal pand wordt gesloopt. Daarnaast moet u een vergunning hebben als u een woning in een beschermd stads- of dorpsgezicht gaat slopen. Als laatste moet u een vergunning kunnen overleggen als er in het geldende bestemmingsplan is bepaald dat u niet zonder een vergunning mag overgaan tot sloop.

Voor meer informatie over de omgevingsvergunning en/of de sloopmelding kunt u terecht bij het digitale omgevingsloket. Daar kunt u ook een vragenlijst invullen om te bepalen of u vergunningplichtige werkzaamheden gaat uitvoeren.

Waarschuw uw buren

U zit er natuurlijk niet op te wachten dat de werkzaamheden stil komen te liggen door klagende buren. Voordat de sloopwerkzaamheden daadwerkelijk worden uitgevoerd, is het daarom verstandig om uw buren in te lichten. Bij het slopen van een woning komt er veel stof vrij. Bovendien wordt er veel lawaai gemaakt. Dit geldt vooral wanneer er een complete kaalslag plaatsvindt. Waarschuw omwonenden en overleg wanneer de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Uw buren kunnen dan rekening houden met de werkzaamheden.

Exacte kosten weten? Vraag een offerte aan

Wilt u weten wat het slopen u gaat kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte via de e-mail. Wilt u liever dat wij u voorzien van een offerte bij u op locatie? Dan is dit natuurlijk geen probleem!

Handige bespaartips

Uit de hierboven genoemde informatie wordt duidelijk dat het slopen van een huis niet alleen een omvangrijke klus is, maar dat het bedrag op de uiteindelijke factuur erg stevig kan zijn. Is uw budget beperkt en bent u op zoek naar mogelijkheden om de kosten te drukken? Houd dan rekening met de volgende bespaartips.

Zelf aan de slag gaan

U wilt de kosten voor het slopen van de woning zo laag mogelijk houden. U denkt er daarom aan om bepaalde sloopwerkzaamheden eigenhandig aan te pakken. Dat is inderdaad een mogelijkheid, maar bedenkt u zich dan wel dat bepaalde werkzaamheden voorbehouden zijn aan gespecialiseerde bedrijven. Asbest mag u bijvoorbeeld niet altijd zelf verwijderen en afvoeren. En sommige werkzaamheden kunnen niet worden uitgevoerd zonder specialistische kennis of grote machines.

U kunt wel de voorbereidende werkzaamheden eigenhandig uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan de aanvraag van een omgevingsvergunning voor het slopen, als dit noodzakelijk is. Ook kunt u lichte sloopwerkzaamheden, zoals het verwijderen van vloeren, alvast zelf doen om de kosten te drukken.

Zelf puin afvoeren

Schakelt u een sloopbedrijf in voor het slopen van de woning, dan zit de prijs van het afvoeren van puin meestal verwerkt in de offerte. U kunt er echter ook voor kiezen om het afvoeren zelf te regelen. In sommige gevallen kan dit voordeliger uitpakken. Houd er dan wel rekening mee dat u daar veel tijd aan kwijt zult zijn.

Wat klanten over Sloop Concurrent zeggen

Sloop Concurrent zou natuurlijk nergens zijn zonder haar klanten. Dit is wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Joost van Aspen Particulier

Sloopwerkzaamheden door Sloop Concurrent uit laten voeren. Aardige gasten en goed werk afgeleverd. Zeker een aanrader!

Naomi Gonzales Particulier

Onze draagmuur laten verwijderen door Sloopbedrijf Sloop Concurrent. Alles goed gegaan en zeer content met het eindresultaat.

Ching Hui Bedrijf

Wij hadden last van onze schoorsteen. Deze vakkundig laten verwijderen door dit professionele sloopbedrijf. Alles volgens plan afgehandeld.

Sloop Concurrent: Certificeringen en verzekeringen

Als u het sloopwerk door Sloop Concurrent laat uitvoeren, dan kunt u op een fijne samenwerking rekenen. Sloop Concurrent is namelijk goed verzekerd. Wij maken gebruik van een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering), wat inhoudt dat wij verzekert zijn voor materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Wij hebben tot op heden nog nooit gebruik hoeven te maken van deze verzekering maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere.

Sloop Concurrent is ook een erkend leerbedrijf en leiden de vakmannen van de toekomst op. Zo worden al onze slopers intern opgeleid en besteden wij geen werk uit. Dit ziet u niet alleen terug in de totale kosten maar ook in het eindresultaat. 

Bij het slopen van objecten moet er altijd rekening gehouden worden met asbest. Wij zijn dan ook in het bezit van het dNAA-certificaat. Hierdoor mogen wij asbest verwijderen en dit doen wij dan ook veilig en verantwoord.

VCA ISO 9001 Logo
Verzekering Klaverblad logo
dNAA logo
Erkend leerbedrijf logo

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u meer informatie over onze sloopwerken of zou u graag een gratis en vrijblijvende offerte van ons ontvangen? 

Wij streven ernaar u binnen 24 uur te voorzien van een op maat gemaakte offerte voor uw sloopproject.

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16, 2021BL Haarlem

Scroll naar boven