Draagmuur verwijderen kosten

OVER SLOOP CONCURRENT

Offerte aanvragen?

INHOUDSOPGAVE

Het laten verwijderen van een draagmuur is een relatief kleine verbouwing aan een pand met vaak een groot resultaat. De indeling van het pand kan veranderd worden en er kan meer ruimte worden gecreëerd. Maar wat zijn de kosten voor dit project, hoe komt de prijs tot stand en waarom is Sloop Concurrent de beste én voordeligste keuze? Lees snel verder voor meer informatie.

draagmuur-verwijderen

Waarom een draagmuur laten verwijderen?

Alvorens we praten over de kosten voor het laten verwijderen van een draagmuur, is het goed om eens te kijken naar de voornaamste redenen om dit project uit te laten voeren. Wat zijn nu de grootste voordelen die u kunt behalen met het laten verwijderen van een draagmuur? 

 • Grote open ruimte creëren
  Het creëren van een grote open ruimte geeft niet alleen meer leefruimte, maar ook meer vrijheid om de ruimte naar wens aan te passen en in te richten.
 • Woningwaarde verhogen
  Het laten verwijderen van een draagmuur zorgt voor meer ruimte, dit geeft meer mogelijkheden aan een pand als het gaat om indeling en inrichting.
 • Relatief betaalbare verbouwing
  Het project is relatief klein en betaalbaar vergeleken met een algehele verbouwing.

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Voordat wij voor u aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten hoe Sloop Concurrent te werk gaat? Hieronder vindt u een eenvoudige stappenplan. Wij ontzien u van A tot Z.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Project inplannen

Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de sloopwerkzaamheden met u in

Uitvoering werkzaamheden

Onze medewerkers gaan aan de slag. Wij leveren het project pas op, wanneer u 100% tevreden bent

Sloopwerk door Sloop Concurrent
Draagmuur gedeeltelijk verwijderen
Draagmuur verwijderen vergunning
Draagmuur laten verwijderen
Medewerker Sloop Concurrent met kraan

Kosten draagmuur verwijderen per onderdeel

Het proces om een draagmuur te laten verwijderen is vrij uitgebreid als je dit bekijkt vanaf de eerste stap tot de oplevering. Elk onderdeel van het project heeft een ander kostenplaatje en in de ene situatie kan de prijs een stuk hoger of juist lager uitvallen dan in een andere situatie. De uiteindelijke totaalprijs voor het verwijderen van een draagmuur is dus afhankelijk van allerlei factoren.

De gemiddelde kosten voor het verwijderen van een draagmuur hebben we per onderdeel voor uiteen gezet, zodat u grofweg een berekening kunt maken van de geschatte kosten.

Let op: Wilt u een preciezer beeld van de totale kosten voor het laten verwijderen van een draagmuur in uw woning of (kantoor)pand? Vraag bij ons een gratis en vrijblijvende offerte op!

Bouwkundige tekeningen

Het overleggen van bouwtekeningen van uw woning of pand is een vereiste voor de aanvraag van de omgevingsvergunning. In de meeste gevallen zijn bouwtekeningen reeds aanwezig in het gemeentearchief van uw gemeente en zijn deze voor een vrij lage prijs te verkrijgen. Zijn er geen bouwtekeningen van uw woning of pand aanwezig? Dan zullen deze gemaakt moeten worden door een erkend architect. De kosten hiervoor beginnen bij de €400,- en kunnen oplopen tot wel €1400,-.

Constructieberekening laten maken

De constructieberekening is van groot belang wanneer u overweegt om een draagmuur (gedeeltelijk) te laten verwijderen. De constructieberekening is een vereist onderdeel voor het aanvragen van een omgevingsvergunning. Met de constructieberekening toont u aan dat u voldoet aan de veiligheidseisen uit het Bouwbesluit. Sloop Concurrent werkt met een eigen constructeur, ruim ervaren en zeer professioneel. Uw voordeel is dat we daarom de kosten voor het laten maken van de constructieberekening laag kunnen houden voor u. Deze kosten liggen zo tussen de €150,- en €200,-.

Wenst u gebruik te maken van een eigen constructeur naar uw voorkeur? Houd in dat geval rekening met hogere kosten, denk aan tussen de €300,- tot wel €750,-.

Stempelplan laten maken

Een stempelplan is een plan voor de tijdelijke opvang van een draagmuur gedurende de sloop van de bestaande muur en het aanbrengen van de vervangende draagconstructie. Steeds vaker is het stempelplan ook een vereist onderdeel voor de aanvraag van de omgevingsvergunning. De constructeur van Sloop Concurrent maakt het stempelplan voor de voordelige prijs van tussen de €250,- en €300,-.

Legeskosten

Een vaak vergeten kostenpost zijn de legeskosten ten behoeve van de aanvraag van de omgevingsvergunning bij uw gemeente. Dit kunt u zien als een soort servicekosten aan de gemeente om uw aanvraag voor de vergunning in behandeling te nemen. De legeskosten zijn verschillend per gemeente, deze verschillen kunnen zelfs oplopen tot honderden euro’s. Het is daarom lastig om hier een vaste prijs voor te geven, maar u kunt uit gaan van minstens €300,- tot maximaal €600,-.

Arbeidskosten

De arbeidskosten voor het laten verwijderen van een draagmuur zijn verdeeld over verschillende werkzaamheden om dit project te kunnen voltooien. Het is aannemelijk dat er twee vakmannen nodig zijn om het project succesvol uit te voeren. De arbeidskosten die u betaalt zijn voor:

 • Het slopen van de draagmuur € 750 – € 1150
 • Het plaatsen van een stalen balk € 750 – € 1150

Materiaalkosten

Natuurlijk betaalt u ook kosten voor de materialen die gebruikt zullen worden om de draagmuur te kunnen verwijderen. Wanneer de dragende constructie aangepast of uitgebreid dient te worden, zal er een stalen balk geplaatst worden. Een stalen balk kost zo tussen de €250,- en €500,- afhankelijk van de afmeting, grootte en dikte. Wanneer alleen een stalen balk niet volstaat en er ook stalen kolommen geplaatst dienen te worden, zullen de kosten hoger uitvallen.

Afvoeren van puin en afval

Het huren van een puincontainer, het laten afvoeren hiervan en het laten afvoeren van overig afval is een extra service die Sloop Concurrent levert om onze klanten nog meer te ontzorgen. De totale kosten hiervoor komen uit tussen de 200,- en €500,-.

Over Sloop Concurrent

Sloop Concurrent is een sloopbedrijf met een landelijke dekking. Onze gecertificeerde slopers voorzien heel Nederland van kwalitatief en correct sloopwerk. Met meerdere steunpunten door heel Nederland, kunnen wij u snel van dienst zijn. Onze 100 vakbekwame slopers zijn u dan ook graag van dienst en door onze efficiënte manier van werken, kunnen wij u onze sloopwerkzaamheden betaalbaar aanbieden.

Dagelijks helpen wij zowel particulieren als bedrijven met het slopen, renoveren en repareren van verscheidene objecten. Hierbij kunt u denken aan totaalsloop maar ook voor het verwijderen van een draagmuur of schoorsteen draaien onze ervaren slopers hun handen niet om. Wij durven onszelf dan ook een full-service sloopbedrijf te noemen.

Medewerker Sloop Concurrent
Sloop Concurrent aan het werk
Graafmachine Sloopproject

Draagmuur verwijderen kosten: handig overzicht

De totale kosten voor het laten verwijderen van een draagmuur door ervaren professionals hangt dus vooral af van uw wensen, de grootte van de te verwijderen draagmuur en de constructieve aanpassingen die er dienen plaats te vinden. Onderstaande tabel geeft een duidelijk overzicht:

Benodigd documentKostenindicatie
Constructieberekening€ 150 – € 200
Bouwtekening€ 400 – € 500 (max € 1400)
Stempelplan€ 250 – € 300
Legeskosten omgevingsvergunningAfhankelijk per gemeente, +/- € 350
MateriaalkostenKostenindicatie
Stalen balk€ 250 – € 500
Arbeidskosten (2 vakmannen gerekend)Kostenindicatie
Het slopen van de draagmuur€ 750 – € 1150
Het plaatsen van een stalen balk€ 750 – € 1150
Het afvoeren van vrijgekomen afval en puin€ 200 – € 500

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijsindicatie, inclusief btw. Wanneer u een exacte prijsopgaaf wilt ontvangen raden wij u aan om een vrijblijvende offerte op te vragen.

Exacte kosten weten? Vraag een offerte aan

Wilt u weten wat het slopen u gaat kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte via de e-mail. Wilt u liever dat wij u voorzien van een offerte bij u op locatie? Dan is dit natuurlijk geen probleem!

Kosten meerwerk om draagmuur te verwijderen

Er zijn verschillende situaties bedenken waarbij er meerwerk nodig is ten behoeve van het verwijderen van de draagmuur. Dit meerwerk zorgt voor extra kosten en maken de totale prijs hoger dan gemiddeld. Onderstaande situaties komen wij geregeld tegen:

Bestaande (elektriciteits-)leidingen verleggen

Hoe meer leidingen of elektriciteitsdraden de draagmuur bevat, hoe meer tijd het kost deze veilig te verwijderen. Allereerst dienen de leidingen en bedrading te worden omgelegd, waardoor de totale kosten logischerwijs stijgen.

Fundering vereist versterking

Werk aan de fundering kan soms nodig zijn om het verwijderen van de draagmuur veilig te laten verlopen. Werk aan de fundering is vaak een kostbaar proces, omdat alles tot aan de fundering dient te worden gesloopt, aangepast en heropgebouwd. Dit drijft de kosten flink op.

Aantal verdiepingen boven draagmuur

Hoe meer gewicht de draagmuur draagt, hoe duurder de aanpassingen aan de constructie om de veiligheid te kunnen behouden. Meer aanpassingen aan de constructieve basis, betekent ook meer kosten om uiteindelijk de draagmuur te kunnen verwijderen.

Gewicht van de balken

Zwaardere balken zijn niet alleen duurder in aanschaf, maar ook moeilijker om te plaatsen. In sommige gevallen zijn hier meer dan twee vakmannen voor nodig. Dit maakt het project duurder.

Soort draagmuur (materiaal)

Hoe stugger en harder het materiaal waarvan de muur gemaakt is, hoe lastige het is om de draagmuur te verwijderen.

Leeftijd van het pand

Hoe ouder het pand, hoe zwakker de constructie vaak is. Soms kan er extra werk nodig zijn voor de vervangende constructie of zelfs aan de fundering. In sommige gevallen, denk aan monumentale panden of panden in het beschermd stadszicht, is het verwijderen van een draagmuur helemaal niet mogelijk, omdat hiervoor geen toestemming verleend wordt.

Wat klanten over Sloop Concurrent zeggen

Sloop Concurrent zou natuurlijk nergens zijn zonder haar klanten. Dit is wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Joost van Aspen Particulier

Sloopwerkzaamheden door Sloop Concurrent uit laten voeren. Aardige gasten en goed werk afgeleverd. Zeker een aanrader!

Naomi Gonzales Particulier

Onze draagmuur laten verwijderen door Sloopbedrijf Sloop Concurrent. Alles goed gegaan en zeer content met het eindresultaat.

Ching Hui Bedrijf

Wij hadden last van onze schoorsteen. Deze vakkundig laten verwijderen door dit professionele sloopbedrijf. Alles volgens plan afgehandeld.

  Sloop Concurrent: Certificeringen en verzekeringen

  Als u het sloopwerk door Sloop Concurrent laat uitvoeren, dan kunt u op een fijne samenwerking rekenen. Sloop Concurrent is namelijk goed verzekerd. Wij maken gebruik van een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering), wat inhoudt dat wij verzekert zijn voor materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Wij hebben tot op heden nog nooit gebruik hoeven te maken van deze verzekering maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere.

  Sloop Concurrent is ook een erkend leerbedrijf en leiden de vakmannen van de toekomst op. Zo worden al onze slopers intern opgeleid en besteden wij geen werk uit. Dit ziet u niet alleen terug in de totale kosten maar ook in het eindresultaat. 

  Bij het slopen van objecten moet er altijd rekening gehouden worden met asbest. Wij zijn dan ook in het bezit van het dNAA-certificaat. Hierdoor mogen wij asbest verwijderen en dit doen wij dan ook veilig en verantwoord.

  VCA ISO 9001 Logo
  Verzekering Klaverblad logo
  dNAA logo
  Erkend leerbedrijf logo

  Draagmuur verwijderen door Sloop Concurrent

  Wilt u een draagmuur in uw woning of bedrijfspand laten verwijderen? Kies ervoor dit intensieve project uit te laten voeren door de ervaren specialisten van Sloop Concurrent. Onze experts voorzien u graag van gratis en vrijblijvend advies inclusief een gedetailleerde offerte en staan voor u klaar om met u mee te denken. Uw wensen gecombineerd met ons vakmanschap maakt het project tot een gegarandeerd succes!

  Neem voor meer informatie of een gratis en vrijblijvende offerte contact met ons op. Ons contactformulier vindt u op deze website. Per e-mail zijn wij bereikbaar op: info@sloop-concurrent.nl en u kunt ons bellen op telefoonnummer: 06-40125121.

  Sloop Concurrent

  Olivierstraat 16, 2021BL Haarlem

  Scroll naar boven