Olivierstraat 16

2021BL Haarlem

Heeft u vragen?

(06) 4012 5121

E-mail versturen

info@sloop-concurrent.nl

Constructieberekening draagmuur

OVER SLOOP CONCURRENT

Offerte aanvragen?

INHOUDSOPGAVE

Een belangrijk vereiste voor het laten verwijderen van een draagmuur is de zogeheten constructieberekening. Deze berekening toont aan dat u met aanpassingen aan de dragende constructie voldoet aan de gestelde wet- en regelgeving volgens het Bouwbesluit. Meer informatie over de constructieberekening leest u hier.

Balken plaatsen na constructieberekening

Waarom een constructieberekening laten maken?

Een omgevingsvergunning is verplicht bij vrijwel alle werkzaamheden aan een draagmuur. Omdat deze werkzaamheden effect kunnen hebben op de dragende constructie van het pand en dit wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de overheid. De constructieberekening is een onderdeel van de aanvraag van de omgevingsvergunning. Waarom de constructieberekening ten behoeve van de omgevingsvergunning? Dat leggen we uit:

 • Om grote fouten en daarmee onnodige bouwkosten te voorkomen;
 • Het verkleinen van de kans op verzakking en daarmee het ontstaan van scheuren;
 • Veiligheid zoveel als mogelijk waarborgen.

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Voordat wij voor u aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten hoe Sloop Concurrent te werk gaat? Hieronder vindt u een eenvoudige stappenplan. Wij ontzien u van A tot Z.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Project inplannen

Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de sloopwerkzaamheden met u in

Uitvoering werkzaamheden

Onze medewerkers gaan aan de slag. Wij leveren het project pas op, wanneer u 100% tevreden bent

Sloop Concurrent - Het complete sloopbedrijf
draagmuur-verwijderen

Kosten constructieberekening draagmuur verwijderen

De constructieberekening is van groot belang wanneer u overweegt om een draagmuur (gedeeltelijk) te laten verwijderen. De constructieberekening is een vereist onderdeel voor het aanvragen van een omgevingsvergunning. Met de constructieberekening toont u aan dat u voldoet aan de veiligheidseisen uit het Bouwbesluit. Sloop Concurrent werkt met een eigen constructeur, ruim ervaren en zeer professioneel. Uw voordeel is dat we daarom de kosten voor het laten maken van de constructieberekening laag kunnen houden voor u. Deze kosten liggen zo tussen de €150,- en €200,-.

Wenst u gebruik te maken van een eigen constructeur naar uw voorkeur? Houd in dat geval rekening met hogere kosten, denk aan tussen de €300,- tot wel €750,-.

Wat staat er in een constructieberekening?

Zoals u hebt kunnen lezen bestaat een constructieberekening dus niet uit één berekening, maar uit meerdere berekeningen die samen een totaalbeeld geven van de situatie na de verbouwing. De complete constructieberekening voor een draagmuur bestaat doorgaans uit:

 • Voorschriften en geldende wet- en regelgeving;
 • Overige uitgangspunten;
 • Berekening van de constructie;
 • Gewichtsberekening;
 • Belastingen op de constructie;
 • Berekening oplegging en invloeden op de bestaande constructie.

Het kan zijn dat bovenstaande berekeningen worden aangevuld met verschillende (bouw)tekeningen om deze kracht bij te zetten.
De volledige constructieberekening kan worden verzorgd door de ervaren en vakkundige constructeur van Sloop Concurrent.

Over Sloop Concurrent

Sloop Concurrent is een sloopbedrijf met een landelijke dekking. Onze gecertificeerde slopers voorzien heel Nederland van kwalitatief en correct sloopwerk. Met meerdere steunpunten door heel Nederland, kunnen wij u snel van dienst zijn. Onze 100 vakbekwame slopers zijn u dan ook graag van dienst en door onze efficiënte manier van werken, kunnen wij u onze sloopwerkzaamheden betaalbaar aanbieden.

Dagelijks helpen wij zowel particulieren als bedrijven met het slopen, renoveren en repareren van verscheidene objecten. Hierbij kunt u denken aan totaalsloop maar ook voor het verwijderen van een draagmuur of schoorsteen draaien onze ervaren slopers hun handen niet om. Wij durven onszelf dan ook een full-service sloopbedrijf te noemen.

Medewerker Sloop Concurrent
Sloop Concurrent aan het werk
Landelijke dekking sloopbedrijf

Wat heeft de constructeur nodig voor de constructieberekening?

Nu weet u dat een constructieberekening een belangrijk en vereist onderdeel is voor de aanvraag van de omgevingsvergunning. Maar welke gegevens heeft onze constructeur nodig om de constructieberekening voor uw verbouwing op te maken? Van belang zijn:

 • Adresgegevens van het pand, aantal verdiepingen en eventuele andere relevante informatie;
 • Foto’s van de huidige situatie van het pand;
 • Bouwkundige tekeningen van het pand in de huidige staat welke op te vragen zijn via het gemeentearchief van uw gemeente. Ook bouwkundige tekeningen van het pand na de verbouwing zijn van belang voor de constructieberekening;
 • Dikte van eventuele voorgenomen te plaatsen wanden, vloeren e.a.;
 • Materiaalsoort voor eventuele voorgenomen te plaatsen wanden, vloeren e.a.;
 • Grondonderzoek – niet in iedere situatie vereist, maar is wel altijd een nuttige aanvulling op de constructieberekening;
 • Toelichting van uw wensen voor materiaalsoorten en andere zaken rondom de verbouwing.

Het is belangrijk dat de constructeur zo goed en volledig mogelijk geïnformeerd wordt over zowel de huidige situatie van het pand als de plannen en wensen voor en na de verbouwing. Zo kan de constructeur een compleet en doordacht constructierapport uitbrengen ten behoeve van de aanvraag van de omgevingsvergunning en als leidraad tijdens het project.

Hoe kom ik aan bouwkundige tekeningen van mijn pand?

Het overleggen van bouwtekeningen van uw woning of pand is een belangrijke en essentiële bron voor het maken van een juiste constructieberekening. In de meeste gevallen zijn bouwtekeningen reeds aanwezig in het gemeentearchief van uw gemeente en zijn deze voor een vrij lage prijs te verkrijgen. Zijn er geen bouwtekeningen van uw woning of pand aanwezig? Dan zullen deze gemaakt moeten worden door een erkend architect. De kosten hiervoor beginnen bij de €400,- en kunnen oplopen tot wel €1400,-.

Exacte kosten weten? Vraag een offerte aan

Wilt u weten wat het slopen u gaat kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte via de e-mail. Wilt u liever dat wij u voorzien van een offerte bij u op locatie? Dan is dit natuurlijk geen probleem!

Snel uw constructieberekening binnen via Sloop Concurrent

Het maken van een constructieberekening is een zorgvuldig en secuur werk. Sloop Concurrent heeft een eigen constructeur in dienst die zich volledig inzet voor het maken van constructieberekeningen. Daardoor is onze doorlooptijd sneller dan gemiddeld en kunnen wij in de meeste gevallen binnen 5 weken uw constructieberekening al leveren. Is uw situatie anders en is het van belang dat de constructieberekening sneller af is? Neem contact op met onze experts om de mogelijkheden door te nemen.

Stappenplan aanvragen constructieberekening

Wilt u een draagmuur laten verwijderen en hebt u hiervoor een constructieberekening nodig om de aanvraag van de omgevingsvergunning te kunnen (laten) doen? De constructeur van Sloop Concurrent helpt u hierbij. Middels onderstaande stappen ontvangt u van onze expert de vereiste constructieberekening.

Stap 1

Allereerst kunt u contact opnemen met onze vaklieden door middel van ons contactformulier, door te mailen of even met ons te bellen. Vertel ons uw wensen: wilt u alleen de constructieberekening ontvangen of wenst u aanvullend de aanvraag voor de omgevingsvergunning uit handen te geven en een gratis en vrijblijvende offerte van onze professionals ontvangen? Alles is mogelijk bij Sloop Concurrent.

Stap 2

Om uw constructieberekening te maken hebben we een aantal essentiële documenten en andere informatie nodig (zie bovenstaand). Na aanlevering van de gevraagde documentatie e.a. zal onze constructeur voor u aan de slag kunnen.

Stap 3

Maakt u gebruik van onze reguliere levertijd? Dan kunt u de constructieberekening binnen ongeveer 5 weken van ons verwachten. In de meeste gevallen zullen we deze per email naar u verzenden, tenzij u anders wenst. Heeft uw project haast? Dan kunt u gebruik maken van onze spoedlevering.

Stap 4

Aanvullend op bovenstaande stappen kunnen de vakmannen van Sloop Concurrent de aanvraag voor de omgevingsvergunning volledig voor u verzorgen. Zo hebt u hier zelf geen omkijken naar en onze experts houden u tijdens het proces op de hoogte van de vorderingen. Ideaal voor u? Neem contact met ons op!

Wat klanten over Sloop Concurrent zeggen

Sloop Concurrent zou natuurlijk nergens zijn zonder haar klanten. Dit is wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Joost van Aspen Particulier

Sloopwerkzaamheden door Sloop Concurrent uit laten voeren. Aardige gasten en goed werk afgeleverd. Zeker een aanrader!

Naomi Gonzales Particulier

Onze draagmuur laten verwijderen door Sloopbedrijf Sloop Concurrent. Alles goed gegaan en zeer content met het eindresultaat.

Ching Hui Bedrijf

Wij hadden last van onze schoorsteen. Deze vakkundig laten verwijderen door dit professionele sloopbedrijf. Alles volgens plan afgehandeld.

Constructieberekening als basis voor het stempelplan

Wat ook een onderdeel kan zijn van de constructieberekening is het zogeheten stempelplan. Een stempeling is de tijdelijke opvang van een draagmuur gedurende de sloop van de bestaande muur en het aanbrengen van de vervangende draagconstructie. De juiste wijze van bestempeling voorkomt het risico op verzakking met scheuren als gevolg.

Sloop Concurrent: Certificeringen en verzekeringen

Als u het sloopwerk door Sloop Concurrent laat uitvoeren, dan kunt u op een fijne samenwerking rekenen. Sloop Concurrent is namelijk goed verzekerd. Wij maken gebruik van een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering), wat inhoudt dat wij verzekert zijn voor materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Wij hebben tot op heden nog nooit gebruik hoeven te maken van deze verzekering maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere.

Sloop Concurrent is ook een erkend leerbedrijf en leiden de vakmannen van de toekomst op. Zo worden al onze slopers intern opgeleid en besteden wij geen werk uit. Dit ziet u niet alleen terug in de totale kosten maar ook in het eindresultaat. 

Bij het slopen van objecten moet er altijd rekening gehouden worden met asbest. Wij zijn dan ook in het bezit van het dNAA-certificaat. Hierdoor mogen wij asbest verwijderen en dit doen wij dan ook veilig en verantwoord.

VCA ISO 9001 Logo
Verzekering Klaverblad logo
dNAA logo
Erkend leerbedrijf logo

Constructieberekening door een professionele constructeur

Bent u voornemend om een draagmuur (gedeeltelijk) te laten verwijderen en wilt u dit tijdig voorbereiden? Begin dan met het laten maken van een constructieberekening door onze professionele en ruim ervaren constructeur. Binnen vijf weken bent u voorzien van uw constructieberekening en desgewenst kan Sloop Concurrent de aanvraag van de omgevingsvergunning voor uw project volledig in orde maken. Wel zo makkelijk!

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of vraag direct een constructieberekening aan. Dit kunt u doen via het contactformulier op deze website of per e-mail naar: info@sloop-concurrent.nl Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121.

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16, 2021BL Haarlem

Scroll naar boven