Olivierstraat 16

2021BL Haarlem

Heeft u vragen?

(06) 4012 5121

E-mail versturen

info@sloop-concurrent.nl

Constructieberekening

OVER SLOOP CONCURRENT

Offerte aanvragen?

INHOUDSOPGAVE

Een constructieberekening is voor bepaalde werkzaamheden van groot belang. In deze constructieberekening wordt onder andere berekend welke (vervangende) dragende constructie er dient te worden geplaatst; hoe zwaar moet dit zijn om het gewicht te kunnen dragen en welk materiaal werkt hiervoor het best. Sloop Concurrent werkt met een vaste constructeur die de constructieberekeningen voor ons verzorgd, dit is voor u voordeliger t.o.v. een zelfstandig werkende constructeur. Om u enigszins inzicht te geven in de gemiddelde kosten hebben we onderstaande tabel opgesteld:

Soort constructieberekeningGemiddelde prijs
Aanbouw€ 175 – € 500
Balkon€ 50 – € 375
Carport€ 100 – € 475
Dakkapel€ 100 – € 500
Erker€ 175 – € 500
Zonnepanelen€ 80 – € 190
Dakterras€ 50 – € 350
Uurloon eigen constructeur€ 50 – € 75
Woning op strookfundering€ 900 – € 1500
Constructie op funderingspalen€ 300 – € 700

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten welke exacte prijs u betaalt voor uw project? Vraag bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan!

Balken plaatsen na constructieberekening

Prijsopbouw constructieberekening

De prijsopbouw van de constructieberekening is ingedeeld in een aantal onderdelen. Omdat Sloop Concurrent werkt met een vaste constructeur, is het mogelijk u voor een voordeliger tarief de constructieberekening aan te bieden. Desondanks bestaat zo’n 55% van de totale kosten uit arbeidskosten. Omdat de constructieberekening gemaakt wordt met behulp van geavanceerde apparatuur, bestaat 40% van de totale kosten uit apparatuur- en softwarekosten. De overige 5% van de kosten zijn voorrijkosten.

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Voordat wij voor u aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten hoe Sloop Concurrent te werk gaat? Hieronder vindt u een eenvoudige stappenplan. Wij ontzien u van A tot Z.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Project inplannen

Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de sloopwerkzaamheden met u in

Uitvoering werkzaamheden

Onze medewerkers gaan aan de slag. Wij leveren het project pas op, wanneer u 100% tevreden bent

Prijsbepalende factoren constructieberekening

Wanneer u een constructieberekening dient te laten maken t.b.v. de vergunningsaanvraag bij het Omgevingsloket of ter optimalisatie van uw verbouwing zijn er twee factoren die op de prijs van invloed zijn:

  • De ervaring van de constructeur: Bent u aan het rondkijken naar een constructeur? Dan is het goed om te weten dat zelfstandig werkende constructeurs hun tarief o.a. bepalen aan de hand van hun opgedane ervaring in de loop der jaren. Hierdoor kan de prijs per constructeur enorm verschillen.
  • Het soort project: De kosten voor de constructeur bedragen zo’n 1-2% van de totale verbouwingskosten. Dit betekent hoe groter het project, hoe hoger deze kosten uitvallen.

Over Sloop Concurrent

Sloop Concurrent is een sloopbedrijf met een landelijke dekking. Onze gecertificeerde slopers voorzien heel Nederland van kwalitatief en correct sloopwerk. Met meerdere steunpunten door heel Nederland, kunnen wij u snel van dienst zijn. Onze 100 vakbekwame slopers zijn u dan ook graag van dienst en door onze efficiënte manier van werken, kunnen wij u onze sloopwerkzaamheden betaalbaar aanbieden.

Dagelijks helpen wij zowel particulieren als bedrijven met het slopen, renoveren en repareren van verscheidene objecten. Hierbij kunt u denken aan totaalsloop maar ook voor het verwijderen van een draagmuur of schoorsteen draaien onze ervaren slopers hun handen niet om. Wij durven onszelf dan ook een full-service sloopbedrijf te noemen.

Medewerker Sloop Concurrent
Sloop Concurrent aan het werk

Handige bespaartips

Het is van groot belang dat de constructieberekening wordt gemaakt door een gediplomeerde constructeur. Het voelt misschien alsof u een flink bedrag betaalt voor een berekening en tekening, maar het is belangrijk dat de constructie in zeer goede staat blijft om bouwfouten te voorkomen en daarmee toekomstige schade te voorkomen. Onderstaande tips kunt u gebruiken om de prijs voor de constructieberekening enigszins te drukken:

  • Regionale constructeur: Het kan zijn dat een constructeur in de nabije regio geen of lagere voorrijkosten rekent.
  • Een grote klus: Overweegt u om in de komende jaren meerdere projecten uit te voeren in uw woning waarbij een constructieberekening nodig is? Maak van de meerdere kleine projecten één geheel project, zodat er slechts eenmalig een constructieberekening dient te worden opgemaakt.

Exacte kosten weten? Vraag een offerte aan

Wilt u weten wat het slopen u gaat kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte via de e-mail. Wilt u liever dat wij u voorzien van een offerte bij u op locatie? Dan is dit natuurlijk geen probleem!

Waarom een constructieberekening laten maken

De constructieberekening is een heel belangrijk onderdeel van de verbouwing. In de constructieberekening wordt o.a. berekend hoeveel gewicht de (vervangende) dragende constructie moet kunnen dragen om aan de regelgeving en veiligheidseisen te voldoen, maar ook van welk materiaal de constructie het best kan worden gemaakt.

Bij werkzaamheden die effect hebben op de dragende constructie is een constructieberekening vereist om verzekerd te zijn en een geldige vergunning te verkrijgen bij het Omgevingsloket alvorens de start van de werkzaamheden plaatsvindt.

Sloopwerk door Sloop Concurrent

Wat klanten over Sloop Concurrent zeggen

Sloop Concurrent zou natuurlijk nergens zijn zonder haar klanten. Dit is wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Joost van Aspen Particulier

Sloopwerkzaamheden door Sloop Concurrent uit laten voeren. Aardige gasten en goed werk afgeleverd. Zeker een aanrader!

Naomi Gonzales Particulier

Onze draagmuur laten verwijderen door Sloopbedrijf Sloop Concurrent. Alles goed gegaan en zeer content met het eindresultaat.

Ching Hui Bedrijf

Wij hadden last van onze schoorsteen. Deze vakkundig laten verwijderen door dit professionele sloopbedrijf. Alles volgens plan afgehandeld.

Zelf een constructieberekening maken

Is het mogelijk zelf een constructieberekening te maken voor een verbouwing en/of vergunningsaanvraag? Om een constructieberekening te kunnen maken moet de daarvoor benodigde kennis en software voor u tot uw beschikking zijn. Het gaat tenslotte om de veiligheid van uw woning en het verzekerd zijn voor eventuele schade tijdens de verbouwing én daarna.

Hierover dient u te beschikken om zelf een constructieberekening te maken:

Constructieve kennis

Zonder deze constructieve kennis is het maken van een constructieberekening niet mogelijk. De meeste constructeurs hebben een HBO of WO opleiding civiele techniek gevolgd.

Juiste regelgeving

Het is van belang om op de hoogte te zijn van de juiste en meest recente regelgeving, wanneer de berekening niet aan deze regelgeving voldoet zal het worden afgekeurd door de gemeente. Werk altijd volgens de meest recente Eurocodes.

Software

Tegenwoordig worden constructieberekeningen gemaakt a.d.h.v. geavanceerde rekensoftware. Dergelijke software is vaak enorm kostbaar. Er zijn verschillende programma’s op de markt beschikbaar waarbij het mogelijk is per gebruik te betalen, in plaats van het volledig aanschaffen van nieuwe software.

Voordelen constructieberekening door constructeur

Het zelf maken van de constructieberekening is dus enkel mogelijk wanneer u over de daarvoor benodigde kennis beschikt. Wanneer dit niet het geval is raden we u aan de constructieberekening door een ervaren constructeur te laten opmaken. Dit geeft u de nodige voordelen, namelijk:

  • Een gediplomeerd constructeur is vaak ervaren met vergunningsaanvragen;
  • Een constructeur is verzekerd tegen eventuele berekeningsfouten;
  • Een constructeur bezit over de benodigde kennis om een doordacht en goed ontwerp te maken.

Sloop Concurrent: Certificeringen en verzekeringen

Als u het sloopwerk door Sloop Concurrent laat uitvoeren, dan kunt u op een fijne samenwerking rekenen. Sloop Concurrent is namelijk goed verzekerd. Wij maken gebruik van een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering), wat inhoudt dat wij verzekert zijn voor materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Wij hebben tot op heden nog nooit gebruik hoeven te maken van deze verzekering maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere.

Sloop Concurrent is ook een erkend leerbedrijf en leiden de vakmannen van de toekomst op. Zo worden al onze slopers intern opgeleid en besteden wij geen werk uit. Dit ziet u niet alleen terug in de totale kosten maar ook in het eindresultaat. 

Bij het slopen van objecten moet er altijd rekening gehouden worden met asbest. Wij zijn dan ook in het bezit van het dNAA-certificaat. Hierdoor mogen wij asbest verwijderen en dit doen wij dan ook veilig en verantwoord.

VCA ISO 9001 Logo
Verzekering Klaverblad logo
dNAA logo
Erkend leerbedrijf logo

Vrijblijvende offerte aanvragen

Hebt u voor uw verbouwing of het aanvragen van een vergunning t.b.v. een verbouwing een constructieberekening nodig? Onze constructeur help u verder! Kunt u niet wachten met verbouwen? Begin dan met het laten maken van een constructieberekening door onze vakbekwame en ruim ervaren constructeur! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of vraag direct een constructieberekening aan. Vul ons contactformulier in op deze website, bel ons op 06-40125121 of stuur een e-mail aan info@sloop-concurrent.nl.

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16, 2021BL Haarlem

Scroll naar boven