Olivierstraat 16

2021BL Haarlem

Heeft u vragen?

(06) 4012 5121

E-mail versturen

info@sloop-concurrent.nl

Draagmuur herkennen

OVER SLOOP CONCURRENT

Offerte aanvragen?

INHOUDSOPGAVE

Wilt u één of meerdere muren in uw woning of pand laten slopen, maar bent u er niet zeker van of het een draagmuur betreft? Het is in zo’n geval goed om te weten hoe u een draagmuur herkent en waar u op dient te letten. Hierover leest u onderstaand meer informatie.

draagmuur verwijderen vergunning

Wat is een draagmuur?

Een draagmuur is een muur waarop een of meerdere (draag)balken van de dragende constructie van uw woning of pand rusten. De draagmuur is dus van groot belang, omdat dit een onderdeel van de basis is van de stabiliteit en veiligheid van uw woning of pand. Het is van daarom essentieel dat de dragende constructie intact blijft óf op de juiste manier aangepast wordt alvorens een draagmuur verwijderd wordt. Wanneer dit niet gedaan wordt kan er (ernstige) schade optreden aan de dragende constructie van uw woning wat zorgt voor een onveilige situatie.

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Voordat wij voor u aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten hoe Sloop Concurrent te werk gaat? Hieronder vindt u een eenvoudige stappenplan. Wij ontzien u van A tot Z.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Project inplannen

Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de sloopwerkzaamheden met u in

Uitvoering werkzaamheden

Onze medewerkers gaan aan de slag. Wij leveren het project pas op, wanneer u 100% tevreden bent

Draagmuur laten verwijderen

Waarom een draagmuur verwijderen?

Er zijn verschillende situaties waarin het verwijderen van een draagmuur voldoende effect heeft om de gewenste resultaten in uw woning of pand te behalen. Wat zijn nu de grootste voordelen die u kunt behalen met het laten verwijderen van een draagmuur? 

 • Grote open ruimte creëren
  Het creëren van een grote open ruimte geeft niet alleen meer leefruimte, maar ook meer vrijheid om de ruimte naar wens aan te passen en in te richten.
 • Woningwaarde verhogen
  Het laten verwijderen van een draagmuur zorgt voor meer ruimte, dit geeft meer mogelijkheden aan een pand als het gaat om indeling en inrichting.
 • Relatief betaalbare verbouwing
  Het project is relatief klein en betaalbaar vergeleken met een algehele verbouwing.

Over Sloop Concurrent

Sloop Concurrent is een sloopbedrijf met een landelijke dekking. Onze gecertificeerde slopers voorzien heel Nederland van kwalitatief en correct sloopwerk. Met meerdere steunpunten door heel Nederland, kunnen wij u snel van dienst zijn. Onze 100 vakbekwame slopers zijn u dan ook graag van dienst en door onze efficiënte manier van werken, kunnen wij u onze sloopwerkzaamheden betaalbaar aanbieden.

Dagelijks helpen wij zowel particulieren als bedrijven met het slopen, renoveren en repareren van verscheidene objecten. Hierbij kunt u denken aan totaalsloop maar ook voor het verwijderen van een draagmuur of schoorsteen draaien onze ervaren slopers hun handen niet om. Wij durven onszelf dan ook een full-service sloopbedrijf te noemen.

Medewerker Sloop Concurrent
Sloop Concurrent aan het werk
Sloop Concurrent - Het complete sloopbedrijf
Draagmuur verwijderen
Medewerker Sloop Concurrent met kraan

Draagmuur herkennen: waar op te letten?

Het herkennen van een draagmuur in uw woning of pand kan lastig zijn wanneer u zelf geen ervaring hebt als doe-het-zelver of klusser. Meestal is een dragende muur te herkennen aan zijn dikte. Een draagmuur heeft vaak een minimale dikte van 10 centimeter. Een draagmuur loop meestal in de woning van boven naar beneden door. Vind u het toch lastig om te achterhalen of de muur die u wenst te verwijderen wel of geen draagmuur is? Neem dan de bouwtekeningen van uw pand er eens bij, daar kunt u ook heel wat wijzer van worden.

Laat altijd een expert beoordelen of de muur die u wenst te verwijderen wel of geen dragende muur is. Wanneer u onvoorbereid tóch een draagmuur gaat (laten) verwijderen, kunnen de negatieve gevolgen voor uw woning of pand zeer groot zijn.

Verschillende manieren om een draagmuur te herkennen

We raden u aan om altijd een expert te laten beoordelen of de muur die u wenst te verwijderen wel of geen onderdeel is van de dragende constructie van uw woning. Het herkennen van een draagmuur kan aan de hand van enkele handvatten.

Draagmuur herkennen met behulp van bouwtekeningen

Op de bouwtekening is met behulp van een legenda vaak aangegeven welke muren onderdeel zijn van de dragende constructie van een pand. Indien dit niet het geval is, kunnen onze vaklieden u hiermee verder helpen.

Draagmuur herkennen door de dikte van de muur

In de meeste gevallen is een draagmuur minstens 10 centimeter dik, oplopend tot wel 20 centimeter.

Draagmuur herkennen door te kijken naar de fundering

Door te kijken naar de fundering van uw pand kan er een hoop duidelijk worden wat betreft dragende muren. Wanneer de muur door loopt naar de bovengelegen verdieping is de kans groot dat het een draagmuur betreft. Is de muur onderdeel van de buitengevel? Ook dan is het een draagmuur.

Draagmuur herkennen door het geluid

Wanneer u op een draagmuur klopt, klinkt deze massief. Dit is een herkenbaar geluid voor ervaren klussers of doe-het-zelvers.

Draagmuur herkennen door naar de balken te kijken

Wanneer de balken van de vloer eindigen in de muur, is deze muur in vrijwel alle gevallen ook een onderdeel van de dragende constructie van de woning.

Draagmuur herkennen door de naden te volgen

Staat de muur die u wenst te verwijderen haaks op de vloerbalken? Dan is het aannemelijk dat dit een draagmuur betreft.

Exacte kosten weten? Vraag een offerte aan

Wilt u weten wat het slopen u gaat kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte via de e-mail. Wilt u liever dat wij u voorzien van een offerte bij u op locatie? Dan is dit natuurlijk geen probleem!

Draagmuur laten verwijderen
Sloopwerk door Sloop Concurrent
Sloopwerk door heel Nederland

Een professioneel bedrijf naar uw draagmuur laten kijken

Neem het zekere voor het onzekere en zorg dat een professional de muur die u wenst te verwijderen beoordeelt. Wanneer een draagmuur verwijderd wordt zonder de daarbij behorende voorzorgsmaatregelen kan dit ernstige gevolgen hebben voor uw woning of pand, zelfs tot aan instortingsgevaar. Een risico wat u beter niet kunt en wilt lopen, want bij ieder project geldt: veiligheid gaat voorop.

Het betreft een draagmuur, wat nu?

Is er door een ervaren professional vastgesteld dat de muur die u wenst te verwijderen een draagmuur is? Dan is het goed om volgens een aantal stappen te werk te gaan alvorens u de draagmuur kunt laten verwijderen. 

Sloop Concurrent hanteert een succesvol stappenplan om het project efficiënt uit te kunnen voeren:

 • Goede voorbereiding
  Het verwijderen van een draagmuur is een flink project. Het is daarom zeer belangrijk om vooraf goed in kaart te brengen wat het uiteindelijke gewenste resultaat is. Dit doen we door samen met u een aantal vragen door te nemen en uw antwoorden en de bouwtechnische mogelijkheden te combineren tot het perfecte bouwplan.
 • Constructieberekening maken
  Wanneer blijkt dat het gaat om een draagmuur is een constructieberekening nodig om een benodigde vergunning aan te vragen bij uw gemeente.
 • Stempelplan voor stempels
  Een stempelplan is een plan voor de tijdelijke opvang van een draagmuur gedurende de sloop van de bestaande muur en het aanbrengen van de vervangende draagconstructie. De juiste wijze van bestempeling voorkomt het risico op verzakking met scheuren als gevolg.
 • Vergunning aanvragen
  Met de bovengenoemde constructieberekening kunt u de aanvraag bij de gemeente indienen. De specialisten van Sloop Concurrent kunnen dit proces indien gewenst voor u verzorgen.
 • Stalen constructie plaatsen
  De stalen constructie zoals deze berekend is in de constructieberekening wordt nu geplaatst. Deze dient ter blijvende ondersteuning van de dragende constructie om het gewicht van de verwijderde draagmuur te kunnen dragen. Onze specialisten zorgen voor een professionele plaatsing van de stalen constructie onder strenge veiligheidseisen.

Vergunning verplicht bij het verwijderen van een draagmuur?

Het laten verwijderen van een draagmuur is een flink project en een aanpassing aan de veiligheid van uw woning of pand. Daarom is er vrijwel altijd een vergunning nodig. Omdat de draagmuur een gedeelte is van de constructie van uw woning of bedrijfspand wil de overheid zicht houden op de veiligheid van uw woning of pand. Het (laten) maken van een constructieberekening en het aanvragen van een omgevingsvergunning is altijd een onderdeel van het proces bij het laten verwijderen van een draagmuur.

Sloop Concurrent: Certificeringen en verzekeringen

Als u het sloopwerk door Sloop Concurrent laat uitvoeren, dan kunt u op een fijne samenwerking rekenen. Sloop Concurrent is namelijk goed verzekerd. Wij maken gebruik van een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering), wat inhoudt dat wij verzekert zijn voor materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Wij hebben tot op heden nog nooit gebruik hoeven te maken van deze verzekering maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere.

Sloop Concurrent is ook een erkend leerbedrijf en leiden de vakmannen van de toekomst op. Zo worden al onze slopers intern opgeleid en besteden wij geen werk uit. Dit ziet u niet alleen terug in de totale kosten maar ook in het eindresultaat. 

Bij het slopen van objecten moet er altijd rekening gehouden worden met asbest. Wij zijn dan ook in het bezit van het dNAA-certificaat. Hierdoor mogen wij asbest verwijderen en dit doen wij dan ook veilig en verantwoord.

VCA ISO 9001 Logo
Verzekering Klaverblad logo
dNAA logo
Erkend leerbedrijf logo

Wat klanten over Sloop Concurrent zeggen

Sloop Concurrent zou natuurlijk nergens zijn zonder haar klanten. Dit is wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Joost van Aspen Particulier

Sloopwerkzaamheden door Sloop Concurrent uit laten voeren. Aardige gasten en goed werk afgeleverd. Zeker een aanrader!

Naomi Gonzales Particulier

Onze draagmuur laten verwijderen door Sloopbedrijf Sloop Concurrent. Alles goed gegaan en zeer content met het eindresultaat.

Ching Hui Bedrijf

Wij hadden last van onze schoorsteen. Deze vakkundig laten verwijderen door dit professionele sloopbedrijf. Alles volgens plan afgehandeld.

Draagmuur laten onderzoeken door Sloop Concurrent

De beoordeling van muren in uw woning of pand alvorens u het project gaat uitdenken, is een veelvoorkomende klus voor de experts van Sloop Concurrent. Onze professionele vakmannen zijn ruim ervaren in alles wat te maken heeft met draagmuren. Zo kunt u bij Sloop Concurrent terecht voor het laten onderzoeken van uw muren ter controle op draagmuren, maar ook voor de eventuele benodigde constructieberekening, het uitvoeren van het sloopwerk en het opbouwen van uw wensen na de verbouwing.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of vraag direct een constructieberekening aan. Dit kunt u doen via het contactformulier op deze website of per e-mail naar: info@sloop-concurrent.nl Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121.

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16, 2021BL Haarlem

Scroll naar boven