Olivierstraat 16

2021BL Haarlem

Heeft u vragen?

(06) 4012 5121

E-mail versturen

info@sloop-concurrent.nl

Draagmuur gedeeltelijk verwijderen

OVER SLOOP CONCURRENT

Offerte aanvragen?

INHOUDSOPGAVE

Een veel gekozen project is het gedeeltelijk doorbreken van een draagmuur om zo ruimte te creëren voor een raam of deur. In sommige gevallen kan het gedeeltelijk verwijderen van een draagmuur ook al meer leefruimte creëren. Meer informatie over dit project leest u op deze pagina.

Sloopbedrijf Aalsmeer

Waarom een draagmuur gedeeltelijk verwijderen?

Het kan zijn dat het gedeeltelijk verwijderen van een draagmuur voldoende ruimte creëert om uw gewenste project tot een succes te maken. In deze situaties is het kiezen voor het gedeeltelijk doorbreken van een draagmuur de meest logische keuze:

 • Het maken van een extra raam;
 • Het maken van een extra deur;
 • Het maken van een doorgang;
 • Het maken van een open keuken;
 • De garage omtoveren tot een leefruimte.

Draagmuur gedeeltelijk verwijderen: vergunning nodig?

Ongeacht welke werkzaamheden er plaatsvinden aan de draagmuur, er is vrijwel altijd een omgevingsvergunning nodig. Omdat de draagmuur een gedeelte is van de constructie van uw woning of bedrijfspand, wil de overheid zicht houden op de veiligheid van uw woning/bedrijfspand. Het (laten) maken van een constructieberekening en het aanvragen van een omgevingsvergunning is dus ook vereist bij het gedeeltelijk verwijderen van een draagmuur.

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Voordat wij voor u aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten hoe Sloop Concurrent te werk gaat? Hieronder vindt u een eenvoudige stappenplan. Wij ontzien u van A tot Z.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Project inplannen

Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de sloopwerkzaamheden met u in

Uitvoering werkzaamheden

Onze medewerkers gaan aan de slag. Wij leveren het project pas op, wanneer u 100% tevreden bent

Sloop Concurrent - Het complete sloopbedrijf
Draagmuur verwijderen vergunning
Draagmuur gedeeltelijk verwijderen
draagmuur verwijderen

Zelf een draagmuur gedeeltelijk verwijderen

Het doorbreken of gedeeltelijk verwijderen van een draagmuur lijkt misschien een kleine klus, maar niets is minder waar. Ook aan het gedeeltelijk verwijderen van een draagmuur zijn risico’s verbonden. Het kan zijn dat de gedeeltelijke verwijdering van de draagmuur zorgt voor scheuren of verzakkingen in het pand. Wanneer hier niet snel genoeg op wordt ingegrepen is het mogelijk dat dit zich uit in een grotere schade, zelfs met instortingsgevaar in het uiterste geval.

Neem geen onnodige risico’s en zet uw veiligheid voorop. Kies ervoor om werkzaamheden aan uw draagmuren over te laten aan ervaren professionals van Sloop Concurrent. Wij garanderen niet alleen een veilige werksituatie, maar ook het beste resultaat voor uw project.

Grootste risico’s wanneer u zelf (gedeeltelijk) een draagmuur sloopt:

 • Er kunnen scheuren en verzakkingen in uw woning of pand ontstaan;
 • Er kan als gevolg van scheuren en verzakkingen ernstigere schade optreden met instortingsgevaar als gevolg;
 • Het krijgen van een flinke boete is een mogelijk gevolg wanneer u zelf een draagmuur (deels) sloopt zonder te voldoen aan de gestelde wet- en regelgeving.

Verschillende wensen en een goed ontwerp

Het gedeeltelijk verwijderen of doorbreken van een draagmuur vereist een goed doordacht plan. Het is daarom belangrijk om een ontwerp te laten maken van de situatie die u wenst te behalen met de verbouwplannen. Met een nauwkeurig en duidelijk ontwerp heeft u de basis voor de verbouwing al in handen. Op basis van het ontwerp zal er een constructieberekening, aanvraag van de omgevingsvergunning en een offerte ten behoeve van de werkzaamheden kunnen worden verzorgd.

Bespaar op de kosten met het ontwerp

Het is belangrijk dat uw project betaalbaar blijft. Een van de onderdelen waar u zelf invloed op hebt is het ontwerp van de situatie die u wenst te behalen met de verbouwing. Hoe uitdagender het ontwerp, hoe hoger de kosten voor het maken en uitvoeren van het ontwerp.

Ook met oog op de constructie kan er bespaard worden: onze constructeur bekijkt welke aanpassingen er nodig zijn om de huidige constructie te behouden en aan te passen naar de nieuwe situatie. Dit geniet de voorkeur t.o.v. een geheel nieuwe constructie, wat logischer wijs een veel kostbaardere klus is.

Uw wensen uitgetekend in een duidelijk ontwerp

Het ontwerp van uw project kunnen de experts van Sloop Concurrent geheel verzorgen in samenwerking met onze eigen constructeur. De constructieberekening is de basis voor het ontwerp van de nieuwe situatie. Onze constructeur bekijkt zorgvuldig welke aanpassingen nodig zijn om de constructie volledig veilig en kwalitatief te ondersteunen.

Wat beïnvloedt het ontwerp?

Iedere situatie is anders en daarom is geen ontwerp hetzelfde. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op het ontwerp. Denk hierbij aan:

 • Persoonlijke wensen
  Uw persoonlijke wensen zijn van groot invloed op het ontwerp. De vakkundige professionals van Draagmuur Concurrent streven naar het zoveel mogelijk rekening houden met uw wensen. Hier geldt wel, hoe meer eisen aan het ontwerp, hoe kostbaar het ontwerp wordt.
 • De fundering
  Het is van groot belang dat de fundering van het pand de verbouwing aan kan. Wanneer de verbouwing te zwaar is voor de fundering, is een aanpassing aan de fundering noodzakelijk. Dit is vaak een kostbaar project.
 • Lengte van de doorbraak in de draagmuur
  Hier geldt; hoe langer de doorbraak, hoe complexer het ontwerp zal worden. Bij een langere doorbraak is het moeilijker om het gewicht te dragen op een vervangende constructie. Een doorbraak van een halve meter korter kan u soms duizenden euro’s schelen.
 • Het aantal verdiepingen boven de draagmuur
  Hoe minder verdiepingen er boven de draagmuur zitten, hoe beter. Bij het gedeeltelijk verwijderen van een draagmuur betekent dit dat de doorbraak dan minder gewicht hoeft te dragen.

Over Sloop Concurrent

Sloop Concurrent is een sloopbedrijf met een landelijke dekking. Onze gecertificeerde slopers voorzien heel Nederland van kwalitatief en correct sloopwerk. Met meerdere steunpunten door heel Nederland, kunnen wij u snel van dienst zijn. Onze 100 vakbekwame slopers zijn u dan ook graag van dienst en door onze efficiënte manier van werken, kunnen wij u onze sloopwerkzaamheden betaalbaar aanbieden.

Dagelijks helpen wij zowel particulieren als bedrijven met het slopen, renoveren en repareren van verscheidene objecten. Hierbij kunt u denken aan totaalsloop maar ook voor het verwijderen van een draagmuur of schoorsteen draaien onze ervaren slopers hun handen niet om. Wij durven onszelf dan ook een full-service sloopbedrijf te noemen.

Medewerker Sloop Concurrent
Sloopwerk door Sloop Concurrent
Draagmuur laten verwijderen

Hoe wordt de dragende constructie opgevangen tijdens de werkzaamheden?

Wanneer de experts van Sloop Concurrent uw draagmuur gedeeltelijk verwijderen, zijn er verschillende opties mogelijk. Onze constructeur streeft ernaar de meest efficiënte en veilige oplossing met een zo simpel mogelijk constructieontwerp te berekenen. De meest voorkomende opties zijn:

 • Stalen balken;
 • Houten balken;
 • Kolommen;
 • Onderslagbalken.

Kosten draagmuur gedeeltelijk verwijderen

De totale kosten voor het deels laten verwijderen van een draagmuur door ervaren professionals hangt vooral af van uw wensen, de grootte van het te verwijderen stuk draagmuur en de constructieve aanpassingen die er dienen plaats te vinden. Onderstaande tabel geeft een duidelijk overzicht:

Benodigd documentKostenindicatie
Constructieberekening€ 150 – € 200
Bouwtekening€ 400 – € 500 (max € 1400)
Stempelplan€ 250 – € 300
Legeskosten omgevingsvergunningAfhankelijk per gemeente, +/- € 350
MateriaalkostenKostenindicatie
Stalen balk€ 250 – € 500
Arbeidskosten (2 vakmannen gerekend)Kostenindicatie
Het slopen van de draagmuur€ 750 – € 1150
Het plaatsen van een stalen balk€ 750 – € 1150
Het afvoeren van vrijgekomen afval en puin€ 200 – € 500

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijsindicatie, inclusief btw. Wanneer u een exacte prijsopgaaf wilt ontvangen raden wij u aan om een vrijblijvende offerte op te vragen.

Wat klanten over Sloop Concurrent zeggen

Sloop Concurrent zou natuurlijk nergens zijn zonder haar klanten. Dit is wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Joost van Aspen Particulier

Sloopwerkzaamheden door Sloop Concurrent uit laten voeren. Aardige gasten en goed werk afgeleverd. Zeker een aanrader!

Naomi Gonzales Particulier

Onze draagmuur laten verwijderen door Sloopbedrijf Sloop Concurrent. Alles goed gegaan en zeer content met het eindresultaat.

Ching Hui Bedrijf

Wij hadden last van onze schoorsteen. Deze vakkundig laten verwijderen door dit professionele sloopbedrijf. Alles volgens plan afgehandeld.

Sloop Concurrent: Certificeringen en verzekeringen

Als u het sloopwerk door Sloop Concurrent laat uitvoeren, dan kunt u op een fijne samenwerking rekenen. Sloop Concurrent is namelijk goed verzekerd. Wij maken gebruik van een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering), wat inhoudt dat wij verzekert zijn voor materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Wij hebben tot op heden nog nooit gebruik hoeven te maken van deze verzekering maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere.

Sloop Concurrent is ook een erkend leerbedrijf en leiden de vakmannen van de toekomst op. Zo worden al onze slopers intern opgeleid en besteden wij geen werk uit. Dit ziet u niet alleen terug in de totale kosten maar ook in het eindresultaat. 

Bij het slopen van objecten moet er altijd rekening gehouden worden met asbest. Wij zijn dan ook in het bezit van het dNAA-certificaat. Hierdoor mogen wij asbest verwijderen en dit doen wij dan ook veilig en verantwoord.

VCA ISO 9001 Logo
Verzekering Klaverblad logo
dNAA logo
Erkend leerbedrijf logo

Draagmuur gedeeltelijk laten verwijderen door Sloop Concurrent

Wenst u een draagmuur in uw woning of (bedrijfs-)pand gedeeltelijk te laten verwijderen om een extra raam of open keuken te creëren? Kies ervoor om specialisten dit project voor u uit te laten voeren om uw project een succes te maken. De professionals van Sloop Concurrent voorzien u gratis en vrijblijvend van een offerte en staan klaar om uw vragen te beantwoorden. Neem voor meer informatie of een gratis en vrijblijvende offerte contact met ons op. Ons contactformulier vindt u op deze website. Per e-mail zijn wij bereikbaar op: info@sloop-concurrent.nl en u kunt ons bellen op telefoonnummer: 06-40125121.

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16, 2021BL Haarlem

Scroll naar boven