Olivierstraat 16

2021BL Haarlem

Heeft u vragen?

(06) 4012 5121

E-mail versturen

info@sloop-concurrent.nl

Draagmuur verwijderen en balk plaatsen

OVER SLOOP CONCURRENT

Offerte aanvragen?

INHOUDSOPGAVE

Bij het verwijderen van een draagmuur is het van belang dat er een vervangende constructie wordt geplaatst om het gewicht van de draagmuur over te nemen. In de meeste gevallen wordt hier een houten of stalen balk voor geplaatst. Meer informatie over de werkwijze van de experts van Sloop Concurrent, de kosten voor dit project en waarom u kiest voor Sloop Concurrent leest u hier.

draagmuur verwijderen

Gaat het om een draagmuur?

Het laten plaatsen van een balk ten behoeve van de dragende constructie met oog op het verwijderen van een draagmuur, is alleen van belang wanneer de muur daadwerkelijk een draagmuur betreft. Is dit niet het geval? Dan scheelt dit een hoop werk, tijd én kosten. Laat daarom altijd goed controleren of de muur die u voornemend bent te laten verwijderen écht een draagmuur is.

Tips om een draagmuur te herkennen:

De bouwkundige tekeningen van uw woning of bedrijfspand kunt u gebruiken om te onderzoeken of de te verwijderen muur wel of geen draagmuur is. Let hierbij onder andere op onderstaande punten:

  • De muur loopt door naar de bovenliggende verdieping;
  • De muur is minstens 20 centimeter dik;
  • De muur klinkt massief wanneer u erop klopt;
  • De muur is een buitengevel;
  • De balken van de vloer eindigen in de muur;
  • De muur is een buitengevel;
  • De muur is gemaakt van baksteen, beton of kalkzand.

Laat het controleren van een draagmuur altijd doen door een ervaren professional! Sloop Concurrent heeft kundige en ervaren vaklieden in huis om deze controle voor u te verzorgen.

 

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Voordat wij voor u aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten hoe Sloop Concurrent te werk gaat? Hieronder vindt u een eenvoudige stappenplan. Wij ontzien u van A tot Z.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Project inplannen

Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de sloopwerkzaamheden met u in

Uitvoering werkzaamheden

Onze medewerkers gaan aan de slag. Wij leveren het project pas op, wanneer u 100% tevreden bent

Draagmuur verwijderen vergunning
Sloopwerkzaamheden met kraan

Is er een vergunning nodig om een balk te laten plaatsen?

Ongeacht welke werkzaamheden er plaatsvinden aan de draagmuur, er is vrijwel altijd een vergunning nodig. Omdat de draagmuur een gedeelte is van de constructie van uw woning of (bedrijfs-)pand wil de overheid zicht houden op de veiligheid van uw woning/bedrijfspand. Het (laten) maken van een constructieberekening, stempelplan en het aanvragen van een omgevingsvergunning is dus ook vereist bij het verwijderen van een draagmuur.

Zonder vergunning draagmuur verwijderen en stalen balk plaatsen

Hebt u al een draagmuur verwijderd zonder dat daar een vergunning voor afgegeven was door uw gemeente óf overweegt u de regels te omzeilen en zonder vergunning een draagmuur te verwijderen? Wees gewaarschuwd voor de mogelijke gevolgen! U riskeert hiermee de veiligheid van uzelf én anderen in uw (nabije) omgeving.

Let op: altijd een omgevingsvergunning nodig!

Zoals we eerder benoemd hebben heeft de overheid een controlerende rol als het gaat om de veiligheidseisen voor de constructie van woningen en panden in Nederland. Wanneer u zich niet aan de gestelde wet- en regelgeving houdt, zal hier minimaal een boete tegenover staan. Doe daarom altijd de vergunningscheck via het omgevingsloket of informeer u goed via uw gemeente.

Over Sloop Concurrent

Sloop Concurrent is een sloopbedrijf met een landelijke dekking. Onze gecertificeerde slopers voorzien heel Nederland van kwalitatief en correct sloopwerk. Met meerdere steunpunten door heel Nederland, kunnen wij u snel van dienst zijn. Onze 100 vakbekwame slopers zijn u dan ook graag van dienst en door onze efficiënte manier van werken, kunnen wij u onze sloopwerkzaamheden betaalbaar aanbieden.

Dagelijks helpen wij zowel particulieren als bedrijven met het slopen, renoveren en repareren van verscheidene objecten. Hierbij kunt u denken aan totaalsloop maar ook voor het verwijderen van een draagmuur of schoorsteen draaien onze ervaren slopers hun handen niet om. Wij durven onszelf dan ook een full-service sloopbedrijf te noemen.

Medewerker Sloop Concurrent
Sloop Concurrent aan het werk
Kosten draagmuur verwijderen

Kosten stalen balk plaatsen

De totale kosten voor het laten verwijderen van een draagmuur en het laten plaatsen van een stalen balk hangen dus vooral af van uw wensen, de grootte van de te verwijderen draagmuur en de constructieve aanpassingen die er dienen plaats te vinden. Onderstaande tabel geeft een globaal overzicht over de verschillende kosten die bij dit project komen kijken:

Benodigd documentKostenindicatie
Constructieberekening€ 150 – € 200
Bouwtekening€ 400 – € 500 (max € 1400)
Stempelplan€ 250 – € 300
Legeskosten omgevingsvergunningAfhankelijk per gemeente, +/- € 350
MateriaalkostenKostenindicatie
Stalen balk€ 250 – € 500
Arbeidskosten (2 vakmannen gerekend)Kostenindicatie
Het slopen van de draagmuur€ 750 – € 1150
Het plaatsen van een stalen balk€ 750 – € 1150
Het afvoeren van vrijgekomen afval en puin€ 200 – € 500

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijsindicatie, inclusief btw. Wanneer u een exacte prijsopgaaf wilt ontvangen raden wij u aan om een vrijblijvende offerte op te vragen.

Exacte kosten weten? Vraag een offerte aan

Wilt u weten wat het slopen u gaat kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte via de e-mail. Wilt u liever dat wij u voorzien van een offerte bij u op locatie? Dan is dit natuurlijk geen probleem!

Prijsbepalende factoren draagmuur verwijderen en draagbalk plaatsen

Het verwijderen van een draagmuur en het laten plaatsen van een draagbalk hoeft u in het meest gunstige geval niet al te veel te kosten. Maar afhankelijk van de bevindingen van onze experts of van uzelf kunnen de kosten wel oplopen. Hier leest u de meest prijsbepalende factoren:

Uit welk materiaal bestaat de te verwijderen draagmuur?

Hoe stugger en harder het materiaal waarvan de muur gemaakt is, hoe lastige het is om de draagmuur te verwijderen.

Lengte van de te verwijderen draagmuur

Het verwijderen van een korte draagmuur is vaak sneller en gemakkelijker uit te voeren dan de sloop van een lange draagmuur. In het algemeen geldt: hoe langer de draagmuur, hoe meer aanpassingen aan de constructie van de woning om deze veilig te houden.

Aantal verdiepingen boven draagmuur

Hoe meer gewicht de draagmuur draagt, hoe duurder de aanpassingen aan de constructie om de veiligheid te kunnen behouden. Meer aanpassingen aan de constructieve basis, betekent ook meer kosten om uiteindelijk de draagmuur te kunnen verwijderen.

Sloopwerk door Sloop Concurrent

Wat klanten over Sloop Concurrent zeggen

Sloop Concurrent zou natuurlijk nergens zijn zonder haar klanten. Dit is wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Joost van Aspen Particulier

Sloopwerkzaamheden door Sloop Concurrent uit laten voeren. Aardige gasten en goed werk afgeleverd. Zeker een aanrader!

Naomi Gonzales Particulier

Onze draagmuur laten verwijderen door Sloopbedrijf Sloop Concurrent. Alles goed gegaan en zeer content met het eindresultaat.

Ching Hui Bedrijf

Wij hadden last van onze schoorsteen. Deze vakkundig laten verwijderen door dit professionele sloopbedrijf. Alles volgens plan afgehandeld.

Werkwijze stalen balk plaatsen na verwijderen draagmuur

Het is belangrijk om vanaf de eerste stap zorgvuldig te werk te gaan bij het verwijderen van een draagmuur. Sloop Concurrent werkt volgens een vaste werkwijze die ons vele tevreden klanten heeft opgeleverd. Wij gaan te werk volgens onderstaande stappen.

1. Betreft het een draagmuur?

Is de muur die u wenst te verwijderen daadwerkelijk een draagmuur? Dit onderzoeken we door de bouwtekening van uw woning of (bedrijfs)pand nauwkeurig erop na te slaan.

2. Goede voorbereiding

Het verwijderen van een draagmuur is een flink project. Het is daarom zeer belangrijk om vooraf goed in kaart te brengen wat het uiteindelijke gewenste resultaat is. Dit doen we door samen met u een aantal vragen door te nemen en uw antwoorden en de bouwtechnische mogelijkheden te combineren tot het perfecte bouwplan.

3. Constructieberekening maken

Wanneer blijkt dat het gaat om een draagmuur is een constructieberekening nodig om een benodigde vergunning aan te vragen bij uw gemeente. De constructeur van Sloop Concurrent verzorgd dit voor u.

4. Gratis en vrijblijvende offerte van Sloop Concurrent incl. startdatum project

Wanneer de vergunning is afgegeven en er dus akkoord is behaald om uw project uit te voeren, kunt u bij Draagmuur Concurrent een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen.

Wij checken of de werkzaamheden voor u bouwkundig gezien kunnen worden uitgevoerd. U ontvangt een compleet rapport met benodigde werkzaamheden, materialen en bijbehorende kosten. Wel zo overzichtelijk.

5. Van start met het project: stempelplan en het plaatsen hiervan

Een stempelplan is een plan voor de tijdelijke opvang van een draagmuur gedurende de sloop van de bestaande muur en het aanbrengen van de vervangende draagconstructie. De juiste wijze van bestempeling voorkomt het risico op verzakking met scheuren als gevolg. Het stempelplan wordt voor u verzorgd door de vaste constructeur van Sloop Concurrent. De uitvoering van het stempelplan doen de bouwexperts van Sloop Concurrent.

6. Stalen constructie plaatsen

De stalen constructie zoals deze berekend is in de constructieberekening wordt nu geplaatst. Deze dient ter blijvende ondersteuning van de dragende constructie om het gewicht van de verwijderde draagmuur te kunnen dragen. Onze specialisten zorgen voor een professionele plaatsing van de stalen constructie onder strenge veiligheidseisen.

7. Het puin wordt afgevoerd

Vrijgekomen puin en afval wordt door ons verzameld in een afvalcontainer. Onze experts zorgen ervoor dat de afvalcontainer wordt afgehaald en het puin op de juiste manier verwerkt wordt.

Sloop Concurrent: Certificeringen en verzekeringen

Als u het sloopwerk door Sloop Concurrent laat uitvoeren, dan kunt u op een fijne samenwerking rekenen. Sloop Concurrent is namelijk goed verzekerd. Wij maken gebruik van een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering), wat inhoudt dat wij verzekert zijn voor materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Wij hebben tot op heden nog nooit gebruik hoeven te maken van deze verzekering maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere.

Sloop Concurrent is ook een erkend leerbedrijf en leiden de vakmannen van de toekomst op. Zo worden al onze slopers intern opgeleid en besteden wij geen werk uit. Dit ziet u niet alleen terug in de totale kosten maar ook in het eindresultaat. 

Bij het slopen van objecten moet er altijd rekening gehouden worden met asbest. Wij zijn dan ook in het bezit van het dNAA-certificaat. Hierdoor mogen wij asbest verwijderen en dit doen wij dan ook veilig en verantwoord.

VCA ISO 9001 Logo
Verzekering Klaverblad logo
dNAA logo
Erkend leerbedrijf logo

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u een draagmuur in uw woning of bedrijfspand laten verwijderen en een stalen balk laten plaatsen? Kies ervoor dit intensieve project uit te laten voeren door de ervaren specialisten van Sloop Concurrent. Onze experts voorzien u graag van gratis en vrijblijvend advies inclusief een gedetailleerde offerte en staan voor u klaar om met u mee te denken. Uw wensen gecombineerd met ons vakmanschap maakt het project tot een gegarandeerd succes!

Neem voor meer informatie of een gratis en vrijblijvende offerte contact met ons op. Ons contactformulier vindt u op deze website. Per e-mail zijn wij bereikbaar op: info@sloop-concurrent.nl en u kunt ons bellen op telefoonnummer: 06-40125121.

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16, 2021BL Haarlem

Scroll naar boven