Olivierstraat 16

2021BL Haarlem

Heeft u vragen?

(06) 4012 5121

E-mail versturen

info@sloop-concurrent.nl

Gaten boren in beton kosten

OVER SLOOP CONCURRENT

Offerte aanvragen?

INHOUDSOPGAVE

Eén van de moeilijkere boor-klussen is boren in beton. In beton boren is vrij zwaar, omdat het materiaal keihard is, het is dus extreem belangrijk dat u over het juiste gereedschap beschikt. Het is mogelijk om het zelf te doen, maar het dient wel op de juiste manier gedaan te worden. Wanneer u als een dolle tekeer gaat en onvoorbereid bent, kunt u wel eens voor vervelende verrassingen komen te staan. Hieronder worden enkele tips gegeven voor als u zelf aan de slag wilt gaan met boren in uw betonmuur, wat een professional voor u kan betekenen en wat dit u ongeveer zal kosten.

gat-boren-in-betonmuur

Zelf gaten boren in beton

Als u besluit om zelf aan de slag te gaan, kan onderstaande informatie u wellicht verder helpen. 

Gebruik de juiste boormachine

Een gewone accuboormachine is niet krachtig genoeg. Beton is hard materiaal, dus u heeft hier een speciale boormachine voor nodig. De meest geschikte boormachine voor beton is een boorhamer.

Schaf een betonboor aan

Het is heel belangrijk dat u een betonboor gebruikt voor deze klus. Ook houtboor is geen optie, deze zal zeer waarschijnlijk kapot gaan. Ook een metaalboor of steenboor is geen optie. De punt van de betonboor is gemaakt van extra hard materiaal, waardoor boren in beton mogelijk wordt. Een handige tip: wanneer u een groter gat moet boren is het verstandig om eerst een kleiner gat te boren, en vervolgens boort u na met de juiste diameter betonboor.

Pas op voor de leidingen!

Wanneer u niet weet waar in de muur de elektriciteitsleidingen, waterleidingen of betonwapening zich bevindt, is het heel erg belangrijk om er wel erachter te komen waar zij gesitueerd zijn. In één van deze leidingen boren kan in het slechtste geval betekenen dat de hele muur moet worden opengebroken om de schade te kunnen herstellen. Met een leidingzoeker detecteert u waar u wel en niet moet boren in het beton. Pas op, kunststofleidingen worden veelal niet gedetecteerd.

Gebruik een dieptestop

Het is noodzakelijk dat de diepte van het boorgat precies de juiste diepte is. Door te diep of te ondiep te boren krijgt een schroef niet de grip die hij nodig heeft. Met een dieptestop boort u altijd de perfecte afstand.

Verwijder gruis

Het geboorde gat zit na het boren vol met gruis, het is erg belangrijk dat u deze stofvrij maakt, voordat u de plug hierin stopt.

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Voordat wij voor u aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten hoe Sloop Concurrent te werk gaat? Hieronder vindt u een eenvoudige stappenplan. Wij ontzien u van A tot Z.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Project inplannen

Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de sloopwerkzaamheden met u in

Uitvoering werkzaamheden

Onze medewerkers gaan aan de slag. Wij leveren het project pas op, wanneer u 100% tevreden bent

Nat boren met diamant

Een professioneel betonboor bedrijf inschakelen

In sommige gevallen kan het beter zijn dat u het boren in beton overlaat aan een specialist. Een gaatje boren om bijvoorbeeld een lampje of gordijn op te hangen kunt u vaak prima zelf doen. Maar heeft u gaten nodig om leidingen door te voeren of de afzuiger uit de keuken naar buiten te brengen, is dit toch echt een klus voor een professional.

Professionals beschikken over het speciale gereedschap en weten precies waar ze op moeten letten. Vooral als het een eenmalige klus is waar u een aantal grotere gaten voor moet boren, kan dit goedkoper zijn dan al het gereedschap zelf aan te schaffen.

Over Sloop Concurrent

Sloop Concurrent is een sloopbedrijf met een landelijke dekking. Onze gecertificeerde slopers voorzien heel Nederland van kwalitatief en correct sloopwerk. Met meerdere steunpunten door heel Nederland, kunnen wij u snel van dienst zijn. Onze 100 vakbekwame slopers zijn u dan ook graag van dienst en door onze efficiënte manier van werken, kunnen wij u onze sloopwerkzaamheden betaalbaar aanbieden.

Dagelijks helpen wij zowel particulieren als bedrijven met het slopen, renoveren en repareren van verscheidene objecten. Hierbij kunt u denken aan totaalsloop maar ook voor het verwijderen van een draagmuur of schoorsteen draaien onze ervaren slopers hun handen niet om. Wij durven onszelf dan ook een full-service sloopbedrijf te noemen.

Medewerker Sloop Concurrent
Sloop Concurrent aan het werk

De kosten per klus

Een vakman kan gaten boren voor veel uiteenlopende werkzaamheden. De prijs per opdracht hangt dan ook af van het soort klus.

Gebruik een dieptestop

Wanneer u een mooi kastje aan de muur wilt hebben of een nieuw lampje naast uw bed gemonteerd wilt hebben kan een vakman in dit geval de gaten boren. Een vakman zorgt ervoor dat dit recht en waterpas gebeurd. De juiste schroeven en pluggen worden meegebracht door vakman. Is het een enkel gaatje? Dan kan het zijn dat de vakman voorrijkosten vraagt. Zijn het meerdere gaten die geboord moeten worden? Gemiddeld betaalt u ongeveer 35 tot 50 euro.

Gaten boren voor een leiding, afzuigkap of ventilatie

De precieze grootte van het benodigde gat bepaalt de prijs van de klus. Wanneer er binnen veel moet worden afgeplakt, of de klus brengt andere moeilijkheden met zich mee, kan de vakman hier extra kosten voor in rekening brengen. De gemiddeld kosten voor het boren van een gat in beton voor bijvoorbeeld een afzuigkap of ventilatie bedraagt 125 tot 200 euro.  

Bovenstaande voorbeelden zijn relatief kleine klussen. Wilt u bijvoorbeeld een geheel trappengat laten uitzagen, zullen de kosten flink oplopen en kunt u rekenen op een rekening van ongeveer 900 euro.

Wat klanten over Sloop Concurrent zeggen

Sloop Concurrent zou natuurlijk nergens zijn zonder haar klanten. Dit is wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Joost van Aspen Particulier

Sloopwerkzaamheden door Sloop Concurrent uit laten voeren. Aardige gasten en goed werk afgeleverd. Zeker een aanrader!

Naomi Gonzales Particulier

Onze draagmuur laten verwijderen door Sloopbedrijf Sloop Concurrent. Alles goed gegaan en zeer content met het eindresultaat.

Ching Hui Bedrijf

Wij hadden last van onze schoorsteen. Deze vakkundig laten verwijderen door dit professionele sloopbedrijf. Alles volgens plan afgehandeld.

Sloop Concurrent: Certificeringen en verzekeringen

Als u het sloopwerk door Sloop Concurrent laat uitvoeren, dan kunt u op een fijne samenwerking rekenen. Sloop Concurrent is namelijk goed verzekerd. Wij maken gebruik van een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering), wat inhoudt dat wij verzekert zijn voor materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Wij hebben tot op heden nog nooit gebruik hoeven te maken van deze verzekering maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere.

Sloop Concurrent is ook een erkend leerbedrijf en leiden de vakmannen van de toekomst op. Zo worden al onze slopers intern opgeleid en besteden wij geen werk uit. Dit ziet u niet alleen terug in de totale kosten maar ook in het eindresultaat. 

Bij het slopen van objecten moet er altijd rekening gehouden worden met asbest. Wij zijn dan ook in het bezit van het dNAA-certificaat. Hierdoor mogen wij asbest verwijderen en dit doen wij dan ook veilig en verantwoord.

VCA ISO 9001 Logo
Verzekering Klaverblad logo
dNAA logo
Erkend leerbedrijf logo

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u meer informatie over onze sloopwerken of zou u graag een gratis en vrijblijvende offerte van ons ontvangen? 

Wij streven ernaar u binnen 24 uur te voorzien van een op maat gemaakte offerte voor uw sloopproject.

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16, 2021BL Haarlem

Scroll naar boven