Olivierstraat 16

2021BL Haarlem

Heeft u vragen?

(06) 4012 5121

E-mail versturen

info@sloop-concurrent.nl

Creosoot verwijderen

OVER SLOOP CONCURRENT

Offerte aanvragen?

INHOUDSOPGAVE

Creosoot is een teerachtige brandbare laag die wordt gevormd door onverbrande deeltjes. Creosoot laat zich zeer lastig verwijderen omdat het een zeer harde koek is, een normale borstel is dus niet voldoende om deze laag weg te krijgen. Als u uw schoorsteen laat vegen kan uw schoorsteenveger zien of er creosoot aanwezig is. Normaal roet is namelijk poederachtig en makkelijk te verwijderen. Als er creosoot aanwezig is in uw schoorsteen kan de schoorsteenveger van Sloop-Concurrent dit herkennen aan samengeklonterde brokken roet die aan zich aan de wand van het rookkanaal hebben gehecht.

Creosoot verwijderen

Hoe ontstaat creosoot?

Creosoot kan door meerdere oorzaken ontstaan. Bijvoorbeeld door een onvolledige verbranding van het hout. Ook kan creosoot ontstaan door condensering van de rookgassen die zich dan mengen met roet hierdoor kunnen kleverige klonten ontstaan die zich hechten in het rookkanaal. Rookgassen kunnen condenseren door een te lage verbrandingstemperatuur dit kan komen doordat het rookkanaal bijv inregent, slechte isolatie, het vuur te veel smoren (niet optimaal laten branden), te weinig stroming van de rookgassen maar ook het stoken van nat hout kan er voor zorgen dat de rookgassen condenseren.

Hoe ruikt creosoot?

Creosoot heeft een erg penetrante geur die zich overal doorheen dringt. Ook op de kamers waar het rookkanaal doorheen loopt kan het gaan stinken. Onze schoorsteenveger zal de geur van creosoot direct herkennen.

Schoorsteen verwijderen - Jesse en Marlon close-up

Is Creosoot gevaarlijk?

Creosoot kan zeker gevaarlijk zijn omdat dit een schoorsteenbrand zou kunnen veroorzaken. Bij een schoorsteenbrand vat de aangekoekte creosoot in het schoorsteenkanaal vlam. Bij een schoorsteenbrand kan zelfs een temperatuur van 1000 graden of meer bereikt worden. U kunt zich voorstellen dat dit ernstige schade kan aanrichten aan uw woning en schoorsteenkanaal.

Hoe Sloop Concurrent te werk gaat

Voordat wij voor u aan de slag gaan, wilt u natuurlijk eerst weten hoe Sloop Concurrent te werk gaat? Hieronder vindt u een eenvoudige stappenplan. Wij ontzien u van A tot Z.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Project inplannen

Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de sloopwerkzaamheden met u in

Uitvoering werkzaamheden

Onze medewerkers gaan aan de slag. Wij leveren het project pas op, wanneer u 100% tevreden bent

Kraan aan het slopen in Aalsmeer
Sloopwerken Aalsmeer

Creosoot in schoorsteen voorkomen

Om creosoot te voorkomen raden wij u aan uw schoorsteen minimaal 1 keer per jaar door een schoorsteenveger te laten vegen. Sloop-Concurrent werkt met ervaren schoorsteenvegers die uw schoorsteen weer brandschoon kunnen krijgen en u goed kunnen adviseren hoe u creosoot ook kunt voorkomen. Zo is het slim om te letten op het hout dat u stookt, naaldhout, beuken, berken of eikenhout is goed geschikt om mee te stoken, het liefst met een vochtpercentage van maximaal 20 % is aan te raden. Ook is het beter om geen vuren, grenen, kastanjehout, populierenhout, pallethout of behandeld hout te stoken. Ook het vuur regelmatig kort hoog opstoken voorkomt de aanslag van creosoot.

Creosoot in de schoorsteen verwijderen

Creosoot is erg lastig te verwijderen. Met een borstel of staalborstel is de dikke laag niet te verwijderen. Bij Sloop Concurrent werken we voor deze lastige klussen met ervaren schoorsteenvegers die uw schoorsteen op specialistische wijze kunnen reinigen.

Over Sloop Concurrent

Sloop Concurrent is een sloopbedrijf met een landelijke dekking. Onze gecertificeerde slopers voorzien heel Nederland van kwalitatief en correct sloopwerk. Met meerdere steunpunten door heel Nederland, kunnen wij u snel van dienst zijn. Onze 100 vakbekwame slopers zijn u dan ook graag van dienst en door onze efficiënte manier van werken, kunnen wij u onze sloopwerkzaamheden betaalbaar aanbieden.

Dagelijks helpen wij zowel particulieren als bedrijven met het slopen, renoveren en repareren van verscheidene objecten. Hierbij kunt u denken aan totaalsloop maar ook voor het verwijderen van een draagmuur of schoorsteen draaien onze ervaren slopers hun handen niet om. Wij durven onszelf dan ook een full-service sloopbedrijf te noemen.

Medewerker Sloop Concurrent
Roet verwijderen schoorsteen

Creosoot zelf verwijderen

Creosoot is lastig zelf te verwijderen, toch zijn er verschillende poeders en chemische reinigingsmiddelen te koop die zeggen deze aangekoekte teerlaag te kunnen verwijderen. Wij adviseren toch om een erkend bedrijf in te schakelen om creosoot te verwijderen, u weet dan zeker dat uw openhaard weer veilig is. Als u uw schoorsteen door de schoorsteenvegers van Sloop Concurrent laat reinigen krijgt u altijd een bewijs van reiniging, mocht u toch ooit een schoorsteenbrand krijgen, kan de verzekering hierom vragen.

Wat klanten over Sloop Concurrent zeggen

Sloop Concurrent zou natuurlijk nergens zijn zonder haar klanten. Dit is wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Joost van Aspen Particulier

Sloopwerkzaamheden door Sloop Concurrent uit laten voeren. Aardige gasten en goed werk afgeleverd. Zeker een aanrader!

Naomi Gonzales Particulier

Onze draagmuur laten verwijderen door Sloopbedrijf Sloop Concurrent. Alles goed gegaan en zeer content met het eindresultaat.

Ching Hui Bedrijf

Wij hadden last van onze schoorsteen. Deze vakkundig laten verwijderen door dit professionele sloopbedrijf. Alles volgens plan afgehandeld.

Sloop Concurrent: Certificeringen en verzekeringen

Als u het sloopwerk door Sloop Concurrent laat uitvoeren, dan kunt u op een fijne samenwerking rekenen. Sloop Concurrent is namelijk goed verzekerd. Wij maken gebruik van een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering), wat inhoudt dat wij verzekert zijn voor materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Wij hebben tot op heden nog nooit gebruik hoeven te maken van deze verzekering maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere.

Sloop Concurrent is ook een erkend leerbedrijf en leiden de vakmannen van de toekomst op. Zo worden al onze slopers intern opgeleid en besteden wij geen werk uit. Dit ziet u niet alleen terug in de totale kosten maar ook in het eindresultaat. 

Bij het slopen van objecten moet er altijd rekening gehouden worden met asbest. Wij zijn dan ook in het bezit van het dNAA-certificaat. Hierdoor mogen wij asbest verwijderen en dit doen wij dan ook veilig en verantwoord.

VCA ISO 9001 Logo
Verzekering Klaverblad logo
dNAA logo
Erkend leerbedrijf logo

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bent u benieuwd na al deze informatie hoe het met uw schoorsteen gesteld is? Of heeft u problemen met uw openhaard? Neem contact op met de schoorsteen specialisten van Sloop Concurrent. Wij luisteren graag naar u en komen graag langs voor advies of voor het schoonmaken van uw schoorsteen natuurlijk tegen onze voordelige tarieven. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 06-40125121. Wij helpen u graag!

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16, 2021BL Haarlem

Scroll naar boven