Asbest verwijderen

Asbest veilig verwijderen, waar moet u op letten?

Met onze ervaring van 27 jaar in het sloopvak, zijn wij echte specialisten geworden op het gebied van asbest verwijderen. Dit doen wij dan ook op geheel professionele wijze. Wij maken eerst een asbestinventarisatie, brengen u verslag uit en geven u advies.

Voordat u asbest wilt laten verwijderen dient u een asbestinventarisatierapport te laten opstellen. Zo ontstaat er een duidelijk beeld hoeveel werk het project zal kosten en wat de beste plan van aanpak is. Wees u ervan bewust dat alleen gecertificeerde asbestbedrijven het asbest mogen verwijderen. Zij moeten in bezit zijn van een SC-540 certificaat.

Wilt u meer informatie over het herkennen van asbest? Bekijk dan deze 
pagina voor meer informatie.

Vrijblijvende offerte aanvragen?

U ontvangt een offerte binnen 24 uur

Asbest herkennen

Het herkennen van asbest is erg lastig

Voordat de gevaren van asbest pas echt bekend werden, werd het op grote schaal gebruikt als bouwmateriaal in alle mogelijke soorten gebouwen in ons land. Hoewel de gezondheidsrisico’s van asbestvezels echt wel ernstig zijn, staan veel constructies die met het materiaal zijn gebouwd nog steeds overeind. Asbest bestaat uit microscopische vezels die niet met het blote oog te zien zijn. Om het te herkennen zult u naar verschillende factoren moeten kijken.

Daarnaast bekijken we welke soorten asbest er te onderscheiden zijn, dit is van belang bij het herkennen. Wilt u meer informatie over het herkennen van asbest? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie.

Kosten asbestsanering

Indicatie kosten asbest verwijderen

We kunnen wel enige indicatie geven voor de prijzen voor het asbest verwijderen kosten per m2. Op die manier bent u in staat om toch nog enige inzage te krijgen in de prijzen, zonder dat u hiervoor gelijk een offerte hoeft aan te vragen. De kosten hebben we voor u per formaat van de ruimte op een rij gezet:

  • Voor het asbest verwijderen in een kleine ruimte tot 35 m2 zal om en nabij de €750 tot €950 kosten
  • Voor een ruimte tot 40 m2 zult u moeten denken aan een prijs van €850 tot €1.050
  • Mensen die een ruimte van max 70 m2 willen ontdoen van asbest zullen tussen de €1.450 tot €1.950 kwijt zijn

Deze prijzen zijn uiteraard alleen een indicatie, echter zullen de meeste prijzen wel in deze lijn liggen. Deze kosten zijn al inclusief de arbeidskosten en het afvoeren, u kunt dit dus ook wel zien als een richtlijn voor de totaalprijs.

Regelgeving asbest en asbestsanering

Asbest en regelgeving in Nederland

Als de overheid iets niet leuk vindt dan verbieden ze het, zo ook bij asbest. Het is sinds 1 juli 1993 niet meer toegestaan om asbest te gebruiken in Nederland. In 2005 is er een wet aangenomen waardoor deze regel voor heel de Europese Unie is komen te gelden. Het is onder andere verboden om asbest te gebruiken bij de bouw, maar ook om asbest te bewaren of om te verkopen. Dit allemaal uit het oogpunt van veiligheid. Mocht u dus asbest in de woning hebben zitten dan bent u verplicht om dit te verwijderen. Wilt u meer informatie over de regelgeving van asbest? Bekijk dan deze pagina meer informatie.

Kosten asbest golfplaten verwijderen

Indicatie kosten asbest golfplaten verwijderen

De asbest golfplaten verwijderen kosten per m2 liggen iets anders dan de bovenstaande kosten. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het hier echt om een andere materiaalsoort gaat, hierdoor is er een ander plan van aanpak vereist.

  • Voor het verwijderen van de platen van 1 tot 10 m2 bent u ongeveer €500 tot €600 kwijt
  • Voor 11 tot 20 m2 is dit al snel €600 tot €700
  • Boven de 100 m2 bent u ongeveer €13 tot €14 per m2 kwijt

Zo ziet u dus dat de asbest golfplaten verwijderen kosten per m2 over het algemeen iets lager liggen dan bij het verwijderen van de asbest uit een normale ruimte, het verwijderen van de golfplaten brengt nu eenmaal minder werk met zich mee.

Asbest afvoeren

Asbest en de gevaren

Asbest is een materiaalsoort die in het verleden heel vaak gebruikt is bij de bouw van onder andere daken en schuurtjes. Deze materiaalsoort bestaat uit een laag met mineralen, deze mineralen zijn vervolgens weer opgebouwd uit allerlei kleine vezels. Deze vezels zijn precies wat de stof asbest zo gevaarlijk maakt. Wanneer u namelijk het asbest verwijderd kan het voorkomen dat deze vezels losraken en in de lucht terecht komen. Zoals u wellicht al weet is asbest erg schadelijk voor de gezondheid, bij langdurige blootstelling kan het zelfs zo zijn dat u stoflong of longkanker krijgt. Dit is dan ook de reden dat er een hele hoop regels zijn waar u aan met denken. Wij zullen u in het verloop van de tekst laten zien waar u op moet letten als u zelf het asbest wilt gaan afvoeren. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ons in te schakelen voor het asbest afvoeren, op die manier heeft u er zelf helemaal geen omkijken meer naar.

Zelf asbest inleveren

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het niet verboden om als particulier asbest af te voeren. Echter is het wel van belang dat u de juiste regels volgt. Als particulier mag u op geheel legale wijze kleine hoeveelheden asbest afvoeren. Het gaat in dit geval om 35 m2 aan asbesthoudend materiaal. Let er op dat dit alleen gaat om geschroefde os losse golfplaten. Deze mag u niet zomaar zelf losmaken, hier zullen wij zo even op terugkomen. Wanneer men deze golfplaten wilt verwijderen dan is het belang dat u informatie aanvraagt bij de gemeente. Bij de gemeente vindt u talloze regels die zien op asbest inleveren als particulier, het is erg belangrijk dat u hier wel even bij stilstaat voordat u begint met het afvoeren. Doet u dit niet dan kunt u aanzienlijk veel problemen krijgen met de gemeente.

Veel gestelde vragen over asbest

Jazeker, hier zijn alleen wel heel veel regels aan verbonden. Houdt u zich niet aan deze regels, dan kunt u zelfs een boete riskeren. Laat het over aan een professioneel bedrijf. Dit behoudt u veel minder ellende.

Jazeker. Wij zijn in het bezit van alle benodigde certificaten.

Nee, want het bewerken, verwerken en op voorraad houden van asbest is sinds 1993 verboden in het kader van het Asbestverwijderingsbesluit 2005 en de Arbeidsomstandighedenwet. Ook het opnieuw toepassen van asbesthoudende producten is ten strengste verboden.

Dit doet Sloop Concurrent. Dit wordt gedaan door een transporteur die op de VIHB-lijst staat.